Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

Zell am See

04 augustus 2021

Vannacht hebben we allemaal heerlijk geslapen. Mama was rond 8 uur wakker. Vannacht een keer wezen plassen… oef lopen ging moeizaam, flinke spierpijn in m’n kuiten van het klimmen gisteren. 😳 Jullie waren ook weer rond 8 uur wakker. Papa werd om half 9 van de wekker. Fleur jij had ook wat last van spierpijn, bij je billen misschien door van de glijbanen te glijden. Ook bij het uit bed komen voelde mama het nog goed. Papa en Jochem hadden nergens last van. Na het aankleden was het gelukkig ook alweer weg. We zijn nog even een half uurtje in bed gebleven om rustig wakker te worden. Daarna zijn papa en Jochem weer naar de supermarkt gegaan om broodjes. Kwart voor 10 zijn we gaan ontbijten 

Kwart voor 11 met de auto weg richting Zell am See. Vandaag was het een bewolkte dag, ook wat frisser dan gisteren en voor eind de dag gaven ze regen af. Het weer in Zell am See zag er net wat gunstiger uit dan bij ons dus vandaar de keuze om die kant op te gaan. Het was maar 20 minuten rijden. Papa heeft bij het dalstation toch maar wandelschoenen gehaald na de valpartij van gisteren. We wilden met de Schmittenhohebahn omhoog om naar boven te gaan, maar die was niet open dus zijn we met trassXpress naar boven gegaan. Die ging best een heel eind omhoog ruim 1000 meter en was ook best even onderweg, bijna 9 minuten. Maar omdat we vanuit het dal al hoger in de bergen zaten dus we zaten gelijk al op 2000 meter hoogte toen we boven waren. Dat was best wel hoog. Normaal zie je daar prachtige uitzichten met de hoge toppen deels met sneeuw bedekt, maar nu door de bewolking zag je heel weinig. Het was vooral nevel van de bewolking en wat dennenbomen zag je in het begin nog. Af en toe wisseling van het uitzicht omdat de wolken bewogen. We vonden het ook zonde om weer gelijk naar beneden te gaan dus zijn we maar aan de wandel gegaan 😬 Dat zou volgens papa 10 km moeten zijn. Maar uiteraard wel met veel geklim en afdalen en je dus steeds heel ingehouden moest lopen. Het was echt pittig! De paden gingen heel stijl naar beneden. We hadden op een gegeven moment de keuze om met de stoeltjeslift verder te gaan maar mama durfde dat echt niet. Tot grote teleurstelling van jullie. Daardoor hebben we echt nog een eind moeten lopen. Mama vond het niets om naar beneden te gaan in de mist. Sorry kinderen.🥴 We hebben gewoon ruim 7 km gelopen. Het laatste stuk konden we gelukkig weer met een kabelbaan naar beneden, wel met een grote cabine waar 30 man in kon. Maar alles beter dan nog zo’n eind te lopen. Het was voor ons allemaal een verademing anders hadden we nog 3,5 km moeten lopen en dat was ook weer een heel stijl stuk. Het was maar goed dat papa nu andere schoenen had. Dat had hij niet op z'n gewone schoenen kunnen doen, er lagen vrijwel over stenen op de paden, ook met klimmen en met naar beneden gaan. Dus gelukkig… eind goed, al goed. Zo waren we om 16 uur beneden met de Sonnenalmbahn. In de auto even wat gegeten en gedronken en bij gekomen voordat we weer terug gingen rijden. Om 17 uur terug waren we weer lekker terug thuis. En niet onbelangrijk… we hebben het heel de dag droog gehouden! 

Half 7 op pad gegaan om ergens te eten. Restaurant bij het park was vol, eentje in het dorp ook en die van gisteren was vandaag gesloten. Laatste kans bij een café die zaten eigenlijk ook vol maar ze hadden nog een soort tuincafe waar we mochten zitten. We zaten wel een beetje in een pishoek dus het duurde even voordat de bestelling opgenomen werd. Papa word dan altijd een beetje ongeduldig 🙈 Maar het is goed gekomen. We hebben heerlijk gegeten. Daarna nog een klein rondje gelopen om de boel te verkennen en om 20 uur waren we weer terug in ons appartement

 

