Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

proefje rijden

03 september 2021

Vandaag mocht je weer een FNRS proefje rijden op de manege. Dit keer op vrijdag, aan het eind van de vakantie hebben ze altijd Scheldestad concours, 3 dagen met met proefjes, dressuur en springen. Jullie mochten 's ochtends starten met de proefjes. Jij stond om half 11 in gepland op Beppie. Mama had de wekker om kwart over 7 gezet zodat mama op het gemak je haren kon doen. Mama is ook eerst aan je haren begonnen en daarna hebben we pas gegeten. Het was weer even wennen, in de periode voor de vakantie was het bijna om de 3/4 weken dat je proefjes moest rijden nu zat er een hele lang tijd tussen dus mama moest er weer even in komen. Je hebt ook zo'n dikke bos haar. Rond half 9 waren we helemaal klaar, gegeten en wel en zijn we nog even langs papa geweest in de bakkerij voor een knuffel. Opa was er ook net dus die heeft jou ook nog net kunnen zien. Het was echt prachtig weer, zelfs 's ochtends was de temperatuur al heerlijk. Voor je moesten 2 andere meisjes nog op Beppie rijden, bij beide meisjes hebben we gekeken. Dat vind je toch altijd wat fijner. Het eerste meisje bakte er niets van, dat zagen we zelf al. Beppie ging ook niet in galop terwijl dat 2x moet. Maar bij Nova, dat meisje zit ook op de Wissel, ging het stukken beter en zo kreeg je er weer een beetje moed in. Je hebt ook nog even heerlijk in kunnen rijden in de binnenbak dat vind je altijd wel fijn. Oma kwam vandaag bij je kijken en vlak voordat jij aan de beurt was kwam ze. Mama vond dat je er voor jou doen best relaxed bij zat. Je proefje deed je in mama haar ogen heel goed, op 1 foutje na, je ging een keer links in plaats van rechts, dat is wel balen want er gaan dan toch punten af. Voor de rest ging Beppie wel netjes in galop wanneer het moest. Je ging ook redelijk goed de hoeken in. Dus mama vond het er goed uit zien. Daarna mocht je nog even uitstappen in de binnenbak en daarna mocht Beppie terug naar stal. Je hebt even heerlijk geknuffeld en snoepjes gegeven want dat had ze wel verdiend. En dan is het vervolgens afwachten tot iedereen van de groep geweest is. En dan heb jij toch pech met een grote groep van 15, dan duurt het wel wat langer. Gelukkig was jij 10e dus viel het mee, maar ze moeten toch ook alle punten berekenen en op volgorde leggen. En wachten duurt dan altijd lang! Oma is ook gebleven totdat de prijsuitreiking. Tegen 12 uur kwamen ze naar buiten met de puntenlijsten, ruiter paspoorten en prijzen. Ze beginnen altijd onderaan en er waren toch 6 meisjes die het niet gehaald hebben. En jij werd naar voren geroepen dat je maar 209 punten had, dat was echt wel een grote domper. Dan heb je het op 1 puntje na niet gehaald. Maar toen de prijsuitreiking klaar was zei je ineens 'Mama ik heb het wel gehaald, kijk maar... ik heb gewoon 212 punten. En ik heb ook gewoon een stempel in m'n boekje!' En inderdaad hoor... je had gewoon netjes 212 punten gescoord! Eigenlijk 2 punten meer maar door je fout zijn er 2 punten afgegaan. Pfff....dat was dus echt een meevaller! Maar ook flink schrikken dat je het niet gehaald zou hebben. Mama kon het zich gewoon niet voorstellen. Je reed best wel netjes voor m'n gevoel. Er is sowieso best streng gejureerd lijkt het. Maar gelukkig liep het voor jou dus goed af. 

