Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

Jochem introductieweek

09 september 2021

Jochem jij bent dinsdag weer gestart op school. Je hadden dinsdag kennismaking met de klas en mentor. Dus je moest toen maar 2 uurtjes naar school. Er waren 2 leerlingen naar het VWO door gestroomd en er waren 5 nieuwe leerlingen bij je in de klas en je hebt ook een andere mentor. Je hebben de regels weer door gesproken. Helaas moet je op school nog steeds een mondkapje dragen. En je hebben de activiteiten voor de rest van de week doorgenomen. 

Woensdag heb je met alle HAVO en VWO 2e klassers 's ochtends op school ontbeten. Je moesten toen om half 10 op school zijn. Na het ontbijt kregen je uitleg over een spel dat je die dag in de binnenstad gingen doen. Je was toen rond 1 uur weer terug. 

Vandaag hadden je een stranddagje met de HAVO/VWO leerlingen. De vooruitzichten voor vandaag waren nog wel redelijk maar niet zo mooi als de afgelopen dagen. De dag begon best bewolkt maar rond half 10 trok het gelukkig open en kwam het zonnetje toch tevoorschijn. Je mochten op eigen houtje richting het strand fietsen. Je hadden afgesproken bij Quinn. Je zijn toch even lekker de zee in geweest. Het zeewater was heerlijk na een paar warme dagen. Mama had verwacht dat je wel heel de middag zou blijven. Maar rond half 2 ging iedereen naar huis. Morgen heb je de eerste echte lesdag. Vanmiddag ben je ook weer naar de fysio geweest voor je kniëen. En de fysio was echt tevreden. We hebben op vakantie natuurlijk best veel gelopen en je gaat regelmatig met mama aan de wandel, dat heeft toch het verschil gemaakt. Nu kijken of we dit resultaat vast kunnen houden. We hebben het nog even over sporten gehad, ze gaf aan dat het sowieso beter is om iets te doen in plaats van niets. Maar wat?!? Dat is dan de vraag. Want op deze leeftijd is alles stom bij je. Je moet nu pas over 4 weken weer terug komen voor controle. 

site aangepast

07 september 2021

Mama was vanochtend bezig op de site om foto's in de albums te zetten en ineens kreeg mama het in haar bol om de site te veranderen. Degene die erop stond was gewoon alweer 1,5 jaar oud. Mama was er al eens eerder eind vorig jaar aan begonnen, maar toen was mama niet tevreden dus die lay-out heeft mama er niet meer opgezet. Nu staan er ook weer wat recentere foto's op van jullie en weer nieuwe leuke frisse kleurtjes. Mama is er blij mee.

Fleur weer naar school

06 september 2021

De vakantie is nu definitief voorbij. Vandaag moest jij Fleur weer naar school. Jochem jij morgen pas. Gelukkig is het geen straf voor je en had je er weer helemaal zin in. Mama kon niet echt merken dat je last van zenuwen had. Mama had verwacht dat je moeite zo hebben met uit bed komen maar dat viel eigenlijk ook best mee. Wel moest mama er op hameren dat je op moest schieten want tijdens het eten zit je continu filmpjes te kijken en dan vergeet je meestal de tijd. Ondanks dat jij Jochem nog niet naar school moest ben je er wel gelijk uit gekomen zo kan je alvast een beetje wennen aan het schoolritme. Voorheen mochten de ouders op de eerste schooldag altijd mee de klas in om kennis te maken. Maar vanwege corona mocht dat nu nog niet. Dat vond mama wel balen. Nu moest mama je gewoon bij het hek afzetten. Je horen dit jaar ook bij de grotere kinderen, je mogen nu door de hoofdingang samen met de groepen 7 en 8 naar binnen. Dus het was toch een beetje nieuw voor je. Het was ook gelijk mega druk daar bij het schoolplein. Gelukkig stond Nina op je te wachten en ging ze mee om je fiets weg te zetten want daar moet je nu ook een ander plekje voor vinden. Mama zag tot verschillende kinderen huilend terug komen naar het hek omdat ze geen plek konden vinden voor de fiets. Mama vond het ook wel een beetje raar dat er geen begeleiding was voor jullie. Het is tenslotte toch weer nieuw voor alle groep 6 leerlingen. Mama was blij dat Nina op je stond te wachten want anders had mama jou ook wel terug verwacht. Mama is samen met Marlies blijven wachten tot je naar binnen gingen. Vandaag starte je bij juf Veronique, die heb je 3 dagen in de week en vanaf donderdag heb je juf Andrea die je de laatste 2 dagen van de week hebt. 

