Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

speeldate met je 'oude' BFF

10 november 2021

Vorige week kwam je 's woensdag thuis dat Sandra wat tegen je gezegd had met de overblijf. Je was er altijd min of meer een beetje bang van en bleef op afstand. Maar je speelt nu weer steeds meer met Hayley op school en daarom had ze tussen de middag gezegd dat je best een keer af mogen spreken om te spelen. Hayley wilt dat graag en jij ook, al heb je dat toen niet gelijk gezegd. Je hebt het er eerst thuis over gehad wat mama wel fijn vind. Want het is toch een moeilijk jaar voor je geweest met amper contact met Hayley. Mama heeft altijd tegen je gezegd als jij voelt dat de tijd er weer rijp voor is, dat je altijd mag afspreken. Als je het zelf maar wilt, dat is het belangrijkste. Sandra zei nog dat het een misverstand was destijds. Nu zijn papa en mama het daar niet helemaal mee eens. Hun zien dat blijkbaar zo. Maar zowel mama als jij zijn er zeker een jaar zoet mee geweest om het een plekje te geven hoe we behandeld zijn. Maar mama vind het wel heel knap en fijn dat jij het weer aan durft. Vandaag hadden je dus voor het eerst weer een speeldate. Je hadden er voor gekozen om bij Hayley te spelen en dat vond mama wel best want zo kon mama nog een dagje chocolade plannen. Later hadden je nog afgesproken dat Rowena ook mee zou gaan. Mama vond het zelf wel spannend maar jij had er helemaal zin in en je hebt het ook echt leuk gehad. Je hadden koekjes gebakken en versierd. En voordat je naar huis ging, heeft Sandra nog een app gestuurd dat je het erg leuk hadden gehad en je weer richting huis was gegaan. Voor de rest zien we wel hoe het gaat lopen. Helaas merk je wel dat het nu gelijk met Nina minder lekker loopt. Als je alleen met haar speelt is er geen probleem. Maar als je op school met Hayley en/of Rowena speelt dan merk je weer de jaloezie. Die was er voorheen ook altijd al. En het is nu een jaar rustig geweest omdat je vooral met Nina speelde. Maar die speelt nu gelijk weer op en dat is wel jammer. Gelukkig kan je het nu wel beter handelen dus mama maakt zich niet zo'n zorgen om je. Maar vervelend is het wel.

kraamvisite

09 november 2021

Vanochtend toen jij Fleur op school zat is mama naar Terneuzen gegaan om op kraamvisite bij Yeftha te gaan. Je vond het wel jammer, je was graag mee gegaan om te knuffelen. Maar we gaan vast nog wel een keer. Tanja is nu nog volop aan het herstellen van de operatie en het kwam voor mama beter uit op de ochtend. Mama had wel een cadeautje besteld van het verlanglijstje. Maar dat was nog niet binnen. Nu waren mama en Fleur vorige week in Souburg bij Lots of Fashion en daar hadden we wel al 2 leuke setjes kleding uitgekozen dus mama ging niet met lege handen. Mama dacht zomaar een uurtje te blijven maar mama is wel 2 uur gebleven. Wat een prachtig en lief mannetje is het! En hij was hartstikke rustig. Ze kwamen ook nog langs van de GGD voor de gehoortest en de hielprik en hij gaf gewoon geen kik. Hij bleef gewoon doorslapen. Dat heeft mama nog nooit mee gemaakt, jullie lieten je destijds allebei wel horen.  

turnwedstrijd

07 november 2021

Vandaag had je voor het eerst sinds 2 jaar een turnwedstrijd. In die 2 jaar heb je best wat sprongen vooruit gemaakt omdat je natuurlijk een jaar bij de voorbereidende selectie hebt gezeten en je nu ook alweer een jaar bij de recreatie plusgroep turnt. En na het lastige jaar vorig jaar op persoonlijk vlak ben je ook zelf meer gegroeid en zelfverzekerder geworden. In eerste instantie wilde je niet mee doen met de wedstrijd omdat je nichtje ook jarig was en mogelijk haar verjaardag zou vieren. Je voelde je dan bezwaard maar mama heeft toen goed gevraagd wat jij zelf graag wilde, je moet je keuze om mee te doen niet laten afhangen van een verjaardag. En toen zei je dat je toch wel graag mee wilde doen dus heeft mama je opgegeven. En uiteindelijk vierde Maegan haar verjaardag gelukkig op zaterdag, gisteren dus.

