Dagboek

Aantal berichten: 252
Ga naar:   

koningsdag

27 april 2022

Vandaag was het koningsdag. Meestal een hectische dag in de bakkerij omdat papa het dan grotendeels alleen doet. Maar aangezien papa nog steeds niet helemaal de oude is, heeft hij iedereen gewoon laten werken en hebben we gelijk al een flinke voorraad oranje tompoucen en soezen gemaakt voor de winkels. Papa is zelfs vannacht nog even een paar uurtjes naar bed geweest, dat is nog nooit gebeurd. Zo kon hij vanochtend stand by staan en vanmiddag naar bed. Rond half 11 moesten er tussen de winkels wel tompoucen heen en weer gebracht worden. Fleur en mama zijn toen mee gegaan in de bus, onze fietsen ook mee en zijn we in Middelburg bij het ringrijden gaan kijken. Eigenlijk doen we dat ieder jaar wel. Alleen gingen we altijd pas 's middags omdat mama ook hielp met bijmaken van de tompoucen. Nu konden we dus zomaar eerder. We zijn vanaf de winkel in Middelburg naar de stad gefietst. Het was gelukkig niet super druk. Een vriendinnetje van de manege was hulpmeisje van een paar paarden die hier vlakbij staan. Daar zijn we steeds bij geweest. En zo zijn we dus best lang blijven plakken. Je vond het maar wat leuk om te knuffelen met de paarden en op de paarden mocht passen. Je was helemaal in je nopjes. Door het lange staan kreeg mama op den duur wel ontzettende rugpijn. Je staat steeds in dezelfde houding en je gaat op den duur op 1 been hangen en dat is niet zo goed voor mama haar rug. Ook jij kreeg last van je rug dus zijn we tegen half 3 toch maar richting huis gegaan. Al was je het liefste heel de middag gebleven denk ik. Thuis heb je lekker van een oranje tompouce genoten. Mama had gisteren zelf ook een eigen versie van oranje soezen en tompoucen gemaakt. Zo kon mama ook mee genieten van wat oranje lekkers. 

voor het eerst op Mara rijden en springen

21 april 2022

Eigenlijk wil je al steeds dat je op andere pony's mag rijden. Vandaag was het zover dat je weer op een andere pony mocht rijden, vandaag mocht je op Mara rijden. En dat vond je toch wel mega spannend. Je stond met een trillend lipje ineens naast de auto... 'Mama ik moet op Mara rijden' en je had dan ook nog springles dus dat vond je extra spannend. Nu had Marleen al een aantal keren gezegd dat je op andere pony's mocht met springles want met Lexi kom je niet verder en blijf je het eng en spannend vinden omdat Lexi zelf klein is en alleen de laagste kan springen. Nu mocht je dus op Mara maar dat vond je echt heel spannend. Mama heeft je echt moed in moeten praten en je bleef uit je doen. Nu wil je het al zo lang dus ik zou zeggen dan ben je nu blij. Maar dan overwint de angst toch nog bij je. Je moest ook in een hele andere stal zijn dan anders. Gelukkig stond er naast ons een meisje die op Dakota mocht rijden en die normaal vaak op Mara rijdt dus die kon ons goed helpen en dat was wel fijn. Mama is vanaf het begin al verliefd op Mara, het is echt zo'n knappe pony! Alleen wel wat groter en flink breed. Nu heeft er in je les een meisje gereden die vaak op Mara mocht rijden, maar die kon zelf niet goed rijden dus die werd steeds gecorrigeerd door Marleen. En je had al vaak gehoord dat het een eigenwijze pony is. Dan denk jij dat het grotendeels aan Mara ligt maar het ligt ook aan de ruiter. En dat idee van een eigenwijze zit dan in je hoofd.

Poeh je had het moeilijk hoor, ondanks de hulp die we kregen van het meisje en haar vader. Je stond echt met de tranen in je ogen te poetsen. Je was heel blij dat Anniek langs kwam in de stal en dat bleek dat zij les gaf omdat Marleen er niet was. Daar was je heel blij mee en dat was achteraf ook maar heel goed. Tijdens het opzadelen heeft mama het nog even gezegd dat je het mega spannend vond. Maar ze zei dat je jezelf niet druk moest maken omdat Mara heel graag springt en ze gaf als tip dat je dan Dakota maar moest volgen. Dan had je iemand om te volgen. Mama had papa al een appje gestuurd en ondanks dat hij niet van plan was om te komen kijken is hij toch langs geweest om je te zien springen op Mara. Dat was wel een verrassing voor je! In het begin keek je echt onzeker en sipjes maar na je eerste rondje was de spanning er al wat af en kwam er gelukkig een glimlach tevoorschijn en helemaal toen je papa zag staan. Na een galopje was je ook helemaal blij en opgelucht. Je hebt zelfs gesprongen en dat is een hele overwinning voor je... zowel het springen op zich als het springen op een andere pony. Lexi glipt er aan de zijkant vaak langs en omdat jij het ook spannend vind met Lexi dan kan je niet echt consequent zijn. Achteraf vond je het natuurlijk super leuk en dat wist mama ook al. Dat is altijd zo bij jou. Maar je ziet gewoon altijd leeuwen en beren van tevoren. Je hoopt nu natuurlijk dat je veel vaker op Mara mag rijden. Mama hoopt het met je mee. Het was nu wel erg fijn dat je les had van Anniek want ze geeft veel leuker les, ze staat echt tussen jullie en geeft je ook tips. En zeker met Mara nu was dat wel fijn. 

