Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

nagenieten

17 augustus 2021

Vandaag is het de eerste dag dat we weer terug in Nederland zijn, het was ook gelijk weer echt een typische hollandse dag, grijzig weer met veel regen. indecision Gelukkig hadden we best wat administratief werk te doen, dus dat maakte het minder erg. We waren gisteravond allemaal versleten dus we zijn niet laat naar bed gegaan. Je wordt er toch behoorlijk gaar van om een hele dag in de auto te zitten. Het leek wel alsof mama gezopen had, zo zweverig was mama. wink Alles draaide in mama haar hoofd. Waarschijnlijk door het autorijden. Je hobbelt behoorlijk over al die wegen. Mama heeft de afgelopen weken heel wat kabelbanen gehad, ondanks dat mama het eng vond is mama er niet een keer zweverig van geweest. Puur van het autorijden. Het was heerlijk om weer in ons eigen bedje te kunnen slapen, heerlijk onder onze eigen douche te staan en de airco aan in de slaapkamer. En vandaag is mama precies 10 kg afgevallen. Zelfs op vakantie is er nog bijna 2 kg af gegaan. Zo blij mee!

Papa en mama zijn best even zoet geweest met administratief werk, de lonen moesten ook uitbetaald worden dus de uren moesten we uitrekenen. Vervolgens hadden we pech met het inloggen op one drive, daar is papa pas eind de middag uitgekomen door naar de klantenservice te bellen. Jullie hebben je vermaakt met je telefoon en de playstation, vooral die laatste was er natuurlijk 2 weken niet. Mama had ook nog heel wat was liggen maar mama hangt het liever buiten dan is het zo droog. Dus hopelijk hebben we morgen een drogere dag. Jochem jij moest vandaag naar de orthodontist. Het gaat echt de goede kant op. Je hoeft nu overdag geen elastiekjes meer te dragen, alleen s nachts nog. En je hebt er nu staaldraad in. Je moest om kwart over 2, het regende nog steeds hard dus mama heeft je gebracht. Je zei dat het meestal maar een kwartiertje duurde maar nu duurde het bijna een uur. surprise Dus mama heeft een uur in de auto gewacht. Daarna zijn we gelijk voor je 2e vaccinatie gegaan. Normaal was je er zo aan de beurt maar ze zijn nu aan het afschalen omdat er al veel mensen gevaccineerd zijn. Dus binnenkort verdwijnt de locatie in Middelburg dus er waren nu ook maar 2 mensen aan het prikken. Zo hadden we nu dus zo'n 10 wachtenden voor ons. Het prikken zelf voelde je nu wat meer dan de vorige keer. Maar voor de rest had je er weinig last van. Gelukkig maar! Je had wel last van je ondertanden door het opnieuw afstellen van je beugel. We hadden nu ook een geel boekje mee van je waar je beide vaccinaties in geregistreerd konden worden.  Voor de rest hebben we weinig gedaan vandaag.

