Dagboek

Aantal berichten: 252
Ga naar:   

uit quarantaine

12 februari 2022

Vandaag mocht jij Jochem gelukkig weer uit quarantaine. Je bent afgelopen dagen alleen wat snotterig geweest. Normaal gezien was je gewoon naar school geweest. Vanaf vorige week hebben wij, papa, mama en Fleur dagelijks een zelftest gedaan. Normaal gezien alleen nodig op de 5e dag omdat je dan de meeste kans hebt dat je dan ook besmet bent. Maar papa moest het wel dagelijks doen, omdat hij niet een hele bakkerij wilde besmetten. Dan zijn we verder van huis. Mama was ook in de bakkerij aan het werk voor de paaseitjes te maken en Fleur jij was wat snotterig dus jij hebt ook steeds getest. Maar alle testen bij ons alle drie zijn negatief gebleven. Wij mochten voor de rest gewoon werken en alles doen door de booster die we gehad hebben. We hebben vandaag voor de laatste keer een zelftest gedaan omdat we naar de kapper moesten en ook die was weer negatief. Gek want Jochem is gewoon beneden geweest en heeft vaak naast jou Fleur gezeten. Jochem jij mag maandag ook weer naar school. Het is een game week voor je geweest want er was geen online les. En gezien je vriend Storm ook in quarantaine zat, hebben jullie je prima vermaakt. wink 

Gisteren hebben we je rapport over de post binnen gehad. Dat ziet er best netjes uit. Het is wel opletten met Nederlands, Engels en wiskunde dat is nog net afgerond een 6. Maar voor hoe lang? Voor die 3 vakken zal je dus toch iets harder aan de kar moeten gaan trekken.

op Sonny rijden

10 februari 2022

Vandaag mocht je weer paardrijden. Je had er zoals altijd weer helemaal zin in. Je kwam dit keer wel heel erg blij naar buiten met het zadel en hoofdstel... want je mocht voor het eerst op Sonny rijden. Een van de nieuwere pony's en best een snelle pony. Je was super blij, wel vond je het wat spannend omdat je nog nooit op haar gereden had. Eigenlijk was mama niet van plan om te blijven kijken, afhankelijk van op wie je mocht rijden. Toen mama hoorde je dat je op een nieuwe pony mocht rijden waar je nog nooit op had gereden wilde mama natuurlijk wel graag blijven kijken. In het begin moest je wel even wennen. Je had met het rijden ook helemaal geen zweepje nodig. Aan het eind van de les heb je heerlijk kunnen galopperen. Je was heel trots dat je zelfs in galop hebt af kunnen wenden omdat ze zo snel ging. Mama zag je echt zo genieten tijdens de les! Volgens mij heb je een nieuwe lievelingspony. wink Je hoopt nu natuurlijk dat je vaker op haar mag rijden

corona

05 februari 2022

Tja... dan is het toch zover... corona heeft ook ons huisje bereikt. indecision Het was al niet meer afwachten of het via een van jullie binnen zou komen, maar meer wanneer? Nou vandaag dus! Bij jullie beiden zijn er steeds maar halve klassen aanwezig wegens het hoge aantal besmettingen. Vanochtend hebben we gewoon nog gezamenlijk ontbeten. Papa en mama zijn daarna gaan bezorgen en daarna wilden we aansluitend naar de gamma om nieuw laminaat en plinten te halen voor in de woonkamer. We lopen daar rond tot mama een sms krijgt van jou Jochem met een foto erbij 'Mama ik heb corona'. surprise Nou mama was gelijk goed wakker en papa ook. We voelden ons toch wel even raar op dat moment. Je loopt daar heel relaxt te shoppen en ineens  krijg je dat bericht. Tja...wat ga je dan doen? Gelijk alles laten vallen en terug naar huis. Of toch verder shoppen, afrekenen en dan naar huis. Je weet tenslotte niet of wij ook besmet zijn. Je loopt dan toch ineens met een heel ander gevoel rond. Voor je gevoel staat er met grote letters 'CORONA' op ons voorhoofd, terwijl we nog niet wisten of we zelf besmet waren.We hebben alles maar snel bij elkaar gepakt, afgerekend en zijn naar huis gegaan. Mama had gelijk al een afspraak bij de GGD gemaakt daar kon je om 13 uur terecht.

Toen we terug thuis waren, bleef je boven op je kamer en zei tegen ons, dat je niet naar beneden mocht omdat je in quarantaine moest. En Fleur jij had jezelf zelfs gelijk opgesloten op je slaapkamer nadat Jochem positief testte. sad Je bent er gewoon een beetje bang van. We hebben toen maar gelijk gezegd dat we dat niet gaan doen. Dat zou betekenen dat je alleen maar op je kamer mag blijven, heel de dag daar zou moeten leven en zelfs daar ook moet eten. Jezelf dus min of meer opsluiten in je kamer. Mama vind heel de corona situatie al traumatiserend genoeg voor jullie. Dus we gaan in dit geval jou Jochem echt niet opsluiten op je slaapkamer. Mama vind het ook niet rijmen, we hebben vanochtend nog gezamenlijk ontbeten, gisteren heb jij samen met mama gekookt en hebben we naast elkaar gestaan aan het aanrecht, ook aan de tafel gezeten, naast ons op de bank en ga zo maar door en dan zou je nu ineens als een heel besmet iemand niet meer bij ons mogen komen. Dat maakt dan voor ons ook niet echt meer uit. We gaan zien hoe het verder loopt. Thuis hebben papa, mama en Fleur ook nog een zelftest gedaan maar bij ons alle 3 was deze negatief. Jochem jij hebt ook amper klachten. Je bent een zelftest gaan doen omdat je een wat zwaardere stem had en een van je vrienden waar je mee aan het gamen was, was ook wat snotterig en die heeft ook een test gedaan. En eigenlijk hadden jullie beiden gelijk een positieve test. We hadden voor vandaag een hele planning, mama wilde boven verder gaan met witten maar het is er niet meer van gekomen. We waren toch een beetje uit ons doen. Dat proberen we dan volgend weekend maar te doen, als we zelf niet ziek zijn. Rond 10 uur vanavond kregen we de bevestiging van de GGD test dat je corona hebt. Dus je quarantaine is begonnen vanaf vandaag, minimaal 7 dagen en als je dan geen klachten meer hebt mag je na die 7 dagen weer naar buiten. 

