Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

kerstdagen

26 december 2021

Met kerstavond hebben we heerlijk gegeten bij Opa en Oma. Dat is altijd wel fijn om na de drukke dagen zo aan te kunnen schuiven en vooral ook om heerlijk te eten. 

Eerste kerstdag zijn we de dag begonnen met een brunch met allemaal lekkers. Halverwege de middag zijn we naar Tante Tanja gegaan en ook Tante Miranda was er. We hadden van tevoren besloten dat iedereen een zelftest zou doen. Gelukkig was iedereen negatief. Nichtje Elise was die dag ook jarig en die hebben we ook in het zonnetje gezet. We hadden allemaal kleine hapjes beetje net als 't Zusje. Zo is er voor ieder wat wils. Iedereen had al voorbereidingen getroffen en zelfs ook wat dingen gemaakt zoals de toetjes, maar mama had daar met de drukte geen tijd voor. Mama heeft alleen bij Tante Tanja nog wat simpele kerst dingen voor de kids gemaakt met komkommer, kaas, worst en tomaat. Voor mama was er ook genoeg keuze; gevulde tonijn eitjes, garnalen cocktail, meloen met ham en carpaccio. En uiteraard hadden we nog genoeg over. Maar beter teveel dan te weinig toch. Het was erg gezellig. Uiteraard heeft mama weer lekker geknuffeld met Yeftha en ook mocht mama een flesje geven. Altijd leuk! We zijn rond half 9 weer richting huis gegaan.

Tweede kerstdag hadden we heerlijk een dag voor onszelf en dat is altijd zo fijn. De kerstaanloop is bij ons toch altijd erg hectisch en zijn we veel aan het werk. Ook jij Jochem hebt je steentje weer flink bij gedragen. Heerlijk om dan een dag echt vrij te hebben om weer een beetje bij te komen. We hebben heerlijk over het strand gewandeld met z'n viertjes en papa en mama hebben samen een film gekeken. Jullie wilden niet mee kijken en hebben boven spelletjes op jullie telefoon gedaan. En voor je het weet zijn die 2 vrije dagen waar je zo naar uit gekeken hebt weer voorbij, op naar de eindsprint van het jaar... de oliebollen.

druk druk

24 december 2021

Zo... eindelijk weer even een berichtje van ons. Vorige week zaterdag werd er nog een extra persconferentie ingelast vanwege het toenemende aantal corona gevallen van de nieuwe variant. Daar werd bekend gemaakt dat er met ingang van zondag een harde lockdown zou gelden. Alle winkels dicht, alle horeca dicht en ook de middelbare scholen dicht. Nu had mama verwacht dat er in de laatste week voor de kerst geen thuisonderwijs meer opgezet zou worden. Wat voor ons gunstig uit zou pakken want dan kon je volop mee helpen in de bakkerij. Maar zondagavond kregen we toch bericht van school dat je grotendeels thuisonderwijs krijgen. Maandag nog niet, maar vanaf dinsdag en vrijdag zijn je ook vrij. Maar helemaal duidelijk was het niet. Het zou per vak verschillend zijn en bij de een moest je wel aanwezig zijn en bij de ander kreeg je alleen opdrachten om te maken. Je was er gewoon een beetje sjagrijnig van. Je wilt dan eigenlijk helpen in de bakkerij en je wist niet bij welk vak je nu wel of niet aanwezig moest zijn. Dinsdag bleek dat je toch bij alle vakken aanwezig moest zijn dus je baalde wel een beetje. Maar je was nog om 1 uur klaar.