Mama heeft je samen met Jochem van school gehaald want we moesten gelijk naar de kapper. Je had het naar je zin gehad, maar was wel moe. Gelijk vragen hoe het was gegaan vandaag werkte averechts. Dus dat heeft mama later gevraagd toen we samen op pad gingen, jij op je skeelers en mama lopend. Je waren ook gelijk al flink aan de slag gegaan. Je zit samen met Vayenne en Bas in een groepje. 

proefje rijden

03 september 2021

Vandaag mocht je weer een FNRS proefje rijden op de manege. Dit keer op vrijdag, aan het eind van de vakantie hebben ze altijd Scheldestad concours, 3 dagen met met proefjes, dressuur en springen. Jullie mochten 's ochtends starten met de proefjes. Jij stond om half 11 in gepland op Beppie. Mama had de wekker om kwart over 7 gezet zodat mama op het gemak je haren kon doen. Mama is ook eerst aan je haren begonnen en daarna hebben we pas gegeten. Het was weer even wennen, in de periode voor de vakantie was het bijna om de 3/4 weken dat je proefjes moest rijden nu zat er een hele lang tijd tussen dus mama moest er weer even in komen. Je hebt ook zo'n dikke bos haar. Rond half 9 waren we helemaal klaar, gegeten en wel en zijn we nog even langs papa geweest in de bakkerij voor een knuffel. Opa was er ook net dus die heeft jou ook nog net kunnen zien. Het was echt prachtig weer, zelfs 's ochtends was de temperatuur al heerlijk. Voor je moesten 2 andere meisjes nog op Beppie rijden, bij beide meisjes hebben we gekeken. Dat vind je toch altijd wat fijner. Het eerste meisje bakte er niets van, dat zagen we zelf al. Beppie ging ook niet in galop terwijl dat 2x moet. Maar bij Nova, dat meisje zit ook op de Wissel, ging het stukken beter en zo kreeg je er weer een beetje moed in. Je hebt ook nog even heerlijk in kunnen rijden in de binnenbak dat vind je altijd wel fijn. Oma kwam vandaag bij je kijken en vlak voordat jij aan de beurt was kwam ze. Mama vond dat je er voor jou doen best relaxed bij zat. Je proefje deed je in mama haar ogen heel goed, op 1 foutje na, je ging een keer links in plaats van rechts, dat is wel balen want er gaan dan toch punten af. Voor de rest ging Beppie wel netjes in galop wanneer het moest. Je ging ook redelijk goed de hoeken in. Dus mama vond het er goed uit zien. Daarna mocht je nog even uitstappen in de binnenbak en daarna mocht Beppie terug naar stal. Je hebt even heerlijk geknuffeld en snoepjes gegeven want dat had ze wel verdiend. En dan is het vervolgens afwachten tot iedereen van de groep geweest is. En dan heb jij toch pech met een grote groep van 15, dan duurt het wel wat langer. Gelukkig was jij 10e dus viel het mee, maar ze moeten toch ook alle punten berekenen en op volgorde leggen. En wachten duurt dan altijd lang! Oma is ook gebleven totdat de prijsuitreiking. Tegen 12 uur kwamen ze naar buiten met de puntenlijsten, ruiter paspoorten en prijzen. Ze beginnen altijd onderaan en er waren toch 6 meisjes die het niet gehaald hebben. En jij werd naar voren geroepen dat je maar 209 punten had, dat was echt wel een grote domper. Dan heb je het op 1 puntje na niet gehaald. Maar toen de prijsuitreiking klaar was zei je ineens 'Mama ik heb het wel gehaald, kijk maar... ik heb gewoon 212 punten. En ik heb ook gewoon een stempel in m'n boekje!' En inderdaad hoor... je had gewoon netjes 212 punten gescoord! Eigenlijk 2 punten meer maar door je fout zijn er 2 punten afgegaan. Pfff....dat was dus echt een meevaller! Maar ook flink schrikken dat je het niet gehaald zou hebben. Mama kon het zich gewoon niet voorstellen. Je reed best wel netjes voor m'n gevoel. Er is sowieso best streng gejureerd lijkt het. Maar gelukkig liep het voor jou dus goed af. 

Vanmiddag hebben we het even rustig aan gedaan. Eind de middag zijn we samen nog even op de fiets weg gegaan om zonnebloemen te plukken. Iedere keer reden we langs het zonnebloemveld als we naar paardrijden gingen en wilden we gaan plukken. Vandaag was het zover. Er stonden gewoon bakken met zonnebloemen. Maar wij vonden het leuker om ze zelf uit te zoeken en er lekker tussendoor te lopen. We hebben er 10 meegenomen, allemaal nog maar deels open zodat we er hopelijk wat langer van kunnen genieten. Op de heenweg hebben we nog foto's gemaakt bij een bloemenveld met allemaal roze bloemen. En we kwamen ook heel veel maisvelden tegen, daar kreeg mama ook een spontaan foto idee bij. Zo zijn we samen even heerlijk samen op pad geweest. 

