Dagboek

Aantal berichten: 252
Ga naar:   

huisarts Jochem

01 februari 2022

Vandaag heeft mama maar eens een afspraak gemaakt bij de huisarts voor jou Jochem. Je hebt sinds dat we boven laminaat gelegd hebben, heel erg last van eczeem, uitslag en met periodes ook jeuk. Die onderplaten waren nogal heftig. Papa had gelijk al heel erg last van hoofdpijn en z'n luchtwegen en jeuk aan z'n handen met het vastpakken van die platen. Jij Jochem had de dag er na veel last van jeuk aan je armen en ook echt flink eczeem plekken. Je bent toen gaan smeren met zalf die we eigenlijk altijd nog hebben liggen omdat Fleur ook vaak eczeem heeft. Mama heeft nog een keer in december 2 nieuwe tubes besteld. Maar laatst zei je dat die allebei leeg waren. Daar schrok mama toch wel van. Dat betekent dat je in amper een maand tijd 2 tubes leeg gesmeerd hebt. Gisteren was het nogal winderig, er stond een koude harde wind en daardoor zag ik dat de plekken om je hand veel vuriger waren. Toen vroeg mama of je nog meer plekken had, je liet beide armen zien en die zaten er echt flink onder. Ook zag ik in je nek, achter je oren vurige plekken en je zei dat er wat plekken op je buik zaten. Nu had je vanochtend in eerste instantie het eerste uur uitval en tijdens het ontbijt stond er dat het tweede uur ook al uit was gevallen dus heeft mama een afspraak gemaakt. We konden om 10 voor 9 terecht. Bij de huisarts moest je je bovenlijf bloot maken en toen schrok mama toch wel. Je zat er echt heel erg onder. Je deed gisteren voorkomen als een paar plekken op je buik. Nou dat waren flinke plekken op je buik boven en onder, je zij boven en onder en je rug. surprise Ook de huisarts schrok er nogal van. Ze twijfelde of het wel eczeem was, het kon ook een schimmel zijn. Sommige plekken zagen eruit als eczeem en andere juist weer niet. Ze wilt het nu eerst gaan behandelen als eczeem en dan wel gelijk goed met categorie 3 zalf. Is het na een week niet minder dan gaan we over op plan B en krijg je een andere zalf voor een schimmel. En als dat niet werkt toch maar de dermatoloog er naar laten kijken. Met deze hoeveelheid over je hele lijf is het niet gek dat er 2 tubes op zijn gegaan. Maar je smeerde het steeds maar een paar dagen en dan weer niet en dat helpt niet. Je moet smeren tot het weggaat dat heeft de huisarts ook gezegd en zeker niet te karig. Je krijgt nu 2 tubes mee en als het helpt wilt ze je na 2 weken nog een keer terug zien. 

weer een week om

29 januari 2022

Van de week hebben we de woonkamer goed onderhanden genomen en alle muren gewit. Vorig weekend hadden we de keuken al gedaan. En dan kan je niet achterblijven met de woonkamer. Je ziet dan echt een flink verschil. Het zat wel flink tegen want de gestucte muur achter het dressoir kwam er na het verwijderen van de tape van de foto hexagons er deels af. We hebben een keer lekkage gehad van de douche en waarschijnlijk is er vocht achter gekomen. Er zat niets anders op om al het stucwerk eraf te halen. En daar is mama bijna een hele ochtend zoet mee geweest. M'n handen waren helemaal kapot door het uitschieten af en toe. 's Middags heeft papa nog even geholpen. Daarna zijn we naar de gamma geweest om spullen om de muur voor te behandelen zodat we er dinsdags weer een witte structuurverf op kunnen doen. Mama heeft nog 2 muurtjes kunnen doen. En de rest heeft mama dinsdag afgemaakt. Een flinke klus maar wel een klus met heel veel resultaat. Papa heeft zich 's middags op die muur achter het dressoir gestort, wat best een rotwerk was. Uiteindelijk zijn we ook niet blij met het resultaat maar wel beter dan de kale muur. Eind de middag was mama klaar met alle muren. De rest van de week hebben we niets meer gedaan. Wat een vermoeiend werk is dat schilderen zeg. surprise

Van de week hadden we weer een persconferentie. En gelukkig zijn de regels nu weer wat versoepeld. De quarantaineregels zijn wat aangepast, je hoeven nu maar 7 dagen thuis te blijven. En de klas hoeft niet meer volledig naar huis na 3 of meer corona gevallen. Ook mag de horeca weer open. En er mag weer publiek bij binnen sporten dus mama mag weer blijven kijken bij paardrijden. Ook mogen de bioscopen weer open. Ondanks alle aangepaste regels waren je toch heel de week maar met een halve klas. De rest zat in quarantaine door corona of omdat iemand in het gezin corona heeft. Marlies en Nina hadden woensdag ook een positieve test maar echt heel ziek zijn ze gelukkig niet geweest. Als het meezit mogen ze vanaf woensdag weer naar buiten.