Het is een drukke week geweest voor ons. Het was wel een ideale week om voorraad te maken en alles in te pakken. Soms heb je maar 2 of 3 dagen aanloop, nu bijna heel de week. Nu mama dit typt, zijn de winkels nog een paar uur open. Maar in de bakkerij is alles gebeurt. En hebben we de kerstdrukte ook weer gehad en dan is het aftellen naar de oliebollen. We zijn gelukkig deze drukte goed doorgekomen zonder zieken. Jochem jij hebt daar waar nodig best veel geholpen. Maandag bij papa. Dinsdag t/m woensdag bij mama met inpakken en bij papa 's middags nog met kleinbrood maken. En donderdag een halve ochtend bij papa en ook nog 3 uurtjes 's avonds. Je lijkt het toch steeds leuker te vinden om te helpen. Maar het moet alleen niet te moeilijk worden, dat je op lijsten moet kijken ed. Gisteravond moest je eierkoeken verdelen voor de winkels en die aantallen staan op een lijst en dat vond je maar niets. Maar ondanks dat heeft zowel papa als mama veel aan je hulp gehad deze week. Fleur jij hebt helemaal niet veel geholpen dit keer. Je had gezegd tegen Jochem toen hij vroeg of je kwam helpen, dat je al zoveel 'moest' doen dat je niet wilde helpen. surprise En je hoefde ook geen geld te verdienen. indecision Mama blijft dan ook echt niet bedelen bij je, want dat werkt helemaal averechts dan kom je met een vreselijk humeur in de bakkerij. Dan doet mama het nog liever zelf, dan maar langer bezig. Papa ligt nu op bed. Mama kan ook nog even bijkomen en vanavond eten we bij Opa en Oma zodat we een makkie hebben na deze drukke dagen. Maandag had je nog flinke pech. Nina was hier heel de dag omdat Marlies moest werken. Je zijn samen naar een klasgenootje gegaan om te spelen en in de nieuwe wijk hier achter hebben ze een speelplaats met een watertje en wat boomstammen waar je overheen kan lopen. En jij was uitgegleden... en het water ingevallen. Je kwam echt zeiknat thuis. Mama was toen even niet zo heel blij. surprise Je stond samen met die 2 meiden ook echt te lachen. Nou mama vond het nu niet echt iets om te lachen. Je jas, trui, broek en zelfs je onderbroek waren door en door nat. Je had je paardrijlaarzen aangedaan en daar kon je het water uitgieten, zoveel water zat er in. indecision Dat werd dus even een verkleedpartij voor je en voor mama een wasje draaien. En je laarzen hebben we voor de oven gezet in de bakkerij maar zelfs daar kregen we ze niet droog. Ze hebben een paar dagen op de kachel gelegen.

kerstviering en bioscoop

17 december 2021

Omdat de vakantie nu een week eerder begint voor jou Fleur is de kerstviering een week naar voren geschoven. De kerstviering stond gepland voor volgende week donderdag tussen 17-18 uur. Maar omdat na 17 uur niets meer mag, kon dat ook al niet. En door de verlening van de kerstvakantie hadden je het nu vanochtend al. Gelijk om half 9 zodat het nog een beetje schemerig was en alleen de lichtjes van de kerstboom aan waren. Het was vanochtend een beetje mistig, grijzig weer dus daardoor best lang donker. Mama heeft vanochtend ook lang de kerstboomlichtjes aan gehad. Je hebben voor de rest gewoon een relaxte laatste schooldag gehad. Je hebben alle zelfgemaakte knutsels uit de boom gehaald, die je mee naar huis mochten nemen. Ook hebben je nog kerstkaarten gemaakt voor de vluchtelingen. Die gaan de juffen afgeven bij studio A58 in Middelburg.

Gisteren is eindelijk je favoriete film van Britt Dekker 'Silverstar' uit gekomen. We wilden daar heel graag samen naar toe. Nu had mama al gezien dat er extra tijden bij waren gekomen vanwege de extra week vakantie maar volgende week is het zo'n drukke week dat het er niet van gaat komen. Dus mama zat eerst aan zondag te denken. Maar eigenlijk hadden we vandaag ook tijd en de gelegenheid dus hebben we besloten om vandaag te gaan. Even lekker saampjes naar de film voordat de echte kerstdrukte bij ons in de bakkerij los barst. Uit school zijn we nog even naar huis gegaan om je schooltas naar huis te brengen en daarna zijn we richting de bioscoop gefietst. Druk was het totaal niet, er waren nog 2 andere gezinnen. Je hebt wat snoepjes uit gekozen en een bak popcorn hoort er natuurlijk ook bij. Het was een film zonder pauze, ook wel fijn. We vonden de film echt super leuk. Je vond deze film veel leuker en spannender dan de eerste.

Net voor de film begon kreeg mama een app van Marlies dat Spike aan was gereden door een scooter en dat het er niet goed uit zag. Ze wist toen alleen nog niet veel meer dan dat hij met de dierenambulance weg was gebracht met oma Jopie. Toen we terug thuis waren heeft mama even gebeld. Alles wat hij kan kneuzen was gekneusd. Hij mocht mee naar huis, wel met pijnstilling en alleen zacht vlees om te eten want ook zijn mond is kapot. De komende dagen moet ze 'm extra in de gaten houden, het kan zijn dat er inwendig ook wat kapot is. Pfff... dat was wel schrikken. De scooterrijder kon er niets aan doen want oma hield de riem kort maar hij klikte los en die scooter reed dus dwars over 'm heen, arme Spike. Gelukkig reed de dierenambulance net langs en die hadden het zien gebeuren en zijn er gelijk met hoge snelheid heen gegaan en daarna met spoed naar de dierenarts gegaan. Gelukkig was Swen net uit en zag de dierenambulance op het fietspad en is gaan kijken, daar zag hij oma en Nina helemaal in tranen. Dus Nina is met Swen mee naar huis gegaan en oma Jopie met de dierenambulance. En Swen heeft Marlies gebeld die nog aan het werk was. Vanavond is ze even langs geweest. Ze wilde wat geven aan de vrijwilligers van de dierenambulance en mama had nog chocolade kerstkransen liggen dus die heeft ze opgehaald. Nina was wel behoorlijk ontdaan, die heeft het helemaal zien gebeuren

