Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

verjaardag vieren en logeren

22 augustus 2021

Gisteren hebben we de verjaardag van jou Fleur en papa gevierd. 's Ochtends hebben we jullie lekker laten liggen, zeker voor jou Fleur waren het toch 2 intensieve dagen. Om kwart over 9 zijn we eruit gegaan en heeft mama je toch ook maar wakker gemaakt. We zijn rond 10 uur eerst om je jas gereden naar Aagtekerke, dan hebben we die weer terug. Gelukkig hoefden we niet aan te bellen of iets, want ze hadden de jas in de trailer gehangen. Dus we waren ook zo weer weg. Vervolgens hebben we al wat voorbereidingen getroffen voor vanavond, uien gebakken, hamburgers gemaakt en komkommer gesneden. Het was vandaag prachtig weer dus we hebben buiten alles geinstalleerd en schoongemaakt. En daarna nog even een paar uurtjes rust. Alleen Tante Miranda en Ome Marco konden niet komen, die waren een weekendje weg. Voor de rest is iedereen geweest. Met een klein beetje verloop dus echt druk is het niet geweest. Je bent ook weer goed verwend, geld, cadeaubon, boek en je gaat met Nehamia en Tante Marie Claire in oktober op stap voor een beautydagje in Breda. Echt super leuk! Fleur jij hebt lekker met Nina en Nehamia gespeeld. Spike was ook mee die vond het best interessant hier. En op het laatst hebben we een broodje hamburger gegeten. We hadden echt zo geluk met het weer, het was droog en warm weer. Pas rond 8 uur is het echt flink gaan regenen. En toen we klaar waren met eten ging het een beetje spetteren maar dat was zo weer over.

Vandaag is Nina bij ons blijven slapen, voor het eerst. Je zeuren er beiden al zo lang om en nu was papa ook nog vrij dus dat is veel fijner. Mama vind het nooit zo fijn dat er iemand bij ons komt logeren. En dan vooral de nacht, dat je niet jezelf kan zijn. We douchen bv nooit met de deur op slot, als we naar de wc gaan is de deur ook niet op slot. Als er dan een 'vreemde' in huis loopt moet dat wel. Mama heeft alleen een onderbroek aan dus nu ook maar een hemdje aan getrokken. Dat soort dingen is wat lastiger als er iemand anders in huis is. Voor de rest vind mama het niet erg. We hebben ook geen last van jullie gehad. Je zijn hartstikke lief geweest. Mama is benieuwd hoe het gaat. Gisteravond zijn je tussen de buien door nog 2x naar buiten geweest om te skeeleren tot het echt harder ging regenen. Je zijn richting de b-weg gegaan naar de paardjes. Vervolgens zijn je in bad gegaan en hebben je nog even beneden gezeten. Je zijn om half 10 naar bed gegaan. En vanochtend om kwart over 8 waren je weer wakker. Je moesten stil blijven tot wij wakker waren, daarna mochten je op de ipad. We waren allebei gelijk wakker toen jullie om kwart over 8 naar de wc liepen. Maar we hebben ons nog wel even een klein uurtje stil gehouden. Toen je hoorden dat we het licht aan deden stonden je gelijk bij ons en heeft mama jullie toestemming gegeven dat je de ipad mochten halen. Na het ontbijt zijn je weer 2x op de skeelers weg geweest naar de paarden. Je hebben een poosje geverfd en zijn nog met ons mee geweest, op de skeelers naar de jumbo. Rond 2 uur heeft Marlies Nina weer opgehaald. 