Natrunbahn Marie Alm

03 augustus 2021

Mama was rond 8 uur wakker. We hadden het raam in de badkamer open gelaten omdat het nogal warm was op onze slaapkamer. Maar we zitten vlak naast een doorgaande weg dus je hoorde vanaf begin de ochtend al vrachtwagens langs rijden. Op zich hebben we wel goed geslapen. Bed was wel aan de harde kant. Gelukkig hadden we wel ons eigen kussen mee. Papa werd om kwart over 8 wakker. We hadden om half 9 de wekker gezet. Mama is toen ook bij jullie gaan kijken, jullie waren ook al wakker. Jochem mopperde gelijk dat jij Fleur vroeg wakker was en dat hij wakker werd door jou. Omdat jij Fleur rond half 8 iets op je gsm ging doen met geluid. Niet zo handig. Vanavond leveren je sowieso de gsm’s in bij ons dan kunnen je daar elkaar niet meer wakker mee maken. Papa en Jochem zijn rond half 10 naar de supermarkt gegaan om broodjes. Fleur jij hebt geholpen om de tafel te dekken en mama heeft je haren alvast gedaan.

Vandaag zijn we hier in het dorp met de Natrunbahn naar boven gegaan. Bij Landal hebben we een Hochkonigcard gehad en daarmee kunnen we onbeperkt gratis met de kabelbaan omhoog en ook weer naar beneden. Jullie vonden het wel weer spannend, zeker na dat ongeluk in Italië. Vooral Fleur jij was nogal paniekerig. Door je reactie steeds schrok Jochem ook steeds. Mama vond het nu eigenlijk best mee vallen. Deze kabelbaan ging ook nog maar tot 1.163 meter hoogte. Maar het was een mooi begin. Daarna hebben we een flinke steile klim gemaakt, dat viel wel weer ff tegen voor mama, vooral qua conditie. De knietjes hebben het gelukkig wel goed door staan. Mama heeft gewoon een paar keer rust genomen, even op adem komen en weer verder. We kwamen langs een flink klimparcours. Jochem jij wilt dat nog graag een keer doen maar niet in je eentje. Papa moet er nog over na denken of hij mee wilt. Het zit vlakbij het park dus we kunnen dan altijd nog een keer terug. Het laatste stuk was nog ff wat steiler… maar we werden daarna wel beloond. Wow… zo’n mooi uitzicht! 😍 En op de berg zat een prachtig bergmeer; de Prinsensee. Echt super mooi! Dit is waar mama vorig jaar ook zo van heeft genoten in Duitsland en waarom mama naar Oostenrijk wilde. We hebben er even heerlijk genoten van het uitzicht. Op dat moment scheen ook nog volop het zonnetje dus het was gewoon heet boven op de berg maar wel volop genieten 

Daarna zijn we weer terug gegaan… het was nu een behoorlijk steile afdaling. Maar mama is zo blij met haar wandelschoenen, het ging helemaal zonder uitglijders. Dat was vorig jaar wel anders. Ook bij jullie ging het goed. Later bij papa niet, die is een paar keer uitgegleden en later zelfs in het bos een keer gevallen. 😱 We gingen niet met de kabelbaan terug naar beneden maar lopend want na een klein stukje lopen na het bergstation waren vanaf boven 5 lange glijbanen er daar wilden jullie graag vanaf. We zagen ook genoeg ouders er vanaf glijden maar papa en mama vond de buizen nogal smal. Dus wij zijn toch maar lopend naar beneden gegaan, een pad vlakbij de glijbaan maar dat waren niet de beste paadjes en ook best met een hoogteverschil want die glijbanen waren best lang. Jochem jij hebt ze niet allemaal gedaan, pas bij de derde ben je mee gaan glijden. En juist bij die glijbaan viel papa op z’n gat. Nu is papa ook de enige die geen wandelschoenen heeft. Dat was niet nodig want hij had goede sportschoenen met grip. Tja… dan zie je wat er gebeurt. 😬 Na de glijbanen was het nog best een eind terug lopen over een pad tussen de grasvelden. Je loopt dan steeds ingehouden en dat voel je wel aan je benen. We waren beneden toen het een beetje begon te spetteren. 

