Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

vakantie is begonnen

22 juli 2021

Fleur ook voor jou is de vakantie nu echt begonnen. Vandaag heb je je laatste schooldag gehad. Je hebben de klas opgeruimd, jullie kastjes leeg gemaakt en nog een film gekeken. Nu kan je ook eindelijk een beetje uitrusten en weer bijkomen. Nog een weekje thuis en dan hopen we 2 weken op vakantie te kunnen. 

Vandaag ben je lekker op buitenrit geweest met de les... tenminste zo had de juf het gezegd maar uiteindelijk werd het een bosrit. En dat vond je ook super leuk. We hadden Oma een berichtje gedaan dat je langs zou kunnen komen. Maar toen mama in de auto stapte om je weer op te halen stuurde Oma een berichtje dat je nog niet langs was geweest en normaal is dat wel zo. Dus ze vroeg of je een andere route had genomen. Toen je terug kwam zei je gelijk dat je een bosrit gedaan hadden. Daarna mochten je je pony weer lekker omspoelen en droog maken want het was sowieso best een warme dag en met draven en galopperen zweten ze toch behoorlijk. Je was weer helemaal in je nopjes.

trakteren

20 juli 2021

We treffen het nu echt ineens met het prachtige weer. Zondag zijn jullie samen heel de middag in het zwembad geweest. Gisteren kwamen Nina en Rowena samen zwemmen en zijn je met z'n drietjes ook heel de middag in het zwembad geweest. 

Vandaag mocht je trakteren op school. Mama had bij Babsoluut weer leuke doosjes besteld in paardenthema uiteraard. Daar hebben we gisteren een grote lolly ingedaan, mini blikje frisdrank waar snoepjes inzaten en 2 napoleons. Mama had ze in een leuk kratje gedaan van de hema. Je wilde ook graag kaasstengels trakteren, dat was met je feestje ook een succes. Papa heeft ze gebakken in de bakkerij. En mama heeft die vanochtend voordat we naar school gingen nog door de helft gesneden en verpakt en in een doos gedaan. Omdat het teveel was om mee te nemen op de fiets ben jij alleen op de fiets gegaan en heeft mama de traktatie met de auto naar school gebracht. Mama heeft de chocolademotor vanochtend alvast aan de meester gegeven, hij was er super blij mee. Mama heeft gelijk nog even aan de meester gevraagd of hij foto's wilde maken van het trakteren. Dat heeft mama nu ieder jaar en is toch altijd leuk in je fotoboek. En de meester heeft er best wat gemaakt, mama is helemaal blij. Iedereen vond het een leuke en lekkere traktatie.

Vandaag moest papa en mama beiden voor een tweede vaccinatie. Jochem jij moest donderdag eigenlijk voor je eerste prik dus mama vroeg of ik dan mee mocht met je. En toen zei ze dat je sinds vandaag gewoon mag komen en het niet perse op afspraak meer hoeft. Ze vroeg of je niet toevallig mee was want dan kon je ook gelijk geprikt worden. Je was helaas niet mee met ons maar mama heeft wel gelijk geappt dat we vandaag alvast gaan prikken. Komt net wat beter uit dan donderdag. Terug thuis zijn we samen op de fiets gestapt en richting Middelburg gegaan. Zo zijn we vandaag alle 3 geprikt, het kan maar gebeurt zijn. Vorige keer had mama er wel last van, knallende hoofdpijn en m'n maag draaide steeds. Maar nu heeft mama er gelukkig niets geen last van gehad. We hadden eind de dag wel alle 3 een stijve arm en het was pijnlijk om er op te liggen maar dat is normaal omdat het is je spier wordt gespoten. 

