Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

Reis naar Landal Maria Alm, Oostenrijk

02 augustus 2021

Gisteravond hebben we alles grotendeels in de auto gedaan. Vandaag moesten alleen de laatste dingen er nog in. Om 4 uur stond de wekker, we hadden even 10 minuten nodig om wakker te worden. Het was toch wel erg vroeg 😬 We hadden toch allebei best goed geslapen, alleen een beetje kort. Daarna heeft mama jullie wakker gemaakt. Je waren er eigenlijk vrij snel uit. Ook jullie vonden het wel erg vroeg. Mama heeft eerst Fleur haar haren gevlochten, zodat die spullen ook in de toilettas konden en de toilettassen in de auto. Broodjes klaar gemaakt, vaatwasser leeg gemaakt en nog wat pannen en messen in de auto gedaan. Allemaal nog een laatste keer naar de wc 

En om kwart over 5 zijn we vertrokken. Aankomsttijd stond toen om 14.15 uur maar dat veranderd natuurlijk nog door files en stops. Mama is begonnen met rijden, zo kon papa nog uitrusten. Uiteindelijk heeft mama bijna 4 uur achter elkaar gereden. Bij Antwerpen was het wel al wat drukker maar het was te doen. Eerste half uur in Duitsland drama met rijden; regen en slecht wegdek. Dat was niet fijn rijden, erg vermoeiend. Papa heeft het grootste deel geslapen. Jullie ook eventjes. Bij Keulen half uur vertraging gehad, dan krijg je echt kramp in je been van de koppeling steeds in trappen. 😬 Om 9 uur hadden we pas de eerste plasstop en wissel. Eerder waren we nog geen wc tegen gekomen. De wc was echt vreselijk goor. We hebben er maar boven gehangen. Maar we waren het in elk geval wel kwijt. En we hebben even lekker onze benen kunnen strekken. Om 10 over 9 is papa verder gaan rijden. Uurtje later bij Frankfurt hadden we ook weer  15 minuten vertraging. 

Kwart over 11 weer een stop, mama is toen weer verder gaan rijden. Papa zat te vechten tegen de slaap en dan word het gevaarlijk. Het was niet fijn rijden met 4x een stuk van 5 km wegwerkzaamheden waar je steeds maar 80 mag rijden en je in 2 smalle banen gepropt word. Het eerste deel in Duitsland hebben we best wat regen gehad. Laatste deel juist veel zon  

Kwart over 1 weer een plas stop. Gelijk even wat gegeten bij de auto. Om half 2 is papa weer verder gaan rijden. Jullie hebben toen ruim een uur geslapen, mama ook even een half uurtje. Met het zonnetje op de ramen heb je niet veel nodig. Half 4 hadden we nog een laatste stop, net voor de grens naar Oostenrijk.  De bergen kwamen steeds dichterbij en konden we goed zien. Papa wilde na de stop blijven rijden omdat hij vond dat mama al genoeg had gereden. Vanaf de stop hadden we weer lichte regen. Je zag ook echt de buien/wolken in de bergen hangen. Helaas ook weer een poos in de file gestaan vlak voor de grens, ruim een half uur. Om 16.25 uur reden we de grens bij Oostenrijk over. Het was toen nog ruim een uur rijden. 