We waren rond half 4 terug in het appartement  en dat was met op tijd want daarna begon het echt even flink door te regenen. Maar het deerde ons nu even niet. We zijn allemaal op de bank geploft om bij te komen van de klim en de wandeling. Want we hadden allemaal toch best wel vermoeide benen en voeten. We zijn om 5 uur boodschappen gaan halen bij de Interspar, een grote supermarkt het was toen alweer droog. We zagen die grote supermarkt gisteren op de heenweg en dorpje voor ons. De supermarkt vlakbij het park is nogal klein en heeft niet alles. We hebben daar even wat inkopen gedaan. We hebben vanavond een keer in het dorp gegeten bij een restaurant. Overal hadden we gelezen dat je of getest of genezen of gevaccineerd moet zijn. En dat erop gecontroleerd word. Maar in werkelijkheid valt dat reuze mee. We hebben zelftesten gekregen voor Jochem. Via een website in Salzburg moeten we daar een QR code voor ophalen maar vandaag heeft er helemaal niemand om gevraagd. Dus het is wel een beetje een wassen neus dat de regels aangescherpt zijn en erop gecontroleerd wordt. We hebben wel heerlijk gegeten in dat restaurant. Rond 8 uur waren we weer terug in het appartement. Jullie zijn een uurtje in jullie kamer geweest. En na het douchen zijn je nog even een half uurtje bij ons geweest.

Reis naar Landal Maria Alm, Oostenrijk

02 augustus 2021

Gisteravond hebben we alles grotendeels in de auto gedaan. Vandaag moesten alleen de laatste dingen er nog in. Om 4 uur stond de wekker, we hadden even 10 minuten nodig om wakker te worden. Het was toch wel erg vroeg 😬 We hadden toch allebei best goed geslapen, alleen een beetje kort. Daarna heeft mama jullie wakker gemaakt. Je waren er eigenlijk vrij snel uit. Ook jullie vonden het wel erg vroeg. Mama heeft eerst Fleur haar haren gevlochten, zodat die spullen ook in de toilettas konden en de toilettassen in de auto. Broodjes klaar gemaakt, vaatwasser leeg gemaakt en nog wat pannen en messen in de auto gedaan. Allemaal nog een laatste keer naar de wc 

En om kwart over 5 zijn we vertrokken. Aankomsttijd stond toen om 14.15 uur maar dat veranderd natuurlijk nog door files en stops. Mama is begonnen met rijden, zo kon papa nog uitrusten. Uiteindelijk heeft mama bijna 4 uur achter elkaar gereden. Bij Antwerpen was het wel al wat drukker maar het was te doen. Eerste half uur in Duitsland drama met rijden; regen en slecht wegdek. Dat was niet fijn rijden, erg vermoeiend. Papa heeft het grootste deel geslapen. Jullie ook eventjes. Bij Keulen half uur vertraging gehad, dan krijg je echt kramp in je been van de koppeling steeds in trappen. 😬 Om 9 uur hadden we pas de eerste plasstop en wissel. Eerder waren we nog geen wc tegen gekomen. De wc was echt vreselijk goor. We hebben er maar boven gehangen. Maar we waren het in elk geval wel kwijt. En we hebben even lekker onze benen kunnen strekken. Om 10 over 9 is papa verder gaan rijden. Uurtje later bij Frankfurt hadden we ook weer  15 minuten vertraging. 

Kwart over 11 weer een stop, mama is toen weer verder gaan rijden. Papa zat te vechten tegen de slaap en dan word het gevaarlijk. Het was niet fijn rijden met 4x een stuk van 5 km wegwerkzaamheden waar je steeds maar 80 mag rijden en je in 2 smalle banen gepropt word. Het eerste deel in Duitsland hebben we best wat regen gehad. Laatste deel juist veel zon  

Kwart over 1 weer een plas stop. Gelijk even wat gegeten bij de auto. Om half 2 is papa weer verder gaan rijden. Jullie hebben toen ruim een uur geslapen, mama ook even een half uurtje. Met het zonnetje op de ramen heb je niet veel nodig. Half 4 hadden we nog een laatste stop, net voor de grens naar Oostenrijk.  De bergen kwamen steeds dichterbij en konden we goed zien. Papa wilde na de stop blijven rijden omdat hij vond dat mama al genoeg had gereden. Vanaf de stop hadden we weer lichte regen. Je zag ook echt de buien/wolken in de bergen hangen. Helaas ook weer een poos in de file gestaan vlak voor de grens, ruim een half uur. Om 16.25 uur reden we de grens bij Oostenrijk over. Het was toen nog ruim een uur rijden. 

