Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

spreekbeurt

02 juni 2022

In de meivakantie hebben we samen gewerkt aan de spreekbeurt om het een en ander op papier te zetten. Dat was best pittig voor ons beiden. Afgelopen weken heb je alles goed in je hoofd gestampt en heb je regelmatig je spreekbeurt voor ons geoefend. We zagen dat het steeds beter ging. De laatste paar keer dat je hem deed, wist je gewoon werkelijk waar alles uit je hoofd. Zo knap! Het zijn toch best veel moeilijke termen en vooral veel tekst. Mama had er alle vertrouwen in. Thuis deed je het vloeiend zonder enige emotie. Maar mama wist dat het voor een klas met 22 paar ogen op je gericht heel anders zou zijn. Dus mama had al gezegd dat als je zou moeten huilen, het niet erg was. Het is dan toch ook een beetje ontlading voor je.

Vandaag was de dag dat je de spreekbeurt had, de laatste van de klas. Je ging vol vertrouwen naar school. Mama wist dat het wel goed zou komen. Toch was mama vandaag ook wel heel erg met je bezig en reuze benieuwd hoe het was gegaan. Toen je thuis kwam had je een big smile van oor tot oor en zei je gelijk dat je een dikke 10 had gekregen... maar je had wel 2x moeten huilen. En dan breekt bij mama ook haar hart hoor. We hebben even geknuffeld met elkaar. Je mocht in de pauze alles klaar zetten zodat je na de pauze je spreekbeurt kon doen. Maar toen iedereen terug de klas in kwam na de pauze, werd er door een van de popie jopie jongens al de spot gedreven met een van je boeken die je mee had, omdat er op stond 'Mama's borst is ziek!' Hij begon keihard te lachen en riep gelijk al 'tieten!' En even daarvoor had dat zelfde joch ook al gescholden met kanker op het schoolplein dus je was toen al in tranen en terug in de klas weer. En toen moest je nog met je spreekbeurt beginnen. indecision Je begon dus al met een achterstand. Zo sneu. Maar gaandeweg je spreekbeurt werd iedereen toch wel steeds stiller en stiller. En zag je kinderen met tranen in de ogen en zelfs huilend en toen kwamen bij jou ook steeds meer tranen. Zeker bij je eigen beleving toen je vertelde hoe jij het had ervaren dat mama ziek was. Je had het echt moeilijk. Je mocht van de juf toen ook stoppen maar dat wilde je niet. Want je eigen beleving eindigde met de opmerking hoe erg je het vind als er kinderen zijn die met het woord kanker schelden en eindigde met de vraag om dit alsjeblieft niet meer te doen. Dit wilde je echt gezegd hebben omdat dat ene joch er regelmatig mee scheld op het schoolplein. Echt zo stoer van je dat je ondanks de tranen dit toch nog tegen de klas wilde zeggen. Iedereen was vol lof over je spreekbeurt en je juf ook. De juf kan dan ook niet anders dat je een 10 geven. Nina en Rowena kwamen na de spreekbeurt naar je toe om je te knuffelen en te ondersteunen, super lief!

Een uurtje nadat je thuis was, kreeg mama ook nog een mailtje van de juf. Met de complimenten dat je het zo goed had gedaan en ondanks de tranen door hebt gezet en vooral omtrent het schelden. Dat je dat echt wilde zeggen. Ze zei ook dat de klas er echt wel stil van was geworden. Ze hoopt dat het indruk heeft gemaakt en dat het schelden nu ook niet meer gedaan word. Dit hebben we ook weer achter de rug. Het is fijn dat je het later kon doen ivm de paasdrukte bij ons maar helemaal als laatste is toch ook wel lang geduld hebben. 

