Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

Simone helpen

01 september 2021

Vandaag hadden we afgesproken om Simone te helpen met de paarden. Begin de middag zijn we vertrokken. Je hebt eerst een uur heel intensief beide stallen uitgemest. Normaal deed ze dat bijna dagelijks dus was het niet zoveel werk. Maar nu ze zwanger is doet ze het eens in de 2 weken en strooi ze het tussendoor steeds op. Zo lag er dus 2 weken mest op elkaar! surprise Je vind het gelukkig helemaal niet erg om te doen. Maar nu was het best zwaar, je zat echt te bikken om het los te krijgen. Het is dan toch laag over laag over laag en dat is best een gewicht, zeker voor jou. Mama heeft de kruiwagens steeds naar de mesthoop gebracht. Mama heeft toch 5x heen en weer gelopen met een bomvolle kruiwagen. Dat valt niet mee zonder onderweg alles kwijt te raken... wink Na het harde werken was het tijd voor leukere dingen. Je hebben eerst de stallen weer opgestrooid met stro. En daarna hebben je Dream van de wei gehaald. Kleine Finn glipte al onder het draad door, die wilde ook mee haha. Gelukkig ging hij gelijk gras eten en had Simone 'm zo te pakken. Je bent eerst Dream gaan poetsen en daarna zijn we lekker een eind wezen wandelen met Dream de zeedijk op. Dream moet helaas verkocht worden en deze week komen er 2 geinteresseerden kijken. Dus het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat je met Dream kan lopen. Daarna ben je met Finn aan de slag gegaan. Ook eerst netjes gepoetst, je wilde vlechtjes doen in zijn manen maar daar ben je wel even mee bezig dus na 4 vlechtjes hield je het ook voor gezien. Ook met Finn zijn we een klein stukje aan de wandel gegaan. Eigenlijk was het ook de bedoeling om met Woeper te gaan lopen maar die was nogal stout, die luisterde heel slecht. Dus heb je hem alleen gepoetst daarna is hij terug de stal in gegaan. Zo ben je toch zeker zo'n 4 uur zoet geweest met de paarden. En je vind het zo fijn! Wat dat betreft is het jammer dat de andere 2 Woeper en Finn straks verder van ons vandaan staan. 

op pad met de tuk tuk

29 augustus 2021

Vandaag hadden we een gezellig uitje met de familie van mama. Al lange tijd wilden we met de tuk tuk gaan touren door Zuid Beveland. Met de laatste verjaardag half juni hebben we eindelijk een datum afgesproken en vandaag was het zover. Jullie hadden er ook allebei zin in want het is niet iets alledaags. Je hebben wel een paar keer gevraagd hoe en wat. Mama heeft wat foto's laten zien. Het zit eigenlijk tussen een auto en een brommer in. De vooruitzichten voor vandaag waren niet heel goed. Maar het grootste deel gaven ze wel droog af, het laatste uur kon het licht gaan regenen. Bij aankomst was Tante Martina er al, die zaten al in een rode tuk tuk, er was nog een blauwe en 3 witte over. Wij wilden in de blauwe. wink We mochten van 14-17 uur rijden en voor vertrek kregen we nog een filmpje te zien voor uitleg. Daarna zijn we met 5 tuk tuk vertrokken voor een route door de zak van Zuid Beveland. Ome Marco kent de omgeving dus die hadden een route uitgestippeld om te rijden. We mochten op het industrieterrein nog een proefrondje rijden. Het was wel flink wennen voor iedereen haha. Van tevoren dacht mama nog wel te gaan rijden. Maar na de uitleg wist mama zeker niet te gaan rijden, je moest veel teveel nadenken bij alles. En eigenlijk dachten we er allemaal zo over en hebben de mannen heel de tijd gereden. Na een uurtje zijn we voor een plasstop even langs de boerderij geweest. Weer een half uurtje laten om even wat te eten en te drinken en de benen te strekken. Alleen stonden we daar met z'n 4 tuk tuk's in plaats van 5. indecisionToen keken we op de familieapp en zagen we dat Ricardo, Simone en Martijn waren gecrast.surprise Ze lagen bijna op hun kant in het gras. Waarschijnlijk was Ricardo te hard door te bocht gegaan en er lagen ook kiezels op dat pad. Gelukkig kwamen je wel tegen een paar flinke takken aan, die de tuk tuk tegen hield, anders waren je dat dijkje af gerold. Dat was wel even schrikken. Na de stop ben jij Fleur bij Nehamia in de tuk tuk gegaan en Joel is bij ons gekomen. Voor de rest was het echt leuk, we hebben echt gelachen. Ze gaan ook nog best hard die dingen. Ze kunnen in principe 80 km rijden. Ze maken alleen wel veel herrie en omdat alles open is, hoor je dat heel goed. Op sommige stukken ving je ook volle bak de wind en mama was blij dat je dikke vesten onder onze jas aan hadden. Er lagen ook nog 2 fleecedekentjes in de tuk tuk die hebben we vooral op het laatst gebruikt. Dan ben je toch een beetje verkleumd. Het laatste half uur regende het ook wat harder en was het niet zo lekker meer. Na afloop kregen de rijders allemaal een soort van rijbewijs. Na de route zijn we bij de Paradijsvogel in 's Gravenpolder gaan chinezen. 

