Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

plons dates

02 juni 2021

Fleur jij hebt de afgelopen dagen echt volop van het zwembad kunnen genieten. Het was de afgelopen echt prachtig weer. Maandag had je volgens mij flink opgeschept in de kring op school dat we een heel groot zwembad hadden in de tuin. 's Middags deed je een berichtje of Nina mee mocht komen en Rowena had gelijk ook al gevraagd of ze van de week vrijdag mocht komen zwemmen. Maar dan werd het alweer minder mooi weer dus hebben we geregeld dat ze vandaag mee kwam uit school. Vandaag was het de warmste dag van de week en ook gelijk de laatste stralende dag met zo'n 28 graden. Zo heb je 2 dagen, maandag en vandaag een hele middag in het zwembad gepoedeld. Je hebben de grootste lol gehad samen zowel maandag als vanmiddag. Je kwamen er alleen uit om naar de wc te gaan of om iets te eten of te drinken. Vanmiddag had je met Rowena wat nieuws ontdekt, met een zwemband over een natte airtrack glijden. Dat ging echt hard! Je hadden de grootste lol. Van de week zijn we er ook nog iedere avond even in geweest, even het zweet afspoelen en afkoelen van de warmte. Zo fijn dat we nu eindelijk mooi weer hebben. De komende dagen word het wat minder mooi, maar nog wel steeds ongeveer 20 graden. Dat is beter dan we afgelopen weken steeds gehad hebben

Er zijn ook weer wat positieve ontwikkelingen wat betreft je ex bff Hayley. Voor de meivakantie hadden je met de koningspelen al best veel met elkaar opgetrokken. Het viel mama toen gelijk op en aan de ene kant was het ook vertrouwd om je samen te zien. Je leken wel 2 magneten die naar elkaar toe trekken zoals voorheen. Maar je was toen toch ook best wel een beetje verward, want was het tijdelijk omdat Ashley er die week toen niet was of bloeide het contact toch weer een beetje op. Dat wist je toen nog niet en mama ook niet en mama kon het je helaas ook niet vertellen. Je stond er zelf wel voor open en dat mocht ook van mama. We hebben het er met Elsbeth ook uitvoerig over gesproken. Als jij er klaar voor bent, is dat alleen maar goed. Mama heeft wel gezegd dat je niet te hoge verwachtingen moest hebben en dat het tegen kon vallen. Maar je vond het best zoals het ging. Je hebt nu immers ook andere leuke vriendinnetjes. De eerste dag gelijk na de vakantie had ze nog niet naar je om gekeken dus was je toch een beetje teleurgesteld. Maar nu zeg je toch steeds meer dat je samen spelen. Vorige week had ze zelfs gevraagd of je met haar naar de gym wilde fietsen. Dat is iets wat je helemaal niet meer verwacht had. Ook op school spelen je weer regelmatig samen of met anderen erbij. En nu zei je van de week dat Hayley zelfs een keer wilde afspreken. We gaan zien hoe het verder loopt. Voor ons hoeft het niet perse, daar is best veel voor gebeurd. Maar als jij het zelf wilt en gaat goed, is het prima. Jullie als kinderen zijn toch wat meer vergevingsgezind dan ons volwassenen. 

Genieten!

30 mei 2021

GENIETEN!!! En dan ook echt genieten met hoofdletters. Wow... wat hebben we 2 heerlijke dagen gehad met volop zon. Wat waren we hier met z'n allen zo aan toe. Niet veel doen en vooral genieten van het zonnetje. Gisteren hebben we het zwembad weer opgebouwd en gevuld. Er zat nog maar een bodempje water in of jullie wilden er al in. En dat was koud!! De temperatuur was amper 18 graden. Maar je hadden de grootste lol en zijn er echt wel even in geweest. We hebben ook de airtrack weer geinstalleerd, dat wilde je zo graag. Helaas liep hij langzaam leeg. Na nog een keer oppompen hoorde mama dat hij idd leeg liep en er een gaatje in zat. Balen! Gelukkig was papa bij de gamma dus heeft mama snel geappt om de juiste lijm mee te nemen. Toen je van half 2-half 3 naar turnen was heeft mama 'm geplakt maar je mocht de airtrack pas na 6 uur weer opnieuw oppompen dus je hebt er helaas niet verder op kunnen spelen. Maar je hebt je wel samen met Jochem heerlijk vermaakt in het zwembad. Gisteren was het water echt nog niet super warm maar het deerde je niet. 