Er waren veel minder kinderen dan normaal bij de wedstrijd. Daardoor waren het nu maar 2 wedstrijden met totaal 60 kinderen, eentje om 9 uur voor de kleintjes en voorbereidende selectie en eentje om 11 uur voor de kinderen vanaf 2012 en jongens. Jij zat dus bij de tweede groep en dat vond mama ook een heel wat fijner tijdstip. Zo konden we toch uitslapen, rustig wakker worden, ontbijten en daarna kon mama je haren invlechten. Toen mama net wilde beginnen belde Marlies of ik kon opvlechten want dat kan ze niet en Nina wilde graag een opvlecht. Dus mama heeft gezegd kom dan maar naar ons. Toen werd het toch nog een beetje een strijd tegen de klok. indecision Maar uiteindelijk waren je om 5 over half 11 beiden klaar. Papa zou mee gaan maar die was nogal aan het hoesten dus die is thuis gebleven. 

Bij aankomst was de eerste groep net klaar en konden we gelijk naar binnen. Jullie zijn in de kleedkamer gebleven bij juf Yvette en mama is met Marlies een mooi plekje gaan opzoeken om jullie goed te zien. Het opkomen van alle turners is altijd wel leuk om te zien. Jij moest tegen 5 andere van de recreatie plus groep, waarvan er 3 bij jou in het groepje zaten. Jullie zijn begonnen bij de ringen, vlakbij ons. Je deed de ringen eigenlijk best netjes. Ook de sprong en brug deed je heel goed. De balk en vloer iets minder, maar toch ook nog netjes. Toen de punten geteld werden zijn jullie nog even als groepje bij elkaar blijven zitten omdat het in de kleedkamers nogal koud was. Maar met het opkomen zijn je wel terug gegaan naar de kleedkamer om met de hele groep weer op te komen lopen! Vervolgens was de prijsuitreiking. Mama was best zenuwachtig. Mama vond dat je het goed gedaan had en eigenlijk het beste van je groep. Maar is dat reeel als moeder zijnde. indecision Gelukkig werd er als eerste met de recreatie plusgroep begonnen. Er waren 2 prijzen bij jullie. Ze begonnen met zilver... dat was Feline die van de B selectie afkomstig was en toen wist mama gelijk dat jij dan eerste moest zijn want de anderen waren echt wel beduidend minder. En vanaf dat moment ging alles mis bij mama... mama schoot op voorhand al vol, mama wilde filmen dat je naam genoemd werd, maar mama drukte steeds op het verkeerde knopje door de spanning. Maar inderdaad werd jou naam genoemd en heb jij dus gewoon goud gewonnen! Mama heeft echt jankend van geluk foto's en nog een half filmpje van je gemaakt. Wat stond jij te stralen! En pfff... wat een emotie bij mama. Maar puur omdat mama jou dit gewoon ook zo gunde en van trots. Je hebt ook gewoon echt prachtige punten gescoord! Het hoogste van de meiden van beide groepen, je score was 59,5! Bij de jongens was 61 punten het hoogste. Dus niet alleen mama vond dat je het goed gedaan had, je bent er ook naar beloond. Het was wel sneu voor Nina. Maar hoor is... zij heeft ook vaker gewonnen of was net wat hoger dan jou geeindigd en dan moest jij ook je verlies incasseren. Toen je van het podium kwam heb je wel heel sportief Nina een knuffel gegeven. We waren met hun mee gereden omdat mama Nina haar haren moest vlechten maar ze heeft niet veel meer gezegd. Toch wel enorm balen dat papa niet mee kon. Thuis heb je vol trots je medaille aan papa geshowd en je hebt gelijk Opa en Oma gebeld met facetime zodat je je gouden medaille kon showen.

