Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

vakantie omgeboekt

05 juli 2021

We hebben definitief besloten om dit jaar ook nog niet naar Spanje te gaan. Spanje staat nu nog steeds op geel dus dan moeten we na onze vakantie nog 2 weken in quarantaine. Het kan nog wel op oranje gaan maar we gaan er niet op wachten, want ook ruim 3 uur in het vliegtuig met een mondkapje zien we niet zo zitten en alle bijkomende regels. Vorig jaar hebben we een top vakantie gehad in Duitsland en was mama gelijk al verliefd op Oostenrijk dus hebben we besloten om daar nu heen te gaan. Plus het is ook al een fijn idee dat je eventueel zelf met de auto weg kan gaan als je dat nodig is met bv een coronauitbraak. We vertrekken op dezelfde datum als dat we naar Spanje zouden gaan. Het is nu wel ongeveer 1 a 2 uur verder rijden dan vorig jaar. Maar toen is het ook goed gegaan. We willen nu dan wel wat vroeger vertrekken zodat we Nederland uit zijn voordat de drukte begint en we ook nog 120 kunnen rijden. We hebben er allemaal super veel zin in. Vandaag over precies 4 weken vertrekken we. Het is dan jullie 2e week vakantie. Nu maar hopen dat het door kan gaan, want ondertussen lopen de besmettingen wel weer flink omhoog

Fleur jij had vanmiddag nogal pech. Je fietst de middagen uit school nu altijd zelfstandig naar huis. Dat vind je helemaal leuk. Vorige week vrijdag moesten we ff wat cadeautjes halen en daarna zijn we naar het Nollebos gegaan, mama heeft je toen bij school opgehaald zodat we vanaf daar gelijk richting Pburg konden fietsen. Je was toen gewoon verontwaardigd dat mama ineens bij school stond. wink Maar om erop terug te komen.... vandaag was je dus weer alleen naar huis gefietst maar je bent gevallen. Tijdens het fietsen is blijkbaar je veter los gegaan, bij school was deze nog vast zei je. Je veter is helemaal rond je trapper gedraaid en daardoor ben je gevallen.... eigenlijk best dichtbij huis. Gelukkig ben je niet hard gevallen. Maar je raakte wel een beetje in paniek en daardoor kreeg je juist je veter helemaal niet los van je trapper. Arme meid. Je bent mama gelijk gaan appen maar mama had niets geen berichtje van je gekregen... pas toen je thuis was kwame ze binnen. Dat kan je toch wel eens hebben dat het berichtje niet gelijk verzonden word, maar dat was nu niet echt handig. Je was zelfs een beetje boos 'Heb je m'n berichtje niet gehad? Ik ben gevallen hoor'. En toen kwamen de berichtjes pas binnen '- Mama mijn veter zit vast gedraaid - Kom snel - Alsjeblieft - Ik ben op de bweg.' Pfff 't is zonde lieverd. Gelukkig was er een aardige man op een tweelingfiets (zoals jij het noemde) en die vroeg of hij je kon helpen. Want jij kreeg je veter echt niet los, je draaide 'm juist alleen maar verder rond je trapper. En je schoen uitdoen ging ook niet omdat je veter er al zo ver rond gedraaid zat. surprise Het is gelukkig goed afgelopen. De volgende keer moet je niet eerst gaan appen, maar gelijk bellen. Dan was mama zo bij je geweest. Mama heeft even flink met je geknuffeld. De tranen zaten nog best hoog bij je. 

yes... we mogen weer kijken!

01 juli 2021

Vandaag zijn we weer bij Elsbeth geweest. Er zat best een lange tijd tussen omdat we een afspraak af hebben moeten zeggen omdat Jochem toen moest testen. Gelukkig hadden we niet echt vervelende dingen te bespreken. Je mocht vertellen over de dingen waar je de vorige keer zo tegenop zag. Zoals de spelletjesdag op de manege of je proefje. Zo leuk om te zien dat je dan helemaal enthousiast verteld dat alles goed is gegaan en je er ook echt zin in had. We wachten nog even af tot het nieuwe schooljaar hoe dan alles gaat met je en dan kunnen we langzaam aan gaan stoppen. Je bent echt ontzettend gegroeid het afgelopen jaar! Zeker door de hulp van Elsbeth zijn we zover gekomen. Vanmiddag had je studiemiddag dus je hoefde niet eerder van school gehaald te worden.

