Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

10 minuten gesprek Fleur

14 oktober 2021

Vandaag hadden we weer het eerste 10 minuten gesprek van jou Fleur. Dat gesprek gaat nooit zo echt over de resultaten maar meer over jezelf, of je lekker in je vel zit en of je het naar je zin hebt in de klas. Omdat je vandaag eerst nog paardrijden had, hadden we de afspraak pas om kwart voor 8 vanavond. Jij bent naar bed gegaan toen wij richting school vertrokken. Zowel juf Veronique als juf Andrea waren bij het gesprek. Ze waren vol lof over je. Zoals ze jou de eerste weken in de klas hebben gezien, zien ze dat je het echt naar je zin hebt, je bent vrolijk, sociaal, bescheiden en heel leergierig. Ze vroegen aan ons of dat beeld klopt. En dat is wel zo. Je zit sowieso zoveel lekkerder in je vel dan vorig jaar rond deze tijd. En dat merken wij ook aan alles. Ze vinden wel dat je wat meer uitdaging nodig hebt met het leren. Je bent altijd als eerste klaar en dan denk je dat je het afraffelt maar dat is het echt niet. Je vind het allemaal vrij makkelijk. Als je klaar bent met je taken mag je op junior Einstein zelfstandig werken aan ieder willekeurig vak. Maar de juffen willen je meer uitdaging geven want straks weet je bijna niet meer wat echt werken en leren is. Ze willen je liever echt aan het werk zien in plaats van zelf bezigheid zoeken bij junior Einstein. Ze zaten zelf te denken aan een plusmap of toch de plusklas. Ze gaan met Meester Martijn overleggen hoe ze dat het beste kunnen aanpakken met je. Je hebt al aan diverse kinderen dingen uit mogen leggen, bv met topo hoe ze het moesten leren maar ook echt sommen van rekenen die andere kinderen niet snappen. En dat vind je toch echt wel heel leuk, dat had je thuis ook al gezegd. Beide juffen vinden dat je eigenlijk overal goed in bent. Tekenen kan je ook heel goed zei juf Andrea. Ze zijn dus super tevreden. Dat is fijn om te horen. Papa en mama zijn super trots op je!

bos Westerschouwen

10 oktober 2021

We hebben echt een paar prachtige dagen achter de rug. Het mooie nazomerweer brengt ook mist mee en dat is 's ochtends prachtig om te zien. Mama is zowel donderdag als vrijdag 's ochtends gelijk voor half 9 al gaan wandelen zodat mama foto's kon maken. Vandaag wilden we ook even heerlijk van dit mooie weer genieten en zijn we eind de ochtend met de auto vertrokken richting het bos in Burgh Haamstede om lekker te wandelen. Mama hoopte al een beetje op mooie herfstkleuren maar dat viel nog tegen. Ook paddenstoelen waren er nog niet zoveel te vinden. Dus over een paar weken gaan we gewoon nog maar een keer terug. In het bos staat een bord met diverse routes. Normaal pakken we altijd de kortste route van 3 kilometer. Dat is dan ook meestal echt genoeg voor mama haar knieen. Maar mama wandelt nu natuurlijk veel meer en vaker en de klachten bij m'n rechterknie zijn nu echt een stuk minder. De linkerknie helaas niet, die is echt te ver versleten. Dus daar kan mama soms best wel last van hebben. In principe als het weer het toelaat probeert mama echt dagelijks te wandelen. Met die wandelervaring durfde mama het wel aan om de volgende route qua afstand te pakken en dat was een route van 7 km. Papa vroeg of het wel verstandig was maar mama wist het zeker. En het is hartstikke goed gegaan. Het was af en toe wel flink klimmen maar lang niet zo erg als in Oostenrijk. wink En dat voel je vooral in je bovenbenen. We hebben wel 3x herten gezien. Eerst een keer 2, toen een keer 3 bij elkaar en een keer een mannetjeshert die heel rustig zag. Echt geweldig! Al baalde mama op die momenten wel heel erg dat mama geen camera mee had. Nu heeft mama wat foto's gemaakt met m'n gsm en dan word de foto met inzoomen er niet echt beter op. Maar goed we hebben ze wel goed gezien. Mama vond het heerlijk en ook jullie hebben beiden netjes gelopen en niet gemopperd. We zijn toch wel even aan de wandel geweest. Bij de parkeerplaats zit een restaurant waar we na afloop heerlijk gegeten hebben. Dat hadden we wel verdiend. Het was heerlijk wandelweer.

eerste cijfers

08 oktober 2021

Jochem jij hebt van de week je eerste toetsen weer gehad. Je had ook al enkele oefentoetsen gehad maar die tellen niet mee. Dat is meer om te kijken of je alles al goed weet. Dinsdag had je zowel een SO van wiskunde als een toets van Duits. Je hebt dit jaar voor het eerst Duits maar je vind het eigenlijk heel makkelijk. We hebben op vakantie in Oostenrijk ook al een beetje geoefend met je. Met de oefentoets had je ook maar 1 foutje. Dus daar zag je niet zo tegenop. Maar wiskunde blijf je toch lastig vinden. Je had best even geleerd en dacht dat je het wist. Maar dinsdag na de toets appte je dat je wiskunde toch best wel moeilijk vond. Maar je dacht zelf wel dat je wel een voldoende zou hebben. Gisteren kreeg je wiskunde terug en dat was helaas een toch een onvoldoende, je had een 4,5. Balen, volgende week heb je de toets er van en hopelijk scoor je dan wel wat hoger. Je cijfer van duits kreeg je vandaag pas eind de middag, en die was hartstikke goed. Daar had je een 9,2 voor gehaald. Netjes hoor! 

