Dagboek

Aantal berichten: 252
Ga naar:   

informatieavond

21 september 2022

dagboekverhaal volgt later

Horse Event

10 september 2022

Eindelijk was het vandaag zover... je uitje naar Horse Event. Vorig jaar had mama het al verrassing voor je kaartjes gekocht. Alleen werd er een paar weken van tevoren besloten door het kabinet dat er vanwege corona vanaf september geen evenementen meer plaats mochten vinden. En Horse Event viel in het tweede weekend van september dus hebben ze het helaas tijdig moeten cancellen. Balen maar het was niet anders. De kaartjes zijn mee gegaan naar dit jaar. In juni kon je beslissen of je het geld terug wilde hebben of dat je alsnog wilde gaan. En uiteraard wilden we dat. Het was voor ons wel een rit van 2 uur naar Vijfhuizen dus mama had de wekker gezet om 6 uur. We zijn al op tijd weg gereden hier, tegen 7 uur. Het was hier in Vlissingen echt vies weer. De regen kwam met bakken uit de hemel en het onweerde en het heeft bijna de hele dag nog veel geregend. Gelukkig had mama al op buienradar gezien dat we de goede kant op gingen. Ook onderweg viel het heel erg mee qua regen. Tot Goes regende het behoorlijk door en in Bergen op Zoom zaten we ook in een hoosbui maar voor de rest is het gelukkig droog gebleven. Richting Schiphol hadden we zelfs mist. Alles is heel voorspoedig gegaan, we waren er tegen 9 uur. Bij de laatste afslag en het parkeren was het druk maar we waren ruim op tijd want vanaf half 10 gingen de deuren pas open. 

Bij binnenkomst werd je gelijk al helemaal gek haha. Je zag gelijk van alles bekends. Bij de FNRS stand kon je het Bixie blad meenemen, posters en kleurplaten. En we zagen gelijk allerlei leuke dingen om te shoppen. Zo zag je bij de Hoefwijzerstand een hoodie die je graag wilde hebben. Maar we moesten ook een beetje op het programma letten want je wilde natuurlijk wel het een en ander zien. Bij de penny mochten we een goodiebag ophalen die je bij het ticket kreeg. We hebben veel shows gezien, vooral die van Hoefwijzer en Paardenpraat TV vond je leuk. Het was ook wel gelijk 2 hele drukke shows. Het was binnen bij de show piste en alles was daar van glas dus het was best wel heet daar met de zon erop. We hebben bij veel stands gekeken en her en der wat gekocht. Je hebt een nieuw zweepje gekocht, wat Penny spullen, Hoefwijzer hoodie, wat paardenboeken. En we hebben bijna 1,5 uur in de rij gestaan voor een meet en greet met Fenna. surprise We stonden eerder al in de rij voor een meet en greet met Britt maar daar was de rij te lang en hebben ze een heel deel weg moeten sturen. Jij baalde echt want je had een mooie tekening gemaakt. Maar je kan helaas niet alles. Zo had je gelukkig wel een meet en greet met Fenna. Maar we gaan in November nog naar een show van Paardenpraat TV live en daar doen ze ook meet en greets. Het was een gezellige dag zo met elkaar, maar wel heel vermoeiend. We zijn rond kwart over 5 richting de uitgang gegaan. We waren er toen allebei wel een beetje klaar mee en helemaal versleten. Vooral het lange wachten bij Hoefwijzer was vermoeiend. Je staat dan meer te hangen. Maar goed je was helemaal blij. 

nog niet veel duidelijkheid

08 september 2022

Fleur jij was vandaag helemaal in je nopjes. Je mocht vandaag gewoon op Dakota rijden. Daar heb je nog nooit opgereden maar ook hier had je er weer helemaal zin in. Zo leuk dat je nu op steeds meer andere pony's mag rijden. Sowieso groeit daardoor je zelfvertrouwen. Je hebt zo lang op 2 dezelfde pony's mogen rijden dat het haast saai werd voor je. Nu heb je laatst voor het eerst ook op Amika mogen rijden, tijdens springles, Dodo en Belle al een aantal keer en nu dus ook Dakota. En ondanks dat Dakota best een grote pony is, reed je er echt netjes op. Je zat er zo zelfverzekerd op. Je ging lekker hard en nog belangrijker... je zat echt te genieten! Het ging echt super goed!