Fleur boekbespreking

03 februari 2022

Fleur jij had vandaag je boekbespreking door middel van een boekendoos. In de kerstvakantie had je er al een paar keer heel zelfstandig aan gewerkt. Mama heeft begin januari geholpen om de samenvatting in te korten want die bevatte nog teveel woorden en dat vond jij best lastig. En het moest meer in eigen woorden en ook dat vond je moeilijk. Daarna hebben we nog 2x gewerkt aan de boekendoos om te versieren, alles uit te printen en op te plakken. Vanaf vorige week zondag heb je 4x je presentatie voor ons thuis gedaan. En eigenlijk ging dat gelijk al heel goed. Wat kleine tips, zoals rustiger praten en voorlezen, je houding maar voor de rest niet. Mama vind het sowieso al heel knap dat je heel de samenvatting en je eigen mening uit je hoofd wist. Je vond het vanochtend wel spannend maar had er wel helemaal zin in.

Toevallig moest mama rond 10 uur even naar de jumbo om wat boodschappen te halen. Mama zag dat er wat klassen pauze hadden dus mama is langs school gereden. Al snel werd mama ontdekt door Rowena en Nina die met jouw op de familieschommel zaten en riepen al 'Corina Corina... Fleur heeft een 10'. Toen jij in de gaten kreeg dat mama er was, riep je ook vol trots 'Mama ik heb een 10 voor m'n boekendoos!' Wow... echt super goed gedaan! Je was wel een beetje zenuwachtig zei je, je stem trilde vooral in het begin. Maar daarna ging het beter. De juf kwam ook nog even naar het hek en zei ook nog tegen mama dat je het echt super goed had gedaan, de juf had niets geen op of aanmerkingen voor je. Alles was goed dus daarom een 10. Echt super fijn lieverd, zal vast een heerlijk gevoel voor je zijn. Nu moeten je later in het schooljaar nog een keer een spreekbeurt doen. 

beugel eruit

02 februari 2022

Sinds 28 januari vorig jaar heb jij Jochem je beugel. Begin dit jaar was er sprake van dat hij eruit zou mogen. Maar er waren nog steeds wat kieren dus werd je beugel toch weer aangedraaid. Vorige week ben je nog geweest en toen hebben ze voor het laatst je beugel nog een keer wat aangedraaid. En vandaag mocht je beugel er dan eindelijk uit. Je moest om half 11 bij de ortho zijn dus je bent eerst nog 2 uurtjes naar school geweest. Ze zijn bijna een uur en een kwartier bezig geweest met de beugel te verwijderen, je tanden school te maken en om spalkjes te plaatsen boven en onder bij je voorste tanden. Je hebt over een maand nog een afspraak om te kijken hoe de stand van je tanden is. Waarschijnlijk moet je nog een nachtbeugel dragen omdat ze bang zijn dat de kieren tussen je tanden toch weer terug gaan komen en dat is natuurlijk niet te bedoeling. Mocht jezelf eerder merken dat de kieren terug komen, moeten we zelf al eerder contact opnemen. Het resultaat is wel heel goed te zien, alle tanden staan nu heel netjes naast elkaar. Wel was je tandvlees best opgezwollen door het verwijderen van de beugel. Je mag ook nog een week niet al te hard voedsel eten. Je hebt een heel jaar amper frisdrank met prik op of andere sappen. Ook kauwgom, toffees en harde dingen zoals chips heb je al die tijd niet op. Dus je kan nu weer los gaan. wink Je had wat lesuitval dus je bent na de ortho gelijk naar huis gekomen. Je hebt gelijk je tanden even goed gepoetst, met ook weer je eigen vertrouwde tandpasta in plaats van de speciale tandpasta van de ortho. Want zo lekker vond je die niet smaken. 

Vanmiddag is mama naar de huisarts geweest voor een uitstrijkje. Tijdens het borstkankertraject is mama voor de eerste keer geweest. Ook veel te laat eigenlijk maar mama zag het nut er niet zo van in. Maar na al een keer kanker denk je er toch heel anders over. Het was nu 5 jaar geleden dus begin januari had mama weer een brief gekregen. En gisteren gelijk maar een afspraak gemaakt toen ik voor Jochem moest bellen. Vanmiddag kon mama terecht bij de assistente... het zat echt tegen. sad Omdat mama nog geen cyclus heeft na alle behandelingen heeft mama nogal een kleine verschrompelde baarmoeder en die was amper te vinden. Hij zat heel hoog en ze konden er niet bij met die vreselijke eendenbek grrr... Dus mama is bijna een half uur zoet geweest daar. surprise En lekker was het echt niet! De assistente kreeg het niet voor elkaar, dat deed ook echt pijn. Daarna is er een vrouwelijke huisarts geweest en die heeft het na veel zoeken en proberen voor elkaar gekregen zonder al teveel pijn. Maar lekker waas het niet. Nu afwachten op de uitslag.