kinderfeestje Nina

25 mei 2022

Vandaag had je studiedag en was het kinderfeestje van Nina in de Efteling. Mama mocht mee om te rijden. Het weer was eigenlijk precies goed, rond de 20 graden maar nog wel een fris windje. We zijn rond half 8 naar Marlies gegaan. En tegen half 9 reden we daar weg. Kwart voor 10 waren we bij het park, het was best al druk met auto's op de parkeerplaats. Dan heb je toch even zoiets van... shit! Maar goed je weet dat het altijd wel druk is bij de Efteling. Zeker een dag voor hemelvaartsdag. Er waren ook genoeg schoolreizen. De eerste 2 attracties die we deden was er nog niet zo'n lange wachttijd. Maar daarna waren eigenlijk alle wachttijden bij attracties, ongeacht welke, rond de 3 kwartier een uur. Maar we waren er op tijd en het park was tot 19 uur open en we hebben onze tijd dan ook zeker benut. Je hebben alles kunnen doen wat je wilden doen. Helaas was de baron dicht voor onderhoud, al een maand. Deze gingen de volgende dag weer open en eind de middag werden er testritjes gedaan. Het langst hebben we moeten wachten bij de Droomvlucht. Daar hebben we zeker ruim een uur gestaan. De rest overal zo'n 3 kwartier. Fleur wij zijn ook beiden voor het eerst in de Python geweest. Nou... denk niet dat we dat ooit nog een keer gaan doen. surprise Het is niet voor niets dat mama er nog nooit in was geweest. Ook de vliegende hollander vond je wel spannend. Joris en de Draak ook omdat deze vooral zoveel herrie maakt en gewoon erg hard gaat. Maar je hoefde hier niet naast mama te zitten. Je hebt wel een ontzettende leuke dag gehad! Veel gedaan en vooral veel moeten wachten overal. We reden rond 7 uur het park af, zijn daarna nog naar de dichtstbijzijnde Mac Donalds in Waalwijk geweest. Eer we in Vlissingen waren was het gewoon al kwart voor 10! Je was ook echt helemaal versleten. Rowena zat bij ons in de auto en die blijft maar praten dus je hebt wel pogingen gewaagd om te slapen maar dat is helaas niet gelukt. 

papa cardioloog

17 mei 2022

Papa zit al een paar weken een beetje in de lappenmand wat rond de periode van de longontsteking is begonnen. Eerst is er van alles gecheckt bij de huisarts. Zo is er bloed geprikt om te kijken naar allergien, diverse malen is z'n bloeddruk opgemeten die best hoog was, hij heeft een longtest gehad en uiteindelijk is papa door gestuurd naar de cardioloog. Van tevoren had hij vandaag een hartfilmpje en aan de hand daarvan zou er verder gekeken worden. Het hartfilmpje was niet goed, bloeddruk is weer opgemeten die was weer vrij hoog, daarna is er een echo gemaakt daar was iets op te zien wat niet helemaal goed was, maar het was niet helemaal duidelijk wat het was. Ook weer bloed laten prikken om oa cholesterol te checken. Conclusie van de cardioloog is dat de kans heel groot is dat papa in de periode na die longontsteking een klein hartinfarct heeft gehad. surprise Gezien de klachten die papa had er volledig bij passen en het beeld op de echo dat ook min of meer laat zien. Nu moet hij nog door de MRI om definitief te kunnen achterhalen of het een infarct is geweest. Ze kunnen dan een soort van litteken zien. Maar ze wachten dat zeker niet af, papa heeft gelijk medicijnen gekregen voor de hoge bloeddruk en bloedverdunners. En spray die hij altijd bij zich moet hebben. Mocht hij nog een keer benauwdheidsklachten krijgen of pijn op de borst moet hij dat onder zijn tong spuiten. MRI was een wachttijd van zo'n 6 weken daar krijgt hij nog een oproep voor. Dit nieuws was echt flink schrikken! Papa riep heel de tijd al dat het niet goed voelde en dat blijkt nu wel. Zo mankeer je niets en zo zit je ineens in de medische molen. 