babynieuws

04 november 2021

Jaaahh... vandaag is eindelijk jullie neefje Yeftha geboren! Hij lag steeds in stuit, vorige week maandag hadden ze nog een draaipoging gedaan. Maar vanochtend toen Tante Tanja naar het ziekenhuis ging omdat de vliezen gebroken waren, wilden ze toch voor de zekerheid nog een echo maken en toen bleek dat hij weer of nog steeds in stuit lag dus toen is hij helaas met een keizersnede gehaald. Daar hadden ze niet bepaald rekening mee gehouden. Om 14.30 uur is hij geboren. Het is een prachtig ventje! Ze zal nog 2/3 dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Dus mama zal volgende week dan wel een keer langs gaan 

weer naar school

01 november 2021

En zo zit de herfstvakantie er gewoon weer op. Jochem jij was vandaag nog een extra dagje vrij en Fleur jij ging vandaag weer naar school. Je had er weer helemaal zin in. Het is hier vooral een klusvakantie geweest , maar wel met een prachtig resultaat! Nu alle vloerbedekking vervangen is door laminaat lijken alle kamer zoveel ruimer. Het is echt opgeknapt. Voor jullie was het misschien wat minder leuk maar ongemerkt steek je toch behoorlijk wat tijd in het klussen. Vorige week vrijdag en zaterdag zijn we met Jochem zijn kamer bezig geweest. Het is een prachtige kamer geworden, mooie geverfde muren, nieuw laminaat en nieuwe meubels. Zondag zijn we aan Fleur haar kamer begonnen. Fleur jij was toen 's ochtends zelf weg met Marie Claire, Maegan en Nehamia voor een beautydagje in Breda die je voor je verjaardag had gekregen. Je hebt het super leuk gehad, er zat ook een kinder high tea bij en na afloop hebben je bij de Mac Donalds gegeten. Rond 2 uur was je weer terug thuis. We hebben bijna heel je kamer leeg gehaald op het bed en de kast na. Vervolgens de vloerbedekking eruit gehaald en laminaat er in gedaan. Maandag ben jij Fleur met Marlies en Nina naar de bioscoop geweest en zijn wij begonnen met onze slaapkamer. We hebben eerst alles uit de kamer gehaald. Mama wilde al langere tijd een kleurtje op de muur achter het bed, dat hebben we vandaag gelijk maar gedaan. En daarna zijn we aan het laminaat begonnen. Het laminaat leggen ging toen steeds beter en sneller, alleen verlies je veel tijd door de laatste rij van het laminaat op maat te zagen en de strips netjes op maat te knippen en op te plakken. Mama is helemaal blij met het kleurtje op de muur, helaas dekte de verf niet genoeg in 1x en moesten we er dinsdag nog een keer overheen. Dinsdag hebben we het kleine kamertje en de overloop onder handen genomen, alle vloerbedekking eruit en de kasten moesten uit het kamertje. 's Avonds zijn we nog op verjaardag geweest bij Opa. Helaas hebben de kasten die al meerdere keren verhuisd zijn het niet overleefd. Dus woensdag zijn we naar de ikea geweest om een nieuwe pax kast voor dat kamertje en een nieuw dressoir achtig kastje voor onze slaapkamer. Donderdag is papa met Jochem naar de stort geweest om al het afval van de meubels en de vloerbedekking weg te brengen. hebben we de nieuwe kasten in elkaar gezet en ingericht. Met het opnieuw inrichten van de kledingkast heeft mama gelijk alle kleding gepast en zijn er 4 vuilniszakken vol weg gegaan met kleding die nu te groot is voor mama. Dat wordt shoppen! Mama heeft zich op de trap gestort en daar alle vloerbedekking af gehaald. Pfff... dat was echt een flinke klus. Wat een lijm wordt er daarvoor gebruikt! Voor we het wisten was die dag ook weer voorbij. Eigenlijk wilden we die dag even naar het bos omdat het een prachtige najaarsdag was, maar het is er niet van gekomen. Fleur jij had eind de middag ook weer paardrijden. Vrijdag zijn we eerst op verjaardag geweest bij Oma die jarig was. 's Middags heeft papa nog allerlei kleine klusjes gedaan en is mama bezig geweest om alle lijmresten van de trap af te krijgen. Wat een heftig spul van HG om alle lijmresten eraf te krijgen. Mama was er helemaal high van. Vrijdagavond had jij Fleur een inhaalles van paardrijden. Zaterdagochtend zijn papa en ik samen naar de meubelboulevard geweest. Nog een kast gehaald voor schoonmaakspullen, een wasmand, verf voor de muur in het halletje en bij de trap en gelijk gekeken voor nieuwe bekleding voor op de trap. Deze hebben we besteld, maar dat zal waarschijnlijk pas in januari gelegd worden. We wilden in de middag naar Goes om nieuwe kleding voor mama te shoppen, maar het was een hele druilerige dag en we hadden geen zin om in de regen te lopen dus zijn we thuis gebleven.