Mama is ook in de weer geweest om de vakantiefoto's van de camera en m'n gsm te halen. Gelijk tussendoor nog wat neuzen tussen alle vakantiefoto's. Heerlijk om terug te kijken. Wat hebben we weer 2 heerlijke weken gehad in Oostenrijk! De eerste week was qua weer al niet verkeerd, wel wat frisjes. We hadden de jassen toen echt nodig. Alleen de wolken waren wel een spelbreker voor de mooie uitzichten boven aan de berg. Maar we konden wel gewoon dingen ondernemen. De tweede week hadden we een hittegolf en hebben we prachtig weer gehad. Zo veel moois gezien, vele dingen gedaan, op veel mooie plekjes geweest en eigenlijk hadden we nog veel meer moois willen bekijken. Maar de tijd zat er helaas alweer op. Vooral de rust als je in de bergen bent of halverwege als je in de kabelbaan zit, vind mama heerlijk. Je komt zelf dan ook tot rust. Als het aan mama ligt gaan we zeker nog een keer terug, maar dan naar een ander gebied om daar weer nieuwe dingen te ontdekken. Maar wel liever met het vliegtuig, want het is een flinke reis met de auto. Aan de andere kant, gewoon je eigen auto is ook wel fijn want je kan zo alle kanten op. De auto heeft in die 2 weken toch behoorlijk wat kilometers gemaakt, niet alleen door de heen en terugreis. We waren van tevoren bang dat het nu geen vakantie zoals anders zou zijn... het begon natuurlijk al voordat we weggingen dat jullie eerst een negatieve test moesten hebben. Wij hadden beiden wel een QR code dus dat was makkelijk. Helaas moest Jochem wel dagelijks een zelftest doen, we moesten daar een foto van maken en registreren op een site van Salzburg en dat kregen we dagelijks een mailtje met de QR code. In principe zou je daar ook nog mee kunnen sjoemelen als je dagelijks een foto maakt van dezelfde test. Maar we hebben je steeds braaf laten testen omdat het voor je eigen gevoel ook een soort veiligheid geeft. Je vond het testen bij je zelf ook veel minder erg dan dat je ergens moest testen, die keuze hadden we ook. Petje af dat je het steeds netjes gedaan hebt. In heel die 2 weken is er wel naar gevraagd of we voldeden aan de 3G regels (getest, gevaccineerd of genezen) maar er is slechts 2x daadwerkelijk naar gevraagd om het bewijs te laten zien. Dus dat valt echt mee. Alleen in de supermarkt en bij de kabelbanen moest je een mondkapje op. Toen we naar de stuwmeren ging was het als enige van alles wat we gedaan hebben mega druk bij de kassa, in de bussen en in de bouwlift naar boven. Toen hadden we wel even het idee dat corona niet meer bestond. Maar voor de rest werd alles best goed na geleefd. Dus uiteindelijk viel het reuze mee en hebben we zeker volop kunnen genieten van de vakantie. Als mama tijd heeft, zal mama aan het vakantieboek beginnen. De rest van deze week zijn we nog heerlijk samen een paar dagen vrij.

We zijn wel op tijd weg gegaan geloof ik. indecision Na de hittegolf van vorige week werd er voor gisteren en vandaag slecht weer voorspelt, veel regen, wind en heftige onweersbuien. Mama leest nu allerlei berichtjes over wateroverlast, modderstromen en zelfs een aardbeving. Echt heftig! Mama zag foto's en filmpjes voorbij komen van plaatsen waar we geweest zijn zoals bij de Krimml watervallen, de trein daar kon niet weg stond diep in de modder. Wegen zijn gewoon kapot geslagen. surprise Wat een natuurgeweld is er momenteel overal in de wereld... extreme hitte, bosbranden, overstromingen. Mama vind het gewoon beangstigend sad Zeker als het dan in een gebied is waar je net zelf bent geweest.

terug naar huis

16 augustus 2021

We hadden de wekker vanochtend om half 7 gezet. Mama was al een half uur er voor wakker. Je ligt er dan toch op plus dat het nog best warm was in de slaapkamer. We zijn er gelijk uit gegaan. Mama heeft jullie wakker gemaakt. We hebben gelijk alle spullen die er nog lagen meegenomen naar de kamer om in te pakken. Om 5 over 7 hebben we een groot deel in de auto gedaan. De supermarkt ging om kwart over 7 dus papa en Jochem zijn daarna gelijk richting de supermarkt gegaan om broodjes. We hebben in het appartement nog ontbeten voordat we gingen rijden.

We zijn om 10 voor 8 vertrokken. De receptie was nog niet open dus we hebben onze keycards in de brievenbus gedaan bij de receptie. De verwachte aankomsttijd bij de navigatie in de auto was 16.45 uur. Google Maps gaf een ongunstiger tijdstip aan… die gaf pas rond 20 uur aan. ðŸ˜¬ We zien wel wat het word. Het was vandaag bewolkt, bepaalde stukken waren de toppen van de bergen amper te zien door laag hangende bewolking. Toch hebben we het stuk in Oostenrijk amper regen gehad. Eerste half uur achter een vrachtwagen wat niet op schoot. Dan wordt je ongeduldig. Krijg je een kans om in te halen, is dat precies bij een flitskast ðŸ™ˆ Dat zal dus wel een bekeuring worden. ðŸ˜¬