Fleur week eerder kerstvakantie

15 december 2021

Gisteravond was er weer een persconferentie. Rond de middag was er al uitgelekt dat de scholen een week eerder dicht gingen voor de kerstvakantie, dus dat je 3 weken vakantie hebben. Wat vinden papa en mama daar van?? Mama hoort vooral veel geklaag maar wij vinden het in dit geval eigenlijk minder erg. Wij houden al weken ons hart vast of er geen besmettingen bij kinderen van personeel of bij jullie zijn. December is altijd al een hectische maand. Papa mist sowieso al een bakker in de bakkerij dus het is daar al heel krap met veel extra drukte door de feestdagen. En ook in de winkels zitten we nog steeds niet heel ruim. Plus dat alle 3 de zaterdaghulpen die op het voorgezet onderwijs of MBO zitten de drukte dag voor de kerst niet kunnen omdat ze nog op school zitten. Dus ook daar zitten we niet op ziektegevallen te wachten. Dus het geeft ons wel iets meer rust. Het blijft natuurlijk nog een risico want je weet niet wat iedereen in zijn vrije tijd nog doet. Het was nog even de vraag of je nog online les zouden krijgen volgende week maar je kwam vanmiddag thuis dat iedereen op school verwachte van niet. Maar dat het bestuur in de loop van de dag met duidelijkheid zou komen en mama kreeg idd eind de middag een mailtje dat de school dicht is volgende week. Wel is er indien nodig noodopvang voor de kinderen met ouders in essentiële beroepen. Je vieren nu vrijdag kerst gewoon onder lestijd in de klas. Je beginnen er 's ochtends gelijk om half 9 mee zodat het nog schemerig en je de gemaakte knutsels met kaarsjes kunnen gebruiken. Jochem jij hebt volgende week nog wel gewoon les. Daar was je niet echt blij mee. Want je wilt donderdag en vrijdag papa wel graag helpen. Normaal heb je op vrijdag ook tot 4 uur les dus mama is benieuwd of je dan bv om 12 uur al uit zijn.

gourmetten en cadeautjes

04 december 2021

Vandaag was het wederom een druk dagje voor papa en mama, zoals 's zaterdags al een paar weken het geval is. Mama is bezig geweest met chocolade, de laatste dingen maken en inpakken voor de kerst. Papa is vroeg begonnen met oliebollen bakken, daarna alles naar de winkels brengen en bestelling bezorgen en vervolgens heeft hij een flinke voorraad saucijzenbroodjes gemaakt. Daarna hebben we samen kerst schuimkransjes gedaan. De komende weken zal het niet anders zijn met de drukte. In de bakkerij mist papa nl iemand die zijn been gebroken heeft en de kerstvoorbereidingen zijn altijd al hectisch. Nu helemaal. indecision

Vanavond hadden we even heerlijk tijd voor elkaar. We hebben heerlijk gegourmet met z'n viertjes. Het leuke is dat mama dan ook gewoon mee kan doen. Wat extra groenten om te wokken op de plaat en vis en vlees. En nog een schaaltje met komkommer en mama eet gewoon netjes volgens de regeltjes. wink Jullie waren allebei nogal benieuwd naar de cadeautjes haha. We zaten net op de bank toen jij Fleur het eerste cadeautje van mama mocht pakken, toen er keihard op het keukenraam werd geklopt. Jullie wisten gelijk dat het Opa was. laugh Er stond een tas voor de deur met voor jullie beiden een cadeautje. En voor ons allemaal een eierdoos met een uitnodiging voor een diner voor 4 personen op kerstavond. Dan eten we eigenlijk altijd bij Opa en Oma. Jochem jij had een mooie nieuwe heren portemonnee en Fleur jij een schleich paardenset, voor beiden was het een succes. Daarna konden we aan de cadeautjes beginnen die we voor elkaar gekocht hebben.