pasen

18 april 2022

Heerlijk even een lang weekend vrij met elkaar en dan ook nog eens prachtig weer hebben... echt zo GENIETEN! Het was heel de week al wat zonniger weer maar nog wel fris. Maar zaterdag was het echt heerlijk. Mama is lekker met jou naar buiten gegaan, heerlijk vitamine D op doen. Papa heeft heel de middag bijgeslapen. Zaterdagavond hebben we met z'n viertjes gegourmet. Mama had er helemaal zin in en jullie ook. Na het gourmetten hebben we nog een ronde buiten gedaan zodat het even een beetje kon zakken.

Eerste pasen hadden we een brunch. Jullie had volop broodjes en paasstol, vers fruit en een smoothie. Mama had gekookte eitjes voor jullie en mama zelf had gevulde eitjes met garnalen gemaakt. En een zelfgebakken eiwitbroodje. In de middag hebben we heerlijk van het mooie weer kunnen genieten, lekker in de tuin. Ook tweede pasen was een heerlijke dag, we zijn op de fiets naar de stad gegaan en hebben lekker een eind gewandeld over het strand. Je kon merken dat er weer genoeg toeristen zijn. Voordat we naar huis gingen hebben jullie nog een ijsje gehaald. Zo jammer dat we maar 2 dagen vrij zijn, maar wel al 1 dag langer dan anders, die we ook best even nodig hadden. Zeker papa die nog steeds niet helemaal fit is. En helaas ook die 2 dagen zijn weer zo om. 

drukte

15 april 2022

Vorige week was papa echt niet fit. De longontsteking had er weer flink ingehakt. Vorige week vrijdag heeft papa zelfs nog een prednison kuur gehad van de huisarts want hij bleef best kortademig, moe en bleef steeds hoesten. Even een stootkuur en de huisarts zag ook wel dat het nog niet lekker ging. Ze vond papa er ook slecht uit zien. Dinsdag moest papa terug op controle komen en ze vond het wel de goede kant op gaan. Maar je moest de prednison kuur afmaken. Volgende week moet papa nog een keer terug komen voor een longtest. Er is nu dus eindelijk eens serieus werk van gemaakt nu we bij een andere huisarts zitten.

Deze week was het ook weer een drukke week, begin de week alle voorbereidingen voor de pasen. Het zijn dan toch erg lange dagen voor papa. Dinsdag waren we chocolade aan het doen. Papa begon enthousiast maar kon op den duur gewoon echt niet meer dus mama heeft 'm om half 4 naar bed gestuurd. Later in de week komen er nog genoeg lange dagen aan dus dan beter nu maar even goed rust pakken. Woensdag en donderdagmiddag hebben jullie ook geholpen in de bakkerij. Mama is druk geweest met paasbroden en tulbanden inpakken. Fleur jij had donderdag paasontbijt en jij Jochem had high school dag van sportklas en je zijn naar de skihal in Terneuzen gegaan om te snowboarden. Dat was voor het eerst voor jou. Je kregen eerst uitleg en daarna mochten je 1,5 uur in de sneeuw. Je vond het eigenlijk best leuk. 's Middags hadden je nog een clinic van freerunnen. Vandaag waren je allebei lekker vrij. Vanochtend heb jij Jochem heel de ochtend bij papa geholpen met allerlei klusjes. Fleur jij hebt bij mama geholpen met de paasbroden inpakken. Vanmiddag ben je lekker bij Lindsey wezen spelen. Ook vanavond hebben Jochem en mama de hele avond geholpen. We waren er rond half 8. Jochem jij bent tot half 11 gebleven en mama tot half 12. Zo kon papa bij de anderen uren besparen. We hebben het er ook over gehad voor een bijbaantje voor jou Jochem maar je zou het liefst bij papa willen werken. Alleen is dat zolang je school hebt alleen op vrijdagavond mogelijk en eventueel op de zaterdag met schoonmaken. In de vakanties kan je wel extra werken. Aan de ene kant is papa heel blij met je hulp maar papa vind het ook wel belangrijk dat je ook nog voor een baas gaat werken. Dat heeft papa nooit gedaan en daar heeft hij toch wel spijt van. Voor nu wilt papa wel graag van je hulp gebruik maken. Als je ergens zou gaan werken, kan papa toch ook lastiger in de vakanties op je hulp rekenen.