Om 5 over 9 reden we de grens over naar Duitsland en eindelijk op de grote weg zodat je meer snelheid kan maken. In het begin van Duitsland wat gespetter maar later scheen het zonnetje ook nog. Om kwart over 10 hadden we onze eerste stop, zomaar 5 minuten om te plassen. Mama is verder gaan rijden. Mama heeft 2 weken niet gereden en dan gelijk op een drukke snelweg is weer even wennen. Zeker als je een half uur in flinke regen moet rijden. Bij een hoosbui kon mama zelfs maar 80 rijden omdat het zicht zo slecht was. Vervolgens nog een uur in de file gestaan. Kwart over 12 file - kwart over 1. Pffff… mama had gewoon kramp in m’n benen van de koppeling steeds in te trappen. Een paar keer stonden we gewoon echt stil. Op een druk stuk ging het verkeer ineens van 3 banen naar 2, een stukje verder kwam er nog een rijbaan bij met verkeer aan de rechterkant en dan later gaat het pas weer naar 3 banen, toen konden we ook gelukkig weer verder rijden. Maar we hadden wel een uur tijd verspild. ðŸ˜¬

Kwart voor 2 hebben we een tweede plasstop gehad. Daarna is papa weer verder gaan rijden. Half 4 de derde stop, de laatste waarschijnlijk in Duitsland volgens Google Maps dus toch maar even gestopt voor de zekerheid. We hadden toen nog ongeveer 4 uur te gaan. In België en Nederland zie je niet echt openbare toiletten langs de weg. Wat dat betreft is dat in Duitsland wel goed geregeld. Je moet dan iedere keer stoppen bij een wegrestaurant. In coronatijd niet echt ideaal. Om kwart voor 5 grens passeerden we de grens naar België. Qua weer is het heel de reis al niet veel soeps. Vooral grijzig en winderig weer en best wat regen. En heel af en toe hebben we het zonnetje maar gezien. Kwart over 5 zagen we nog een wc langs de weg in België, omdat het toch nog ruim 2 uur rijden was, wilden we allemaal nog even gaan. Maar deze wc’s waren echt te ranzig. ðŸ˜© Papa en mama stonden allebei te kokhalzen zo’n gore pislucht hing er en ze waren ook echt vies. Eentje ging nog wel, daar zijn we allemaal maar gegaan. Dan maar neus dicht en gaan. En in de auto snel onze handen ontsmetten. Het was te hopen dat we in die laatste 2 uur niet meer hoeven. surprise In België zaten we echt lange tijd in de regen. Laatste uur gelukkig weer droog weer met een zonnetje dat rijdt toch heel wat fijner. Papa heeft het laatste deel gereden. Hij vond het niet fair dat ik op de heenweg 8 uur had gereden en hij maar 4 uur. Nu heeft mama dus maar 3,5 uur gereden incl een uur stilstaan in de file. Om kwart voor 8 waren we thuis! De aankomsttijd van Google Maps klopte dus. We zijn 12 uur onderweg geweest. Wel steeds maar korte plaspauzes, misschien 20 minuten in totaal. Eten hebben we tussendoor gewoon in de auto gedaan. 

Terug thuis hebben we gelijk de auto leeg gehaald en mama heeft alles gelijk grotendeels opgeruimd. Morgen maar beginnen met wasjes draaien. Daar had mama nu niet meer zo'n zin in. We hebben ook laat gegeten, we hebben voor het gemak maar even eten besteld zodat we thuis konden eten. Jullie zijn om half 10 richting bed gegaan. Je waren best wel gaar van een hele dag in de auto te zitten.

Zell am See

15 augustus 2021

Het was gisteravond zo warm dat we vannacht toch maar met de ramen open hebben geslapen. We hoopten op minder vrachtverkeer omdat het zondag is. En dat klopte wel. We hebben alleen de kerkklokken een paar keer gehoord. We werden ook pas wakker toen de wekker ging. Vandaag helaas alweer onze laatste dagje hier. Ook vandaag starten we de dag met prachtig weer. Mama is gelijk uit bed gegaan om alvast 1 koffer te sorteren en te vullen met schone was. De andere kunnen we vanavond doen met schoenen en de vuile was

Papa en Jochem zijn iets na 9 uur om broodjes gegaan bij de supermarkt. Ze waren toen nog maar net open, het was er mega druk en amper broodjes afgebakken. Het is maar een kleine winkel en je staat met een karretje continu vast. Onhandige winkel wat dat betreft maar wel makkelijk dat het om de hoek zit. We hebben om half 10 ontbeten. Mama heeft al meer spullen ingepakt die we niet meer nodig hebben. We zijn om kwart over 10 weg gereden. Mama wilde graag nog een keer met de kabelbaan naar boven bij Zell am See. We zijn daar de tweede dag geweest maar door de bewolking hadden we niets geen uitzicht. En daar was mama nu toch wel benieuwd naar. We hebben ook zwemkleding en handdoeken meegenomen. Meestal zijn we geen hele dag zoet dus dan kunnen we daarna  nog verkoeling zoeken.  