We waren om 17.45 uur bij de receptie. We werden onderweg al gebeld of we op tijd zouden zijn want de receptie ging om 18 uur dicht. Maar we waren dus net op tijd. Jochem jij moet helaas dagelijks een zelftest doen en dan kunnen we online een QR code aanmaken. Zo kan je voor de rest alles ongestoord doen. De testen krijgen we gewoon van Landal. Fleur jij hoeft het gelukkig niet. We waren om 18 uur in het appartement…. Na bijna 12,5 uur onderweg 😱 Het was best wel een lange rit. We waren het ook echt helemaal zat. De auto kon in de parkeergarage onder ons appartement. We hebben alles uit geladen en naar het appartement gebracht. We zitten op de eerste verdieping, boven de fitness ruimte. We hebben even rond gekeken en daarna even op de bank geploft om bij te komen. Maar dat was maar voor even want moesten toen toch snel naar de supermarkt om de hoek want die ging om half 8 dicht. En we hadden toch wat nodig voor het ontbijt morgenochtend zoals beleg. We hebben gelijk bij het restaurant alvast gereserveerd om te eten om 20 uur. Dat hadden we wel verdiend na zo’n lange autorit. En na een hele dag alleen maar broodjes eten, dan snak je ook echt naar wat anders. We hebben heerlijk gegeten. Toen we terug waren zijn jullie gaan douchen en naar bed gegaan. Het was al kwart voor 10 dus hopelijk slapen je morgen lekker uit zodat je weer fris en fruitig zijn.

Fleur 9 jaar

31 juli 2021

Gefeliciteerd lieve Fleur, eindelijk ben jij dan ook jarig. Gisteravond hebben Jochem en mama nog de kamer versierd met paardenslingers. Je kon niet slapen en kwam ook nog een keer naar beneden net toen we een slinger op wilde hangen. Maar echt gezien heb je het niet, we schrokken wel. We hadden al gezegd dat we niet zo heel vroeg uit bed zouden komen. Want papa is meestal pas rond 4/5 uur 's nachts klaar met werken. We hadden de wekker om half 10 gezet. Jij was achteraf al wakker vanaf half 8 en lag netjes op ons te wachten tot we naar je kamer kwamen. wink We zijn met z'n drietjes zingend je slaapkamer binnen gegaan, hebben je gefeliciteerd en geknuffeld. Toen was het tijd voor de cadeautjes. We hadden heel de week gedaan of we nog geen cadeautjes voor je hadden gekocht, maar dat was natuurlijk helemaal niet zo. Jochem jij hebt eerst je cadeautjes gegeven, een leesboek en lipgloss. Papa heeft het grote cadeau aan je gegeven, je wist totaal niet wat het kon zijn. Je was dan ook helemaal blij verrast en verbaasd dat er prachtige nieuwe skeelers in zaten. Je had paarden spulletjes verwacht. Mama had nog wat kleine cadeautjes voor je, een penny handdoek, paarden etui en paarden toilettas. Je bent dus weer goed verwend.

Zo zaten we pas rond half 11 aan het ontbijt. Maar goed het is vakantie dan kan dat. Mama had dus een oproepje op facebook gezet om kaartjes naar je te sturen. Nou heel de week t/m vandaag hebben we er gewoon 30 gehad!! Echt zo leuk. Nadat vandaag de post was geweest heeft mama alles in de brievenbus terug gedaan en jou de sleutel gegeven. Even daarvoor zei je nog tegen papa dat je nog geen kaartjes had gehad. Nu krijg je die toch amper meer. Meestal pas met de cadeautjes. Dus mama zei dat we dan maar eens in de brievenbus moesten kijken of er kaartjes voor je bij de post zaten. Je had 1 pakje van greetz van Petra en Anouk die had mama bovenop de brievenbus gezet, die heb je eerst gepakt en daarna de brievenbus open gedaan. Geweldig je reactie... 'Wow dat zijn er veel! Zijn die allemaal voor mij?' En je was super blij. Mama zei nog misschien zijn er ook wel kaartjes bij voor papa dus je bent daar eerst naar gaan kijken maar echt alle kaartjes waren voor jou. Het was nog een hele kluif om alles open te maken en te lezen.  Maar je was zo blij, je straalde helemaal. Ieder kaartje wat je zag vond je mooi en heb je uitgebreid voorgelezen. Die met paarden erop vond je wel iets mooier natuurlijk. Maar je was met de rest net zo blij. Je had er ook een aantal met muziek in. Ook altijd wel grappig, zeker als je het niet verwacht. 