We zijn vanmiddag lekker met z'n viertjes een eind wezen wandelen, door het bos en over het strand. Eind de middag belde Marlies of we zin hadden om mee te gaan naar tafelen. Tafelen had helaas geen plaats meer dus zijn we naar de chinees in Koudekerke gegaan. Het was hartstikke gezellig. Dat vonden we wel gezellig, voor ons beiden om de vakantie af te sluiten. Marlies begint dinsdag ook weer met werken. Onze 3 weken vakantie met elkaar zitten er helaas ook weer op. Nog 2 weken vakantie en dan beginnen de scholen hier weer.  

logeren, paardrijden en ponykampdag

21 augustus 2021

We hebben het voor de rest van de week lekker rustig aan gedaan. Woensdagochtend werd jij Fleur op gehaald om bij Nina op de camping te logeren. Dat hadden je voor de vakantie al afgesproken. Voor onze vakantie was het er niet meer van gekomen. En eigenlijk was dit de enige dag dat het nog bij ons uit kwam. Voor Marlies was dit ook de laatste vakantieweek op de camping, daarna is ze er alleen nog in het weekend. Je was helemaal blij toen mama het dinsdag aan je vroeg. Mama heeft woensdag alle vakantie was gedaan, die kon gelukkig buiten hangen en was door de wind ook zo droog. 's Middags zijn papa en mama even samen op pad geweest, lekker wezen wandelen.

Donderdag begin de middag hebben we je weer opgehaald op de camping. Je had het naar je zin gehad. En gelukkig veel beter geslapen dan met het slaapfeestje van Nina. Maar bij het ophalen zag mama wel dat je moe was. Je bent dan toch heel de dag steeds buiten, je gaat wat later naar bed en rond 9 uur was je weer wakker. Je hebt geluk gehad dat het droog is gebleven. Want dinsdag was het echt een treurige regendag, dan is het ook niet zo leuk om te camping. We zijn even een uurtje gebleven en daarna weer richting huis gegaan. We wilden eigenlijk nog ergens gaan wandelen, maar omdat jij Fleur best moe was en ook nog naar paardrijden moest zijn we toch maar naar huis gegaan. Mama kreeg rond half 5 een berichtje van de juf dat je de pony's nog van de wei moesten halen en of je dan om kwart voor 5 kon komen. Mama kon wel weer wat spanning bij je merken omdat je 2 weken niet gereden had. Maar niet zo erg als in het begin. Het was meer gezonde spanning. Je was wel blij want je mocht weer op Beppie rijden en dat kon je eindelijk aan papa laten zien. Alle keren dat papa en mama mochten kijken heb je op Lexi gereden. Marleen vroeg of mama ook mee ging om de pony's te halen. Dat was nog best een aardig stukje lopen. De andere moeders gingen ook mee, zo hebben we in het totaal 10 pony's mee genomen. Ook dat vond je volgens mij nog wel een beetje spannend, dat had je natuurlijk nog nooit eerder gedaan. Je wist ook niet waar ze stonden. Daarom was het wel fijn dat mama ook mee mocht. Daarna ieder een pony om mee naar stal te nemen, de juf had er zelfs 2. Daarna nog even snel poetsen, vervolgens opzadelen en naar de buitenbak voor de les. Door de vakantieperiode was jij de enige van je groepje maar er waren wel 3 andere meisjes voor een inhaalles. Je was al aan het rijden toen papa kwam, je keek gelijk naar papa met een blij gezicht want nu kon papa het ook eindelijk zien dat je op een grote pony reed. Na de les moesten we 4 pony's weer terug brengen naar de wei. Jij bent met een moeder en de 3 andere meisjes gaan lopen en mama is met de auto er heen gereden zo hoefden we niet meer helemaal terug te lopen en kon je gelijk in de auto stappen