Vandaag hebben we de 3 tuinslangen nog een paar uur in het zwembad gehangen tot het vol was. Papa had wel gelijk de verwarming aan gezet zodat het water wel op kon warmen. Zo warmt het deels door de zon en door de verwarming en zo was de temperatuur vandaag toch 24 graden. En dat is heel wat aangenamer en toch 6 graden warmer dan gisteren. Begin de middag zijn je het zwembad in gegaan en je zijn er tot bijna half 4 in gebleven. Het was nu ook echt wel flink warm in de achtertuin. Bizar dat het vorige week nog zo'n groot verschil was qua weer en temperatuur. Daarna zijn we op de fiets naar de stad gegaan, even een ijsje gehaald en we hebben nog een rondje door het Nollebos gedaan. Zo'n 20 stenen weg gelegd en ook weer ongeveer zoveel gevonden. Dus dat viel niet tegen. De eerste zagen we vlak bij onze winkel toen mama een mooie plekje vond voor een steen, lag er precies op dat plekje ook eentje. Het was dus een heerlijk weekend. Ook de komende dagen blijft het prachtig zomerweer. Dus daar gaan we ook zoveel mogelijk van genieten.

schoolfotograaf en kinderfeestje

28 mei 2021

Vandaag kwam de schoolfotograaf bij jou op school Fleur. Mama vind het altijd zo lastig wat te doen met je haar. Je wilt op de foto wel iets van je haar zien en niet dat het glad naar achteren zit. Gistermiddag hebben we nog even wat dingetje geprobeerd in je haar en daar foto's van gemaakt zodat we konden kijken wat handig was en wat leuk stond. Het leukste vond mama de haarbandvlecht, maar met losse haren naar school en daarna een kinderfeestje was niet echt de juiste combinatie. Dan zat je haar vol met klitten en knopen, dat is altijd zo snel bij jou. Als je geen feestje had gehad, dan had mama het nog wel aangedurfd. Nu vond mama het niet verstandig. Na een paar dingen proberen, was mama nog geen steek verder. surprise Wat dat betreft is het met een knul veel makkelijker hoor! Qua kleding wist mama het wel gelijk, een lekker vrolijk jurkje wat mooi uitkomt in je gezicht en op de grijze achtergrond. Voordeel was nu wel dat je nog niets geen zomerkleding gedragen hebt dus is het ook leuk om te dragen omdat het nog nieuw is. Mama heeft een vestje en legging in je tas gedaan en vanochtend alleen kousen aan gedaan bij je jurk. Heerlijk weer die vrolijke kleuren. Mama wilde eigenlijk een spijkerjasje over je jurk doen. Maar dat mag dus niet van de meester, want dat is een jasje en jassen moeten uit. Beetje oudbollige gedachte, je hebt meerdere jasjes maar dat mag dus niet. indecision Mama had vanochtend de wekker om 7 uur gezet en jou ook vrij snel wakker gemaakt. Jij mocht vanochtend de knoop doorhakken wat je in je haren wilde. Je wilde een schuine staart. Maar omdat er dan veel haren uitpieken heeft mama nog een kleine opvlecht bovenop gemaakt zodat er ook nog een klein vlechtje in je staart zat. Nog een mooi roze bloem speldje erin en je zag er prachtig uit. Lipgloss op je lippen om het af te maken. Gelukkig waren je als eerste aan de beurt, dat vond mama wel een fijn idee, want dan zat je lippenstift er in elk geval nog op en zat je haar ook netjes. We waren om kwart over 8 klaar, wat later dan anders maar nog wel gewoon op tijd. Vanmiddag uit school had je een kinderfeestje dus je mocht bij mama achterop de fiets.