Vanmiddag om half 3 moesten jullie beiden voor een coronatest. Voor de vakantie hebben we voor jullie beiden een negatieve test nodig voor toegang in Oostenrijk. In elk geval voor Jochem. Voor jou Fleur was het niet perse nodig. Maar we wilden het wel hebben voor doorreis in Duitsland. Je weet mar nooit dat we daar staande gehouden worden. Het is niet bepaald een ontspannen gevoel van op vakantie gaan. indecision Maar het is niet anders, de vakantie konden we niet meer annuleren na alle nieuwe maatregelen en het bedrag was te hoog om te zetten dat laten we voorbij gaan. We hadden een afspraak bij de teststraat in Goes. We waren daar voor het eerst dus het was wel even zoeken. Het was eigenlijk zo gebeurd bij beiden. Fleur jij hebt een dapperheidsdiploma mee gekregen. De vorige keer bij het testen kreeg je dat nog niet. Niet echt leuk om het op je verjaardag te doen. Maar gelukkig waren je zonder klachten, dat maakt het toch minder erg. 

Vanmiddag zijn Opa en Oma nog even langs geweest. Je hebt een mooie koffertje gekregen die we bij het kruidvat gezien hadden en Oma daarover getipt hadden en nog een boekenbon. We hebben heerlijk taart gegeten, een prachtige taart met een foto van jou met Beppie en wat paardjes en bomen erop. Je mocht vanavond kiezen wat we gingen eten, je wilde graag frietjes eten. Je voelde je vandaag echt jarig, mede door de vele kaartjes die je hebt ontvangen. Morgen is papa jarig.

Rond 8 uur kwam de uitslag van jullie al binnen per mail dat je beiden negatief getest waren. Mama had niet anders verwacht. De uitslag is 72 uur geldig en kunnen we dus maandag laten zien als ze er naar vragen. Zo komt het toch steeds dichterbij en durft mama steeds meer te geloven dat we weg kunnen. Mama heeft al die tijd zich zelf ingedekt dat het niet door zou gaan, zodat de teleurstelling niet te groot zou zijn als het niet door kon gaan. Zeker met de toenemende aantal besmettingen 2 weken geleden. Maar het lijkt erop dat we maandag dus gewoon kunnen vertrekken.

eerste week vakantie

30 juli 2021

De eerste week van de officiele zomervakantie hebben we er bijna opzitten. Qua weer hebben we niet echt het idee dat het zomer is. Af en toe een dagje met zon, maar voor de rest veel bewolking en regen. Begin de week was de temperatuur nog wel lekker. Maar nu is het echt frisser met flinke wind. Mama hoopt dat het nog wel een beetje beter weer gaat worden. Maar na alle ellende van de laatste weken gezien te hebben, overstromingen in Limburg en Duitsland en dan weer op andere plaatsen na extreme regen, heeft mama steeds meer het idee dat het een zomer met extremen gaat worden. Zowel qua regen als temperaturen. We gaan het zien.

Jochem jij bent deze week en vorige week vooral bij papa aan het helpen. Vorig jaar ging het nog niet zo van harte. Maar nu lijkt je er toch meer plezier in te krijgen. Je draait je handen nergens voor om en je bent echte mega snel met broodjes inpakken en de vriezer uitzetten. Papa is heel erg blij met je hulp. Wat dat betreft zullen ze in de bakkerij je hulp de komende 3 weken als we vrij zijn wel gaan missen. Je krijgt er sowieso flinke spierballen van want al die platen zijn niet bepaald licht. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt. Want met een sjagrijnig gezicht stuurt papa je zo weg en dat was vorig jaar vaak. Nu gaat het stukken beter. Je bent dagelijks toch zo'n 3 uur aan het helpen. En dan is het toch minder erg dat je 's middags nog even op de playstation aan het gamen bent.

