Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

huilerig

14 september 2021

Mama maakt zich toch weer een beetje zorgen over je Fleur... vorige week had je natuurlijk je eerste schoolweek. Je moest er toch weer even inkomen wat logisch na 6 weken vakantie. En vooral afkicken van de vele schermtijd. Je had een kort lontje als daar iets van gezegd werd en je was ook 2x aan het eind van de dag in tranen omdat je... zoals jij zei... zo moe was. Vandaag ben je wezen spelen met Nina en ook was je weer helemaal versleten. Je kon weinig hebben en was ook met het eten weer in tranen. Papa en mama hebben gevraagd of er iets was of dat er iets op school is gebeurd. Maar er was niets, je was alleen heel moe. Je gaat nu tussen half 8 en 8 uur naar bed. Helemaal niet zo heel laat. Maar wat doe je boven nog?? Als je al heel moe bent moet je natuurlijk niet nog gaan lezen in bed. We hebben afgesproken om dan maar niet al te vaak af te spreken per week. En dat vind je helemaal niet erg. Je vind het leuk om gelijk uit school met Nina mee te gaan. Zeker op de dinsdag want dan is mama altijd in de bakkerij bezig en Jochem is tegenwoordig ook pas om 4 uit. Dus dan is het alleen maar leuk dat je kan spelen. Vrijdag komt Nina uit school naar ons omdat Marlies langer moet werken en Oma nog niet terug is van vakantie. Maar 2x spelen vind mama dan toch echt wel de max zolang je zo moe bent. Je hebt ook 2x turnen per week en nog paardrijden. Mama heeft wel gezegd dat als er wel iets is of je merkt dat je weer tegen dingen aan loopt, je het tegen mama moet zeggen. Want we hebben pas in oktober weer een afspraak bij de praktijkondersteuner maar mocht je eerder problemen hebben, konden we altijd bellen. 

turnen

11 september 2021

De eerste week na de vakantie begint turnen ook altijd weer. Vorige week zondag heb je al een keer geturnd omdat de juf examen moest doen en ze een aantal kinderen nodig had. Vandaag startte je weer officieel met de recreatie plus klas. Je vind het nog steeds leuk om te turnen. Gisteren hadden we nog uitdeelzakjes gekocht zodat je nog kon trakteren voor je verjaardag. Papa heeft je gebracht en opgehaald want mama had een dagje chocolade. Papa had toch niets te doen en mama kon zo doorwerken. Helaas kwam je daarna terug met een bedrukt gezicht.... je was weer 2x door je enkel gegaan. surprisesad Pffff.... daar gaan we weer. Voor de vakantie lange tijd fysio gehad voor je enkels en nog een keer voordat we op vakantie gingen. Diverse keren is je voet getaped. Maar toen was het eigenlijk helemaal goed. Tijdens de vakantie hebben we veel gelopen en had je eigenlijk ook geen klachten. Ook met paardrijden heb je er geen last meer van gehad. En gelijk de eerste les turnen gaat het weer mis. crying En nu weer de andere enkel. Echt zo balen! Je enkel was gelukkig niet heel veel dikker als je andere enkel maar het was wel best pijnlijk. Na het turnen heb je een poos met een icepak op je voet gezeten. En mama heeft de fysio maar gelijk weer gemaild want dit schiet niet echt op. Maandag zou je ook weer bij recreatie turnen starten en trakteren maar dat slaan we nu nog maar even een weekje over. 

Jochem introductieweek

09 september 2021

Jochem jij bent dinsdag weer gestart op school. Je hadden dinsdag kennismaking met de klas en mentor. Dus je moest toen maar 2 uurtjes naar school. Er waren 2 leerlingen naar het VWO door gestroomd en er waren 5 nieuwe leerlingen bij je in de klas en je hebt ook een andere mentor. Je hebben de regels weer door gesproken. Helaas moet je op school nog steeds een mondkapje dragen. En je hebben de activiteiten voor de rest van de week doorgenomen. 

Woensdag heb je met alle HAVO en VWO 2e klassers 's ochtends op school ontbeten. Je moesten toen om half 10 op school zijn. Na het ontbijt kregen je uitleg over een spel dat je die dag in de binnenstad gingen doen. Je was toen rond 1 uur weer terug. 

