Dagboek

Aantal berichten: 252
Ga naar:   

huisarts

28 maart 2022

Jochem je bent nog steeds niet fit. Je bent echt wel flink beroerd. Je kan het jezelf niet herinneren dat je zo beroerd bent geweest. Vrijdag en zaterdag heb je zelfs veel in bed gelegen en geslapen. Je leeft op paracetemol, hoestdrank en snoepjes voor je keel. Vandaag na 2 nachten bijna non stop hoesten, echt zo'n droge blafhoest heeft mama vanochtend een afspraak gemaakt voor je bij de huisarts. Je houdt iedereen wakker in huis en zelf doe je ook geen oog dicht zo. Het was even de vraag of je wel langs mocht komen. Het was geen corona, want na 5 zelftesten was deze nog steeds negatief. Mama belde om kwart voor 9 maar zou terug gebeld worden door de assistent omdat er overlegd moest worden met de huisarts. Pas om 12 uur werd mama terug gebeld met de mededeling dat de huisarts je toch wel wilde zien. Gelukkig maar!  Om 2 uur zijn we langs gegaan, liep flink uit en de wachtkamer zat echt vol. Pas na een half uur werden we geroepen. Je had geen koorts, je longen klonken gelukkig schoon, de zuurstof was ook goed wel was je bloeddruk hoger omdat je lijf hard aan het werk was om te herstellen. Je hebt codeine tabletten gekregen voor het hoesten. Maar mocht je alsnog achteruit gaan of koorts krijgen dan moeten we gelijk aan de bel trekken. Er heerst momenteel ontzettend veel griep, griep die vaak veel heftiger is dan corona net als bij jou. In oktober waren ze daar al bang voor, toen viel het nog mee maar nu is griep in alle hevigheid terug. Mama hoort ook veel gevallen van keelontsteking en longontsteking en daar willen we voor waken. Hopelijk gaan de tabletten zijn werk doen.

Fleur jij hebt gistermiddag nog een heerlijk uitje gehad van turnen. Je had lentefeest, eindelijk mocht er weer wat georganiseerd worden. En je hebt het reuze naar je zin gehad.  Je had ook nog net geluk met het weer. Sinds vandaag is het weer wat frisser qua weer.

Leuk weetje... vandaag mama was 14 jaar geleden uitgerekend van jou Jochem! Uiteindelijk ben je 4 dagen later geboren.

Jochem ziek

24 maart 2022

Gisteren was jij Jochem al niet fit, je gaf toen al aan dat je last van je keel had en hoofdpijn. En je zei dat er meerdere kinderen uit de klas thuis zaten met griep. Vandaag ben je nog naar school geweest, meer omdat het van mama moest. En omdat je ook maar een kort dagje les had. Dan maar een paracetemol erin en gaan. Mama kon ook niet zo goed peilen of het echt was of omdat je wilde gamen met vrienden want je beste vriend Storm zat ook thuis. Maar toen je thuis kwam, klonk je nog beroerder en ben je gelijk je bed in gedoken. Je had flinke hoofdpijn, keelpijn en flink verkouden en je was zelfs ook misselijk. Je zelftesten zijn vanaf woensdag negatief dus vermoedelijk een griepje. 

Fleur jij hebt vanmiddag weer lekker buiten gereden met paardrijden. Zoveel fijner in het daglicht dan in die donkere binnenbak. Mama vind het ook fijner om buiten te kijken. Al werd het op het laatst wel een beetje fris. Je mocht op Lexi rijden en eigenlijk ging het best goed. Maar tijdens het galopperen viel je er op onverklaarbare wijze ineens af. Je weet zelf ook niet meer hoe het precies gebeurde en mama kon het niet zien omdat er 2 grotere pony's voor stonden. Je dacht dat het kwam omdat iemand er voorbij wilde gaan en dat Lexi daarop reageerde. Mama was ook aan het filmen maar het is niet te zien door die 2 grotere pony's die er voor staan. Altijd wel netjes dat iedereen in de les dan moet stoppen als er iemand vanaf valt. Iedereen inclusief de juf vroegen of het ging en of je je niet bezeerd had. Je zei van niet. Je rug en benen zaten helemaal onder het zand. Na de les zei je dat het toch wel een beetje pijn deed aan je rug en billen. Maar hoe het gebeurde weet je niet meer. Het gebeurt dan zo in een flits en dan schrik je toch even flink. Gelukkig val je van kleine Lexi niet zo hoog.