Fleur jij hebt 1 dag met de bolussen geholpen, dat vind je altijd wel leuk. Maar de rest van de week maakt iemand anders ze en heb je dus niet echt meer kunnen helpen. Je bent dus veel thuis bij mama. Je hebt mama wel een aantal keren geholpen met stickers plakken op de chocolade. Je zit op je telefoon of je bent aan het kleuren. Je hebt je tas voor in de auto al klaar staan. Maandag had je eigenlijk een slaapfeestje van Chauncey, die na de vakantie naar een andere school gaat. Maar we hebben besloten je niet te laten gaan, omdat we maandag met vakantie gaan en we toch 2 negatieve testen van jullie nodig hebben. Je bent dan toch met 5 andere meiden. We willen gewoon niet het risico lopen dat we niet weg kunnen. Je baalde wel flink, maar snapt het gelukkig wel. En Chauncey ook. Dan spreken we na onze vakantie nog maar een keer af. Woensdag zouden we met Tante Miranda en Elise nog fruit en bloemen plukken. Maar beide kids waren verkouden dus dat hebben we ook afgeblazen. Dat proberen we dan ook maar na onze vakantie te doen.

Voor de rest hebben we het rustig aan gedaan. We zijn we nu al 2 weken dagelijks aan de wandel. Jochem jij bent al lange tijd geblesseerd aan je knieen door de groei. Je groeit zo ontzettend hard dat je knieen het niet bij kunnen benen. Je liep er al voor bij de fysio maar dat is nu 2 maanden echt wekelijks. En sinds een paar weken ben je langzaam aan het opbouwen zodat je hopelijk na de vakantie ook weer kan voetballen. Nu heeft mama natuurlijk ook 2 slechte knieen dus zijn we samen aan de wandel gegaan. Zo helpen we elkaar en het is ook nog gezelliger met z'n tweetjes. We zijn begonnen met een half uur en gisteren hebben we voor het eerst een uur gelopen. En het gaat bij beiden steeds beter, zo fijn. Zeker met de vakantie in het vooruitzicht waar we ook veel zullen gaan lopen. Fleur jij skeelert sinds deze week ook gezellig mee. 

Dinsdag was het 5 jaar geleden dat mama het knobbeltje in m'n borst op vakantie in Tenerife ontdekte. Die knobbel heeft heel mijn leven, ons leven volledig op z’n kop gezet.😢 Het was die 5 jaar een lange weg, allereerst een gevecht om beter te worden. Maar daarna kwam er nog een lastigere tijd. Leren omgaan met de gevolgen, het een plekje geven en jezelf tegenkomen dat je niet alles meer kan. Het waren niet bepaald de makkelijkste jaren. En de oude zal ik nooit meer worden. Maar hé…. ik ben zoals ik nu ben.

Mama is begin juli weer met begeleiding begonnen om af te vallen want wat mama ook probeerde... er ging geen kilo af. Die stomme hormoontherapie ook, die houdt het echt tegen. Maar die moet mama nog wel tot april blijven slikken. Mama is nu toch weer begonnen met koolhydraatarm dieet, niet zo extreem als voor de borstreconstructie maar gewoon normaal en met begeleiding. Waar mama wekelijks langs gaat voor vragen, tips en trucs en om te wegen. En vandaag is er toch al precies 8 kilo af. Dus daar is mama heel blij mee.

Vandaag zou Oma 67 jaar geworden zijn. Helaas is ze alweer 7 jaar niet meer in ons midden. Het blijft een groot gemis. crying

Nog 1 nachtje slapen en dan ben jij Fleur jarig... eindelijk hihi. Mama heeft op facebook een verzoekje gedaan om kaartje te sturen want je krijgt die eigenlijk zelden. Meestal maar eentje. En je kan je verjaardag nooit echt vieren omdat iedereen op vakantie is. Dus mama wilde jou ook eens verrassen, net als Jochem. We hebben tot nu ongeveer 14 kaarten binnen. Vandaag en morgen nog even afwachten, maar je hebt er sowieso al veel meer dan anders. Mama is benieuwd naar je reactie. De cadeautjes staan ingepakt klaar en vanavond versieren Jochem en mama de kamer nog even voor je. 