Vandaag had je een uitje met Lindsey, je hadden ponykampdag bij Pony's aan Zee in Aagtekerke van 13-21 uur. Rond kwart over 12 zijn we met z'n viertjes van huis vertrokken om jullie weg te brengen. Je hadden er allebei super veel zin in. En je hebben het ook heel leuk gehad. Tussendoor kregen we steeds foto's door gestuurd van alle activiteiten. Je hadden een uurtje les, je gingen de paarden pimpen en een hoefijzer versieren en 's avonds zijn je naar het strand geweest voor een sunset shoot. Rond 9 uur hebben papa en mama je samen opgehaald. Je hebben echt geluk gehad met het weer. Eind de ochtend heeft het nog een uur geregend maar de rest van de dag was het gelukkig droog en af en toe kwam het zonnetje zelfs, de temperatuur was prima. Ook op het strand bij de shoot hadden je zelfs even een zonnetje. Mama had toen we rond half 10 de auto in stapten een paar keer gevraagd of je al je spullen had gepakt. Tot 3x toe 'Jaaaaha' maar toen we thuis kwam bleek dat je toch je jas had laten liggen. Dus kunnen we morgenochtend nog een keer terug. Papa, mama en Jochem zijn vanmiddag even de stad Middelburg in geweest. We hebben eerst heerlijk geluncht en nog wat geshopt. Dat was al heel lang geleden, sinds de corona perikelen besteld mama eigenlijk nog meer online dan ooit tevoren. 

nagenieten

17 augustus 2021

Vandaag is het de eerste dag dat we weer terug in Nederland zijn, het was ook gelijk weer echt een typische hollandse dag, grijzig weer met veel regen. indecision Gelukkig hadden we best wat administratief werk te doen, dus dat maakte het minder erg. We waren gisteravond allemaal versleten dus we zijn niet laat naar bed gegaan. Je wordt er toch behoorlijk gaar van om een hele dag in de auto te zitten. Het leek wel alsof mama gezopen had, zo zweverig was mama. wink Alles draaide in mama haar hoofd. Waarschijnlijk door het autorijden. Je hobbelt behoorlijk over al die wegen. Mama heeft de afgelopen weken heel wat kabelbanen gehad, ondanks dat mama het eng vond is mama er niet een keer zweverig van geweest. Puur van het autorijden. Het was heerlijk om weer in ons eigen bedje te kunnen slapen, heerlijk onder onze eigen douche te staan en de airco aan in de slaapkamer. En vandaag is mama precies 10 kg afgevallen. Zelfs op vakantie is er nog bijna 2 kg af gegaan. Zo blij mee!

Papa en mama zijn best even zoet geweest met administratief werk, de lonen moesten ook uitbetaald worden dus de uren moesten we uitrekenen. Vervolgens hadden we pech met het inloggen op one drive, daar is papa pas eind de middag uitgekomen door naar de klantenservice te bellen. Jullie hebben je vermaakt met je telefoon en de playstation, vooral die laatste was er natuurlijk 2 weken niet. Mama had ook nog heel wat was liggen maar mama hangt het liever buiten dan is het zo droog. Dus hopelijk hebben we morgen een drogere dag. Jochem jij moest vandaag naar de orthodontist. Het gaat echt de goede kant op. Je hoeft nu overdag geen elastiekjes meer te dragen, alleen s nachts nog. En je hebt er nu staaldraad in. Je moest om kwart over 2, het regende nog steeds hard dus mama heeft je gebracht. Je zei dat het meestal maar een kwartiertje duurde maar nu duurde het bijna een uur. surprise Dus mama heeft een uur in de auto gewacht. Daarna zijn we gelijk voor je 2e vaccinatie gegaan. Normaal was je er zo aan de beurt maar ze zijn nu aan het afschalen omdat er al veel mensen gevaccineerd zijn. Dus binnenkort verdwijnt de locatie in Middelburg dus er waren nu ook maar 2 mensen aan het prikken. Zo hadden we nu dus zo'n 10 wachtenden voor ons. Het prikken zelf voelde je nu wat meer dan de vorige keer. Maar voor de rest had je er weinig last van. Gelukkig maar! Je had wel last van je ondertanden door het opnieuw afstellen van je beugel. We hadden nu ook een geel boekje mee van je waar je beide vaccinaties in geregistreerd konden worden.  Voor de rest hebben we weinig gedaan vandaag.