Bobbejaanland

14 mei 2022

Vorig weekend tijdens een wandeling ontstond het idee om gezellig een dagje pretpark te doen met z'n viertjes. Even een dagje quality time met elkaar. De meivakantie was er voor ons niet echt tijd om dingen te ondernemen en nu mag tenslotte ook alles weer. Nadat het dagje Efteling op een studiedag in februari niet doorging hadden we besloten om een keer met z'n vieren te gaan. Maar toen hoorden we dat Nina haar kinderfeestje zou doen in de Efteling viel dat af. We gaan niet 2x vlak achter elkaar naar hetzelfde park. Zo kwamen we uiteindelijk op Bobbejaanland. We hadden nog een actie van 1+1 gratis van de grote clubactie. Dus moesten nog 2 kaartjes extra scoren. We hebben het daarom nog niet gelijk aan jullie verteld. Vorig weekend heeft mama mee geboden bij vakantieveilingen en daar ook nog 2 kaartjes voor een mooie prijs kunnen scoren. Jullie waren helemaal blij want zo vaak doen we nu ook niet een dagje pretpark. 

De wekker hebben we om 7 uur gezet. Daarna tassen ingepakt met eten, drinken en tussendoortjes. Mama moest ook even goed plannen wat er mee ging. Ontbijten hebben we in de auto gedaan dat schilt ook weer in tijd. We hadden geluk want de vooruitzichten voor het weer waren echt goed, we hebben voor de zekerheid ook korte broeken mee genomen. We zijn om kwart over 8 vertrokken en tegen kwart voor 10 waren we er... netjes op tijd want het park ging om 10 uur open. Bij de auto besloten om gewoon onze lange broeken aan te houden. Het was best koud geweest vannacht en dan is het in de ochtend toch nog best frisjes. Liever iets te warm dan te koud. Qua drukte viel het echt reuze mee, we hebben eigenlijk alle attracties gedaan, die we wilden doen. Plus de favoriete attracties zelfs nog een keer. De wachttijden waren hooguit een kwartier. Jochem jij houdt nogal van achtbanen en er waren er 2 die over te kop gingen. Niet echt favoriet bij papa en mama. Maar in je eentje wilde je niet. Dat vond mama ook zo sneu. Fleur wilde wel in de typhoon, maar alleen als mama ook mee ging en vooral om iets gedaan te hebben wat over de kop ging voordat je naar de Efteling ging met het feestje. Want het is voor jou sowieso voor het eerst dat je in achtbanen gaat. Dus mama is overstag gegaan. Mama vind het ook zeker niet fijn om over de kop te gaan maar zo deed mama er wel 2 personen 'plezier' mee. De wachtrij was niet lang dus we konden ons niet echt meer bedenken. Poeh... leuk was anders zeg! Fleur jij hebt echt keihard gegild en mama had niet eens tijd om te gillen. Mama hoopte alleen maar dat het zo snel mogelijk voorbij was. Jeetje wat was dat ding heftig. Gelukkig duurt het altijd maar even. Fleur jij hebt daarna echt even bij moeten komen met een blikje cola omdat je misselijk was. Voor de rest hebben we allemaal leuke dingen gedaan. Veel attracties dus ook 2x. De wildwaterbaan buiten was helaas buiten gebruik. Maar we hebben wel in de ronde bootjes kunnen genieten en in de wildwaterbaan binnen. De eerste keer daar waren we maar een beetje nat, maar de tweede keer waren we echt zeiknat. Vooral mama en Fleur Het lijkt wel alsof dat ding 's middags anders af gesteld stond. Maar gelukkig scheen de zon volop en waren we na een rondje in een achtbaan weer droog gewaaid. We zijn tegen sluitingstijd weer vertrokken en hebben echt een heerlijke dag gehad.