vakantie is begonnen

22 juli 2021

Fleur ook voor jou is de vakantie nu echt begonnen. Vandaag heb je je laatste schooldag gehad. Je hebben de klas opgeruimd, jullie kastjes leeg gemaakt en nog een film gekeken. Nu kan je ook eindelijk een beetje uitrusten en weer bijkomen. Nog een weekje thuis en dan hopen we 2 weken op vakantie te kunnen. 

Vandaag ben je lekker op buitenrit geweest met de les... tenminste zo had de juf het gezegd maar uiteindelijk werd het een bosrit. En dat vond je ook super leuk. We hadden Oma een berichtje gedaan dat je langs zou kunnen komen. Maar toen mama in de auto stapte om je weer op te halen stuurde Oma een berichtje dat je nog niet langs was geweest en normaal is dat wel zo. Dus ze vroeg of je een andere route had genomen. Toen je terug kwam zei je gelijk dat je een bosrit gedaan hadden. Daarna mochten je je pony weer lekker omspoelen en droog maken want het was sowieso best een warme dag en met draven en galopperen zweten ze toch behoorlijk. Je was weer helemaal in je nopjes.

trakteren

20 juli 2021

We treffen het nu echt ineens met het prachtige weer. Zondag zijn jullie samen heel de middag in het zwembad geweest. Gisteren kwamen Nina en Rowena samen zwemmen en zijn je met z'n drietjes ook heel de middag in het zwembad geweest. 

Vandaag mocht je trakteren op school. Mama had bij Babsoluut weer leuke doosjes besteld in paardenthema uiteraard. Daar hebben we gisteren een grote lolly ingedaan, mini blikje frisdrank waar snoepjes inzaten en 2 napoleons. Mama had ze in een leuk kratje gedaan van de hema. Je wilde ook graag kaasstengels trakteren, dat was met je feestje ook een succes. Papa heeft ze gebakken in de bakkerij. En mama heeft die vanochtend voordat we naar school gingen nog door de helft gesneden en verpakt en in een doos gedaan. Omdat het teveel was om mee te nemen op de fiets ben jij alleen op de fiets gegaan en heeft mama de traktatie met de auto naar school gebracht. Mama heeft de chocolademotor vanochtend alvast aan de meester gegeven, hij was er super blij mee. Mama heeft gelijk nog even aan de meester gevraagd of hij foto's wilde maken van het trakteren. Dat heeft mama nu ieder jaar en is toch altijd leuk in je fotoboek. En de meester heeft er best wat gemaakt, mama is helemaal blij. Iedereen vond het een leuke en lekkere traktatie.

Vandaag moest papa en mama beiden voor een tweede vaccinatie. Jochem jij moest donderdag eigenlijk voor je eerste prik dus mama vroeg of ik dan mee mocht met je. En toen zei ze dat je sinds vandaag gewoon mag komen en het niet perse op afspraak meer hoeft. Ze vroeg of je niet toevallig mee was want dan kon je ook gelijk geprikt worden. Je was helaas niet mee met ons maar mama heeft wel gelijk geappt dat we vandaag alvast gaan prikken. Komt net wat beter uit dan donderdag. Terug thuis zijn we samen op de fiets gestapt en richting Middelburg gegaan. Zo zijn we vandaag alle 3 geprikt, het kan maar gebeurt zijn. Vorige keer had mama er wel last van, knallende hoofdpijn en m'n maag draaide steeds. Maar nu heeft mama er gelukkig niets geen last van gehad. We hadden eind de dag wel alle 3 een stijve arm en het was pijnlijk om er op te liggen maar dat is normaal omdat het is je spier wordt gespoten.