Mama is ook in de weer geweest om de vakantiefoto's van de camera en m'n gsm te halen. Gelijk tussendoor nog wat neuzen tussen alle vakantiefoto's. Heerlijk om terug te kijken. Wat hebben we weer 2 heerlijke weken gehad in Oostenrijk! De eerste week was qua weer al niet verkeerd, wel wat frisjes. We hadden de jassen toen echt nodig. Alleen de wolken waren wel een spelbreker voor de mooie uitzichten boven aan de berg. Maar we konden wel gewoon dingen ondernemen. De tweede week hadden we een hittegolf en hebben we prachtig weer gehad. Zo veel moois gezien, vele dingen gedaan, op veel mooie plekjes geweest en eigenlijk hadden we nog veel meer moois willen bekijken. Maar de tijd zat er helaas alweer op. Vooral de rust als je in de bergen bent of halverwege als je in de kabelbaan zit, vind mama heerlijk. Je komt zelf dan ook tot rust. Als het aan mama ligt gaan we zeker nog een keer terug, maar dan naar een ander gebied om daar weer nieuwe dingen te ontdekken. Maar wel liever met het vliegtuig, want het is een flinke reis met de auto. Aan de andere kant, gewoon je eigen auto is ook wel fijn want je kan zo alle kanten op. De auto heeft in die 2 weken toch behoorlijk wat kilometers gemaakt, niet alleen door de heen en terugreis. We waren van tevoren bang dat het nu geen vakantie zoals anders zou zijn... het begon natuurlijk al voordat we weggingen dat jullie eerst een negatieve test moesten hebben. Wij hadden beiden wel een QR code dus dat was makkelijk. Helaas moest Jochem wel dagelijks een zelftest doen, we moesten daar een foto van maken en registreren op een site van Salzburg en dat kregen we dagelijks een mailtje met de QR code. In principe zou je daar ook nog mee kunnen sjoemelen als je dagelijks een foto maakt van dezelfde test. Maar we hebben je steeds braaf laten testen omdat het voor je eigen gevoel ook een soort veiligheid geeft. Je vond het testen bij je zelf ook veel minder erg dan dat je ergens moest testen, die keuze hadden we ook. Petje af dat je het steeds netjes gedaan hebt. In heel die 2 weken is er wel naar gevraagd of we voldeden aan de 3G regels (getest, gevaccineerd of genezen) maar er is slechts 2x daadwerkelijk naar gevraagd om het bewijs te laten zien. Dus dat valt echt mee. Alleen in de supermarkt en bij de kabelbanen moest je een mondkapje op. Toen we naar de stuwmeren ging was het als enige van alles wat we gedaan hebben mega druk bij de kassa, in de bussen en in de bouwlift naar boven. Toen hadden we wel even het idee dat corona niet meer bestond. Maar voor de rest werd alles best goed na geleefd. Dus uiteindelijk viel het reuze mee en hebben we zeker volop kunnen genieten van de vakantie. Als mama tijd heeft, zal mama aan het vakantieboek beginnen. De rest van deze week zijn we nog heerlijk samen een paar dagen vrij.

We zijn wel op tijd weg gegaan geloof ik. indecision Na de hittegolf van vorige week werd er voor gisteren en vandaag slecht weer voorspelt, veel regen, wind en heftige onweersbuien. Mama leest nu allerlei berichtjes over wateroverlast, modderstromen en zelfs een aardbeving. Echt heftig! Mama zag foto's en filmpjes voorbij komen van plaatsen waar we geweest zijn zoals bij de Krimml watervallen, de trein daar kon niet weg stond diep in de modder. Wegen zijn gewoon kapot geslagen. surprise Wat een natuurgeweld is er momenteel overal in de wereld... extreme hitte, bosbranden, overstromingen. Mama vind het gewoon beangstigend sad Zeker als het dan in een gebied is waar je net zelf bent geweest.

terug naar huis

16 augustus 2021

We hadden de wekker vanochtend om half 7 gezet. Mama was al een half uur er voor wakker. Je ligt er dan toch op plus dat het nog best warm was in de slaapkamer. We zijn er gelijk uit gegaan. Mama heeft jullie wakker gemaakt. We hebben gelijk alle spullen die er nog lagen meegenomen naar de kamer om in te pakken. Om 5 over 7 hebben we een groot deel in de auto gedaan. De supermarkt ging om kwart over 7 dus papa en Jochem zijn daarna gelijk richting de supermarkt gegaan om broodjes. We hebben in het appartement nog ontbeten voordat we gingen rijden.

