Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

proefje rijden

12 juni 2021

Vandaag had je weer een proefje om te rijden. Waarschijnlijk de laatste voor de zomervakantie. Je moest om 13.37 uur rijden dus mama kon je haren nu heel wat eerder doen. Mama heeft het maar gelijk na het ontbijt gedaan, het kan maar gebeurt zijn. Je had alvast je wedstrijdpolo aan zo hoefde er niets meer over je hoofd. Tot 10 minuten van tevoren heb je nog wel lekker in je korte broek rond gelopen. Het was vanochtend nog niet heel zonnig maar wel prima qua temperatuur. Richting de middag kwam steeds meer het zonnetje door. Je was wel weer wat zenuwachtiger dan de andere keren maar begrijpelijk want het is nu de eerste keer dat je F3 moet gaan rijden en dan is het galopperen erbij toch spannend. Voor het eerst mochten er nu ook weer prijzen uitgereikt worden tot en met de 17 jarigen. Dus er waren nu allemaal kleine groepjes waar daarna een prijsuitreiking was. Bij de meeste groepen waren er maar 4 of 5 kinderen maar de F3 was de grootste groep met 13 kinderen dus daarom waren er ook 4 bekers in deze groep. We moesten nu dus blijven wachten tot iedereen van de F3 haar proefje gereden had. Dus het was een lange zit voor ons. En het liep ook zeker een half uur uit. Je vond het proefje zelf goed gaan en Kyona die gelezen had zei dat je het ook goed deed. Maar het was nu afwachten tot iedereen klaar was voordat je de punten kreeg. Je kwam wel gelijk verkeerd binnen dus je zal wel iets minder punten hebben. Gelukkig was de kantine nu open dus gelijk na je proefje hebben we wat gedronken en later nog een keer met een zakje chips. Rond half 4 was dan eindelijk de prijsuitreiking. Je werd niet als eerste opgelezen en de eerste diek opgelezen werd had 209 punten, net te weinig voor een stempel. Ook daaropvolgend werd je nog niet opgelezen. Dus mama zei als dat je dan sowieso een stempel had. En je had weer netjes 218 punten. Netjes hoor lieverd! Geen beker, maar daar doen we het ook niet echt voor. Je doet het vooral voor het plezier. Nu de prijsuitreikingen weer mogen, kregen je ook allemaal een rozetje en daar was je ook helemaal blij mee. Toen jij aan het rijden was, scheen het zonnetje nog niet volop maar later in de middag wel en was het echt heet. Zeker met lange broek en laarzen.

Jochem jij bent vandaag weer wezen voetballen. Eigenlijk stond er een wedstrijd gepland. Er is nog een kleine poule van 5 wedstrijden georganiseerd. Maar bij de tegenpartij waren er teveel afvallers dus is de wedstijd verplaatst naar donderdag. Maar last minute is er nog een oefenwedstrijd georganiseerd tegen Zeelandia. Je had niet veel zin maar je bent toch geweest. Nog wel met de tape op je knieen zodat je wat extra steun hebt. Je hebt een kwartier gespeeld daarna ben je er uit gegaan. Gisteren met de sportklas was je voet dubbel geklapt en met het voetballen kreeg je daardoor na een poosje toch last van je knieen. Goed dat je het zelf aan hebt gegeven. Zo heb je toch mee kunnen doen.