Vandaag mocht je weer lekker paardrijden. Je hebt een periode gehad dat je er altijd een beetje tegenop zag.  Maar die tijd kunnen we achter ons laten. Je telt nu de dagen bijna af voor je weer mag. smiley Vandaag was ook de eerste keer dat wij als ouders eindelijk weer mochten kijken bij de les. Je vond dat helemaal leuk en wilde natuurlijk wel dat papa ook kwam kijken. Dat had je ook gevraagd. Maar toen we weg gingen was papa nog niet beneden dus je was een beetje bang dat papa niet zou komen. En daardoor vroeg je of mama toch ook wel bleef kijken. Maar natuurlijk kwamen we beiden kijken. Mama stond bij de auto te wachten tot je met het zadel naar buiten kwam toen papa belde dat hij er aan kwam. Omdat je bang was dat papa niet meer kwam, heeft mama het maar gelijk gezegd tegen je. Je was gelijk blij en opgelucht. Je mocht vandaag op Lexi rijden dus kon je ons laten zien of je netjes kon blijven zitten of dat je eraf zou vallen. Het is altijd een hele kunst om te blijven zitten. Zelf dacht je dat je eraf zou vallen. We hebben gezellig met wat ouders bij de buitenbak gekeken. Je hadden springles dus ook nog eens super leuk om te kijken. Mama weet dat je dit altijd best spannend vind. Je wisten het ook niet van tevoren. Je zag het pas toen jullie aan het draven waren en je zag dat de juf de balkjes pakte. Mama hoort je ook wel eens dat Lexi niet wilt galopperen maar dat ging nu best redelijk. Het springen ging een aantal keren goed en een paar keer draafde Lexi er gewoon naast hihi. Dat zag er wel grappig uit en ook het springen bij een kleine pony zag er grappig uit. Je bent er gelukkig niet af gevallen. Lijkt me ook niet zo leuk voor jou met de ouders erbij. Je hebt heerlijk gereden en we vonden het fijn om weer bij je te mogen kijken. En dat is nu op de donderdag ook heel wat makkelijker voor papa. We zijn apetrots op je lieverd! De les was eigenlijk zo voorbij, terwijl je toch een uur rijdt. 

slaapfeestje Nina op de camping

27 juni 2021

Gisterochtend stond de wekker al bijtijds. Want we hadden afgesproken om rond half 10 bij Marlies te zijn, voor je eerste slaapfeestje. Wel met mama erbij, want mama helpt ook met het feestje en mama blijft ook op de camping slapen. Je bent al eerder bij Marlies blijven slapen dus dat is het probleem niet. Maar hoe gaat het nu met nog andere meisjes erbij. Vrijdagavond hadden we samen al onze tassen in gepakt dus het was alleen de laatste toiletspullen er nog bij doen. Het had vannacht al veel geregend en toen we uit bed kwamen regende het ook nog. Niet echt het weer dat je wilt hebben als je een dag op de camping bent. Best balen, maar richting eind de middag stond er wel wat droger weer op. We zijn rond 10 uur alle meisjes op gaan halen en daarna vertrokken richting Kamperland. Bij de caravan hebben we eerst wat gedronken en een tik tok donut op. Daarna zijn we met de auto terug gereden naar het begin van de camping waar we heel de middag bleven want om half 12 begon de tik tok challenge. En eigenlijk hebben we toen alleen nog wat licht gemiezer gehad, het was ook gewoon warm buiten. Jullie hebben met het animatieteam 2 tik tok's opgenomen, echt super leuk. Daarna hebben we nog wat foto's gemaakt met lijsten die er lagen. Daarna nog even op de foto met Koos Konijn, dat hoort er toch ook een beetje bij als je op een Roompot park bent. Tussendoor hebben we nog een ijsje gehaald, jungle spel gedaan met het animatieteam, 1,5 uur gezwommen, gebowld en frietjes gegeten. Best een druk programma. Maar je hebben het super gehad. We hebben echt heel veel geluk gehad met het weer. Het zonnetje heeft heel de middag geschenen en het was gewoon echt warm, wel heel vochtig. Rond 9 uur waren we pas terug op de camping en ook daar zijn je nog druk in de weer geweest, je hebben getekend, slijm gemaakt en geskeelerd. Marlies en ik hebben de luchtbedden op gepompt en alles klaar gemaakt. Jullie hebben gekozen wie waar ging slapen. Rond 10 uur zijn jullie gaan douchen en tanden poetsen, daarna nog een maskertje op zodat je lekker zen waren en toen was het tegen 11 uur de bedoeling dat je gingen slapen. Nu had mama niet verwacht dat je gelijk in slaap zouden vallen. Maar mama had ook niet gedacht dat het pas na 2 uur zou zijn pffff.... surprise Zeker niet na een druk intensief programma. Mama lag in de caravan met Marlies en jullie in de cabine, vlak onder mij. Mama hoorde jullie dus praten en zelfs het gefluister kon mama volgen. indecision Plus dat er nog een hele groep vrouwen naast ons buiten zaten te kletsen. Marlies is een paar keer naar jullie toe gegaan. Maar die viel zelf al vrij snel in slaap. Die is al dat gepraat en andere geluiden natuurlijk gewend. Mama hoorde ook van alles, er zat een vreselijke mug mama te treiteren en mama hoorde vooral jullie steeds. Om half 2 is mama nog maar een keer naar jullie gegaan, want mama hoorde gefluister dat je naar de wc moesten en niet durfde. Nina en Ashley sliepen wel. Jullie probeerden Nina wakker te maken om te gaan plassen maar die werd niet wakker. Toen is mama maar met jullie gegaan, met 4 meiden in pyama over de camping. Wie had dat ooit gedacht dat mama dat zou doen. cheekylaugh Vervolgens hebben je nog een poos liggen fluisteren. Mama is in elk geval rond 2 uur in slaap gevallen en wat jullie toen nog gedaan hebben weet mama niet. Maar mama twijfelt of jij, Rowena, Louella en Noëmi uberhaubt geslapen hebben.