Vanmiddag hebben we het even rustig aan gedaan. Eind de middag zijn we samen nog even op de fiets weg gegaan om zonnebloemen te plukken. Iedere keer reden we langs het zonnebloemveld als we naar paardrijden gingen en wilden we gaan plukken. Vandaag was het zover. Er stonden gewoon bakken met zonnebloemen. Maar wij vonden het leuker om ze zelf uit te zoeken en er lekker tussendoor te lopen. We hebben er 10 meegenomen, allemaal nog maar deels open zodat we er hopelijk wat langer van kunnen genieten. Op de heenweg hebben we nog foto's gemaakt bij een bloemenveld met allemaal roze bloemen. En we kwamen ook heel veel maisvelden tegen, daar kreeg mama ook een spontaan foto idee bij. Zo zijn we samen even heerlijk samen op pad geweest. 

Vanavond zijn we met z'n drietjes rond half 8 richting het strand gegaan. Rond half 9 zou de zon ondergaan. Mama wilde foto's maken van de zonsondergang. Mama hoopte dat deze mooi zou zijn. Nu is het altijd wel mooi met de spiegeling in het water. Maar soms krijg je ook nog hele mooie luchten te zien. Maar dat was nu helaas niet het geval. Je kon merken dat er voor morgen ander weer op komst was, er hing een soort nevel dus we zagen de zon ook niet in de zee zakken. Het laatste deel kon je de zon niet meer zien. Die was ineens verdwenen. Maar toch heeft mama wel mooie foto's kunnen maken. 

paardrijden

02 september 2021

Oef... dat viel vanochtend wel even tegen toen je uit je bed stapte... je had overal spierpijn! Op de gekste plaatsen, je armen, je buik en je ene been. Je was er gewoon een beetje akelig van. Mama heeft je maar een sinasprilletje gegeven. En mama heeft gezegd dat je toch maar een beetje in beweging moest blijven zodat het weg kon trekken. Je bent heel de ochtend boven geweest dus mama heeft je niet zoveel gezien. Je bent begonnen om je kamer op te ruimen. Dat is altijd goed! Vanmiddag zijn we samen op de fiets naar het ziekenhuis geweest want mama moest bloedprikken. Gelukkig had je met het fietsen niet meer zoveel last van je spierpijn.

Volgens mij word het voor mama tijd dat je weer naar school gaan hoor. Alle dagen lijken nu veel op elkaar. Zo stonden we vanmiddag gewoon een uur te vroeg bij paardrijden. surprise Echt zo stom! Dat heeft mama nog niet eerder gehad. We zijn toch nog maar even terug naar huis gegaan. Vandaag moesten de pony's voor de laatste keer van de wei gehaald voordat de les begon. Hun vakantie zit er ook op en vanaf volgende week staan ze gewoon weer op stal. Er waren vandaag veel inhalers dus je hadden gewoon een groep van 9 kinderen. Je hoopte heel erg op een buitenrit maar helaas je gingen de proefjes voor morgen oefenen. En niet zoals normaal per persoon maar met de hele groep omdat het nu een grote groep was. En dat was voor jou geen succes. Het is sowieso erg lastig om met een hele groep te oefenen en zeker dat het er dan ook nog 9 zijn! Je zat er niet lekker in, Beppie was niet snel genoeg, dan zat je weer op het verkeerde been met rijden. Je werd steeds gecorrigeerd en mama zag al geen blij gezicht bij je. Na de les was je ook gelijk heel fel 'Nou dat ging lekker he, ik kan toch niets. Dus morgen zal het ook wel niet goed gaan'. Mama kende je even niet terug. Je reageerde het ook echt een beetje op mij af, terwijl mama er ook niets aan kan doen. Mama helpt je overal bij waar nodig met de paarden en dan doe je zo. Mama reageerde er dan ook gelijk op terug. Mama heeft ook gezegd... dit was vandaag en morgen is het weer anders. Vergeet deze les en denk aan vorige week terug toen het wel goed ging. Thuis kwam ook wel een beetje de aap uit de mouw. Tijdens de proefjes oefenen had je 2 andere meisjes (uit een andere groep) over jou bezig gehoord..... angry Ze konden niet doorrijden want er zat iemand voor hun die heel sloom reed en niet goed kon rijden waar ze jou mee bedoelde. Pfff... mama was toen echt ff pislink! angry Mama wist ook gelijk al over wie het ging, iemand die heel veel eigen dunk heeft en een air over zich heeft dat ze alles kan. En ondertussen zelf ook helemaal niet zo goed kan rijden. Jij kan er ook niets op doen dat je op een slomere pony rijdt. Mama vind het jammer dat je dat toch weer niet sterk genoeg was om er iets van te zeggen, terwijl je het wel gehoord hebt. Volgende keer mag je gewoon wat terug zeggen, dat hoeft helemaal niet iets onaardigs te zijn. Maar gewoon van dat je er niets aan kan doen dat je op een slomere pony rijd, dan weten ze in elk geval wel dat jij hun gehoord hebt. Jij hebt er wel een rotles door gehad. En gelijk weer een deuk in je eigenwaarde. Mama hoopt van harte dat het morgen beter bij je gaat en we deze les echt kunnen vergeten.