FNRS proefje paardrijden

19 maart 2022

Vandaag had je weer een proefje van paardrijden. De laatste keer dat je mee hebt gedaan was in oktober. De datum in november kwam toen niet uit vanwege mama haar verjaardag en die van december al helemaal niet. Dus het was voor jou weer even geleden. Je was een paar weken geleden nog niet gelijk enthousiast omdat je de laatste keer in oktober het niet gehaald had. En ondanks dat je toen een leuke dag gehad hebt met mama en de meiden omdat we toen Beppie mochten vlechten was het natuurlijk toch een teleurstelling. De juf had al een paar keer gezegd dat er weer proefjes waren en mama ook. Maar je reageerde er niet echt op. Dus mama heeft het voor de voorjaarsvakantie nog een keer gevraagd want je vind het leuk om paard te rijden en het is eigenlijk een keer extra paardrijden maar nog wilde je niet. Papa was erbij en vroeg waarom je dan niet wilde. En toen bleek dat je er toch wel tegenop zag omdat je vorige keer net niet genoeg punten had. Je was ook gelijk helemaal in tranen. We hebben gebabbeld met elkaar en vooral veel geknuffeld en je vond het idd toch wel leuk dat je een keer extra kon rijden. Je moet niet denken aan winnen maar aan het plezier dat je er in hebt en als je dan je punten haalt en een promotiepunt hebt dan is het mee genomen. Mama heeft je laten inzien om dat gevoel om te buigen en dat hielp wel. Mama vroeg op wie je het liefste een proefje wilde rijden. Je was laatst heel blij dat je op Sonny mocht rijden dus dat was dan ook gelijk de eerste naam die je noemde. Dus dan vullen we dat toch in met inschrijven, ondanks dat je er nog maar 1x op hebt gereden. Je leert er wel weer van om op een andere pony te rijden. Met Beppie kom je ook niet zoveel verder meer, die is wat stijfjes dus wat kan er dan nog fout gaan met een snelle Sonny. En anders heb je wel weer lekker een keer extra gereden. Als tweede leuze wilde je Lexi, dus geen Beppie meer. 

Je moest vandaag om half 12 rijden. Je was de eerste die op Sonny moest rijden dus we mochten lekker tutten en vlechten. En dat vond je helemaal niet erg en mama ook niet. Gisteravond had mama nog even geoefend met je knot en dat gaat nu veel makkelijker nu je haar een stuk korter is. We hebben het gedaan met en zonder donut en zonder donut is het makkelijkst, was het ook het netst en je vond het ook veel fijner zitten. Dus dat was weer een zorg minder voor vanochtend. Je hebt vanochtend gewoon een staart in gedaan en we hebben je haarspullen meegenomen want die knot kunnen we snel van tevoren doen. We waren om kwart voor 9 al op de manege. Een meisje Alysha wat later op Sonny moest rijden kwam ook al zodat je samen konden tutten met Sonny. Ze stond nog buiten op de paddock met eten dus daar zijn we begonnen omdat de stal nog verschoond moest worden. Niet helemaal ideaal want we stonden daar best op de wind en door de wind waaide het eten soms gewoon weg. Plus ze stond ook niet helemaal stil. Maar mama heeft de manen goed uit gekamd en daarna staartjes en vlechtjes in gedaan. Zo moesten we alleen nog de knotjes maken. En dan gaat ook ineens de tijd snel. We moesten de staart wassen zodat ze goed schoon was met de wedstrijd. We hebben er wel 3x een lading shampoo in gedaan voordat die echt schoon was. Jullie hebben de bloemetjes uitgezocht die mama er in heeft gedaan. En rond 11 uur mochten we richting de buitenbak gaan waar je Sonny mocht inrijden. Ze was richting de buitenbak wel erg onrustig maar gelukkig liep Jennifer die je proefje voor zou lezen met ons mee en die had Sonny goed vast. Je vond het fijn om nog even te kunnen rijden van tevoren. Papa kon je ook nog even zien rijden voordat je proefje begon. 