 

Rond half 7 werd mama alweer wakker van jullie. Je lagen gezellig te kletsen met elkaar. Het was dus een erg kort nachtje, zowel voor jullie als voor ons. indecision Toen Marlies is gaan douchen, hebben wij alle dekbedden en kleding bij elkaar gezocht, jullie hebben je aangekleed heeft en heeft mama jullie haren gevlochten. Je waren alweer op tijd aan het skeeleren over de camping. En je zijn nog een poos aan het kleuren geweest. Marlies is om kwart voor 9 naar de AH in Kamperland gegaan om broodjes en beleg voor het ontbijt. Je hebben allemaal lekker gegeten en qua humeurtjes was het ook prima te doen....toen nog wel. wink Je zijn rond 10 uur op de skeelers naar de kidsclub gegaan, zo konden Marlies en ik even alles opruimen en alles gelijk al in de auto zetten zodat we daarna nog even lekker buiten zitten. Na een uurtje hoorden we jullie al van een eind kibbelend terug komen. surprise Tja... dan gaat toch de vermoeidheid toeslaan. Je kunnen dan weinig meer van elkaar verdragen. Er waren 2 partijen, Nina en Ashley tegen de andere 4. Geen idee wat er was gebeurd, iets heel simpels dat je niet op elkaar hadden gewacht maar we hoorden 2 verschillende verhalen. Jullie gezichten stonden echt op onweer en Nina wilde op de terugweg alleen met Ashley in de auto en jullie wilden absoluut niet bij Nina in 1 auto. Het was dus niet echt gezellig meer. We hebben nog even wat gedronken en een tik tok muffin erbij en zijn rond half 12 richting huis vertrokken. Bij ons in de auto was het eigenlijk nog best gezellig onderling. Fleur jij was echt doodop. Zelfs praten koste je energie. Het zal mama niets verbazen dat je bijna geen oog dicht hebt gedaan. Mama was zelf ook echt blij om thuis te zijn. Niet fijn om auto te rijden als je zo kort geslapen hebt. Papa en Jochem waren blij om ons weer te zien. Jullie zijn gisteren gezellig samen op stap geweest naar de Mac Donalds en daarna naar de bioscoop, een echt mannenuitje. Vanmiddag heeft papa Formule1 gekeken en in die tijd heeft mama even een uurtje geslapen op de bank. We hadden jou Fleur ook even naar boven gestuurd om lekker op bed te gaan liggen en evt te slapen maar dat lukte niet echt. Dus ben je vanavond om 7 uur naar bed gegaan. Morgen ook maar weer bijtijds je bed in. Het was vooral gisteren een hele gezellige dag, met eigenlijk prachtig weer. Jammer van de korte nacht. De korte nacht hakt er toch behoorlijk in. Voor mama staat in elk geval vast dat we hier nooit een slaapfeestje gaan doen. surprise