We wilden eindelijk met de Areitbahn net naar Zell am See. Op Google Maps stond dat er een nummer 1, 2 en 3 dus banen waren die op elkaar aansloten en we dan alsnog op de 2000 meter hoogte kwamen, bij dezelfde plaats als vorige week. Maar blijkbaar is deze vernieuwd en kon je alleen met nummer 1 en die ging maar tot 1000 meter hoogte. En dat wilden we niet. Dus moesten we toch naar dezelfde als vroeger week naar de trassXpress. Daar was het nu met het heldere weer veel drukker. We stonden op de laatste parkeergarage nr. 6 en moesten dus eerst nog een hele klim naar boven maken in de warmte.🥵 Vervolgens gelijk een mondkapje op. Pfff… dat was best warm. Ook in de gondel had je nog niet gelijk verkoeling, ondanks dat de raampjes op elkaar open stonden. Af en toe wat meer wind. Het was sowieso beneden echt heet, maar boven op de berg was het nu heerlijk. Vorige week was het er juist erg koud en liepen we met een dik vest en een jas. Boven aan de berg hadden we ook een prachtig uitzicht op vele bergtoppen, dat had mama dus gemist vorige week. Echt zo mooi! Sommigen bergtoppen waren bedekt met sneeuw. We konden de met sneeuw bedekte Kitzsteinhorn goed zien, ook de stuwmeren waren goed te zien. We twijfelden wel of we de grootste berg, de Grossglockner zagen. We hebben een poos op een bankje gezeten om te genieten van het uitzicht. Wat zal mama dit gaan missen! Voor onze neus gingen er ook nog diverse paragliders van de berg af. Ook leuk om te kijken. Boven ons vloog er paar keer een klein vliegtuigje met zweefvliegtuig eraan vast en die lieten ze los net boven ons. We hadden dus genoeg te zien. Vlak bij het bankje lag ook een hele kudde koeien in het gras. We hebben heerlijk geluncht bij een bergrestaurant met uitzicht op al die prachtige bergtoppen. Het eten was nog lekker ook. Zo kunnen we vanavond lekker makkelijk eten. 


 

We waren om 15.15 uur terug bij de auto. We zijn richting Zell am See gegaan om te kijken bij de Zeller See dat was er nog niet eerder van gekomen. En we gingen kijken of jullie even het water in konden gaan om af te koelen. We zijn er ongeveer 1,5 uur geweest. Wat ons heel erg opviel is dat het plaatsje wel mega touristisch is. Vanwege de warmte was er genoeg te doen op het water, rondvaart, op een waterfiets of bootje het water op of suppen. Er was een zwembad met park daar wilden we eigenlijk gaan kijken. Maar het was daar zo vol dat we gewoon aan de kant op een bankje zijn gaan zitten. Jullie zijn even een uurtje het water in geweest. Fleur wilde graag, Jochem niet. Maar uiteindelijk zijn je toch samen gegaan, nadat Fleur er al in was geweest. Samen is het toch gezelliger. Eén keer schrok jij Fleur heel erg. Je sprongen steeds in het water samen of om de beurt… jij was al aan het springen tot Jochem ineens een grote vis zag zwemmen en dat ook benoemde. Nou toen je in het water was, wist je niet hoe snel je er weer uit moest komen ðŸ™ˆðŸ˜œ Het zag er zo komisch uit. Als we in de zee zwemmen kunnen er ook vissen zijn. Het water was 22,8 graden warm stond er op een bordje naast het meer. Op zich geen verkeerde temperatuur. Je moesten alleen oppassen voor de zwanen die er ook steeds rond zwemmen en af en toe ook bij het stukje waar je het water in kon. Eentje zat echt continu naar alles en iedereen te blazen. Dan snap ik dat je niet graag het water in gaan als die zwaan er was. Mama wilde nog wat foto’s maken van jullie bij het water. Maar de lucht was helaas aan het betrekken, we moeten de warmte helaas bekopen met regen en onweer. En dat was in aantocht dus de foto was helemaal niet zo mooi, het was een beetje een wittige grauwe lucht. Dat was wel balen, dat had mama eigenlijk gelijk moeten doen. We waren om 6 uur terug bij de parkeergarage. 