werkweek weer begonnen

28 augustus 2021

De vakantie zit er helaas weer op voor papa. Maandagnacht ging de wekker weer om kwart voor 2 voor papa. Mama is toen heel de ochtend in de weer geweest met administratie. Jochem jij hebt papa weer geholpen, dagelijks toch een uurtje of 3 net als voor de vakantie. En je lijkt er ook echt plezier in te hebben dat was vorig jaar wel anders. En papa is natuurlijk hartstikke blij met je hulp. In de middag zijn we met z'n drietjes op stap gegaan, in eerste instantie wilden we naar het strand. Maar het was toen precies hoog water, dus dan blijft er maar weinig strand over. We zijn eerst een eind door het bos gegaan maar mama wilde toch even kijken op het strand. In het bos was het best fris met wind maar op het strand was het eigenlijk hartstikke lekker. We hebben daar ruim een uur gezeten. Heerlijk was het! Fleur jij bent lekker even met je voeten het water in geweest. Op de terugweg hebben we een softijsje gehaald. Jochem jij zou vandaag weer je eerste voetbaltraining hebben. Vorig seizoen had je het al niet meer zo naar je zin, mede door je blessure. Maar ook het team en de trainers vind je niet meer leuk. Daardoor ben je het plezier in voetbal helaas verloren. Vorige week toen er weer leven in de voetbalapp kwam zei je dat je niet meer leuk vond en wilde stoppen. Hopelijk vind je wel wat anders qua sport, want voor je rug is het toch best belangrijk. 

Dinsdag is mama heel de middag bezig geweest met chocolade. Deze keer alleen omdat papa nog in de vakanties zit in de bakkerij. Woensdagochtend is mama met jou Fleur naar de kaloot geweest. Het was toen laag water dus we konden op zoek gaan naar haaientanden, dat was lang geleden. Het was gewoon hartstikke lekker op het strand. Het is dat je 's middags een inhaalles had van paardrijden anders hadden we ons hier een hele dag kunnen vermaken. De les op woensdag is eerder dan op donderdag, al van half 3 tot half 4. We zijn rond 1 uur weer richting huis vertrokken. Snel wat gegeten en dan richting de manege. De pony's moesten weer van de wei gehaald worden dus we moesten er om kwart voor 2 al zijn. Tante Miranda is samen met Elise wezen kijken bij je, wat je natuurlijk helemaal geweldig vond. Je hebt gelijk nog je cadeautje gekregen voor je verjaardag, een cadeaubon van bol.com. Je mocht weer op je lievelingspony Beppie rijden. Je had na de les last van je linkerbil en je stuitje, waarschijnlijk door het zadel ofzo. Maar dat heb je nog nooit eerder gehad. 