Eind de middag zou papa gebeld worden door de cardioloog. Niet ideaal want je wilt er toch met z'n tweetjes bij zijn. Maar we zaten met paardrijles van Fleur. Papa is mee gegaan, zo waren we in elk geval bij elkaar. We hebben samen een vragenlijstje gemaakt die hebben we meegenomen. Papa was al bang dat hij niet meer gebeld zou worden en om kwart over 5 werd hij gebeld net toen mama volop Fleur aan het helpen was. Papa zei dat ik mocht blijven en hij wel naar de auto ging met de vragenlijst erbij. Want er liepen volop mensen rond bij de stallen. Toen de les al bezig was, kwam papa terug. Maar veel wijzer is hij helaas niet geworden. Het is blijkbaar best een zeldzame erfelijk hartaandoening. Het staat in elk geval vast dat papa het Brugada syndroom heeft. Maar voor de rest kon de cardioloog ook niet veel vertellen. Hij vroeg wel een aantal keer of papa 's nachts ook gekke dingen heeft of voelt. En dat beangstigde papa toch een beetje. Je slaapt in principe zelf dus dat weet het niet, ook mama slaapt dus merkt niets. En het is blijkbaar wel iets wat soms toch een plotselinge dood kan lijden. Het ziekenhuis in Goes heeft helaas niet genoeg middelen om de problemen secuurder te bekijken. Dus er zal sowieso verder onderzoek moeten plaatsvinden in het Erasmus, ook het erfelijkheidsonderzoek. Voor we een oproep krijgen van het Erasmus zal er helaas wel weer wat tijd overheen gaan. Voor nu hebben we dus niet echt een super gevoel er over. Nog steeds heel veel onduidelijkheid

eindelijk een uitslag bij papa

07 september 2022

Na heel wat getob bij papa al zeker vanaf mei, hebben we vandaag een uitslag gekregen. Vandaag had papa de zogenaamde provocatietest om er achter te komen of papa het Brugada syndroom heeft. Je krijgt dan onder hartbewaking in een korte periode (10 minuten) medicatie via het infuus om hartritmestoornissen uit te lokken. Tijdens de medicatie word er iedere minuut gedurende 10 minuten een hartfilmpje gemaakt. Daarna moet je nog 2 uur blijven om aan de hartbewaking te blijven en wordt er nog diverse keren een hartfilmpje gemaakt. Omdat papa dan een paar uur zoet was is het ziekenhuis, is mama mee gegaan. Toch wat gezelliger met z'n tweetjes dan in je uppie. Wel heel confronterend om papa zo aan alle snoertjes en infuus te zien liggen. indecision We moesten ons om 1 uur melden op de afdeling hartbewaking. Pas na 4 uur stonden we weer buiten. Maar wel met de bevestiging dat papa inderdaad het Brugada syndroom heeft. sad En dan heb je toch ineens heel veel vragen en is er vooral onzekerheid. Je mag blijkbaar bepaalde medicijnen niet slikken. Een grote trigger is koorts, dat zal destijds in mei ook geweest zijn met je longontsteking. Met koorts zou je eigenlijk gelijk naar de SEH moeten om een hartfilmpje te laten maken.Dat klinkt toch best ernstig.JE zal dan ook jaarlijks voor een griepprik moeten. Je moet oppassen met met alcohol maar dat drinken we sowieso niet en je mag niet te grote maaltijden eten. In ernstige gevallen krijg je zelfs een inwendige ICD, komt papa daar ook voor in aanmerking?? Ook zal er erfelijk onderzoek gedaan moeten worden, waar het eventueel vandaan kan komen. Maar ook jullie zullen hoogst waarschijnlijk getest moeten worden. Allemaal vragen en onzekerheden. Er staat voor morgen een telefonische afspraak gepland met de cardioloog. Hopelijk horen we dan meer. 

vakantie voorbij

05 september 2022

De vakantie is nu echt definitief voorbij. De 6 weken vakantie zijn echt voorbij gevlogen. Fleur jij moest vandaag weer naar school. Gelukkig was het geen probleem voor je. Je had er weer helemaal zin in. Het is altijd lekker om vakantie te hebben maar ook weer fijn om naar school te kunnen. Op den duur mis je toch weer je vriendinnetjes. Jochem jij was vandaag nog een dagje extra vrij en kon zo papa nog een dagje helpen. Morgen heb je introductie en vanaf woensdag starten de lessen weer. Na 3 jaar mochten we dit jaar gelukkig weer mee de klas in. Nu is dat in groep 7 niet meer zo nodig maar toch wel fijn om even te weten waar je zit in de klas en mama de leerkracht heeft gezien. Zeker dit jaar want het is een hele nieuwe juf en meester. De juf heeft vorig jaar stage gelopen in groep 7 en nu mag ze voor het eerst zelfstandig les geven. De meester komt wel uit het onderwijs maar is er jaren uit geweest, dit iets met voorlezen in bibliotheken en op scholen ofzo. Hij woonde die jaren ook buiten Zeeland en is nu weer terug gekomen naar Zeeland. De meester is overigens ook tijdelijk bij jullie want de juf die hij vervangt is langdurig ziek. Voor de vakantie is gezegd dat ze na de herfstvakantie terug zou komen. Maar jullie hebben haar nog niet gezien dus mama betwijfeld of ze er dan wel gaat zijn. Je hebt de juf 2 dagen en de meester 3 dagen. De juf die je hebt gaat na de herfstvakantie ook de plusklas op zich nemen dus dat is wel fijn voor jou.