We waren om 17.45 uur bij de receptie. We werden onderweg al gebeld of we op tijd zouden zijn want de receptie ging om 18 uur dicht. Maar we waren dus net op tijd. Jochem jij moet helaas dagelijks een zelftest doen en dan kunnen we online een QR code aanmaken. Zo kan je voor de rest alles ongestoord doen. De testen krijgen we gewoon van Landal. Fleur jij hoeft het gelukkig niet. We waren om 18 uur in het appartement…. Na bijna 12,5 uur onderweg 😱 Het was best wel een lange rit. We waren het ook echt helemaal zat. De auto kon in de parkeergarage onder ons appartement. We hebben alles uit geladen en naar het appartement gebracht. We zitten op de eerste verdieping, boven de fitness ruimte. We hebben even rond gekeken en daarna even op de bank geploft om bij te komen. Maar dat was maar voor even want moesten toen toch snel naar de supermarkt om de hoek want die ging om half 8 dicht. En we hadden toch wat nodig voor het ontbijt morgenochtend zoals beleg. We hebben gelijk bij het restaurant alvast gereserveerd om te eten om 20 uur. Dat hadden we wel verdiend na zo’n lange autorit. En na een hele dag alleen maar broodjes eten, dan snak je ook echt naar wat anders. We hebben heerlijk gegeten. Toen we terug waren zijn jullie gaan douchen en naar bed gegaan. Het was al kwart voor 10 dus hopelijk slapen je morgen lekker uit zodat je weer fris en fruitig zijn.

Fleur 9 jaar

31 juli 2021

Gefeliciteerd lieve Fleur, eindelijk ben jij dan ook jarig. Gisteravond hebben Jochem en mama nog de kamer versierd met paardenslingers. Je kon niet slapen en kwam ook nog een keer naar beneden net toen we een slinger op wilde hangen. Maar echt gezien heb je het niet, we schrokken wel. We hadden al gezegd dat we niet zo heel vroeg uit bed zouden komen. Want papa is meestal pas rond 4/5 uur 's nachts klaar met werken. We hadden de wekker om half 10 gezet. Jij was achteraf al wakker vanaf half 8 en lag netjes op ons te wachten tot we naar je kamer kwamen. wink We zijn met z'n drietjes zingend je slaapkamer binnen gegaan, hebben je gefeliciteerd en geknuffeld. Toen was het tijd voor de cadeautjes. We hadden heel de week gedaan of we nog geen cadeautjes voor je hadden gekocht, maar dat was natuurlijk helemaal niet zo. Jochem jij hebt eerst je cadeautjes gegeven, een leesboek en lipgloss. Papa heeft het grote cadeau aan je gegeven, je wist totaal niet wat het kon zijn. Je was dan ook helemaal blij verrast en verbaasd dat er prachtige nieuwe skeelers in zaten. Je had paarden spulletjes verwacht. Mama had nog wat kleine cadeautjes voor je, een penny handdoek, paarden etui en paarden toilettas. Je bent dus weer goed verwend.

Zo zaten we pas rond half 11 aan het ontbijt. Maar goed het is vakantie dan kan dat. Mama had dus een oproepje op facebook gezet om kaartjes naar je te sturen. Nou heel de week t/m vandaag hebben we er gewoon 30 gehad!! Echt zo leuk. Nadat vandaag de post was geweest heeft mama alles in de brievenbus terug gedaan en jou de sleutel gegeven. Even daarvoor zei je nog tegen papa dat je nog geen kaartjes had gehad. Nu krijg je die toch amper meer. Meestal pas met de cadeautjes. Dus mama zei dat we dan maar eens in de brievenbus moesten kijken of er kaartjes voor je bij de post zaten. Je had 1 pakje van greetz van Petra en Anouk die had mama bovenop de brievenbus gezet, die heb je eerst gepakt en daarna de brievenbus open gedaan. Geweldig je reactie... 'Wow dat zijn er veel! Zijn die allemaal voor mij?' En je was super blij. Mama zei nog misschien zijn er ook wel kaartjes bij voor papa dus je bent daar eerst naar gaan kijken maar echt alle kaartjes waren voor jou. Het was nog een hele kluif om alles open te maken en te lezen.  Maar je was zo blij, je straalde helemaal. Ieder kaartje wat je zag vond je mooi en heb je uitgebreid voorgelezen. Die met paarden erop vond je wel iets mooier natuurlijk. Maar je was met de rest net zo blij. Je had er ook een aantal met muziek in. Ook altijd wel grappig, zeker als je het niet verwacht. 