schoolreisje

11 juni 2021

Yes... vandaag ging je op schoolreisje met beide groepen 5. Helaas waren de vooruitzichten voor de ochtend niet super, maar vanmiddag stond er weer volop zon op. Zal je net zien hebben je in de speeltuin bewolking en als je naar huis gaan is het weer stralend en dat was inderdaad ook zo. Gelukkig was het vanochtend wel gewoon droog en een aangename temperatuur, eigenlijk ideaal speeltuinweer. Maar het was wel wat kouder om in het pierenbadje te gaan. Je moesten je bikini al aan doen omdat er daar geen ruimte was om jezelf om te kleden. Je bent er wel in geweest maar je zei dat het water heel koud was. Mama is zowel vanochtend als vanmiddag met de klas mee gefietst als begeleiding. Maar het fietsen ging super goed. Je kan merken dat je wat ouder worden. Op de terugweg heeft mama Chauncey geduwd want die had het zwaar op haar kleine fietsje. Vanwege de corona bleven je zoveel mogelijk per klas bij elkaar in jullie eigen bubbel. Zo mochten de klassen om de beurt het water in. Mama had voor beide klassen nog eierkoeken mee gegeven, per stuk in gepakt dus geheel coronaproof. Na afloop kregen je van school nog lekker een ijsje. Je hebt op de heenweg samen met Lisa gefietst en op de terugweg met Hayley. Je had het erg leuk gehad. Natuurlijk is het niet als een echt schoolreisje, maar wel een super leuk alternatief en fijn dat er toch iets georganiseerd is. Bij de speeltuin vroeg mama of je nog met iemand wilde spelen. Je wilde met Rowena of Nina maar die hadden al samen afgesproken dus heb je geregeld dat ze samen met jou mee gingen zodat je met z'n drietjes het zwembad in konden gaan. Normaal vind mama dat niets met z'n drietjes maar met die warmte weet mama dat je toch vooral in het water zitten. Op de terugweg richting school kwam het zonnetje steeds meer door en uiteindelijk was het gewoon hartstikke warm. Dus heerlijk om dan te plonzen met vriendinnetjes in het zwembad. En dat ging eigenlijk ook super goed, niets geen gekibbel of iets onderling. Je zijn continu het water in geweest. Je zaten ook weer te zeuren om te logeren bij elkaar maar dat doen we een andere keer wel als we het van tevoren afspreken en niet zo last minute. Rowena wilt wel graag dat jullie tweetjes in de zomervakantie een keer blijven logeren. Ze had het zelf al verteld en haar moeder appte het ook nog. Dus dat is inderdaad wel leuk om een keer te doen. Je was aan het eind van de dag wel versleten. Je had natuurlijk heen en weer gefietst naar Middelburg, heel de ochtend gespeeld en heel de middag in het water gezeten dus het was genoeg geweest voor je. Je bent om half 9 al naar bed gegaan. Normaal bleef je best lang op op vrijdag omdat we dan The Voice keken maar dat is nu klaar dus je vond het nu ook helemaal niet erg.

oefenen en Jochem fysio

10 juni 2021

Ook deze week hebben je weer heerlijk kunnen genieten van het mooie weer en het zwembad. Maandag had jij Fleur niemand om te spelen. Je had afgesproken met Nina, tenminste dat appte je om half 9. Vervolgens appte je in de kleine pauze weer even dat ze ineens met iemand anders afgesproken had. Je hebt het nog aan een paar meiden gevraagd maar ze konden allemaal niet. Je baalde best wel. En durft dat toch nog steeds niet echt te zeggen. Gelukkig kan je het nu wel al beter opvangen dan een paar weke geleden. Je zei dat je dan wel met Jochem zou gaan zwemmen. Maar Jochem heeft sinds deze week ook weer zijn volledige schooluren en volledige lessen dus die was later thuis. En moest daarna ook nog zijn huiswerk doen dus is mama met je het zwembad in gegaan. Dinsdag is Lisa bij je komen zwemmen want haar ouders hadden een crematie. Papa en mama waren wel aan het werk maar mama is wel een paar keer wezen kijken en Jochem was ook beneden. Woensdag is Nina weer bij je komen zwemmen, je zijn toen bijna heel de middag in het water geweest. Mama is toen tussendoor naar de fysio geweest, toen was papa al wakker. 's Avonds is mama wezen eten met m'n zussen bij 't Zusje in Terneuzen dus jullie hebben met z'n drietje gegeten. Tijdens dat mama weg was heb je een flinke botsing gemaakt met Nina op je airtrack tijdens het glijden op de zwemband. Je had niet echt iets gezegd, tijdens het eten had je het pas tegen papa gezegd. Mama wist van niets. Maar vanochtend zag mama ineens een dikke lip bij je, plus echt ook een flinke blauwe plek op je lip. Je had ook een tand door je lip. Dus je zijn echt met flinke snelheid tegen elkaar geklapt. Nooit geweten dat je lip blauw kon worden. Als je het nu ook gewoon gezegd had tegen papa hadden we nog kunnen koelen en was het vast minder erg geweest. Het leek alsof je met stift in je mond had gezeten.

