Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

topper

15 juli 2021

Ook deze topper van ons heeft ondanks het vreemde schooljaar met veel thuisonderwijs vandaag te horen gekregen dat hij over is naar Havo 2. Je kreeg een app van je mentor dat je over bent. Goed gedaan lieverd!

 

goede resultaten van de toetsweek

13 juli 2021

Een voor een druppelen je cijfers binnen van de toetsweek die vorige week donderdag begonnen is. En je hebt het gewoon netjes gedaan. Alleen rekenen blijft een dingetje, je haalt daar of een 5,2 of een 5,4 voor. Je had voor de toetsweek nog een herkansing van een van de toetsen maar toen had je zelfs een 4,8. indecision En voor deze toets ook weer een 5,4. Balen omdat je zondag toch uitgebreid uitleg hebt gehad van papa en je samen geoefend hebben. Sowieso vermoeden we dat je te snel leest en je moet soms echt een paar keer lezen. Dat had papa zelf ook een paar keer. En begrijpend lezen is niet altijd je sterkste kant. Voor de rest had je netjes zessen en zevens en voor Engels zelfs een 9,5.... ja ja wie had dat ooit kunnen denken. Je bent laag begonnen dit schooljaar en je eindigt heel hoog. Nu was het volgens jou ook best een makkelijke toetst. Je zei dat de lerares dat gedaan had omdat het de laatste toets was en alles snel nagekeken moest worden omdat het morgen al bespreking is over de leerlingen. Zo heb je toch nog best een mooi eindcijfer voor Engels, een 6,7. Je hebt dus een mooie cijferlijst. Je krijgt je cijferlijst officieel woensdag pas als je je boeken in moet leveren maar via som kunnen we je al het hele jaar volgen en dat is toch best fijn. Al zeg je het toch altijd wel heel netjes als je je cijfer terug hebt gekregen van een toets.

druk weekend voor Fleur

11 juli 2021

Het was een druk maar gezellig weekend voor jou Fleur. Zaterdag had je 's middags een kinderfeestje van Lindsey, een paardenfeestje. Je hebben de pony's gepoetst daarna mochten je rijden en spelletjes doen. Ook mochten je een paardentaartje maken voor de pony's. En als laatste kreeg je nog allemaal een voltige les. Je vond het super leuk. Wel balen dat het het laatste half uur behoorlijk door regende dus je zijn flink nat geregend. Ze organiseren daar ook ponykamp voor kinderen van 7-9 jaar, daar heeft de moeder van Lindsey nog naar geïnformeerd voor jou en Lindsey. Maar helaas zat die al vol. Dat was wel mooi om mee te beginnen want het was maar 2 nachten. Nu gaan we nog even verder kijken of er nog meer manege zijn die het doen.

Na het feestje zijn we nog met Simone naar de paarden gegaan. Omdat jij vanmiddag een feestje had, heeft mama een dagje chocolade gemaakt om voorraad te hebben voor als we vakantie hebben. Simone belde begin de middag of ik kon rijden naar de paarden want ze had pech met de auto. Maar mama was toen bezig en jij was er natuurlijk ook niet. Dus vroeg mama of het goed was om dan rond 7 uur/half 8 te gaan als jij terug was. Want jij vind dat ook altijd erg leuk. Dus zijn we rond half 8 richting de tunnel gereden waar ze nu met alle 3 de paarden staat. Helaas wel wat verder dan eerst maar nog steeds best dichtbij. Je hebt ze samen met Simone uit de wei gehaald en daarna gepoetst. En omdat het na een hele middag regen nu eindelijk droog was en de temperatuur ook heerlijk was zijn we nog even richting de Zeedijk gaan wandelen met Dream. Je hebt het hele stuk zelf gelopen met Dream aan het touw. Heerlijk! Maar we waren wel pas na half 10 thuis. En dat hakt er na een druk dagje toch best in.

Vandaag had je eindfeest van turnen, dat was van half 1 tot kwart over 2. Daar organiseren ze altijd dingen met water. En gelukkig had je best mooi en warm weer, zo hadden je het niet koud in bikini. Papa en mama zijn even een uurtje op de fiets weg geweest. Je hebt je prima vermaakt en had ook nog chips en een ijsje gekregen. Vanmiddag is mama de heg een beetje gaan snoeien zodat die weer mooi recht is. En Jochem is het gras gaan maaien. Sinds papa een nieuwe, lichtere maaier heeft kan jij dat doen. Je luistert dan naar muziek en zo vind je het geen straf om te doen. Papa heeft het doordeweeks al druk zat dus is het fijn dat jij dat kan doen. Dus mama had gevraagd of jij de restjes van de haag wilde opruimen. Maar dat was teveel voor je. Je hebt het wel gedaan, maar je stond een paar keer echt te huilen. Je was nu gewoon echt versleten. Duidelijk het einde van het schooljaar. Dus de komende week gaan we het maar wat rustiger aan doen en niet teveel speelafspraakjes meer plannen.

trots!!