avondvierdaagse

12 mei 2022

De eerste week na de meivakantie lopen ze hier altijd de avond vierdaagse en gelukkig waren de vooruitzichten best goed voor deze week. Het is toch altijd wel fijn om met mooi en in elk geval droog weer te lopen. Je zou dit jaar voor het eerst zonder mama gaan lopen. Het geslenter is nog steeds niet fijn voor mama haar knieen. Je had na de inschrijving gelijk gevraagd of Nina samen met je wilde lopen maar die was heel resoluut, nee ik ga met mijn vader lopen. Daar was je best wel een beetje van uit je doen. Dus heb je zelf gelijk een ander geregeld, heel goed van je. Je zou met Savina gaan lopen. Ze woont hier vlakbij, dus je konden zo samen richting GPC fietsen waar het startpunt was. Eerst was het de bedoeling dat mama de eerste dag mee lopen. Maar toen je maandag uit school kwam was dat niet meer nodig. Je had met diverse meiden van de klas afgesproken om te gaan lopen. Mama is maandag wel nog met je mee gegaan naar Savina en vervolgens nog mee gefietst naar GPC. Mama weet dat je zo'n eerste dag dan toch even spannend vind. Het was mega chaotisch daar met de vele fietsers dus mama is voor GPC blijven wachten tot je gingen lopen. Maar je belde al vrij snel dat je me niet kon vinden, je had dan toch weer even paniek. Maar je was gerustgesteld dat je wist dat ik op je stond te wachten. Mama zag je met een hele groep meiden voorbij komen en je had het naar je zin. Toch even het besef dat je echt groot gaat worden en het los laten gaat beginnen. Voor het eerst alleen mee lopen met vriendinnen. Mama vond het super stoer van je 

Je kwam maandag en dinsdag met een big smile thuis. Je had het naar je zin gehad. Je liep samen met Savina, Nina en Noëmi en hebben steeds mensen in gehaald zodat je bijna vooraan liepen. Laatst in Goes had je op de markt wat snoepgoed gekocht om mee te nemen en uit te delen. En je had een flesje water mee voor onderweg. Je was wel gaar van het lopen maar dat is normaal. Woensdag kwam je in een minder leuke stemming thuis. De tranen zaten je heel hoog. Papa zag het gelijk en toen kwamen de tranen en bleek dat Savina en Nina er vandoor waren gegaan en hadden jou min of meer alleen gelaten. Gelukkig was Noëmi wel bij je blijven lopen maar leuk vond je het niet. Ook ben je niet met hun mee naar huis gefietst maar in je eentje. Poeh... wat is het dan moeilijk. Je was ook echt zo verdrietig. Papa werd er ook emotioneel van. We hebben gebeld met Nina en zijn zelfs nog langs geweest want dit hakte er zo in bij je. Papa voorzag al dat je niet meer naar school wilde en de laatste dag ook niet meer uit wilde lopen. Dus hebben we het uitgepraat en hopelijk is het aangekomen. 

Donderdag kwam je toch weer een beetje down thuis want Nina had je heel de dag genegeerd en dat voelde voor jou weer zo als een afwijzing. Tegen andere kinderen had ze ook gezegd dat ze je reactie overdreven vond. We hadden woensdagavond voor ons gevoel alles bij gelegd en afgesproken dat je de laatste dag weer gewoon samen zouden fietsen en lopen. Maar nu je ook op de school genegeerd werd wilde je dat niet meer. Toch durfde je daar ook niet voor uit te komen. Je had nu afgesproken om met Niya te lopen. Je speelt de laatste tijd steeds vaker met haar. Nina stuurde je rond 4 uur een bericht met de vraag of je nu nog samen gingen fietsen en lopen. En toen ze later belde ging je weer helemaal met haar mee en heb je uiteindelijk toch met tegenzin afgesproken. Je had opgehangen en we zagen gelijk al dat je het eigenlijk niet wilde maar gewoon met Niya. Dus papa heeft je even een flinke peptalk gegeven en je hebt even flink geknuffeld met papa, daarna besloten om Nina terug te bellen om te zeggen dat je toch liever niet met haar wilde lopen. Zo knap van je. Maar het voelde wel goed. Zo heb je de laatste dag met Niya gelopen en je hebt volop genoten. We hebben je bij het Stadhuisplein opgewacht met snoepgoed en mama is daarna naar GPC gegaan om je op te wachten als je je medaille kreeg. Je was wel helemaal versleten. Maar mama is echt zo trots op je! Die medaille heb je echt dubbel en dwars verdiend!