Dagboek

Aantal berichten: 166
Ga naar:   

mama 40 jaar

28 november 2021

dagboekverhaal volgt later

uitslag mammografie en persconferentie

26 november 2021

dagboekverhaal volgt later

studiedag en controle

24 november 2021

Fleur jij had vandaag een studiedag... best fijn. Mama had zo heerlijk een ochtendje quality time met jou. We hebben om half 9 eerst samen heerlijk een wandeling gemaakt. Jij wilde zo graag naar de intratuin naar de kerstshow kijken. Voor mama hoeft het nu niet perse zo om nu de drukte op te zoeken met de flink oplopende corona aantallen. We zijn gelijk om half 10 gegaan en toen was het nog niet zo druk. Je moest van mama wel een mondkapje op. Mama liep tegen een klein schattig kerstboompje die wilt mama straks op het dressoir zetten bij het kerstservies. Jij mocht beslissen welke kleur ballen er in gingen en dat werd rood en goud. Het was wel even zoeken voor we kleinere ballen gevonden hadden. Vervolgens hebben we gelijk wat gedronken bij het restaurant, jij met een lekkere cupcake met smarties erop. Mama zat te twijfelen om een stukje worteltaart te nemen, maar waarschijnlijk zit die ook vol suiker dus mama heeft het gehouden bij een handje walnoten die mama zelf mee had genomen. Daarna zijn we nog even naar de action geweest. We wilden nog een slinger hebben om in het kleine boompje te hangen maar die hebben we niet gevonden. We wilden een gangpad in lopen, je reageerde geschrokken en toen waarschuwde je me dat we dat gangpad niet in moesten gaan. Toen mama keek wist mama waarom... Sandra en Hayley stonden daar. We zijn toen maar verder gelopen. Je blijft toch een beetje 'angstig' voor Sandra. Vorige week vrijdag had je ook weer een vervelende ervaring met overblijven. Ze reageerde nogal fel tegen je om je op de familieschommel zat. Je ging blijkbaar te hoog naar haar zin en ze schreeuwde toen nogal hard en fel tegen je dat je dat niet moest doen. Hayley en andere kinderen deden dat ook, maar daar zei ze niets tegen. En dat viel toch een beetje verkeerd bij je. Vervolgens met een spelletje deed Livia vervelend tegen je en barstte je in tranen uit. Mama hoorde het 's avonds van Marlies, omdat Nina het verteld had. Nina zag dat Sandra overdreven fel reageerde tegen je en je daarna moest huilen en is samen wat anders met je gaan doen. Super lief! Later vertelde je het uit jezelf ook tegen me. Dus het blijft toch een beetje lastig.

Vanmiddag moest mama naar het ziekenhuis in Goes voor de jaarlijkse mammografie. Dat blijft toch altijd spannend. En zo lekker is het niet. Gelukkig hoeft er bij mama altijd maar 1 borst onder, m'n eigen borst. Maar het is echt tanden bijten. Dat ze hier nog niet een vriendelijkere methode voor hebben. In Leiden is er sinds kort wel een ander vriendelijker apparaat maar dat zal nog wel jaren duren voordat ze dat overal hebben ben ik bang. Nu wachten tot vrijdag op de uitslag.

school

17 november 2021

En zo schrijft mama vrijdag nog een berichtje over de nieuwe maatregelen en dat gelukkig voor jullie alles nog door kan gaan qua school en sport. Maar nu heeft mama er toch wel een hard hoofd in, zeker wat de basisschool betreft. De besmettingen bij kinderen van 5-10 jaar lopen echt ineens flink op. Omdat die leeftijdsgroep natuurlijk niet gevaccineerd is. Er zijn alweer heel wat regels op school aangescherpt. Je hebben nu weer de zogenaamde zones buiten op het speeltuin, dus iedere klas heeft wekelijks een eigen zone om te spelen. Je mogen alleen met je eigen klas werken en vooral met de groepjes waar je in zitten. Dus de workshops op maandagmiddag waar beide groepen 6 na de herfstvakantie mee gestart zijn moeten ook gestopt worden. Je hebben ook al instructies gekregen voor thuisonderwijs. Want als er 3 of meer leerlingen besmet zijn, gaat heel de klas in quarantaine. Het is bij de GGD mega druk waardoor je soms 2/3 dagen moeten wachten voor een afspraak dus een zelftest geldt nu ook tijdelijk als besmetting. En vandaag zijn de eerste klassen ook al naar huis gegaan. indecision Wat dat betreft kunnen we er wel op wachten dat jij Fleur ook een keer thuis komt te zitten. sad Of dat de scholen dicht gaan. Ze zijn er nu over bezig om de kerstvakantie te verlengen. Bij jou Jochem valt het gelukkig op zich nog best mee met de besmettingen. Alleen je lerares Duits die corona heeft en sinds vrijdag thuis zit. Dus bij jou valt het nog mee. Wel zijn de leraren er wel over bezig om met halve klassen te gaan werken. We wachten het dus maar bij beide af. Maar er zullen ongetwijfeld maatregelen bij komen met deze grote aantallen besmettingen. indecision

Yeftha in bad doen

16 november 2021

Omdat Tante Tanja een keizersnee heeft gehad en Ben deze weer moest werken, had mama voorgesteld om deze week een keer een ochtendje te komen. Je mag toch de eerste weken niet echt tillen en mama weet uit ervaring dat het de eerste weken toch best pittig is. Toen Fleur op school zat is mama is om half 9 gelijk door gereden richting Terneuzen. Je was wel weer teleurgesteld dat je niet mee kon. Je zei al 'Wanneer mag ik nu eindelijk ook eens Yeftha zien?' Mama mocht Yeftha lekker in bad doen en zelf aan en uitkleden... pfff het zweet stond gewoon op mama haar gezicht. Wat een gefriemel is dat dan weer met kleertjes aan en uit doen. Na het badderen zijn we nog even heerlijk gaan wandelen, wel in een rustig tempo. En uiteraard eigenlijk te ver, komt mama wel bekend voor. wink In het begin denk je dat het wel gaat en vervolgens ben je een eindje en dan moet je ook nog terug. We vonden het allebei erg gezellig.