Vandaag begon de dag echt grijzig, mistig en koud. Gelukkig kwam begin de middag het zonnetje weer goed door en was het zelfs flink warm. Helaas konden je nu niet echt het zwembad in want Jochem jij moest om half 4 naar de fysio. Je klaagt al 2 weken over pijn in je knieen, je bent dus ook niet wezen voetballen. Mama heeft uiteindelijk toch maar gemaild naar de fysio of je eerder terecht kon. En gelukkig kon dat vanmiddag. Je Je was pas rond 10 over 3 thuis, had gym gehad en was dus best bezweet. Je bent even snel het zwembad in geweest om te spoelen en daarna zijn we naar de fysio gegaan. Het was wel echt nodig, het is in eerste instantie begonnen met je rechterknie en later ook je linkerknie erbij. De rechterknie was inderdaad wel erger. Er stond heel veel spanning op dus ze heeft ze goed los gemaakt en daarna toch maar ingetaped met sporttape. En nu toch maar weer over 2 weken een afspraak.

Fleur jij had weer paardrijden. Je mocht weer op je lievelings pony Beppie rijden. Vandaag mocht je voor het eerst je nieuwe proefje oefenen voor zaterdag. Waarbij je ook voor het eerst moest galopperen en dat vond je wel spannend. Maar het ging best goed, alleen de gebroken lijn moest je wat netter rijden. En Beppie gaat op de ene kant wat minder makkelijk in galop en dat ging dus ook met oefenen niet heel goed. Hopelijk gaat het zaterdag beter. Maar het ligt niet aan jou, dat ligt echt aan Beppie. Ondanks dat heb je wel zin in zaterdag. Mama kreeg toevallig vandaag een herinnering op facebook dat je precies 2 jaar geleden je eerste echte paardrijles had. Je rijdt nu dus alweer 2 jaar paard. 

spelletjesdag manege

05 juni 2021

Vandaag de spelletjesdag op de manege waar je in eerste instantie best tegenop hebt gezien, maar gisteravond zei je dat je er helemaal zin in had! Heel fijn dat je er nu gewoon zin in had. Helaas waren de vooruitzichten voor vanochtend nog niet zo goed, er stond miezerregen op de planning maar de rest van de middag bleef het wel droog. Ook de temperatuur was een stuk minder, maar 14 graden. Alles werd in de buitenbak gedaan en het veldje er naast dus dan maar een shirt met vest erover en je zomerjas voor de kou. De spelletjesdag begon om half 11 en duurde tot half 5. Je mocht niet heel veel eerder aanwezig zijn en het was alleen afzetten ivm corona. De hulpmeisjes stonden klaar om je op te vangen. Gelukkig kwam Lieke uit je groepje ook net aan dus zijn je beiden richting de buitenbak vertrokken. Mama kreeg niet eens een kus meer, maar dat is alleen maar een goed teken. We hadden de broodjes voor de lunch gesponsord dus mama heeft nog wel even geholpen om alles in de kantine te zetten. Maar mama heeft je niet meer gezien. Mama heeft een lekker relax tekendagje ingepland, mama is druk geweest met stenen tekenen. Dat werkt heerlijk ontspannend. Tussendoor kwamen er op instagram wat foto's voorbij. Om kwart over 4 is mama weer vertrokken om je op te halen. Je had het reuze naar je zin gehad. Je hadden heel veel gedaan. Maar je wilde het niet in de auto vertellen aan mama, want dan moest je het 2x vertellen als je het thuis ook weer tegen papa moest vertellen.wink Dus mama moest wachten. Maar zoals mama van tevoren al gezegd had, je zou het echt naar je zin hebben en dat was ook echt zo. Je zei het zelf ook. Je hebt veel met Lieke opgetrokken maar bij de groepspelletjes zaten je in vaste groepjes. En dat is ook goed want zo leer je ook andere meisjes kennen. Je hadden diverse kinderspelletjes gedaan in de merrie wei zoals anna maria koekoek, chinese muur en tikkertje. En met de paarden hadden je oa estafette gedaan. Tussendoor nog een snoepje op en chips en tussen de middag hebben je een broodje knakworst en rozijnenbol of eierkoek van ons op. En uiteraard een aantal keren gedronken. Het was een geslaagde dag. Mama is blij voor je, want zulke dingen onthou je en maken het voor jou heel wat makkelijker voor een volgende keer. Alle nieuwe dingen vind je toch best eng en spannend. 