Bij het appartement hebben we eerst heel de koffer van de auto leeg gehaald zodat we konden opruimen. In het appartement heeft mama alle vuile was netjes opgevouwen zodat we de koffer konden pakken. Mama heeft tussendoor best wel wat wasjes gedraaid, zoals ondergoed, sokken en wat kleding. Ideaal, want zo gaat er toch wat minder vuile was mee naar huis. De laatste jaren in Spanje hadden we dat ook meestal. Nu was het eigenlijk een verrassing dat er een wasmachine en droger in het appartement zat.  Alle rugtassen hebben we leeg gehaald zodat die gevuld konden worden voor de terugweg. Het zwemgoed hebben we buiten eerst gehangen om te drogen dus dat kon er nog niet in. Het had zo ook weinig zin om de auto al deels te laden dus dat moeten we toch morgenochtend doen. We zijn rond half 8 gaan eten, lekker makkelijk met broodjes die we zelfs afgebakken hebben en een gebakken ei. Na het eten kwam de bui met onweer steeds dichterbij. Het gingen harder waaien, flink regenen en het heeft best een tijd geonweerd. We hebben alles lekker open laten staan om een beetje de warmte eruit te krijgen.

St. Johann in Tirol

14 augustus 2021

Poeh dit was echt een hele warme nacht. Jammer genoeg kunnen we geen ramen openzetten want we zitten aan een drukke doorgaande weg. En je hoort veel zwaar verkeer langs denderen, dan ben je gelijk wakker. Dus om kwart voor 8 toen we wakker waren hebben we gelijk de ramen maar open gedaan. Het raam in de badkamer laten we ‘s nachts wel open, het is gewoon een verademing om daar dan even te zijn. ðŸ˜œ Jullie waren rond half 8 wakker.

Vandaag zijn we om kwart over 10 vertrokken richting St. Johann in Tirol. Van de week wilden we daar al eens kijken om te bergkarten. Maar we konden toen de parkeerplaats niet op komen, de slagboom ging niet open. Papa heeft het meerdere keren geprobeerd. Vandaag een nieuwe poging. Maar we hebben onze auto nu maar gelijk in de buurt geparkeerd, op 15 minuten loopafstand. Het was iets meer dan een uurtje rijden. Toen nog een stukje lopen naar het dalstation, maar dat was best wel heet in de brandende zon. ðŸ˜³