Vanmiddag om half 3 moesten jullie beiden voor een coronatest. Voor de vakantie hebben we voor jullie beiden een negatieve test nodig voor toegang in Oostenrijk. In elk geval voor Jochem. Voor jou Fleur was het niet perse nodig. Maar we wilden het wel hebben voor doorreis in Duitsland. Je weet mar nooit dat we daar staande gehouden worden. Het is niet bepaald een ontspannen gevoel van op vakantie gaan. indecision Maar het is niet anders, de vakantie konden we niet meer annuleren na alle nieuwe maatregelen en het bedrag was te hoog om te zetten dat laten we voorbij gaan. We hadden een afspraak bij de teststraat in Goes. We waren daar voor het eerst dus het was wel even zoeken. Het was eigenlijk zo gebeurd bij beiden. Fleur jij hebt een dapperheidsdiploma mee gekregen. De vorige keer bij het testen kreeg je dat nog niet. Niet echt leuk om het op je verjaardag te doen. Maar gelukkig waren je zonder klachten, dat maakt het toch minder erg. 

Vanmiddag zijn Opa en Oma nog even langs geweest. Je hebt een mooie koffertje gekregen die we bij het kruidvat gezien hadden en Oma daarover getipt hadden en nog een boekenbon. We hebben heerlijk taart gegeten, een prachtige taart met een foto van jou met Beppie en wat paardjes en bomen erop. Je mocht vanavond kiezen wat we gingen eten, je wilde graag frietjes eten. Je voelde je vandaag echt jarig, mede door de vele kaartjes die je hebt ontvangen. Morgen is papa jarig.

Rond 8 uur kwam de uitslag van jullie al binnen per mail dat je beiden negatief getest waren. Mama had niet anders verwacht. De uitslag is 72 uur geldig en kunnen we dus maandag laten zien als ze er naar vragen. Zo komt het toch steeds dichterbij en durft mama steeds meer te geloven dat we weg kunnen. Mama heeft al die tijd zich zelf ingedekt dat het niet door zou gaan, zodat de teleurstelling niet te groot zou zijn als het niet door kon gaan. Zeker met de toenemende aantal besmettingen 2 weken geleden. Maar het lijkt erop dat we maandag dus gewoon kunnen vertrekken.

eerste week vakantie

30 juli 2021

De eerste week van de officiele zomervakantie hebben we er bijna opzitten. Qua weer hebben we niet echt het idee dat het zomer is. Af en toe een dagje met zon, maar voor de rest veel bewolking en regen. Begin de week was de temperatuur nog wel lekker. Maar nu is het echt frisser met flinke wind. Mama hoopt dat het nog wel een beetje beter weer gaat worden. Maar na alle ellende van de laatste weken gezien te hebben, overstromingen in Limburg en Duitsland en dan weer op andere plaatsen na extreme regen, heeft mama steeds meer het idee dat het een zomer met extremen gaat worden. Zowel qua regen als temperaturen. We gaan het zien.

Jochem jij bent deze week en vorige week vooral bij papa aan het helpen. Vorig jaar ging het nog niet zo van harte. Maar nu lijkt je er toch meer plezier in te krijgen. Je draait je handen nergens voor om en je bent echte mega snel met broodjes inpakken en de vriezer uitzetten. Papa is heel erg blij met je hulp. Wat dat betreft zullen ze in de bakkerij je hulp de komende 3 weken als we vrij zijn wel gaan missen. Je krijgt er sowieso flinke spierballen van want al die platen zijn niet bepaald licht. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt. Want met een sjagrijnig gezicht stuurt papa je zo weg en dat was vorig jaar vaak. Nu gaat het stukken beter. Je bent dagelijks toch zo'n 3 uur aan het helpen. En dan is het toch minder erg dat je 's middags nog even op de playstation aan het gamen bent.