weer een proefje rijden

09 april 2022

Fleur jij mocht vandaag je proefje op Lexi rijden. Het was je tweede keuze maar je rijdt er eigenlijk zo vaak op dat je haar makkelijk aan moet kunnen. Het enigste wat een dingetje is en dat is de reden waarom je ook nooit op haar een proefje wilde rijden, ze kan zo lekker shetlander eigenwijs zijn. surprise Als ze geen zin heeft om in galop te gaan dan is dat echt wel een dingetje. Nu zag mama donderdag dat je niet op Sonny je proefje mocht doen maar Lexi je tweede keuze. Mama heeft het zo gebracht dat het misschien ook weleens goed is om op Lexi je proef te rijden. En dat je er sowieso weer van kan leren. Mama had verwacht dat je het wel erg zou vinden. Maar eigenlijk viel dat best mee. Je moest pas om 10 voor 2 rijden. Maar Lexi moest om om 10 over 10 ook een keer rijden en daar wilde je toch wel bij kijken. Om te zien of ze braaf was. Dus we zijn vanochtend om half 10 vertrokken richting de manege. Wel gelijk al je poetsspullen en wedstrijdkleding mee genomen omdat mama het wel zag gebeuren dat je heel de ochtend zou willen blijven kijken. We hebben eerst bij bijna alle proefjes van F4 gekeken waaronder ook bij Lexi. Ze deed het gelukkig best goed. Je vond het toch wel fijn om naar de anderen te kijken, normaal is er niet echt tijd voor omdat je zelf 's ochtends moet rijden. Maar je leert er denk ik toch ook wel van om naar anderen te kijken. Daarna zijn we boven naar de kantine gegaan. Mama had zin in een warme bak thee. Gelijk gebleven voor de prijsuitreiking van de F4 en daarna nog een tosti voor jou voordat we zelf aan de slag gingen met Lexi. De vlechten van Lexi van vanochtend zaten er nog netjes in dus daar hadden we geen extra werk meer aan. We moesten er alleen nog wat bloemetjes in doen voor de versiering en mama heeft haar staart nog een eindje ingevlochten zodat daar ook een bloemetje in kon. Zo zag ze er weer netjes uit. Je bent lekker aan het keutelen geweest met Lexi. Ze had gelukkig haar eten al gehad en dat was bijna op toen wij er waren, zo was ze lekker rustig. Je hebt haar uitgebreid gepoetst. En een half uurtje van tevoren zijn we naar de buitenbak gegaan waar je haar in kon rijden. Papa kwam er toen ook net aan. Je begon met je proefje eigenlijk heel goed. Je zat er heel goed in. Tot je vlak achter elkaar 2x dezelfde fout maakte. sad Je ging een keer links waar je rechts moest en een keer rechts waar je links moest... zo zonde. En mama zag de spanning toenemen op je snuitje. Jij dacht natuurlijk al lang dat je het verprutst had. En mama hield ook haar hart vast. Vervolgens moest Lexi nog een keer poepen, precies in de volte waar je nog 2x doorheen moest dus je kon je volte niet meer zo mooi rond maken. Pfff... mama vond het zo sneu voor je. Toch heb je de rest wel allemaal goed gedaan. Maar je was echt zenuwachtig. Je dacht dat je het nu weer niet gehaald had en mama snapte dat wel. Je was een van de laatste 3 die moest rijden. Maar het laatste proefje duurde nogal lang omdat die pony er niet zo'n zin in had en tot 2x toe weg liep en ze haar proef opnieuw moest doen. Maar gelukkig kwam al snel het verlossende woord, iedereen van de F3 had het gehaald. Wow.. wat een opluchting bij jou! En je had nog niet eens de minste punten, je had netjes 215 punten gehaald! Dus je promotiepunt was weer binnen. Je was zo blij en opgelucht. Uiteindelijk had je voor de rest gewoon heel netjes gereden en had je normaal gezien 221 punten gehaald maar nu door de 2 fouten had je 6 punten aftrek. Mama was zo blij voor je! Je wilde snel naar Lexi toe om met haar te knuffelen en wat snoepjes te geven. Dat kon nog snel even voordat we naar huis gingen want vanmiddag vierden we ook de verjaardag van Jochem in plaats van vorige week.