Dagboek

Aantal berichten: 252
Ga naar:   

Jochem jeugdarts

08 maart 2022

Gisteren zijn ze dan eindelijk voor de trap geweest. Wat hebben we dat lang op moeten wachten. In de herfstvakantie vorig jaar hadden we heel de trap kaal gemaakt. En nu net na de voorjaarsvakantie was het dan eindelijk zover. Eindelijk het idee dat je niet meer in een bouwval woont. Het is echt zo opgeknapt! Het is echt prachtig geworden! We zijn er heel blij mee. Nu de armleuningen nog spuiten in de kleur van de trap en daarna kan ik de foto's ophangen... hetzelfde systeem als dat we beneden hebben. Ook beneden heeft mama weer de foto's terug gehangen nu de muur opnieuw gestuct is. Een mix van de foto's die er al hingen en nieuwe foto's, van Oostenrijk en wat recente foto's. We moeten boven nog verder met witten maar dat wordt vooral tussendoor af en toe wat doen.

Jochem jij bent vandaag bij de jeugdarts geweest op school. We hadden van tevoren samen een enquete in moeten vullen en aan de hand daarvan was het gesprek. Je bent er al met al toch een half uur geweest zei je. Wel leuk voor de groeigrafiek, je bent weer gemeten en gewogen. Je bent nu 1.74 lang en met kleding aan woog je 68,4 kg. 

vakantie

05 maart 2022

We hebben een week vakantie achter de rug met z'n allen. Papa en mama waren lekker vrij en jullie ook vrij. Het was vooral een klusvakantie voor ons en een vakantie die daardoor ontzettend snel voorbij is gevlogen. Laminaat in het halletje leggen en allerlei kleine klusjes die steeds bleven liggen. Soms simpele dingen zoals een nieuwe lamp ophangen, maar het kwam er gewoon steeds niet van. Het was ook een vakantie die een beetje anders verliep dan gepland. Fleur jij was al steeds verkouden en begon maandag ook met hoesten. Maandag en dinsdag waren je zelftesten nog negatief. Woensdag zou je een extra paardrijles hebben waar je heel veel zin in had. Papa wilde dat je toch weer even zou testen omdat je dan toch onder de kinderen was. En je had binnen een paar tellen 2 streepjes, dus een positieve test. indecision Oh wat baalde jij Fleur! Je was helemaal in tranen, je zou 2x paardrijles hebben deze week en zaterdag spelletjesdag op de manege. Maar je zat 5 dagen in quarantaine en zou dus pas maandag weer naar buiten mogen. Mama vond het zo sneu voor je. We wilden eigenlijk nog een keer naar de bioscoop gaan met z'n vieren en gezellig uit eten. Maar ook dat ging niet door. Jochem jij was ook weer verkouden maar jou testen zijn negatief gebleven. Terwijl we verwacht hadden dat jou testen nog wel even positief zouden blijven nadat je begin februari corona had, is dat dus niet het geval. Ook papa en mama hebben na 5 dagen getest maar ook wij zijn negatief gebleven. Het was dus vooral een week thuis en van klusjes. Donderdag was het eigenlijk prachtig weer en hebben we de tuin helemaal netjes gemaakt, alles gesnoeid en opgeruimd. Jullie hebben mee geholpen. We hadden gewoon allemaal rode blosjes van het zonnetje. 