Fleur jij krijgt nu ook meer huiswerk dan vorig jaar. In principe 2x per week, zowel maak als leerwerk en je oefenen ook steeds meer met plannen. Je hebt in je huiswerkmap een uitgeprinte agenda per maand dus je moet ook dagelijks je map meenemen naar school. Er zit ook een lijst in waar je de terug gekregen cijfers op kunnen schrijven. Vorig jaar kreeg je toetsen van taal en rekenen niet altijd terug. Nu wel en je schrijft heel fanatiek iedere dag je cijfers op je hand zodat je het thuis gelijk kan vertellen. En dat zijn tot nu toe nog hele goede cijfers geweest.

Vorig weekend heeft mama het fotoalbum van Oostenrijk afgemaakt. En vandaag hebben we het fotoboek binnen gekregen. Het is altijd een flinke klus om te maken en zoveel tijd heeft mama er niet voor. Maar het geeft nu wel rust dat het af is. Zo kan mama het fotoalbum hier weer een beetje up to date maken. Gelukkig is de pijn van de behandeling bij de chiropractor gisteren en vandaag wel afgenomen. Maar de klachten zijn helaas nog niet volledig weg. 

pfff...

06 oktober 2021

Nou mama is gisteren al vroeg naar bed gegaan, met een ibuprofen in m'n mik. Jeetje wat had ik een pijn in m'n lijf. Ze had gisteren al gezegd dat de klachten eerst erger konden worden en dat vanaf vandaag in de loop van de dag het beter zou moeten gaan. Maar ook vandaag was het nog geen fijne dag. Veel pijn en ik leef op pijnstillers. Ook was mama ontzettend misselijk heel de dag, dat schijnt er ook bij te horen. Hopelijk is de pijn dan volgende week wel wat minder bij de volgende behandeling. sad

sociodag

05 oktober 2021

Vandaag had jij Fleur weer sociodag. De dag waar je vorig jaar als bergen tegenop zag. Dit jaar gelukkig niet meer. Mama is zo blij dat je weer gewoon de oude bent en weer lekker in je vel zit. Gisteren hadden we een mooie zonnige dag. Maar voor vandaag stond er vooral veel regen op. Echt niet leuk. En ook voor later in de week geven ze beter weer af. Maar uitgerekend deze dag niet, zo sneu. Met regen gaan je meestal de gymzaal in en dat is toch minder leuk. En anders zouden je richting het Nollebos en strand gaan. Het was een langere dag, dus je mochten extra koekje en drinken meenemen en sowieso wat extra drinken voor tussendoor. Je had ook een zak snoep gevuld bij het kruidvat om met de rest van de klas te delen. De dag begon vandaag gelukkig wel redelijk droog dus je zijn als eerste richting het Nollebos gegaan waar je levend stratego hebben gedaan. Je zijn helaas wel in de regen terug naar school moeten fietsen. Op school hebben je diverse spelletjes gedaan. En 's middags zijn je een paar uurtjes naar de gymzaal geweest, ook weer in de regen. Gelukkig kon je na 4 uur wel droog naar huis fietsen. Je had het super leuk gehad, maar je was wel helemaal versleten. Je had toch best wat heen en weer gefietst en er stond vandaag ook behoorlijk wat wind.  En je waren nu ook tot 4 uur bezig. dus dat is ook al bijna 2 uur langer dan een gewone schooldag. Je hebt sinds vorige week een eigen huissleutel gekregen dus je hoeft nu niet meer op het raam te kloppen of in de bakkerij aan te bellen. En mama hoeft nu niet steeds op te letten of je er aan komt. Je kan nu gewoon zelf naar binnen komen, veel fijner. Je was helemaal blij en trots met je sleutel. Je hebt ook al een sleutel van de garage, maar die kan je nu nog niet zelf open krijgen. 

Mama loopt al heel wat jaren bij de osteopaat. Mama heeft met regelmaat last van rug en nekklachten. Maar nu ook al lange tijd van een vastzittende rib. Ruim voor onze vakantie is mama al een keer geweest, maar die rib bleef vervelend doen. Vervolgens nog 2x geweest na de schoolvakantie en nog is het probleem niet weg. Zeker als we bezig zijn met chocolade heb ik er veel last van, maar ook steeds vaker met lopen of als ik zoals nu bv achter de computer zit. En dat is niet de bedoeling. Het is ook niet bepaald lekker die pijn moet ik zeggen. Nu had mama al diverse goede berichten gehoord over de chiropractor. Dus mama heeft gisteren gebeld. Nu was er best een lange wachttijd dus mama zou gebeld worden. Nu werd mama vanochtend al gebeld, ze hadden onverwachts een uitvaller dus ze hadden ruimte voor mij. Blijkbaar omdat we zelfstandige ondernemers zijn, hebben we voorrang. Daar was mama wel blij mee. Het was niet op een gunstig tijdstip, want dinsdagmiddag is onze werkdag maar voor een keer kon dat wel. Dus rond 5 uur is mama die kant op gegaan, ze zitten hier vlakbij. Maar jemig.. wat was het pijnlijk! surprise En na de behandeling ook nog, echt alles deed pijn. indecision Nu moet mama er voorlopig wekelijks heen, hopelijk niet iedere keer met zoveel pijn. Helaas nu wel iedere keer op hetzelfde tijdstip op dinsdag. Daar was mama niet zo blij mee. Want het gaat ten koste van de tijd die we hebben voor chocolade en dat is al behoorlijk beperkt.