Net voor je proefje begon was Sonny weer heel onrustig. Ze voelde zich eenzaam en dat werd pas minder met een bekende pony dichtbij de ring, dus is Lisanne met Belle halverwege de zijkant van de ring gaan staan. Mama had echt wel even flink hartkloppingen en had het met je te doen. Gelukkig mocht je nog even een paar rondjes rijden voordat je proef echt begon. En je herpakte je gelukkig heel snel. Maar mama bleef toch een beetje met een bonkend hart aan de zijlijn staan hoor. Mama vond het eigenlijk best goed gaan, al is mama geen kenner voor de details maar het zag er goed uit, vooral na de valse start met een hele onrustige pony. Je genoot ook echt van je proef! En dat is belangrijk, de rest is afwachten. Gelukkig was je de een na laatste van de F3 dus we moesten niet lang wachten op de prijsuitreiking. Er was maar een iemand onder de 210 punten dus we wisten al snel dat je in elk geval je promotiepunt binnen had. Je had netjes 212 punten verdiend. Mama was zo blij voor je! Dik verdiend en zo is je onzekerheid hopelijk ook weer weg. Wel wat aandachtspuntjes voor de volgende keer, vooral wat netter rijden. Maar je reed voor de 3e keer op Sonny dus het was zeker niet verkeerd. 9 april is de volgende keer. Je wist nu al dat je weer op Sonny wilde rijden. We hebben boven in de kantine nog even wat gedronken en daarna zijn we terug naar Sonny gegaan om alle vlechtjes en knotjes er weer uit te halen en de manen te borstelen en nog even te poetsen. En uiteraard nog even wat snoepjes geven als beloning. Je was blij en opgelucht! Dit keer had je een mooie groene rozet gekregen ipv van altijd de lichtroze. Die krijgt vast weer een mooie plekje. We waren rond 1 uur weer thuis. 

inhaalles

14 maart 2022

Omdat je inhaalles en eigen les van paardrijden in de voorjaarsvakantie beiden niet doorgingen, loopt het nu wel op. Je hebt er nu 2 van de kerstvakantie en eentje van de voorjaarsvakantie en een extra les van de verkochte lootjes. Dus dat zijn al 4 lessen. Vorige week was er helaas geen ruimte meer om in te halen. Maar deze week kon het vandaag. Eigenlijk kon het woensdag ook, maar dan is de les al om half 3 en jij bent pas om kwart over 2 uit dus dat halen we niet. Je vond het wel fijn om juist deze week een inhaalles te hebben omdat je zaterdag voor het eerst weer een FNRS proefje heb. Je hoopte ook dat je dan ook op Sonny mocht rijden waar je zaterdag ook je proefje op wilt gaan doen. Maar je stond helemaal niet in het boek ingepland, dus dat was al lichte paniek bij je en al helemaal toen je zag dat Sonny al in de les was. Marleen was nog les aan het geven dus mama moest er aan te pas komen omdat je dat te spannend vond. De juf had pas later in de gaten dat ze je vergeten was dus je mocht zelf een pony kiezen die nog niet in de les mee reedt. Je hebt voor kleine Lexi gekozen. Je hebt niet uitgebreid kunnen poetsen omdat het al kwart over 5 was. En Lexi was ook echt stront eigenwijs in de les dus echt naar je zin had je het niet volgens mij. Je had ook verwacht dat je al proefjes gingen oefenen maar dat was niet het geval. Donderdag vast wel. Omdat je nog maar 1x op Sonny gereden hebt, vind je het best spannend. Maar Beppie waar je al je andere proefjes op hebt gereden is ook niet alles. Die is niet zo snel en wat stijfjes in de benen dus het kan alleen maar beter gaan lijkt me. Je hebt er in elk geval wel veel zin in en dat is al het halve werk

stoere meid

12 maart 2022

Ja ja... vandaag was het dan zover Fleur. Vandaag ging er een flink stuk van je haar af. En je had er helemaal zin in. Zo fijn dat je het nu zelf ook graag wilde. We zijn van tevoren nog even een uurtje naar de manege geweest waar het oefenspringen was. Zo kon je ook eens zien hoe het er met een wedstrijd aan toe gaat. In de les oefenen je een simpele sprong. Maar met springwedstrijd staat er toch een heel parcours en moet je natuurlijk vaker achter elkaar springen. Je vond het leuk om te kijken, we hebben de sprongen van 60 cm nog kunnen zien, helaas die van 100 cm niet meer. Maar we gaan vast nog wel een keer kijken. Is ook goed voor jou, zodat je misschien wat relaxter wordt. Bij de kapper was je bijna gelijk aan de beurt. Papa en Jochem waren al wat eerder vertrokken en bijna klaar toen wij kwamen. Er is echt een flink stuk van je haar af gegaan, zowat de helft. surprise Maar het staat echt zo leuk! Het zijn vooral de lichtere plukken die er vanaf geknipt zijn dus je haar lijkt nu veel donkerder. Je bent er zelf zo blij mee, zo leuk om te zien. Mama vind het toch best stoer van je, want lange tijd mocht er echt amper iets van je haar af. Maar je zag zelf nu in dat het hele lang haar echt niet praktisch is. Vooral voor jezelf. Nu kan je makkelijker zelf je haar borstelen, wassen maar ook een staart doen. En hopelijk nu ook heel wat minder klitten en knopen in je haar. Je hebt daarna gelijk gefacetimed met Opa en Oma om je 'nieuwe' haren te laten zien. Je bent de rest van de dag helemaal happy geweest.