megaklus

20 februari 2022

Poeh.. dat was een werkweekend! En wat voor 1... surprisesurprise Die dag dat Jochem positief testte, hadden we al laminaat gehaald. Vorig weekend hadden we even een rustig weekend want we hadden ook al steeds her en der geverfd in het weekend. Papa wist van de week alleen niet echt wat hij wilde geloof ik. We hadden het gepland voor dit weekend. Maar donderdag begon hij terug te krabbelen omdat hij geen puf had. We zijn van de week ook 3 dagen bezig geweest met paaseitjes en er was ook iemand met corona in de bakkerij dus ook al extra werken voor papa. Mama snapte dat dus het was oke dan maar een week later het laminaat erin dat maakt dan ook niet meer zoveel uit. Vrijdag heeft mama het nog een keer goed gevraagd wat hij wilde, want anders kon mama morgen m'n Blond Amsterdam servieskast al leeg gaan halen. Die zit goed vol en de kast is anders niet te verschuiven. Maar hij wist het niet goed en liever niet dus mama heeft vrijdag de servieskast niet leeg gehaald. Dus zaterdagochtend hebben we ook uitgeslapen tot 9 uur en mama lag nog lekker. Papa ging er gelijk uit om te douchen omdat hij vannacht gewerkt had. En toen begon hij ineens zelf weer... zullen we het toch maar vandaag doen? surprise Dus na het ontbijt zijn we als een gek heel de kamer leeg gaan halen en mama is daarna aan de kast begonnen. Pfff wat een werk om dat gehaast te doen. Je wilt toch niet dat er iets van het servies breekt. (dan zie je ook pas hoeveel mama servies heeft wink) Ik denk dat we rond kwart over 11 alles weg hadden inclusief het oude laminaat eruit. En dan zie je ook pas hoe groot de kamer is en dat het toch best wel een hele lap is om laminaat te leggen. indecision Ik denk dat het laminaat er 's avonds rond half 7 in lag. Papa heeft eerst een plint tegen de muur gedaan zodat de servieskast terug kon en mama al deels in kon richten. Want de garage stond vol met kratten en papa had liever vannacht de auto binnen. Alle voorraad onderin heeft mama er in gedaan en alles voor het bovenste gedeelte heeft mama in de bijkeuken gezet zodat mama zondag verder kon. Papa is verder gegaan met de plinten op plaatsen waar de kasten terug kwamen en heeft daarna met Jochem alles terug gezet zodat mama aan het eten kon beginnen. Vandaag is papa verder gegaan met de plinten en stukjes afwerklatjes op maat te maken om rond de radiator te doen. Mama is weer verder met het inrichten van mijn servieskast gegaan. Volgens mij waren we rond half 3 klaar, even wat gegeten en weer naar de bouwmarkt geweest om wat spullen te halen en om boodschappen voor het eten. Eind de middag... lees half 6 kon papa eindelijk op de bank zitten. Mama is toen het eten gaan koken. Het was echt een flinke klus. Maar.... het is wel super netjes. We zijn heel blij met de kleur. We hebben al even nieuwe meubels en daar past het laminiaat nu veel beter bij. Nu moeten we nog het halletje bij de voordeur doen. Dat is voor volgend weekend of de voorjaarsvakantie. 

flinke storm

18 februari 2022

Van de week hadden we al een keer eerder storm. Maar dat viel dan nog best best mee met vandaag, nu vandaag gaat het echt flink te keer. Het zag er helemaal niet gunstig uit. Het zou wel eens de ergste storm ooit kunnen worden en het kon ook lang duren. surprise Gisteravond kwamen de eerste berichten al binnen dat er diverse scholen dicht waren of eerder dicht zouden gaan en het openbaar vervoer ging plat. Jochem jij baalde al en zei dat ze dat nou nooit eens bij jou op school zouden doen. Nou dat riep je toch te vroeg.... vanochtend toen mama rond half 10 online keek, stond er een bericht van school dat alle klassen om 12 uur naar huis mochten. Jij blij natuurlijk, want je had eigenlijk tot 4 uur les. wink En eind de ochtend kregen we ook bericht dat de school van Fleur om 1 uur naar huis mocht, ruim een uur eerder dan normaal. Dat hebben we volgens mij nog nooit mee gemaakt, zelfs niet met sneeuw dat je eerder naar huis mochten. Jochem jij bent vanochtend gewoon op de fiets naar school gegaan. Maar we vonden het voor jou Fleur niet verantwoord om je te laten fietsen. Je zou zo omver waaien. Mama heeft je vanochtend met de auto gebracht omdat het regende. En vanmiddag heeft mama je te voet opgehaald. Je kon toen al merken dat de wind flink toe nam. Maar het was nog goed te doen. Rond 3 uur ging het al flink te keer en dat bleef het ook. Vooral met hele pittige windstoten erbij. Eind de middag kregen we zelfs alle 4 een noodmelding op onze telefoon voor extreme weersomstandigheden. We hadden eind de ochtend alles al binnen gezet uit de tuin wat eventueel weg kon waaien. Maar de poort zat nogal los, piepte heel erg dus die heeft papa er samen met Jochem uit getild. Die moesten jullie ook allebei goed vasthouden omdat je de wind er echt onder voelde trekken. Van mama mag de storm weer snel weggaan. Mama houdt echt niet storm. indecision

Fleur jij had vandaag je rapport alvast mee. Wat een prachtig rapport had jij toch weer! Dinsdag hebben we via meet een gesprek met de juffen maar daar zullen we wel zo klaar zijn en vooral veel complimenten krijgen. wink 

valentijnsdag

14 februari 2022

We hadden vorige week een bestelling van chocoladeharten waar een tekst op moest. Mama had toen 2 extra hartjes voor jullie gemaakt en jullie naam erop gespoten. Vervolgens had mama het in een vierkant doosje met chocolade gedaan en wat snoepjes erop zodat het een leuk geheel was. Gisteravond voordat we naar bed gingen had mama het op de eettafel voor jullie gelegd met een hartdoosje met wat snoepgoed van 't kruidvat en een briefje 'Ik hou van jou!' Je waren er allebei blij mee. Mama was even naar de bakkerij om brood te halen en toen ik terug kwam lag er een envelop op de tafel voor mama. Had jij Fleur gisteren nog een kaartje voor mama gemaakt, echt super lief! Eind de middag kwam papa ook nog met een prachtig gemengd bosje rozen thuis toen hij naar de winkel in Pburg was geweest. Mama had het niet meer verwacht maar des te leuker!