buitenrit

04 juni 2021

Het mooie weer van gisteren is abrupt geëindigd na flinke regen en onweer. Vandaag was het niet een super mooie dag, de dag begon bewolkt en af en toe nog wat gemiezer. De temperatuur was nog wel best lekker. Maar dat was niet gek na een nacht van 18 graden. Maar begin de middag kwam steeds meer het zonnetje er doorheen en werd het toch nog een heerlijke middag. Papa en mama hadden nog wat werk met chocolade. Jij Fleur had vandaag weer paardrijden. Je vond het wel lastig wat voor kleding je nu aan moest doen omdat je al zo lang buiten rijdt, ook met minder weer. Als het aan jou lag had je nog een shirt met vest er over aan gedaan. Maar dat vond mama echt te warm. Uiteindelijk heb je met tegenzin een shirt met lange mouwen aan getrokken en heb je ook je vest nog mee genomen. Uiteindelijk was jij de enige met lange mouwen, de anderen hadden een shirt met korte mouwen aan. De juf had al een aantal keer tegen jullie gezegd een keer een buitenrit te gaan doen met jullie. Mama zei onderweg nog dat het daar vandaag wel ideaal weer voor was. Toen je naar buiten kwamen lopen met het zadel samen met de anderen, hoorde mama gelijk al dat je op buitenrit gingen. Iedereen was even enthousiast, jij ook! Je wilde dat zo graag, het was alweer zo lang geleden. En je mocht je eerste buitenrit van de manege hier op Beppie doen. Je was helemaal blij en had er super veel zin in. We hebben nog snel even naar Oma gebeld want daar rijden heel vaak paarden lang. Dus oma vroeg al steeds of jij ook een keer langs kwam. We wisten natuurlijk niet hoe de route zou zijn maar dan konden Opa en Oma in elk geval wel goed opletten of je voorbij zou komen. Je mocht in de kleine buitenbak opstappen en daarna zijn je vertrokken. Mama is gebleven tot je weg ging en daarna heeft mama jullie nog ingehaald met de auto. En ja hoor.... rond 5 over 6 kreeg mama app en daarna foto's door gestuurd van Opa en Oma. En heel stom... mama moest gewoon huilen bij het zien van die foto's! Mama is zo enorm trots op je! Je komt van zover, alles was nieuws voor je hier. Je hebt dit toch helemaal in je eentje geflikt. Zo blij dat je nu eindelijk je draai gevonden hebt. Heerlijk om je snuitje te zien toen je terug kwam. Je hebt echt genoten! Je kregen na afloop nog een lekker ijsje van de juf omdat ze van de week 25 jaar les geeft. En je mochten helpen met de hulpmeisjes om de paarden schoon te spoelen wat je natuurlijk ook helemaal leuk vond.

We hebben vandaag ook te horen gekregen dat je toch nog een soort van schoolreisje krijgen volgende week vrijdag. Vorig jaar hebben je dat ook al moeten missen. Niet heel groots zoals andere jaren maar je gaan in elk geval weg. Je gaan met beide groepen 5 op de fiets naar speeltuin Meiveld in Middelburg. Super leuk dat ze toch iets hebben weten te organiseren.