We zijn om 10 voor 8 vertrokken. De receptie was nog niet open dus we hebben onze keycards in de brievenbus gedaan bij de receptie. De verwachte aankomsttijd bij de navigatie in de auto was 16.45 uur. Google Maps gaf een ongunstiger tijdstip aan… die gaf pas rond 20 uur aan. 😬 We zien wel wat het word. Het was vandaag bewolkt, bepaalde stukken waren de toppen van de bergen amper te zien door laag hangende bewolking. Toch hebben we het stuk in Oostenrijk amper regen gehad. Eerste half uur achter een vrachtwagen wat niet op schoot. Dan wordt je ongeduldig. Krijg je een kans om in te halen, is dat precies bij een flitskast 🙈 Dat zal dus wel een bekeuring worden. 😬

Om 5 over 9 reden we de grens over naar Duitsland en eindelijk op de grote weg zodat je meer snelheid kan maken. In het begin van Duitsland wat gespetter maar later scheen het zonnetje ook nog. Om kwart over 10 hadden we onze eerste stop, zomaar 5 minuten om te plassen. Mama is verder gaan rijden. Mama heeft 2 weken niet gereden en dan gelijk op een drukke snelweg is weer even wennen. Zeker als je een half uur in flinke regen moet rijden. Bij een hoosbui kon mama zelfs maar 80 rijden omdat het zicht zo slecht was. Vervolgens nog een uur in de file gestaan. Kwart over 12 file - kwart over 1. Pffff… mama had gewoon kramp in m’n benen van de koppeling steeds in te trappen. Een paar keer stonden we gewoon echt stil. Op een druk stuk ging het verkeer ineens van 3 banen naar 2, een stukje verder kwam er nog een rijbaan bij met verkeer aan de rechterkant en dan later gaat het pas weer naar 3 banen, toen konden we ook gelukkig weer verder rijden. Maar we hadden wel een uur tijd verspild. 😬

Kwart voor 2 hebben we een tweede plasstop gehad. Daarna is papa weer verder gaan rijden. Half 4 de derde stop, de laatste waarschijnlijk in Duitsland volgens Google Maps dus toch maar even gestopt voor de zekerheid. We hadden toen nog ongeveer 4 uur te gaan. In België en Nederland zie je niet echt openbare toiletten langs de weg. Wat dat betreft is dat in Duitsland wel goed geregeld. Je moet dan iedere keer stoppen bij een wegrestaurant. In coronatijd niet echt ideaal. Om kwart voor 5 grens passeerden we de grens naar België. Qua weer is het heel de reis al niet veel soeps. Vooral grijzig en winderig weer en best wat regen. En heel af en toe hebben we het zonnetje maar gezien. Kwart over 5 zagen we nog een wc langs de weg in België, omdat het toch nog ruim 2 uur rijden was, wilden we allemaal nog even gaan. Maar deze wc’s waren echt te ranzig. 😩 Papa en mama stonden allebei te kokhalzen zo’n gore pislucht hing er en ze waren ook echt vies. Eentje ging nog wel, daar zijn we allemaal maar gegaan. Dan maar neus dicht en gaan. En in de auto snel onze handen ontsmetten. Het was te hopen dat we in die laatste 2 uur niet meer hoeven. surprise In België zaten we echt lange tijd in de regen. Laatste uur gelukkig weer droog weer met een zonnetje dat rijdt toch heel wat fijner. Papa heeft het laatste deel gereden. Hij vond het niet fair dat ik op de heenweg 8 uur had gereden en hij maar 4 uur. Nu heeft mama dus maar 3,5 uur gereden incl een uur stilstaan in de file. Om kwart voor 8 waren we thuis! De aankomsttijd van Google Maps klopte dus. We zijn 12 uur onderweg geweest. Wel steeds maar korte plaspauzes, misschien 20 minuten in totaal. Eten hebben we tussendoor gewoon in de auto gedaan. 