Donderdag zijn we begin de middag even kleren wezen shoppen bij Lots of fashion. Je vind het meestal niets, zeker niet als je moet gaan passen. Maar mama heeft je zelf kleding uit laten kiezen wat we daarna gepast hebben en dat ging heel goed. Zo is het veel leuker om te shoppen. Je hebt ook leuke shirtjes voor mama uit gezocht. Met het fietsen had je echt last van je stuitje en je bil. Gek hoor dat je er ineens last van hebt. Papa is wezen kijken bij de les. Helaas was het heel wat minder mooi weer dan gisteren, het was nu echt koud. Ook vandaag mocht je weer op Beppie rijden waar je eigenlijk best blij mee was want zo kan je alvast een beetje oefenen voor je proefje volgende week vrijdag. De groepjes voor de les zijn nog steeds niet zo groot vanwege de vakantie. Maar de juf verwacht dat volgende week iedereen er weer grotendeels is. 

Vrijdag ben jij Fleur samen met mama om boodschappen gegaan. We zagen het viskraam staan en hebben spontaan besloten een bakje kibbeling te halen. In de middag zijn we met z'n drietjes weg geweest. We wilden naar het Ritthemse bos gaan maar we konden er niet in omdat ze bomen aan het kappen waren. We zijn een eindje verderop gereden naar de andere parkeerplaats om langs de andere kant het bos in te gaan. Maar toen waren we ook dichter bij het strand en zijn we uiteindelijk daar een keer over het strand gaan wandelen. Kunnen we weleens vaker doen. Op de terugweg zijn we tussen de schapen terug gelopen, tussen de opgedroogde schapenpoep. indecision Dat rook niet al te fris, vervolgens lag er ook nog een dood schaap. surprise Daar zijn we maar snel langs gelopen. 's Avonds wilde jij Fleur nog lekker gaan skeeleren dus zijn we samen nog op pad gegaan.

Vandaag zijn papa en mama heel de dag in de weer geweest met bonbons. Er moest best weer wat voorraad komen na onze vakantie. En de gewone bonbons kan mama niet met alle verschillende vullingen. We hebben zo wel even voorraad kunnen maken. Dinsdag gaat mama weer verder, in haar eentje. We waren rond 3 uur klaar. Mama is samen met jou Fleur naar buiten gegaan. Mama aan de wandel en jij op de skeelers. Heerlijk na een werkdag in de buitenlucht. Mama vergeet ook nog steeds te vertellen dat niet alleen Tante Tanja zwanger is, maar ook dat je grote nicht Simone zwanger is. Op vakantie kregen we een berichtje op de familie app. Ze is nu bijna 15 weken. Ze gaan nu wel verhuizen, als de financiering rond is vertrekken ze naar Axel en gaan ze op zoek naar een nieuwe plek voor de paarden. Dat is wel balen want dan kan je niet zomaar meer heen en weer naar de paarden.

verjaardag vieren en logeren

22 augustus 2021

Gisteren hebben we de verjaardag van jou Fleur en papa gevierd. 's Ochtends hebben we jullie lekker laten liggen, zeker voor jou Fleur waren het toch 2 intensieve dagen. Om kwart over 9 zijn we eruit gegaan en heeft mama je toch ook maar wakker gemaakt. We zijn rond 10 uur eerst om je jas gereden naar Aagtekerke, dan hebben we die weer terug. Gelukkig hoefden we niet aan te bellen of iets, want ze hadden de jas in de trailer gehangen. Dus we waren ook zo weer weg. Vervolgens hebben we al wat voorbereidingen getroffen voor vanavond, uien gebakken, hamburgers gemaakt en komkommer gesneden. Het was vandaag prachtig weer dus we hebben buiten alles geinstalleerd en schoongemaakt. En daarna nog even een paar uurtjes rust. Alleen Tante Miranda en Ome Marco konden niet komen, die waren een weekendje weg. Voor de rest is iedereen geweest. Met een klein beetje verloop dus echt druk is het niet geweest. Je bent ook weer goed verwend, geld, cadeaubon, boek en je gaat met Nehamia en Tante Marie Claire in oktober op stap voor een beautydagje in Breda. Echt super leuk! Fleur jij hebt lekker met Nina en Nehamia gespeeld. Spike was ook mee die vond het best interessant hier. En op het laatst hebben we een broodje hamburger gegeten. We hadden echt zo geluk met het weer, het was droog en warm weer. Pas rond 8 uur is het echt flink gaan regenen. En toen we klaar waren met eten ging het een beetje spetteren maar dat was zo weer over.