enkel verzwikt

25 juni 2021

Dinsdag bij de gym had je je enkel weer verzwikt bij de mat. Je bent altijd zo'n bikkel en zegt dat na een hele middag spelen bij Nina ook pas tijdens het avondeten. Woensdag klaagde je er nog over en heeft mama even gekeken. Op zich was je enkel niet zo heel dik maar de zwelling zat meer aan rand van je voet, aan de zijkant. Best wel een beetje op een vreemde plaats. Maar je had er wel last van, je ging er ook naar lopen. Gelukkig moest Jochem gisteren naar de fysio en heeft papa toch maar verteld over je enkel. En ze wilde je vanochtend om 8 uur toch even zien en je enkel evt intapen, vooral omdat je ook een druk programma voor de boeg hebt. Dus vanochtend zijn we voor schooltijd er heen gegaan. Mama had voor de zekerheid een berichtje gedaan naar Arthur dat je eventueel later kon zijn. Maar uiteindelijk waren we precies om half 9 op school. Je enkel was behoorlijk stijf en dat is meestal na een verstuiking. Dat is een soort van bescherming van je lijf dat je het niet nog een keer kan verzwikken. Je hebt tape gekregen die het liefst 10 dagen moet blijven zitten zodat je er steun aan hebt. Je mag er in principe alles mee doen, wel opletten op bv de trampoline. Daarna wilt ze je nog wel een keer terug zien om te kijken of het verbeterd is. 

buitenrit en je kinderfeestje

24 juni 2021

Gisteren heb je weer een heerlijke buitenrit gehad. De juf had het vorige week al gezegd, toen we aan kwamen wist mama waarom. Want de volwassenen hadden wedstrijd dus de buitenbak was bezet. Gelukkig was het er ook heerlijk weer voor. Jij had deze keer stiekem hoop dat je eens op Lexi mocht rijden, omdat je het toch wel een kunst vind om er op te blijven zitten zeker in galop. Maar je mocht weer op je oud vertrouwde Beppie rijden en uiteindelijk was dat ook prima voor je. Papa moest het gras maaien bij Opa en Oma in die tijd dus we hoopten dat je weer langs zou komen zodat papa je ook kon zien. Mama is ook naar Opa en Oma gegaan. En jawel hoor... net iets na 6 uur kwamen je voorbij. Zo leuk om je dan te zien rijden, helemaal trots. Je hebt heerlijk gereden.

Afgelopen week is mama aan het oriënteren geweest voor je kinderfeestje. Eigenlijk heb je dit schooljaar er nog eentje in september gehad, maar dat was van vorig jaar en vooral door de corona dat we het niet voor de vakantie konden doen. Mama vind het gewoon fijner om je kinderfeestje voor de vakantie te doen, dan zijn we er na de vakantie helemaal klaar mee. We zijn nu met al je feestjes nog thuis gebleven en je zegt ieder jaar weer dat je graag een keer ergens naar toe wilt. En dat gaan we nu dus doen. Je krijgt een paardenfeestje. Het was wel een hele klus om wat te vinden, eerst hadden we er eentje in Veere maar daar gaan je 10 juli met Lindsey haar kinderfeestje naar toe. Dus dan is het niet leuk dat je hetzelfde hebben en ook zo vlak achter elkaar. Toen eentje gevonden in Wolphaarsdijk maar die doen het vanwege drukte niet in juli en augustus. Vervolgens eentje in Colijnsplaat maar die eigenaresse zat midden in de chemo's dus die zag het niet zitten om met kids wat te doen wat mama heel goed begrijpt. Nu gaan we dus naar Burgh Haamstede, wel wat verder. Maar wel eentje waar diverse mogelijkheden waren en je zelf een beetje kon kiezen wat je wilde. En dat hebben we ook gedaan, je gaan de pony's poetsen en mooi maken, hoefijzer versieren, 2x een korte huifkartocht maken, spelletjes doen op/met de pony's en daarna een kleine shoot met de mooie gemaakte pony's. Dus een druk maar leuk programma. We vieren het zaterdag 19 juli, de laatste zaterdag voordat de vakantie begint. Maandag mag je de uitnodigingen uitdelen.