Simone helpen

01 september 2021

Vandaag hadden we afgesproken om Simone te helpen met de paarden. Begin de middag zijn we vertrokken. Je hebt eerst een uur heel intensief beide stallen uitgemest. Normaal deed ze dat bijna dagelijks dus was het niet zoveel werk. Maar nu ze zwanger is doet ze het eens in de 2 weken en strooi ze het tussendoor steeds op. Zo lag er dus 2 weken mest op elkaar! surprise Je vind het gelukkig helemaal niet erg om te doen. Maar nu was het best zwaar, je zat echt te bikken om het los te krijgen. Het is dan toch laag over laag over laag en dat is best een gewicht, zeker voor jou. Mama heeft de kruiwagens steeds naar de mesthoop gebracht. Mama heeft toch 5x heen en weer gelopen met een bomvolle kruiwagen. Dat valt niet mee zonder onderweg alles kwijt te raken... wink Na het harde werken was het tijd voor leukere dingen. Je hebben eerst de stallen weer opgestrooid met stro. En daarna hebben je Dream van de wei gehaald. Kleine Finn glipte al onder het draad door, die wilde ook mee haha. Gelukkig ging hij gelijk gras eten en had Simone 'm zo te pakken. Je bent eerst Dream gaan poetsen en daarna zijn we lekker een eind wezen wandelen met Dream de zeedijk op. Dream moet helaas verkocht worden en deze week komen er 2 geinteresseerden kijken. Dus het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat je met Dream kan lopen. Daarna ben je met Finn aan de slag gegaan. Ook eerst netjes gepoetst, je wilde vlechtjes doen in zijn manen maar daar ben je wel even mee bezig dus na 4 vlechtjes hield je het ook voor gezien. Ook met Finn zijn we een klein stukje aan de wandel gegaan. Eigenlijk was het ook de bedoeling om met Woeper te gaan lopen maar die was nogal stout, die luisterde heel slecht. Dus heb je hem alleen gepoetst daarna is hij terug de stal in gegaan. Zo ben je toch zeker zo'n 4 uur zoet geweest met de paarden. En je vind het zo fijn! Wat dat betreft is het jammer dat de andere 2 Woeper en Finn straks verder van ons vandaan staan. 