kinderfeestje Fleur

17 juli 2021

Wat heb je naar deze dag uit gekeken, je had zo'n zin in je kinderfeestje. Vandaag was het dan eindelijk zover. En de laatste tijd hebben we echt niet zulk geweldig weer gehad. Maar vandaag scheen speciaal voor jouw kinderfeestje het zonnetje bofkont. En dat was wel fijn omdat we alles buiten gingen doen. Je kon niet wachten tot het half 12 was en al je vriendinnetjes er waren. Marlies en Nina waren er rond 11 uur al. Zo konden je samen wachten. Lindsey kwam als eerste en daarna volgde eigenlijk iedereen vrij snel. Je waren volop aan het spelen. Maar daar was juist niet zoveel tijd voor. Mama had wat kaasstengels gebakken en we hadden eierkoeken en worstenbroodjes. Zo kon iedereen nog wat eten, want het was toch een beetje een lastige tijd qua eten. Daarna hebben we de cadeautjes gedaan. Mama vond het niet leuk om het zo standaard te geven dus jij moest even weg. Zo kon iedereen een getal onder de 10 kiezen. Jij mocht cijfers opnoemen en degene met het juiste cijfer mocht dan het cadeautje geven. Je bent weer verwend, je hebt vooral geld gehad, maar ook een cadeaubon, paardenboek en figet toys. Je was er blij mee. Daarna nog konden je even snel nog wat drinken en allemaal naar de wc voordat we richting Burgh Haamstede konden. We reden pas rond kwart over 12 weg en dat had mama eigenlijk eerder gewild. maar jullie bleven spelen. Uiteindelijk waren we er toch netjes tegen 1 uur zoals we afgesproken hadden.

We hadden een druk programma voor de boeg. De pony's Chase, Merrylegs, Lady en Heidi werden gehaald en vast gemaakt aan een hek zodat jullie ze konden poetsen en daarna konden vlechten. Fleur jij bent samen met Rowena Merrylegs gaan poetsen. Mama had natuurlijk weer pech... Merrylegs ging even flink op mama haar linkervoet staan AUW!! En nog eens even lekker een rondje draaien pfff. Daarna kreeg mama haar er pas vanaf geduwd. Mama heeft er niet naar gekeken maar lekker voelde het niet. surprise Toch trok het op den duur wel weg. Mama heeft her en der geholpen met borstelen en vlechten. Chase was het enigste mannetje en je hadden de grootste lol toen er ineens een 5e been te zien was. laugh Eigenlijk vond niemand het echt spannend, behalve Chauncey die had nog nooit wat gedaan met paarden. Maar ook die werd steeds rustiger. Na het poetsen mochten je een hoefijzer verven. Gisteren kreeg mama een appje of je het hoefijzer zo wilde verven of op een plankje. Je vond het op een plankje leuker, want je hebt er al 2 gewoon zo. Dus je konden het plankje verven en het hoefijzer. Mama had nog wat stickers meegenomen, we hebben zoveel liggen dan ruimt het tenminste mooi op. Tijdens het verven heeft Ingrid de huifkar klaar gemaakt. Chase mocht de huifkar trekken. De hulpmeisjes van de camping hebben geholpen de pony's op te zadelen. Jullie mochten in de huifkar. Marlies en mama stonden te kijken of wij er wil in pasten maar dat ging prima. Fleur jij bent met Nina voorin gaan zitten naast Ingrid. Het was een kwartiertje rijden naar de mini camping waar we spelletjes met de pony's gingen doen. De hulpmeisjes reden met de pony's achter de huifkar aan zodat de pony's ook op locatie waren. Je hadden in tweetallen de pony's gepoetst, diezelfde tweetallen mochten met elkaar de spelletjes doen. Nina was wel even dwars die wilde natuurlijk ineens op een andere pony maar daar heeft mama een stokje voor gestoken want iedereen protesteerde. 

Per tweetal mocht er iemand als eerste op de pony. Je mochten eerst een stukje lopen/draven in de buitenbak en toen begon het echte werk. Je gingen ringrijden wat niet echt heel makkelijk is. Je mochten het eerst een keer lopend doen, dat ging iedereen best goed af. Maar daarna mochten je een rondje in draf en dat was toch heel wat moeilijker. Chauncey gilde helemaal toen ze in draf ging. Daarna was het tijd om te wisselen, bij die groep was het jou beurt. Je zat helemaal te stralen op mooie Merrylegs. Na het ringrijden konden je om de beurt in 2 groepen met de pony's tegelijk koekhappen. Tijdens het klaarmaken hebben we even pauze gehad en konden je wat drinken en een zakje chips eten. Door die warmte had iedereen wel dorst. Jij moest met Rowena de buitenste pakken maar die hing echt te hoog en later voor jou ook, dus jullie hadden allebei pas als laatste de ontbijtkoek te pakken. Maar dat maakte de pret er niet minder om. Je hebben nog even los in de bak gelopen. Daarna heeft mama foto's gemaakt van iedereen op een pony en ook nog een leuke groepsfoto als je per duo samen op de pony zaten. Mama had nog leuke rozetten voor iedereen die heeft Ingrid na afloop uitgedeeld en daar heeft mama ook nog foto's van gemaakt. Daarna was het helaas alweer tijd om terug te gaan met de huifkar. Wat hebben jullie allemaal genoten. De middag is ook echt omgevlogen. We waren rond 5 uur weer terug. Jullie moesten alle vlechtjes er weer uit halen zodat de pony's daarna weer op de wei konden. Jullie waren niet weg te slaan bij de pony's en ook het hondje die mee was vonden je geweldig. Tegen half 6 zijn we richting de Mac in Middelburg gereden waar we hebben gegeten. Dan is het altijd nog een hele klus om iedereen weer thuis te brengen. Overal blijf je toch ook weer even kletsen. Rond 8 uur waren we thuis en hebben we Noemi nog op de fiets naar huis gebracht. Pfff.. dan is het toch best een lange en intensieve dag. Maar goed... jullie hebben genoten, wij hebben genoten en het was ook nog eens prachtig weer! Wat wil je nog meer. Je zei zelf ook dat het je leukste feestje ooit was. 