Terug thuis hebben we gelijk de auto leeg gehaald en mama heeft alles gelijk grotendeels opgeruimd. Morgen maar beginnen met wasjes draaien. Daar had mama nu niet meer zo'n zin in. We hebben ook laat gegeten, we hebben voor het gemak maar even eten besteld zodat we thuis konden eten. Jullie zijn om half 10 richting bed gegaan. Je waren best wel gaar van een hele dag in de auto te zitten.

Zell am See

15 augustus 2021

Het was gisteravond zo warm dat we vannacht toch maar met de ramen open hebben geslapen. We hoopten op minder vrachtverkeer omdat het zondag is. En dat klopte wel. We hebben alleen de kerkklokken een paar keer gehoord. We werden ook pas wakker toen de wekker ging. Vandaag helaas alweer onze laatste dagje hier. Ook vandaag starten we de dag met prachtig weer. Mama is gelijk uit bed gegaan om alvast 1 koffer te sorteren en te vullen met schone was. De andere kunnen we vanavond doen met schoenen en de vuile was

Papa en Jochem zijn iets na 9 uur om broodjes gegaan bij de supermarkt. Ze waren toen nog maar net open, het was er mega druk en amper broodjes afgebakken. Het is maar een kleine winkel en je staat met een karretje continu vast. Onhandige winkel wat dat betreft maar wel makkelijk dat het om de hoek zit. We hebben om half 10 ontbeten. Mama heeft al meer spullen ingepakt die we niet meer nodig hebben. We zijn om kwart over 10 weg gereden. Mama wilde graag nog een keer met de kabelbaan naar boven bij Zell am See. We zijn daar de tweede dag geweest maar door de bewolking hadden we niets geen uitzicht. En daar was mama nu toch wel benieuwd naar. We hebben ook zwemkleding en handdoeken meegenomen. Meestal zijn we geen hele dag zoet dus dan kunnen we daarna  nog verkoeling zoeken.  

We wilden eindelijk met de Areitbahn net naar Zell am See. Op Google Maps stond dat er een nummer 1, 2 en 3 dus banen waren die op elkaar aansloten en we dan alsnog op de 2000 meter hoogte kwamen, bij dezelfde plaats als vorige week. Maar blijkbaar is deze vernieuwd en kon je alleen met nummer 1 en die ging maar tot 1000 meter hoogte. En dat wilden we niet. Dus moesten we toch naar dezelfde als vroeger week naar de trassXpress. Daar was het nu met het heldere weer veel drukker. We stonden op de laatste parkeergarage nr. 6 en moesten dus eerst nog een hele klim naar boven maken in de warmte.🥵 Vervolgens gelijk een mondkapje op. Pfff… dat was best warm. Ook in de gondel had je nog niet gelijk verkoeling, ondanks dat de raampjes op elkaar open stonden. Af en toe wat meer wind. Het was sowieso beneden echt heet, maar boven op de berg was het nu heerlijk. Vorige week was het er juist erg koud en liepen we met een dik vest en een jas. Boven aan de berg hadden we ook een prachtig uitzicht op vele bergtoppen, dat had mama dus gemist vorige week. Echt zo mooi! Sommigen bergtoppen waren bedekt met sneeuw. We konden de met sneeuw bedekte Kitzsteinhorn goed zien, ook de stuwmeren waren goed te zien. We twijfelden wel of we de grootste berg, de Grossglockner zagen. We hebben een poos op een bankje gezeten om te genieten van het uitzicht. Wat zal mama dit gaan missen! Voor onze neus gingen er ook nog diverse paragliders van de berg af. Ook leuk om te kijken. Boven ons vloog er paar keer een klein vliegtuigje met zweefvliegtuig eraan vast en die lieten ze los net boven ons. We hadden dus genoeg te zien. Vlak bij het bankje lag ook een hele kudde koeien in het gras. We hebben heerlijk geluncht bij een bergrestaurant met uitzicht op al die prachtige bergtoppen. Het eten was nog lekker ook. Zo kunnen we vanavond lekker makkelijk eten. 