We gingen rond 12 uur de kabelbaan in. Ook in de gondel was het best heet… raampjes en luik stonden open maar je voelde amper wind. De kabelbaan bracht ons naar 1604 meter hoogte. Op 1200 meter had je een middelstation waar papa en Jochem met de mountainkart konden vertrekken. We zijn eerst met z’n allen naar boven gegaan. Boven bij het bergstation had je een restaurant met een klein speeltuintje en wat dieren. En je had een mooi uitzicht op de Kitzbüheler Horn. Daar ging geen kabelbaan naar toe maar het was behoorlijk steil. Te steil voor ons om te klimmen. Dus zijn we vanaf het bergstation gaan wandelen naar het middelstation. We zijn om 12.35 uur vertrokken nadat we ons eerst nog goed ingesmeerd hadden. Onderweg hadden we ook mooie uitzichten op Wilder Kaiser die we van de week ook gezien hebben met ponyrijden. We liepen tussen de koeien door op soms vrij steile paadjes naar beneden. We roken her en der een heerlijk puur natuur luchtje. We zagen bij een boerderij een grote giertank waar een tractor mee bezig was. We waren rond 14 uur bij het middelstation, we hebben misschien 2x even gezeten om wat te eten of drinken. Bij het middelstation hebben we een ijsje gehaald om even af te koelen. Wat was het heet tijdens het lopen. Gelukkig hadden we het zonnetje in onze rug en niet in het gezicht. Er waren 3 meertjes vlakbij het middelstation daar hebben we even rond gelopen. Daarna zijn papa en Jochem gaan karten. Wij hebben een mooi plaatsje opgezocht om vast te leggen dat ze naar beneden kwamen. We hadden afgesproken hier te blijven en dat hun weer naar boven zouden komen voor nog een ritje op de kart. Dus wij hadden ons gesetteld bij het meer. Fleur jij had net je sokken uit gedaan ok met je voeten in het water te kunnen om af te koelen, toen papa belde dat ze niet nog een keer wilden karten. Ze vonden het geen leuke baan, te smal en soms gevaarlijk. Zeker als er mensen op elkaar gaan wachten. Dus Fleur jij kon je voeten alweer afdrogen en je schoenen terug aan doen. ðŸ˜¬We moesten in de hitte weer een stukje omhoog klimmen. Mama zag een bordje waar we heen moesten om in stappen bij de kabelbaan. Maar Fleur jij zag een trap naar boven en zei dat we daar heen moesten. Zitten we in de gondel, de deuren waren nog net niet dicht, hebben we ineens door dat we weer terug naar boven gaan in plaats van naar beneden.🙈 Zo hadden we dus een extra ritje. We dachten dat we konden gewoon konden blijven zitten in de gondel. Maar nee… we moesten uitstappen en via de poortje weer opnieuw er in. Niet echt logisch. We waren tegen half 4 weer beneden waar papa en Jochem zeker een half uur op ons hebben moeten wachten. We waren rond 4 uur terug bij de auto. De buiten temperatuur was gewoon 33 graden. ðŸ˜± Het liefst waren we nog ergens gaan zwemmen ik een meertje of buitenbad om af te koelen. Maar de meertjes die we steeds zien zijn nogal groenig qua kleur, niet zo helder als vorig jaar in Duitsland. Het zag er minder fris uit dus zijn we maar gelijk naar het appartement terug gegaan. We waren om 17 uur terug ik het appartement. We hebben weer gereserveerd om te eten bij een restaurant hier in het dorp en dat kon pas om 8 uur. Dus papa is met jullie een uurtje gaan zwemmen hier op het park. Mama had niet zo’n puf om mee te gaan. Vooral omdat het een simpel zwembad was en het vaak zo warm is. Jullie hebben je prima vermaakt en mama is even lekker lui geweest ðŸ˜œ We zijn om kwart voor 8 gaan lopen naar het restaurant. We hebben wederom heerlijk gegeten. Het was tenminste niet zo heet daarbinnen als gisteren. Jullie hebben alle drie nog een toetje op. Mama niet. Toen we om 9 uur terug liepen was het al donker. Maar de temperatuur was echt heerlijk! We zagen heel veel geflitst in de lucht. Best bijzonder om te zien.

 

Weissee Gletscherwelt

13 augustus 2021

Vandaag hebben we uitgeslapen tot kwart voor 8. Mama hoorde daarna vlak daarna ook iemand van jullie naar de wc lopen. Om half 9 zijn we uit bed gegaan. Het was weer heel helder, de bergen waren goed te zien. Wel was er nu meer bewolking dan gisteren, maar de wolken zaten vooral hoog… boven de bergen 

We zijn tegen half 11 vertrokken. De temperatuur buiten was toen al 25 graden dat hebben we van de week nog niet gehad. Meestal was het dan nog maar 15-18 graden. Onderweg wel een en al bewolking dus lang niet zo mooi en helder dan gisteren. En we hadden zelfs een aantal spetters onderweg. Maar daar is het ook bij gebleven gelukkig. 

Vandaag zijn we naar Weissee Gletscherwelt geweest. Het was ruim en uur rijden en het laatste stuk ging via smalle hobbelige haarspeldbochten steeds verder naar boven de bergen in. Bij aankomst zaten we al op 1480 meter hoogte. We hebben de korte broeken aan gehouden want het zou richting de 30 graden gaan. We hebben wel onze vesten meegenomen. We kwamen om 11.45 uur aan en knepen het wel even want bij Google Maps stond al dat ze pauze hadden tussen 12 en 13. Zou zonde zijn dat we dan een uur weg gooien qua tijd. Maar we konden gelukkig wel naar boven en eigenlijk hadden wij het idee dat de kabelbanen gewoon bleven draaien. De kabelbaan ging tot 2315 meter en tussendoor moesten we een keer overstappen. Het was wel een behoorlijk oude kabelbaan, zeker in vergelijking met gisteren bij de Kitzsteinhorn. Maar goed dat maakt niet uit, we werden wel naar boven gebracht. Onderweg in de kabelbaan was het al een mooi uitzicht. Je zag het eerste deel vooral groenige bergen, maar daarna juist veel rotsen en nog verschillende watervallen. Toen we bijna boven waren bij het bergstation zag je daar de prachtige turquoise kleurige Weissee al. Het was niet bepaald koud dus we hebben de vesten in de rugtas gelaten. We hebben wel eerst een insmeer moment ingelast. Want het was een zonnige dag en dan is het wel handig om te smeren. Wat een fantastische plek midden in de bergen, op 2315 meter hoogte. Het water van het meer heeft een groenige kleur en alle stenen erom heen hebben een ‘glittertje’. Het leek wel alsof de stenen zilverkleurige waren. Een dergelijk meer is op zichzelf al mooi, maar de bergen met sneeuwtoppen op de achtergrond maken er helemaal een prachtig plaatje van. 