Donderdag hadden Fleur en mama het afrondende gesprek bij Elsbeth. Eigenlijk hadden we die in oktober maar toen waren wij druk met de chocoladeletters en vond mama het niet fijn. Uitgesteld tot 13 januari maar toen had Elsbeth contact gehad met een besmet persoon en moest ze in quarantaine dus nu deze week was het eindelijk zover. Omdat de middagen na schooltijd steeds heel vol stonden hebben we het 's ochtends gedaan voor school begon. Je vond het wel fijn om nog een keer te babbelen. Maar het gaat nu zoveel beter met je dat we het gelukkig af kunnen sluiten. En hopelijk blijft het goed gaan en kan je er altijd aan terug denken. En anders mogen we altijd contact opnemen. We hadden als bedankje een zakje bolusmix en een doosje zeeland bonbons meegenomen. Je had zelf nog een kaartje geschreven, ze was met beiden heel erg blij. 

Gisteren heeft mama een ochtendje in de winkel gewerkt. Het is momenteel een groot drama met personeel. Er zit er eentje thuis met een burn out, eentje is weg gelopen en eentje met corona. We liepen langs alle kanten vast. Er zijn nu wel 2 nieuwe mensen aangenomen maar voor de vrijdag was er niemand dus heeft mama aangeboden om te helpen. Mama vind het niet erg om een keertje te helpen maar niet altijd. Want daar word mama helaas niet veel beter van. Mama vergeet veel dingen, vraagt veel dingen steeds en bij de kassa is het helemaal een drama. Mama heeft echt een wattenhoofd. Heel vermoeiend voor mama zelf dus voor 1 keer te doen maar niet voor vast. Fleur jij bent dus alleen naar school gegaan en mama is om kwart over 8 weg gegaan. 

schilderen

23 januari 2022

Het aantal coronabesmettingen vliegt echt omhoog. Op school gaat de ene na de andere klas in quarantaine omdat er 3 of meerdere kinderen besmet zijn. Mama is maandag met Marlies nog op school geweest voor luizen pluizen, toen zat groep 6A net in quarantaine. Dat was begin de week de eerste groep, nu zitten er al meerdere klassen thuis en zelfs de juf van groep 6A is later in de week ziek geworden. En vrijdagochtend belde Marlies dat Swen ook corona heeft. Die had al bijna heel de week thuisonderwijs vanwege zoveel besmettingen in de klas en nu hij zelf ook. Voor ons wel een schrikmomentje want Fleur jij bent dinsdag bij Nina geweest en woensdag was Nina hier. Vrijdagmiddag hoorde jij Jochem dat een van je beste vriendjes ook een positieve zelftest had, maar ook een negatieve test dus dat is nog niet helemaal zeker. Maar voor ons wel even reden dat jullie beiden nu dagelijks een zelftest doen. Gelukkig hoorde je vandaag dat de test bij de GGD negatief was. Maar het is nu niet meer een kwestie van krijgen we het, maar meer wanneer krijgen we het? indecision

Gisteren zijn we weer druk aan de schilder gegaan, dit keer in de keuken. Dat was echt zo hard nodig! Niet gek na bijna 17 jaar. We hadden dus ook zeker eer van ons werk. Een stukje muur bij het werkgedeelte met ons bureau hebben we grijs geverfd. Omdat we met onze schoenen tegen de witte muur komen en iedere keer stempelen op de muur, leek het ons beter om de muur daar een donkere kleur te geven. Er hing ook altijd een prikbord in de keuken met daar onder een plank met vooral veel rommel die hebben we nu weg gehaald. Mama gaat nog wel op zoek naar iets anders daarvoor. Vandaag heeft mama alle kasten en lades uitgezocht en her ingericht in de keuken dus dat gedeelte hebben we gehad. Komende week kunnen we verder met de woonkamer.