 

We waren om 15.15 uur terug bij de auto. We zijn richting Zell am See gegaan om te kijken bij de Zeller See dat was er nog niet eerder van gekomen. En we gingen kijken of jullie even het water in konden gaan om af te koelen. We zijn er ongeveer 1,5 uur geweest. Wat ons heel erg opviel is dat het plaatsje wel mega touristisch is. Vanwege de warmte was er genoeg te doen op het water, rondvaart, op een waterfiets of bootje het water op of suppen. Er was een zwembad met park daar wilden we eigenlijk gaan kijken. Maar het was daar zo vol dat we gewoon aan de kant op een bankje zijn gaan zitten. Jullie zijn even een uurtje het water in geweest. Fleur wilde graag, Jochem niet. Maar uiteindelijk zijn je toch samen gegaan, nadat Fleur er al in was geweest. Samen is het toch gezelliger. Eén keer schrok jij Fleur heel erg. Je sprongen steeds in het water samen of om de beurt… jij was al aan het springen tot Jochem ineens een grote vis zag zwemmen en dat ook benoemde. Nou toen je in het water was, wist je niet hoe snel je er weer uit moest komen 🙈😜 Het zag er zo komisch uit. Als we in de zee zwemmen kunnen er ook vissen zijn. Het water was 22,8 graden warm stond er op een bordje naast het meer. Op zich geen verkeerde temperatuur. Je moesten alleen oppassen voor de zwanen die er ook steeds rond zwemmen en af en toe ook bij het stukje waar je het water in kon. Eentje zat echt continu naar alles en iedereen te blazen. Dan snap ik dat je niet graag het water in gaan als die zwaan er was. Mama wilde nog wat foto’s maken van jullie bij het water. Maar de lucht was helaas aan het betrekken, we moeten de warmte helaas bekopen met regen en onweer. En dat was in aantocht dus de foto was helemaal niet zo mooi, het was een beetje een wittige grauwe lucht. Dat was wel balen, dat had mama eigenlijk gelijk moeten doen. We waren om 6 uur terug bij de parkeergarage. 

Bij het appartement hebben we eerst heel de koffer van de auto leeg gehaald zodat we konden opruimen. In het appartement heeft mama alle vuile was netjes opgevouwen zodat we de koffer konden pakken. Mama heeft tussendoor best wel wat wasjes gedraaid, zoals ondergoed, sokken en wat kleding. Ideaal, want zo gaat er toch wat minder vuile was mee naar huis. De laatste jaren in Spanje hadden we dat ook meestal. Nu was het eigenlijk een verrassing dat er een wasmachine en droger in het appartement zat.  Alle rugtassen hebben we leeg gehaald zodat die gevuld konden worden voor de terugweg. Het zwemgoed hebben we buiten eerst gehangen om te drogen dus dat kon er nog niet in. Het had zo ook weinig zin om de auto al deels te laden dus dat moeten we toch morgenochtend doen. We zijn rond half 8 gaan eten, lekker makkelijk met broodjes die we zelfs afgebakken hebben en een gebakken ei. Na het eten kwam de bui met onweer steeds dichterbij. Het gingen harder waaien, flink regenen en het heeft best een tijd geonweerd. We hebben alles lekker open laten staan om een beetje de warmte eruit te krijgen.