We hebben even rond gelopen en zijn daarna aan het laatste traject begonnen… de stoeltjeslift. Vanaf de 2315 meter kan je nog verder naar boven de Weissee gletcher op, naar 2600 meter hoogte met de stoeltjeslift. Mama vind die altijd wat minder. Maar hij ging heel rustig omhoog. Fleur jij wilde graag bij mama zitten, dus de mannen bij elkaar en de vrouwen bij elkaar. Als we met de stoeltjeslift over een bergkam heengaan dan wordt het wel even flink fris. Voor mama was het te doen maar jij Fleur vond het wel koud. Maar na die ene bergkam is het weer goed te hebben en als we eenmaal boven zijn is het weer heerlijk.

Tijdens de liftrit (behoorlijk lang) genieten we ook weer van de vele uitzichten. Wat is het hier prachtig en zo rustig! Het enige wat je hoort is het geruis van het smeltende water van de gletsjer. We komen steeds dichter bij de sneeuw. De stoeltjeslift gaat er vlak overheen en soms is het lastig om te zien wat nu nog sneeuw is. We zien veel witte plekken maar soms ook bijna zwartig dat je gaat twijfelen of het nu wel of niet sneeuw is. Zodra we uit de stoeltjeslift stappen is het duidelijk. Het is echt sneeuw! Niet te bevatten eigenlijk. In het dal is het 31° en hier liggen gewoon plekken met best wat sneeuw! We klimmen en klauteren over een hoop rotsen richting een plek vol met sneeuw om ons uit te leven. De sneeuwballen vlogen al snel over en weer. ðŸ˜œ En volgens mij zijn we allemaal wel een keer in de sneeuw gevallen op onze billen. Het blijft gewoon leuk om in de sneeuw te spelen! Zeker met deze temperaturen. We zijn best even bij de sneeuw geweest, vervolgens nog een stuk naar boven geklommen voor een nog mooier uitzicht. Je kon zelfs helemaal naar boven voor een nog beter uitzicht. Maar zo fijn klimmen was het niet met al die stenen dus zijn we terug gegaan. Mede omdat de lift ook sluit om kwart over 4 dus we moeten wel. Mama was ook wel weer even huiverig voor de stoeltjeslift maar ook naar beneden ging het echt prima. Terug beneden hebben we bij de Weissee ook nog wat foto’s gemaakt. Maar veel tijd om rond te lopen hadden we niet meer. Want ook de kabelbaan draaide maar tot 5 uur vanaf boven. Dus je moet dan toch de tijd in de gaten houden. Het terug lopen ging in een snel tempo en ook een flinke klim en met die tijdsdruk was het niet echt ideaal. ðŸ˜¬Mama was echt gebroken en buiten adem. Papa heeft me zelfs een stuk naar boven geduwd. ðŸ™ˆ 10 over half 5 stapten we de kabelbaan weer in om naar het dalstation te gaan. We waren precies om 17 uur beneden. Het was wederom weer een hele mooie omgeving.  

Onderweg in de auto hebben we alvast gereserveerd bij een van onze favoriete restaurants om 8 uur. We hadden geen zin om weer op de bonnefooi langs meerdere restaurants te gaan. Eerder kon helaas niet. We waren om kwart over 6 weer thuis. We hebben gelijk alles open gegooid om de warmte een beetje weg te krijgen. We hebben vanavond weer heerlijk gegeten maar wat was het warm in het restaurant ðŸ¥µ We waren blij dat we terug buiten stonden. Het was toen bijna half 10 maar het was nog heerlijk buiten. Het zal een warme plaknacht worden vrees ik