Vandaag is Nina bij ons blijven slapen, voor het eerst. Je zeuren er beiden al zo lang om en nu was papa ook nog vrij dus dat is veel fijner. Mama vind het nooit zo fijn dat er iemand bij ons komt logeren. En dan vooral de nacht, dat je niet jezelf kan zijn. We douchen bv nooit met de deur op slot, als we naar de wc gaan is de deur ook niet op slot. Als er dan een 'vreemde' in huis loopt moet dat wel. Mama heeft alleen een onderbroek aan dus nu ook maar een hemdje aan getrokken. Dat soort dingen is wat lastiger als er iemand anders in huis is. Voor de rest vind mama het niet erg. We hebben ook geen last van jullie gehad. Je zijn hartstikke lief geweest. Mama is benieuwd hoe het gaat. Gisteravond zijn je tussen de buien door nog 2x naar buiten geweest om te skeeleren tot het echt harder ging regenen. Je zijn richting de b-weg gegaan naar de paardjes. Vervolgens zijn je in bad gegaan en hebben je nog even beneden gezeten. Je zijn om half 10 naar bed gegaan. En vanochtend om kwart over 8 waren je weer wakker. Je moesten stil blijven tot wij wakker waren, daarna mochten je op de ipad. We waren allebei gelijk wakker toen jullie om kwart over 8 naar de wc liepen. Maar we hebben ons nog wel even een klein uurtje stil gehouden. Toen je hoorden dat we het licht aan deden stonden je gelijk bij ons en heeft mama jullie toestemming gegeven dat je de ipad mochten halen. Na het ontbijt zijn je weer 2x op de skeelers weg geweest naar de paarden. Je hebben een poosje geverfd en zijn nog met ons mee geweest, op de skeelers naar de jumbo. Rond 2 uur heeft Marlies Nina weer opgehaald. 

We zijn vanmiddag lekker met z'n viertjes een eind wezen wandelen, door het bos en over het strand. Eind de middag belde Marlies of we zin hadden om mee te gaan naar tafelen. Tafelen had helaas geen plaats meer dus zijn we naar de chinees in Koudekerke gegaan. Het was hartstikke gezellig. Dat vonden we wel gezellig, voor ons beiden om de vakantie af te sluiten. Marlies begint dinsdag ook weer met werken. Onze 3 weken vakantie met elkaar zitten er helaas ook weer op. Nog 2 weken vakantie en dan beginnen de scholen hier weer.  

logeren, paardrijden en ponykampdag

21 augustus 2021

We hebben het voor de rest van de week lekker rustig aan gedaan. Woensdagochtend werd jij Fleur op gehaald om bij Nina op de camping te logeren. Dat hadden je voor de vakantie al afgesproken. Voor onze vakantie was het er niet meer van gekomen. En eigenlijk was dit de enige dag dat het nog bij ons uit kwam. Voor Marlies was dit ook de laatste vakantieweek op de camping, daarna is ze er alleen nog in het weekend. Je was helemaal blij toen mama het dinsdag aan je vroeg. Mama heeft woensdag alle vakantie was gedaan, die kon gelukkig buiten hangen en was door de wind ook zo droog. 's Middags zijn papa en mama even samen op pad geweest, lekker wezen wandelen.

