Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

veel regen

21 juni 2021

Vanochtend regende het echt zo hard en vanaf dat we beneden waren bleef het ook zo hard regenen. Mama had geen zin om ons helemaal nat te laten regenen. Zeker jij niet want je werd vanochtend snotterig wakker. Van het weerbericht voor de rest van de dag werden we ook niet veel vrolijker. Het was een lange, natte dag. Mama heeft je dus lekker naar school gebracht. Jochem jij moest een uurtje later beginnen maar je was wel ongeveer tegelijk uit met Fleur. Dus mama heeft ook voor gesteld om jou naar school te brengen. Het hoefde voor jou niet perse. Je wilde zelf gewoon fietsen. Maar omdat mama aan hield en ik zei dat ik het niet erg vond omdat je ook bijna gelijktijdig uit waren en omdat het nog steeds best hard regende, vond je het dan toch goed. Papa zei dat ik gek was als ik je naar school bracht, dat had Opa nooit gedaan bij papa. Tja... dat kan best. Ook vanmiddag om kwart over 2 regende het nog best hard dus je waren allebei blij dat we met de auto waren gegaan.

vaderdag

20 juni 2021

Vandaag vaderdag... mama hoorde rond 8 uur al de eerste heen en weer lopen naar de badkamer. En niet veel later volgde de ander. Het was dus echt maar een kort nachtje voor allebei. En zeker voor jou Fleur, jij kan daar toch wat minder goed tegen. Mama had gisteren gezegd nog niet zeker te weten of we een ontbijtje op bed klaar gingen maken. Afhankelijk van hoe laat jullie wakker waren en of het nog zo warm boven was. Maar omdat mama jullie allebei al hoorde lopen is mama om kwart voor 9 met jullie naar beneden gegaan om ontbijt klaar te maken. Papa leek op dat moment ook wakker. Maar toen we een half uurtje laten boven kwamen met de cadeautjes en ontbijt was hij toch in diepe slaap en moesten we 'm echt wakker maken. Dus het was zeker een verrassing voor papa. Gisteren tijdens het eten zei hij dat hij graag een gebakken eitje wilde met ham en kaas. Geen idee of dat een grapje was, maar wij hebben vanochtend dus een eitje gebakken voor papa. Met nog wat broodjes met beleg, stukjes eierkoek en suikerbrood met aardbeien. En uiteraard een bakje espresso voor papa en thee voor mama. Papa was blij verrast en moest nog wel echt even wakker worden. Omdat we gebakken ei hadden, hebben we eerst gegeten en daarna pas de cadeautjes gedaan. Anders had papa een koud ei. Na het ontbijt mochten jullie de cadeautjes geven. Jochem jij had donderdag toen je thuis was omdat je verkouden was, zelf wat uitgezocht op Hallmark. Je had een leuke kaart uitgekozen en een doosje Leonidas. Fleur jij wilde een straatnaambord laten maken met 'Peter Daane weg' erop. En we hadden nog wat kleine dingetjes, muismat met foto's, klein fotoboekje en een pot pindakaas met papa zijn naam. Fleur jij had ook nog een mooie tekening en kaart gemaakt voor papa. Papa is dus flink verwend. 

Vanmiddag zijn we op verjaardag geweest bij Stijn die afgelopen woensdag 3 jaar is geworden. Gelukkig nog een dag met mooi weer dus we konden lekker buiten zitten. Er stond een springkussen voor de kinderen. En begin de avond kwam er een frietkar voor het eten. Je kon er friet, snacks en ijsjes halen. Jullie hebben je prima vermaakt. Fijn dat de neefjes en nichtjes weer samen kunnen spelen. Fleur jij hebt vooral met Nehamia gespeeld en je zijn ook nog even met Simone mee geweest om de paarden binnen te zetten. Die staan nu weer vlakbij de boerderij in Driewegen. En jij Jochem was ook nog best vaak op het springkussen te vinden, die was sowieso groot genoeg. Maar ook vanavond lag je wel weer wat later op bed. Mama zag dat je helemaal versleten was. Mama is maar even mee naar boven geweest, zo loopt het net wat soepeler en mama heeft je lekker toegestopt.