kennismaking groep 6

16 juli 2021

De laatste vrijdag dat je les hebt... volgende week begint je vakantie. Vandaag ben je voor kennismaking van half 11 tot 12 uur naar groep 6 geweest. Je krijgt na de vakantie 2 juffen, Juf Andrea en Juf Veronique. Je had best wel wat lelijke dingen gehoord over Juf Andrea. Maar mama heeft ook gezegd dat een verhaal altijd meerdere kanten heeft. En dat misschien 1 iemand lelijk over haar praat en de rest niet. En dat begreep je en zo ben je er blanco in gegaan. Vandaag was alleen Juf Andrea er, die werkt op donderdag en vrijdag. Juf Veronique op maandag en dinsdag en de woensdag doen ze om de beurt. Je vond Juf Andrea best aardig. Je hebben een graffiti van jullie naam gemaakt, die nog niet af was. Daar gaan je na de vakantie aan verder. Juf Veronique zou maandag bij jullie in de klas langskomen om kennis te maken. 

Jochem jij had vandaag afsluitend mentordag, een uitje met alle HAVO/VWO brugklassen. Je gingen bowlen in Middelburg, je kregen ook eten, een snack, een ijsje en 3 consumpties. Je had er wat minder zin in omdat het ook met andere klassen erbij was. En niet alleen met je eigen klas. Maar je waren wel in kleine groepjes met het bowlen. En uiteindelijk heb je het toch leuk gehad. Nu alleen volgende week woensdag nog je boeken inleveren en dan krijg je ook gelijk je rapport mee. Maar in principe is jouw vakantie al begonnen. 

lekker gereden

16 juli 2021

Vanmiddag gelijk uit school zijn we met Simone naar Ruitersport Sissi geweest in Paauwenburg. Ze houden daar opruiming omdat ze per 1 september gaan stoppen. Mama wilde graag kijken of er iets voor jou te vinden was. En Simone vond het ook wel leuk om er even rond te snuffelen. We hebben lekkere warme hoge schoenen gevonden voor de winter, een rijbroek, een zweepje en wat borstels. Je hebt best leggings en broeken gepast maar de een was te groot en de andere weer te klein of zat niet lekker. Dus we hebben er maar eentje mee genomen. We waren vooral ook op zoek naar goede rijlaarzen maar daar hadden we niet veel geluk mee. Het waren vooral volwassen maten en kleinere maten. Maar je was hier al blij mee.

Vandaag mocht je weer lekker gaan paardrijden. Je had er helemaal zin in. Je mocht voor de 3e keer op rij weer op Lexi rijden sinds we mogen kijken en omdat het de laatste 2 lessen zo goed ging en je er niet af bent gevallen vind je het niet erg meer. En vandaag ging het weer super goed. Lexi was ook heel wat minder eigenwijs dan vorige week. Alleen in het begin even maar je liet goed zien wie de baas was en daarna ging het super goed. Je hebt zelfs heerlijk gegaloppeerd op Lexi en dat ging best hard. Geweldig om te zien dat je zo snel heen en weer gaat op dat kleine ding. Op het laatst deden je nog het letterspel en daar heb je gewonnen omdat Lexi het zo goed deed. En de juf zei al dat het best knap was want jij had eigenlijk de lastigste pony. Je had ook helemaal rode blossen na de les en was flink bezweet. Je was helemaal gelukkig omdat je zo lekker gereden had.