rijden op Belle

20 januari 2022

In december mocht je al eens op een ander paard (Dodo) rijden dan vertrouwde Beppie of Lexi waar je eigenlijk altijd op rijdt. Nu vanmiddag kwam je met een bigsmile met andere rijspullen naar buiten, een dekje waarvan mama niet gelijk wist van wie het was. Je mocht dit keer op Belle rijden, een best snelle pony maar wel een pony die behoorlijk eigenwijs kan wezen en flink kan bokken. Je vond het aan de ene kant heel leuk dat je op een andere pony mocht rijden maar aan de andere kant vond je het ook wel een beetje spannend. En dat snapt mama helemaal. De juf gaf als reden dat je nu een beetje te groot gaat worden voor Lexi dus dat betekent misschien ook dat je nu meer op de grotere pony's mag rijden. Je was er zelf in elk geval wel blij mee. Je hebt nu een jaar ervaring p gedaan met Beppie en Lexi en daar ben je ook heel erg in gegroeid en vooral je zelfvertrouwen is heel erg gegroeid. Dat was toen je samen met Hayley op paardrijden zat totaal niet en nu je alleen rijdt zien we je nog steeds groeien. Mama vind het dan toch ook altijd een beetje spannend als je op een nieuwe pony mag rijden en mama moet dan toch wat meer aan je denken. Gelukkig was het hartstikke goed gegaan. Je hadden springles dus waarschijnlijk dat je daarom op Belle mocht rijden. Beppie houdt niet echt van springen en Lexie kan niet zo hoog met haar korte beentjes. Maar het was voor jou zeker geen straf.

weer turnen

15 januari 2022

Gisteravond was er weer een persconferentie en ondanks dat het aantal besmettingen nog steeds flink oplopen, nemen gelukkig de aantallen in het ziekenhuis en IC's gelukkig steeds verder af. Daardoor was er toch ruimte voor versoepelingen. Zo mogen alle winkels gelukkig weer open, de contactberoepen ook en mogen je ook weer binnen sporten. Zo kon jij Fleur vandaag weer voor het eerst gaan turnen. We hadden sowieso al een app gekregen van juf Yvette dat je evt buiten zouden trainen. Maar dit is natuurlijk nog veel beter, dat de lessen gewoon weer hervat kunnen worden. Wij hadden vandaag toevallig ook weer een afspraak bij de kapper staan dus daar hadden we heel veel geluk mee. Mama had vorig weekend wel Jochem zijn haren gedaan want zijn haar groeit echt hard en het wordt dan ook echt dik. Maar je bent toch mee geweest om het weer wat netter te knippen en zo loop je ook weer op schema met ons. 

Vandaag was het een klusdag voor ons. In de herfstvakantie waren we al boven begonnen met laminaat leggen en Jochem zijn kamer helemaal op te knappen. Her en der wat kasten vervangen. En als laatste zijn we toen aan de trap begonnen. Al de vloerbedekking hadden we er al afgehaald en de lijmresten grotendeels verwijderd. Maar papa zag het niet zitten om zelf te trap op te knappen. Dus hebben we het uitbesteed via carpetright. Maar er zijn maar heel weinig bedrijven die dat nog doen en die hebben het dus hartstikke druk. Vandaar dat het pas februari zou worden. Dat was voor ons geen probleem want de laatste maanden zijn altijd zo druk bij ons dan konden wij ook niet echt iets doen. Begin december hebben ze wel alles opgemeten van de trap, daarna is dat deel afwachten voor ons. Vandaag hebben we alle muren geverfd in het trappengat en op de overloop. Het ziet er weer lekker fris uit. Sinds we hier wonen is het de eerste keer dat we de muren weer witten. surprise Dus logisch dat het dan toch weer wat opfrist. Gelukkig was de gamma sinds vandaag weer open en konden we nog wat verfspullen halen. De volgende stap is om de zijkant van de trap te verven. Fleur jij was blij dat je weer mocht turnen. Je kwam alleen met een flinke open blaar op je handen terug thuis. indecision Door de wrijving van de rekstok, het zag er niet lekker uit. Het was ook best pijnlijk, het is natuurlijk toch rauw vlees. Dat zal nog wel een paar dagen gevoelig zijn. Je had toch gewoon magnesium gebruikt. Wat dat betreft kan je merken dat je dan weer even niets gedaan hebt. Maandag mag je ook weer gewoon 's avonds turnen.