uit eten

19 juni 2021

Het was best wel een druk weekend. Vandaag zijn we rond 11 uur alvast naar Opa en Oma Daane geweest voor vaderdag. Vanaf daar hebben we jou Fleur gelijk afgezet bij turnen. Mama heeft je om half 3 weer opgehaald. We zijn toen nog even samen naar buiten geweest. Je wilde weer eens lekker skeeleren, dat was alweer zo lang geleden. En mama wilde ook even lekker naar buiten. Papa was toch de training van Formule 1 aan het kijken. Echt een grote ronde konden we niet doen, want we kregen een bui over ons heen. Vanavond zijn we met z'n viertjes uit eten geweest bij 't Zusje in Terneuzen. Mama is er nu al een paar keer geweest en vind het echt leuk en lekker om daar te eten. Mama wilde het ook graag een keer met z'n viertjes doen. Jochem jij had er echt wel zin in. Je had thuis al een paar keer gekeken wat er allemaal op de kaart stond. Mama had er de laatste keer een foto van gemaakt. Papa was van tevoren niet zo enthousiast omdat mama altijd best lang weg is. Papa vind het niets om zo lang te zitten. Qua eten vond hij het zeker wel heerlijk maar de lange zit vond hij maar niets. We hebben ruim 4 uur gezeten. We waren er om half 6 en om kwart over 10 stonden we pas buiten. Fleur jij hebt tussendoor veel op je telefoon gezeten en hebt natuurlijk heel wat minder op dan wij. Je was wel doodop. We moesten ook nog een rondje langs de winkels, rond half 12 waren we pas thuis en kon je eindelijk naar bed. Maar je hebt denk ik amper geslapen toen er een flinke onweersbui overtrok. Met op het laatst echt 2 flinke harde knallen. Die klonken echt niet fijn. Jochem jij kwam gelijk uit je bed. Fleur jij was ook wakker. Het is boven zo mega warm bij ons en met zo'n flinke onweersbui en hoosbuien kan je bij jullie niet de ramen open zetten dan slapen je helemaal niet. Doordeweeks kan dit ook niet echt door werkverkeer. Jullie slapen beiden aan de straatkant. Wij hebben het wel open gehouden maar echt ideaal is het niet. Ik denk dat je dus pas tegen 1 uur in slaap vielen

weer testen

17 juni 2021

Pfff.... nee he daar gaan we weer. Gisteravond was jij Jochem ineens weer snotterig. Je had gisteren nog een zelftest gedaan van school en die was negatief. Mama hoorde je vanochtend flink aan het snotteren en dacht gelijk dit word 'm niet. indecision Dan word je gelijk in een van de eerste lessen al naar huis gestuurd. Dus mama heeft naar school gebeld om je ziek te melden. De zelftest van school voldoet helaas niet als je klachten hebt dus je moet PCR test bij de GGD doen. Ze gaf een voorbeeld van een leerling uit de C klas. Die had een negatieve zelftest bij klachten, maar de PCR test was toch positief. Dus voor jou een dagje thuis en je kon om 13.33 uur terecht voor een test. Helaas zijn er nu geen online lessen meer dus je mist wel wat lessen. Je had vandaag ook een luistertoets van Engels. Als je een negatieve PCR test hebt mag je wel weer naar school ondanks de verkoudheidsklachten, dus hopelijk hebben we zsm die uitslag binnen zodat je morgen weer naar school kan. Het testen gaat al bijna normaal worden, je gaf geen kik. Je zat nu voor in de auto naast mama en ik zag wel een halve stok in je neus verdwijnen. surprise Gelukkig hadden we de uitslag redelijk vroeg binnen, rond 9 uur 's avonds. En de test was negatief, zoals mama al verwacht had. Gelukkig mag je nu dan wel weer gewoon naar school. Andere keren moest je ook met klachten na een negatieve test thuis blijven maar nu hoeft dat gelukkig niet meer. Mede omdat er ook geen online lessen meer gegeven worden denk ik. Maar je kan dus morgen weer gewoon naar school.