op pad met de tuk tuk

29 augustus 2021

Vandaag hadden we een gezellig uitje met de familie van mama. Al lange tijd wilden we met de tuk tuk gaan touren door Zuid Beveland. Met de laatste verjaardag half juni hebben we eindelijk een datum afgesproken en vandaag was het zover. Jullie hadden er ook allebei zin in want het is niet iets alledaags. Je hebben wel een paar keer gevraagd hoe en wat. Mama heeft wat foto's laten zien. Het zit eigenlijk tussen een auto en een brommer in. De vooruitzichten voor vandaag waren niet heel goed. Maar het grootste deel gaven ze wel droog af, het laatste uur kon het licht gaan regenen. Bij aankomst was Tante Martina er al, die zaten al in een rode tuk tuk, er was nog een blauwe en 3 witte over. Wij wilden in de blauwe. wink We mochten van 14-17 uur rijden en voor vertrek kregen we nog een filmpje te zien voor uitleg. Daarna zijn we met 5 tuk tuk vertrokken voor een route door de zak van Zuid Beveland. Ome Marco kent de omgeving dus die hadden een route uitgestippeld om te rijden. We mochten op het industrieterrein nog een proefrondje rijden. Het was wel flink wennen voor iedereen haha. Van tevoren dacht mama nog wel te gaan rijden. Maar na de uitleg wist mama zeker niet te gaan rijden, je moest veel teveel nadenken bij alles. En eigenlijk dachten we er allemaal zo over en hebben de mannen heel de tijd gereden. Na een uurtje zijn we voor een plasstop even langs de boerderij geweest. Weer een half uurtje laten om even wat te eten en te drinken en de benen te strekken. Alleen stonden we daar met z'n 4 tuk tuk's in plaats van 5. indecisionToen keken we op de familieapp en zagen we dat Ricardo, Simone en Martijn waren gecrast.surprise Ze lagen bijna op hun kant in het gras. Waarschijnlijk was Ricardo te hard door te bocht gegaan en er lagen ook kiezels op dat pad. Gelukkig kwamen je wel tegen een paar flinke takken aan, die de tuk tuk tegen hield, anders waren je dat dijkje af gerold. Dat was wel even schrikken. Na de stop ben jij Fleur bij Nehamia in de tuk tuk gegaan en Joel is bij ons gekomen. Voor de rest was het echt leuk, we hebben echt gelachen. Ze gaan ook nog best hard die dingen. Ze kunnen in principe 80 km rijden. Ze maken alleen wel veel herrie en omdat alles open is, hoor je dat heel goed. Op sommige stukken ving je ook volle bak de wind en mama was blij dat je dikke vesten onder onze jas aan hadden. Er lagen ook nog 2 fleecedekentjes in de tuk tuk die hebben we vooral op het laatst gebruikt. Dan ben je toch een beetje verkleumd. Het laatste half uur regende het ook wat harder en was het niet zo lekker meer. Na afloop kregen de rijders allemaal een soort van rijbewijs. Na de route zijn we bij de Paradijsvogel in 's Gravenpolder gaan chinezen. 

werkweek weer begonnen

28 augustus 2021

De vakantie zit er helaas weer op voor papa. Maandagnacht ging de wekker weer om kwart voor 2 voor papa. Mama is toen heel de ochtend in de weer geweest met administratie. Jochem jij hebt papa weer geholpen, dagelijks toch een uurtje of 3 net als voor de vakantie. En je lijkt er ook echt plezier in te hebben dat was vorig jaar wel anders. En papa is natuurlijk hartstikke blij met je hulp. In de middag zijn we met z'n drietjes op stap gegaan, in eerste instantie wilden we naar het strand. Maar het was toen precies hoog water, dus dan blijft er maar weinig strand over. We zijn eerst een eind door het bos gegaan maar mama wilde toch even kijken op het strand. In het bos was het best fris met wind maar op het strand was het eigenlijk hartstikke lekker. We hebben daar ruim een uur gezeten. Heerlijk was het! Fleur jij bent lekker even met je voeten het water in geweest. Op de terugweg hebben we een softijsje gehaald. Jochem jij zou vandaag weer je eerste voetbaltraining hebben. Vorig seizoen had je het al niet meer zo naar je zin, mede door je blessure. Maar ook het team en de trainers vind je niet meer leuk. Daardoor ben je het plezier in voetbal helaas verloren. Vorige week toen er weer leven in de voetbalapp kwam zei je dat je niet meer leuk vond en wilde stoppen. Hopelijk vind je wel wat anders qua sport, want voor je rug is het toch best belangrijk. 