Vandaag hadden je een stranddagje met de HAVO/VWO leerlingen. De vooruitzichten voor vandaag waren nog wel redelijk maar niet zo mooi als de afgelopen dagen. De dag begon best bewolkt maar rond half 10 trok het gelukkig open en kwam het zonnetje toch tevoorschijn. Je mochten op eigen houtje richting het strand fietsen. Je hadden afgesproken bij Quinn. Je zijn toch even lekker de zee in geweest. Het zeewater was heerlijk na een paar warme dagen. Mama had verwacht dat je wel heel de middag zou blijven. Maar rond half 2 ging iedereen naar huis. Morgen heb je de eerste echte lesdag. Vanmiddag ben je ook weer naar de fysio geweest voor je kniëen. En de fysio was echt tevreden. We hebben op vakantie natuurlijk best veel gelopen en je gaat regelmatig met mama aan de wandel, dat heeft toch het verschil gemaakt. Nu kijken of we dit resultaat vast kunnen houden. We hebben het nog even over sporten gehad, ze gaf aan dat het sowieso beter is om iets te doen in plaats van niets. Maar wat?!? Dat is dan de vraag. Want op deze leeftijd is alles stom bij je. Je moet nu pas over 4 weken weer terug komen voor controle. 

site aangepast

07 september 2021

Mama was vanochtend bezig op de site om foto's in de albums te zetten en ineens kreeg mama het in haar bol om de site te veranderen. Degene die erop stond was gewoon alweer 1,5 jaar oud. Mama was er al eens eerder eind vorig jaar aan begonnen, maar toen was mama niet tevreden dus die lay-out heeft mama er niet meer opgezet. Nu staan er ook weer wat recentere foto's op van jullie en weer nieuwe leuke frisse kleurtjes. Mama is er blij mee.

Fleur weer naar school

06 september 2021

De vakantie is nu definitief voorbij. Vandaag moest jij Fleur weer naar school. Jochem jij morgen pas. Gelukkig is het geen straf voor je en had je er weer helemaal zin in. Mama kon niet echt merken dat je last van zenuwen had. Mama had verwacht dat je moeite zo hebben met uit bed komen maar dat viel eigenlijk ook best mee. Wel moest mama er op hameren dat je op moest schieten want tijdens het eten zit je continu filmpjes te kijken en dan vergeet je meestal de tijd. Ondanks dat jij Jochem nog niet naar school moest ben je er wel gelijk uit gekomen zo kan je alvast een beetje wennen aan het schoolritme. Voorheen mochten de ouders op de eerste schooldag altijd mee de klas in om kennis te maken. Maar vanwege corona mocht dat nu nog niet. Dat vond mama wel balen. Nu moest mama je gewoon bij het hek afzetten. Je horen dit jaar ook bij de grotere kinderen, je mogen nu door de hoofdingang samen met de groepen 7 en 8 naar binnen. Dus het was toch een beetje nieuw voor je. Het was ook gelijk mega druk daar bij het schoolplein. Gelukkig stond Nina op je te wachten en ging ze mee om je fiets weg te zetten want daar moet je nu ook een ander plekje voor vinden. Mama zag tot verschillende kinderen huilend terug komen naar het hek omdat ze geen plek konden vinden voor de fiets. Mama vond het ook wel een beetje raar dat er geen begeleiding was voor jullie. Het is tenslotte toch weer nieuw voor alle groep 6 leerlingen. Mama was blij dat Nina op je stond te wachten want anders had mama jou ook wel terug verwacht. Mama is samen met Marlies blijven wachten tot je naar binnen gingen. Vandaag starte je bij juf Veronique, die heb je 3 dagen in de week en vanaf donderdag heb je juf Andrea die je de laatste 2 dagen van de week hebt. 

Mama heeft je samen met Jochem van school gehaald want we moesten gelijk naar de kapper. Je had het naar je zin gehad, maar was wel moe. Gelijk vragen hoe het was gegaan vandaag werkte averechts. Dus dat heeft mama later gevraagd toen we samen op pad gingen, jij op je skeelers en mama lopend. Je waren ook gelijk al flink aan de slag gegaan. Je zit samen met Vayenne en Bas in een groepje.