Fleur jij moest eigenlijk naar de praktijkondersteuner maar dat hebben we ivm met het testen van Jochem even 2 weken uitgesteld. Dus zo had je een rustige middag voordat je naar paardrijden moest. Je mocht vandaag weer op Lexi rijden en je had er helemaal zin in. Je ging je best doen om er niet af te vallen, kijk dat is een goede spirit. De juf heeft wel al gezegd dat je volgende week op buitenrit gaan. En vanaf volgende week mag er ook weer bij de les gekeken worden. Dus dat is wel super leuk! Je bent zo blij dat het opzadelen en het hoofdstel aan doen nu helemaal in je eentje lukt. Vooral het bit in doen was altijd een dingetje. Dus dit is echt een overwinning voor je. Ook de laatste 2 keren bij Beppie lukte het. Het was vandaag echt flink warm en benauwd. Er stonden diverse buien op maar we hebben het gewoon droog gehouden, alleen was het wel heel warm. Je kwam helemaal blij terug, want je was niet van Lexi afgevallen en ook was hij op de linker en rechterhand in galop gegaan. Na de les mochten je de pony's buiten even lekker afspoelen onder de douche zodat ze ook een beetje af konden koelen. Super leuk dat je dat zelf mocht doen. Je werd zelf ook nat en het water liep af en toe je laarzen in maar ook voor jou was het warm geweest dus dan is dat niet zo erg. Je moest wel weer even oefenen met de paardenknoop om Lexi vast te zetten. Dat heb je al zo lang niet gedaan, bij de Pagter moest je dat natuurlijk iedere week doen. Eerst mocht je Lexi goed nat maken en daarna droog maken met een zweetmes. Daarna mocht hij weer terug op stal. Hij zag er toen helemaal mooi glanzend uit. Nog wat snoepjes gegeven als beloning voor de fijne les en daarna ging je weer naar huis, 

vaccinatie

15 juni 2021

Vandaag had jij Fleur heerlijk studiedag, niet verkeerd met dit warme weer. Jochem jij had wel gewoon school, je had wel de luxe dat je pas het tweede uur moest beginnen. Vanochtend moesten zowel papa als mama voor de eerste vaccinatie. Er zat 2 uur tijdsverschil tussen onze afspraken dus we zijn om half 9 maar samen gegaan omdat Jochem nog thuis was. Anders had je mee moeten gaan of we hadden je alleen thuis moeten laten. We hebben wel netjes gevraagd of dit mogelijk was. En dat was geen probleem, het gaat er vooral om dat je dan wel dezelfde datum gepland hebt staan. Voor ons beiden was het geen twijfel wel of niet vaccineren. Het is vooral een verademing dat je weet dat we straks weer meer vrijheid gaan krijgen mede door deze vaccinatie. We hebben beiden dan ook gelijk online een afspraak gemaakt zodat ons jaartallen mochten. Het was zo gebeurd. Papa ging als eerste, daarna mama. Omdat mama borstkanker heeft gehad aan de linkerkant mogen ze aan die kant niet prikken. Gelukkig is mama ook linkshandig dus dat kwam goed uit. Het prikje zelf vond mama echt wel even vervelend. Mama zet zelf ook maandelijks een injectie en daar heeft mama dat ook weleens, als je huid stug is ofzo. Papa vond de prik juist niet vervelend. Na een kwartiertje wachten mochten we weer weg en konden we terug naar Fleur. Mama is heel de dag akelig geweest, draaierig in m'n hoofd en m'n maag draaide ook steeds rondjes. Maar of het door die prik komt weet mama niet. Door de warmte slaapt mama steeds heel slecht en dan heeft mama ook vaak een ochtend nodig om bij te komen. Toch had papa ook wel een beetje last van een draaiende maag. De plek van de prik voelt een beetje beurzig en stijf maar eigenlijk valt het voor de rest reuze mee. 

Fleur jij had vandaag een zwemdate met Lisa bij ons. En daar hebben je uitgebreid van genoten. Ze kwam om 12 uur, mama heeft toen pannenkoeken voor jullie gebakken. Rond half 2 zijn je het zwembad in gegaan en om 6 uur moest mama jullie er echt uitvissen. Het was een fijne verkoeling want het was best hot vandaag. Ook het buikschuiven en zwemband schuiven op de airtrack blijft bij iedereen een hit. Mama heeft wel goed gezegd dat je vanaf 1 kant moesten glijden voordat er weer botsingen komen. Je waren echt niet uit het zwembad te krijgen. Mama heeft vanaf kwart over 5 volgens mij wel meer dan 5x gezegd dat Lisa naar huis moest. Maar mama kreeg een grote mond van jou en Lisa wilde nog niet. Je bleven gewoon in het zwembad zitten en verder spelen. Vervolgens pas om kwart voor 6 gingen jullie eruit omdat mama toen wel een beetje boos werd. Eenmaal aangekleed gingen je weer op de airtrack verder pff... daar houdt mama niet zo van hoor. Dat heeft mama ook duidelijk tegen je gezegd, anders is het even klaar met hier thuis spelen. Mama wilt dat er dan gewoon geluisterd word.