Dinsdag is mama heel de middag bezig geweest met chocolade. Deze keer alleen omdat papa nog in de vakanties zit in de bakkerij. Woensdagochtend is mama met jou Fleur naar de kaloot geweest. Het was toen laag water dus we konden op zoek gaan naar haaientanden, dat was lang geleden. Het was gewoon hartstikke lekker op het strand. Het is dat je 's middags een inhaalles had van paardrijden anders hadden we ons hier een hele dag kunnen vermaken. De les op woensdag is eerder dan op donderdag, al van half 3 tot half 4. We zijn rond 1 uur weer richting huis vertrokken. Snel wat gegeten en dan richting de manege. De pony's moesten weer van de wei gehaald worden dus we moesten er om kwart voor 2 al zijn. Tante Miranda is samen met Elise wezen kijken bij je, wat je natuurlijk helemaal geweldig vond. Je hebt gelijk nog je cadeautje gekregen voor je verjaardag, een cadeaubon van bol.com. Je mocht weer op je lievelingspony Beppie rijden. Je had na de les last van je linkerbil en je stuitje, waarschijnlijk door het zadel ofzo. Maar dat heb je nog nooit eerder gehad. 

Donderdag zijn we begin de middag even kleren wezen shoppen bij Lots of fashion. Je vind het meestal niets, zeker niet als je moet gaan passen. Maar mama heeft je zelf kleding uit laten kiezen wat we daarna gepast hebben en dat ging heel goed. Zo is het veel leuker om te shoppen. Je hebt ook leuke shirtjes voor mama uit gezocht. Met het fietsen had je echt last van je stuitje en je bil. Gek hoor dat je er ineens last van hebt. Papa is wezen kijken bij de les. Helaas was het heel wat minder mooi weer dan gisteren, het was nu echt koud. Ook vandaag mocht je weer op Beppie rijden waar je eigenlijk best blij mee was want zo kan je alvast een beetje oefenen voor je proefje volgende week vrijdag. De groepjes voor de les zijn nog steeds niet zo groot vanwege de vakantie. Maar de juf verwacht dat volgende week iedereen er weer grotendeels is. 

Vrijdag ben jij Fleur samen met mama om boodschappen gegaan. We zagen het viskraam staan en hebben spontaan besloten een bakje kibbeling te halen. In de middag zijn we met z'n drietjes weg geweest. We wilden naar het Ritthemse bos gaan maar we konden er niet in omdat ze bomen aan het kappen waren. We zijn een eindje verderop gereden naar de andere parkeerplaats om langs de andere kant het bos in te gaan. Maar toen waren we ook dichter bij het strand en zijn we uiteindelijk daar een keer over het strand gaan wandelen. Kunnen we weleens vaker doen. Op de terugweg zijn we tussen de schapen terug gelopen, tussen de opgedroogde schapenpoep. indecision Dat rook niet al te fris, vervolgens lag er ook nog een dood schaap. surprise Daar zijn we maar snel langs gelopen. 's Avonds wilde jij Fleur nog lekker gaan skeeleren dus zijn we samen nog op pad gegaan.

Vandaag zijn papa en mama heel de dag in de weer geweest met bonbons. Er moest best weer wat voorraad komen na onze vakantie. En de gewone bonbons kan mama niet met alle verschillende vullingen. We hebben zo wel even voorraad kunnen maken. Dinsdag gaat mama weer verder, in haar eentje. We waren rond 3 uur klaar. Mama is samen met jou Fleur naar buiten gegaan. Mama aan de wandel en jij op de skeelers. Heerlijk na een werkdag in de buitenlucht. Mama vergeet ook nog steeds te vertellen dat niet alleen Tante Tanja zwanger is, maar ook dat je grote nicht Simone zwanger is. Op vakantie kregen we een berichtje op de familie app. Ze is nu bijna 15 weken. Ze gaan nu wel verhuizen, als de financiering rond is vertrekken ze naar Axel en gaan ze op zoek naar een nieuwe plek voor de paarden. Dat is wel balen want dan kan je niet zomaar meer heen en weer naar de paarden.