Fleur jij hebt 1 dag met de bolussen geholpen, dat vind je altijd wel leuk. Maar de rest van de week maakt iemand anders ze en heb je dus niet echt meer kunnen helpen. Je bent dus veel thuis bij mama. Je hebt mama wel een aantal keren geholpen met stickers plakken op de chocolade. Je zit op je telefoon of je bent aan het kleuren. Je hebt je tas voor in de auto al klaar staan. Maandag had je eigenlijk een slaapfeestje van Chauncey, die na de vakantie naar een andere school gaat. Maar we hebben besloten je niet te laten gaan, omdat we maandag met vakantie gaan en we toch 2 negatieve testen van jullie nodig hebben. Je bent dan toch met 5 andere meiden. We willen gewoon niet het risico lopen dat we niet weg kunnen. Je baalde wel flink, maar snapt het gelukkig wel. En Chauncey ook. Dan spreken we na onze vakantie nog maar een keer af. Woensdag zouden we met Tante Miranda en Elise nog fruit en bloemen plukken. Maar beide kids waren verkouden dus dat hebben we ook afgeblazen. Dat proberen we dan ook maar na onze vakantie te doen.

Voor de rest hebben we het rustig aan gedaan. We zijn we nu al 2 weken dagelijks aan de wandel. Jochem jij bent al lange tijd geblesseerd aan je knieen door de groei. Je groeit zo ontzettend hard dat je knieen het niet bij kunnen benen. Je liep er al voor bij de fysio maar dat is nu 2 maanden echt wekelijks. En sinds een paar weken ben je langzaam aan het opbouwen zodat je hopelijk na de vakantie ook weer kan voetballen. Nu heeft mama natuurlijk ook 2 slechte knieen dus zijn we samen aan de wandel gegaan. Zo helpen we elkaar en het is ook nog gezelliger met z'n tweetjes. We zijn begonnen met een half uur en gisteren hebben we voor het eerst een uur gelopen. En het gaat bij beiden steeds beter, zo fijn. Zeker met de vakantie in het vooruitzicht waar we ook veel zullen gaan lopen. Fleur jij skeelert sinds deze week ook gezellig mee. 

Dinsdag was het 5 jaar geleden dat mama het knobbeltje in m'n borst op vakantie in Tenerife ontdekte. Die knobbel heeft heel mijn leven, ons leven volledig op z’n kop gezet.😢 Het was die 5 jaar een lange weg, allereerst een gevecht om beter te worden. Maar daarna kwam er nog een lastigere tijd. Leren omgaan met de gevolgen, het een plekje geven en jezelf tegenkomen dat je niet alles meer kan. Het waren niet bepaald de makkelijkste jaren. En de oude zal ik nooit meer worden. Maar hé…. ik ben zoals ik nu ben.

Mama is begin juli weer met begeleiding begonnen om af te vallen want wat mama ook probeerde... er ging geen kilo af. Die stomme hormoontherapie ook, die houdt het echt tegen. Maar die moet mama nog wel tot april blijven slikken. Mama is nu toch weer begonnen met koolhydraatarm dieet, niet zo extreem als voor de borstreconstructie maar gewoon normaal en met begeleiding. Waar mama wekelijks langs gaat voor vragen, tips en trucs en om te wegen. En vandaag is er toch al precies 8 kilo af. Dus daar is mama heel blij mee.

Vandaag zou Oma 67 jaar geworden zijn. Helaas is ze alweer 7 jaar niet meer in ons midden. Het blijft een groot gemis. crying

Nog 1 nachtje slapen en dan ben jij Fleur jarig... eindelijk hihi. Mama heeft op facebook een verzoekje gedaan om kaartje te sturen want je krijgt die eigenlijk zelden. Meestal maar eentje. En je kan je verjaardag nooit echt vieren omdat iedereen op vakantie is. Dus mama wilde jou ook eens verrassen, net als Jochem. We hebben tot nu ongeveer 14 kaarten binnen. Vandaag en morgen nog even afwachten, maar je hebt er sowieso al veel meer dan anders. Mama is benieuwd naar je reactie. De cadeautjes staan ingepakt klaar en vanavond versieren Jochem en mama de kamer nog even voor je.