Vandaag had je weer het eerste kinderfeestje. Door de corona heeft dat ook een tijdje stil gelegen. Tegen 7 uur mocht mama je weer ophalen bij het kinderfeestje van Rowena. Tussendoor had mama al een beetje mee kunnen genieten door de foto's die we door gestuurd kregen, het zag er heel geslaagd uit. Je zijn uit school naar hun huis gaan lopen, maar onderweg hadden je al diverse spelletjes om te doen. Snoepjes memory, spijkerpoepen, voetballen met een ballon, kijken hoeveel marshmallows er in je mond pasten, boter kaas en eieren enz. Toen je bij hun thuis waren moesten je door een spekjes bad naar binnen. Daarna hebben je de cadeautjes gegeven. Ook hebben je nog heerlijk zen met een maskertje op de trampoline gelegen. Om 7 uur kon mama je weer ophalen. Marlies had een uurtje daarvoor nog gebeld met de vraag of mama Nina mee wilde nemen en bij oma af wilde zetten omdat ze naar de HAP moest met Swen, waarschijnlijk met een gebroken pink. Je had het reuze naar je zin gehad. Mama vond dat je haar nog best wel netjes zat. Wel had je weer een paar keer pech gehad, je had beiden voeten een paar keer gestoten en op de ene zat echt een flink ei bovenop dus je kreeg je schoen bijna niet aan. Ook bij je enkels was het dik. Vorig jaar had je toen ook al pech, toen had je je kleine teen gestoten tegen de parasolvoet. indecision Er rust geen zegen op voor je geloof ik. Je had chocolade fondue gegeten, allemaal lekkere dingen die je in de chocolade konden doen. Dat was dus flink snoepen. We hebben Nina afgezet bij Oma en omdat we toch in Paauwenburg waren, zijn we gelijk even langs Opa en Oma gegaan want papa en Jochem gingen bij Opa het gras maaien. Hij kan dat helaas nog steeds niet zelf doen. We zijn er even een kwartiertje geweest, toen zijn we richting huis gegaan. Kon je alvast douchen en je haren wassen en daarna hebben we gezellig samen the voice kids gekeken.

in de ochtend afspraak en springles

27 mei 2021

Gisteren heeft mama de MRI gehad van m'n rechterknie. Met het intapen bij de fysio is de knie wel wat tot rust gekomen. Helaas nog zeker niet klachtenvrij maar het gaat wel wat beter. Mama vind het nooit zo fijn liggen met de MRI. Gelukkig hoef je er met je knie niet zo ver in. Mama heeft ongeveer een half uur gelegen en had behoorlijk pijn in de linkerknie van het liggen op een harde ondergrond. indecision Kom je voor een MRI van de ene knie, heb je tijdens het onderzoek veel last van de andere knie. Niet fijn. Volgende week donderdag heeft mama een telefonische afspraak met de orthopeed voor de uitslag.

Vandaag hadden we een keer 's ochtends een afspraak bij de praktijkondersteuner. Dat had wel heel wat voeten in de aarde want je zat er over in dat je dan later op school kwam, dat het hek misschien dicht zou zijn of de deur. Je was er steeds mee bezig. Mama had al een berichtje naar de meester gedaan om het te vragen en hij begreep het gelijk dat je daar mee zat, typisch de gedachte van jou. Het hek is gelukkig altijd open onder schooltijd en als de deur nog dicht was, mocht je op het raam kloppen maar dat was gelukkig niet nodig. Mama heeft gewacht tot je binnen was. We moesten er om kwart over 9 zijn, het was ook een uitzondering deze afspraak maar anders had er veel meer tijd tussen gezeten en dat wilden we niet. Volgende keer weer gewoon na schooltijd. We hebben eerst over de afgelopen 3 weken gebabbeld, over de leuke en minder leuke dingen die je mee hebt gemaakt. Ook hebben we het even wat uitgebreider gehad over de spelletjesdag van de manege waar jij zo tegenop zag. Ze heeft wat tips gegeven. Daarna zijn we nog verder gehad met dat van vorige keer, het zogenaamde stappenplan van voelen, denken en doen wat jou kan helpen om dit vaker in lastige situaties te gebruiken. En zo was er snel weer een uur voorbij. Je hebt daar nog even een koekje gegeten want de pauze die miste je nu net en om half 11 was je weer terug op school. Vanmiddag kreeg mama nog een berichtje van de meester dat alles goed was gegaan. Fijn om te horen, want van tevoren zag je heel wat leeuwen en beren op je pad.