09 juli 2021

Lieve lieve Fleur, wat zijn wij ontzettend trots op je! Je kwam vandaag met een prachtig rapport thuis. Met maar liefst 5 tienen erop en ook nog 5 negens!

Het is voor jou persoonlijk niet bepaald het makkelijkste schooljaar geweest. Het was een jaar met veel vallen en opstaan. Begin dit schooljaar werd je ineens heel onzeker door bepaalde dingen. Je was onzeker over van alles… over school, over vriendschappen, over jezelf. Je durfde ineens bijna niets meer. Je sliep ook heel slecht. Zo kende we je totaal niet. Je was ook ineens bezig met de verwerking van het ziek zijn van mij wat nu bijna 5 jaar geleden. Je was bang om me te verliezen. Jij was met de behandelingen ook nog zo klein en bent er destijds doorheen gevlogen. Je had er toen weinig besef van en nu ineens ging je het beseffen.

We hebben daar het hele schooljaar hulp bij gehad om alles een plekje te geven, je zelfvertrouwen terug te krijgen en vooral om voor jezelf te leren kiezen en je eigen keuzes te maken. En je bent er zoveel sterker door geworden. Het was zeker niet altijd even makkelijk. Maar je hebt het toch maar even geflikt 💪🏼

Dus we zijn dubbel zo trots op je! Dat je ondanks alles (en ook nog eens een periode thuisonderwijs er tussen) echt zo’n prachtig rapport hebt. Nu nog 2 weekjes school en dan lekker vakantie en dan op naar groep 6

 

laatste lesdag Jochem

07 juli 2021

Het schooljaar loopt nu echt bijna het einde voor jullie beiden. Je hebben wel laat vakantie dit jaar, als laatste. Dus je hebben verhoudingsgewijs best een lang schooljaar gehad. Maar door de corona en het thuisonderwijs lijkt het nu minder erg. Jochem jij bent gisteren met alle brugklassen van HAVO/VWO op de fiets naar Fort Rammekens gefietst, een soort van excursie, voor de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, CKV, Nederlands en biologie. Rond kwart voor 9 zijn je vertrokken en rond kwart voor 2 was het klaar. Je vond het maar saai. wink Gistermiddag ben je ook met 2 vrienden naar de bioscoop gegaan, naar Fast and Furious en daarna naar de Mac Donalds, dat mocht nog voor je verjaardag. Je hebben alles op de fiets gedaan, plus die excursie nog dus je hadden heel wat kilometers in de benen gisteren hihi. Rond 8 uur was je weer thuis. Kleine jongetjes worden groot. Je kan nu echt merken dat je ouder word. Dit soort dingen hebben je natuurlijk ook bijna het hele schooljaar niet kunnen doen. Je hebben alle 3 genoten en mama hoopt dat je nu zelf ook wat vaker dit soort dingen gaat ondernemen.

Jochem jij had vandaag voor het laatst echt les. Daarna volgt er een toetsweek vanaf morgen. Je hebt dan dagelijks 2 toetsen. En volgende week vrijdag sluiten je het jaar af met je mentorklas en gaan je gezellig bowlen. Die week daarna, de laatste schoolweek van Fleur moet je alleen nog je boeken inleveren. 

Fleur jij hebt nu officieel nog 2,5 week school. Maar echt veel zullen je niet meer doen. Omdat er dit schooljaar niet veel kon en mocht, staat er vandaag en morgen een springkussen op het schoolplein. Jullie klas is morgen aan de beurt, echt super leuk dat ze dit van school organiseren. Volgende week hebben we het rapport gesprek met de meester. Maar dit stelt meestal niet zoveel voor bij je. Je scoort nog steeds erg goed. En we horen altijd van iedereen dat je een fijne leerling bent. Je bent rustig, je luistert goed en je kan het in principe met iedereen goed vinden. Normaal hebben je in de laatste week nog altijd eindfeest, maar mama weet niet of dat dit jaar doorgaat en als het doorgaat in welk vaatje ze het gaan gieten. Maandag kregen we via de mail dan eindelijk een inlogcode voor de schoolfoto's die eind mei gemaakt zijn. En mama vind dat je er super leuk opstaat, dat is toch altijd afwachten. Ook de alternatieve groepsfoto met pasfoto's van iedereen bij elkaar, is leuk geworden. Goed alternatief! Mama heeft ze maar gelijk besteld dus die zullen deze week wel binnen komen.