Donderdag begin de middag hebben we je weer opgehaald op de camping. Je had het naar je zin gehad. En gelukkig veel beter geslapen dan met het slaapfeestje van Nina. Maar bij het ophalen zag mama wel dat je moe was. Je bent dan toch heel de dag steeds buiten, je gaat wat later naar bed en rond 9 uur was je weer wakker. Je hebt geluk gehad dat het droog is gebleven. Want dinsdag was het echt een treurige regendag, dan is het ook niet zo leuk om te camping. We zijn even een uurtje gebleven en daarna weer richting huis gegaan. We wilden eigenlijk nog ergens gaan wandelen, maar omdat jij Fleur best moe was en ook nog naar paardrijden moest zijn we toch maar naar huis gegaan. Mama kreeg rond half 5 een berichtje van de juf dat je de pony's nog van de wei moesten halen en of je dan om kwart voor 5 kon komen. Mama kon wel weer wat spanning bij je merken omdat je 2 weken niet gereden had. Maar niet zo erg als in het begin. Het was meer gezonde spanning. Je was wel blij want je mocht weer op Beppie rijden en dat kon je eindelijk aan papa laten zien. Alle keren dat papa en mama mochten kijken heb je op Lexi gereden. Marleen vroeg of mama ook mee ging om de pony's te halen. Dat was nog best een aardig stukje lopen. De andere moeders gingen ook mee, zo hebben we in het totaal 10 pony's mee genomen. Ook dat vond je volgens mij nog wel een beetje spannend, dat had je natuurlijk nog nooit eerder gedaan. Je wist ook niet waar ze stonden. Daarom was het wel fijn dat mama ook mee mocht. Daarna ieder een pony om mee naar stal te nemen, de juf had er zelfs 2. Daarna nog even snel poetsen, vervolgens opzadelen en naar de buitenbak voor de les. Door de vakantieperiode was jij de enige van je groepje maar er waren wel 3 andere meisjes voor een inhaalles. Je was al aan het rijden toen papa kwam, je keek gelijk naar papa met een blij gezicht want nu kon papa het ook eindelijk zien dat je op een grote pony reed. Na de les moesten we 4 pony's weer terug brengen naar de wei. Jij bent met een moeder en de 3 andere meisjes gaan lopen en mama is met de auto er heen gereden zo hoefden we niet meer helemaal terug te lopen en kon je gelijk in de auto stappen

Vandaag had je een uitje met Lindsey, je hadden ponykampdag bij Pony's aan Zee in Aagtekerke van 13-21 uur. Rond kwart over 12 zijn we met z'n viertjes van huis vertrokken om jullie weg te brengen. Je hadden er allebei super veel zin in. En je hebben het ook heel leuk gehad. Tussendoor kregen we steeds foto's door gestuurd van alle activiteiten. Je hadden een uurtje les, je gingen de paarden pimpen en een hoefijzer versieren en 's avonds zijn je naar het strand geweest voor een sunset shoot. Rond 9 uur hebben papa en mama je samen opgehaald. Je hebben echt geluk gehad met het weer. Eind de ochtend heeft het nog een uur geregend maar de rest van de dag was het gelukkig droog en af en toe kwam het zonnetje zelfs, de temperatuur was prima. Ook op het strand bij de shoot hadden je zelfs even een zonnetje. Mama had toen we rond half 10 de auto in stapten een paar keer gevraagd of je al je spullen had gepakt. Tot 3x toe 'Jaaaaha' maar toen we thuis kwam bleek dat je toch je jas had laten liggen. Dus kunnen we morgenochtend nog een keer terug. Papa, mama en Jochem zijn vanmiddag even de stad Middelburg in geweest. We hebben eerst heerlijk geluncht en nog wat geshopt. Dat was al heel lang geleden, sinds de corona perikelen besteld mama eigenlijk nog meer online dan ooit tevoren.