Vanavond zijn we met z'n drietjes rond half 8 richting het strand gegaan. Rond half 9 zou de zon ondergaan. Mama wilde foto's maken van de zonsondergang. Mama hoopte dat deze mooi zou zijn. Nu is het altijd wel mooi met de spiegeling in het water. Maar soms krijg je ook nog hele mooie luchten te zien. Maar dat was nu helaas niet het geval. Je kon merken dat er voor morgen ander weer op komst was, er hing een soort nevel dus we zagen de zon ook niet in de zee zakken. Het laatste deel kon je de zon niet meer zien. Die was ineens verdwenen. Maar toch heeft mama wel mooie foto's kunnen maken. 

paardrijden

02 september 2021

Oef... dat viel vanochtend wel even tegen toen je uit je bed stapte... je had overal spierpijn! Op de gekste plaatsen, je armen, je buik en je ene been. Je was er gewoon een beetje akelig van. Mama heeft je maar een sinasprilletje gegeven. En mama heeft gezegd dat je toch maar een beetje in beweging moest blijven zodat het weg kon trekken. Je bent heel de ochtend boven geweest dus mama heeft je niet zoveel gezien. Je bent begonnen om je kamer op te ruimen. Dat is altijd goed! Vanmiddag zijn we samen op de fiets naar het ziekenhuis geweest want mama moest bloedprikken. Gelukkig had je met het fietsen niet meer zoveel last van je spierpijn.

Volgens mij word het voor mama tijd dat je weer naar school gaan hoor. Alle dagen lijken nu veel op elkaar. Zo stonden we vanmiddag gewoon een uur te vroeg bij paardrijden. surprise Echt zo stom! Dat heeft mama nog niet eerder gehad. We zijn toch nog maar even terug naar huis gegaan. Vandaag moesten de pony's voor de laatste keer van de wei gehaald voordat de les begon. Hun vakantie zit er ook op en vanaf volgende week staan ze gewoon weer op stal. Er waren vandaag veel inhalers dus je hadden gewoon een groep van 9 kinderen. Je hoopte heel erg op een buitenrit maar helaas je gingen de proefjes voor morgen oefenen. En niet zoals normaal per persoon maar met de hele groep omdat het nu een grote groep was. En dat was voor jou geen succes. Het is sowieso erg lastig om met een hele groep te oefenen en zeker dat het er dan ook nog 9 zijn! Je zat er niet lekker in, Beppie was niet snel genoeg, dan zat je weer op het verkeerde been met rijden. Je werd steeds gecorrigeerd en mama zag al geen blij gezicht bij je. Na de les was je ook gelijk heel fel 'Nou dat ging lekker he, ik kan toch niets. Dus morgen zal het ook wel niet goed gaan'. Mama kende je even niet terug. Je reageerde het ook echt een beetje op mij af, terwijl mama er ook niets aan kan doen. Mama helpt je overal bij waar nodig met de paarden en dan doe je zo. Mama reageerde er dan ook gelijk op terug. Mama heeft ook gezegd... dit was vandaag en morgen is het weer anders. Vergeet deze les en denk aan vorige week terug toen het wel goed ging. Thuis kwam ook wel een beetje de aap uit de mouw. Tijdens de proefjes oefenen had je 2 andere meisjes (uit een andere groep) over jou bezig gehoord..... angry Ze konden niet doorrijden want er zat iemand voor hun die heel sloom reed en niet goed kon rijden waar ze jou mee bedoelde. Pfff... mama was toen echt ff pislink! angry Mama wist ook gelijk al over wie het ging, iemand die heel veel eigen dunk heeft en een air over zich heeft dat ze alles kan. En ondertussen zelf ook helemaal niet zo goed kan rijden. Jij kan er ook niets op doen dat je op een slomere pony rijdt. Mama vind het jammer dat je dat toch weer niet sterk genoeg was om er iets van te zeggen, terwijl je het wel gehoord hebt. Volgende keer mag je gewoon wat terug zeggen, dat hoeft helemaal niet iets onaardigs te zijn. Maar gewoon van dat je er niets aan kan doen dat je op een slomere pony rijd, dan weten ze in elk geval wel dat jij hun gehoord hebt. Jij hebt er wel een rotles door gehad. En gelijk weer een deuk in je eigenwaarde. Mama hoopt van harte dat het morgen beter bij je gaat en we deze les echt kunnen vergeten.