Vanmiddag had je bij paardrijden springles. Vorige keer hoorde je het pas tijdens het opzadelen, nu wist je het gelukkig al een week van tevoren. En kon je jezelf een beetje voorbereiden. Je vond het wel spannend maar zag er niet echt tegenop. Je had gehoord dat de juf zei dat Lexi graag deed springen. Dus je hoopte stiekem een beetje dat je op Lexi mocht rijden. En dat was ook zo. Dus voor deze keer was je blij dat je op Lexi mocht. Je hebt alles weer helemaal zelfstandig gedaan, dat geeft je ook altijd weer een boost. Bij het ophalen zag mama een beetje een bedrukt en moe gezicht. Toen mama er naar vroeg zei je dat je helaas was gevallen. indecision Balen lieverd. Je was op je heup gevallen en dat was niet zo lekker. De eerste 2 keer weigerde ze om te springen, de 3e keer was je eraf gevallen en sprong Lexi min of meer over jou in plaats van het parcours. En de 4e keer ging het in 1x goed. Daarna gingen ze steeds hoger maar dat was voor kleine Lexi wat te hoog en jij durfde het ook niet zo aan. Maar mama vind het dan wel goed dat je dat aangeeft. Je vond het dus wel spannend, zeker omdat je er af viel tijdens het springen maar toch vond je het ook wel leuk. Het is ook de 2e keer dat je het doet dus dan mag je het ook spannend vinden. Je hebt het toch gewoon gedaan. Mama vind het alleen zo sneu dat je er dan weer af bent gevallen. Maar goed je kijkt er wel goed op terug. En dat is het belangrijkste en je hebt er sowieso weer van geleerd. Mama is wel trots op je! Mama heeft na het eten nog even gekeken of het niet blauw was anders kon mama er iets opsmeren. Maar er was gelukkig niet veel te zien. Hopelijk blijft dat zo en is het morgen niet erger geworden.

Vandaag kwam je met een goed bericht thuis. Sandra, de moeder van Hayley doet regelmatig overblijf en je was toch altijd een beetje 'bang' voor haar. Je voelde je niet jezelf en niet fijn als zij op het schoolplein was. Ze negeerde je meestal ook net als toen een keer bij die speeldate met Nina toen je Hayley gingen halen. Maar vandaag zei je dat ze zomaar tegen je had gepraat, je was in de pauze samen met Hayley en Nina bij haar en het ging over de schoolfotograaf die morgen komt, dat ze dat voor de corona samen met mama deed en dat het nu helaas nog niet kon. Je was er zichtbaar blij mee en vooral opgelucht. School is toch een plek waar je jezelf op je gemak hoort te voelen.

pinksteren

24 mei 2021

Zaterdag werd er een kast van de ikea bezorgd voor in de bijkeuken. Alleen kon deze vanaf 8 uur al bezorgd worden. Dus mama had zelf de wekker om kwart voor 8 gezet, zodat we niet wakker gebeld werden. En konden jullie blijven liggen. Rond kwart over 9 kwamen ze dus zo hebben jullie toch nog 1,5 uur langer kunnen slapen. Mama was om 7 uur al voor het eerst wakker en dan lig je niet meer lekker als je weet dat er aan gebeld kan worden. Na de bezorgronde heeft papa de kast samen met Jochem in elkaar gezet. Staat ook weer super netjes zo. Fleur jij mocht vandaag eindelijk weer in de turnzaal gymen. De juf had het wel leuk gedaan want ze had gevraagd wat iedereen graag wilde doen omdat het al zo lang geleden was. Jij wilde graag op de hoge balk. Het was niet al te best weer zaterdag, heel de ochtend regen. Maar toen je moest gaan turnen was het gelukkig droog en zijn we op de fiets gegaan. Het was wel erg fris. Na het turnen zijn we nog even met z'n tweetjes naar het Nollebos geweest om wat stenen te zoeken en te verstoppen. Eind de middag is het ook weer gaan regenen.

Maandag hebben we eerst heerlijk uitgeslapen. Begin de middag zijn we even samen naar Souburg geweest op de fiets om het geld weg te brengen. We hebben gelijk een rondje gefietst op zoek naar stenen en een paar weg gelegd. En we vonden 3 hele mooie stenen. We zijn rond half 3 vertrokken richting de camping naar het feestje van Nina. We hadden een mooie taart met foto van Nina en heel wat tik tok logo's mee. En mama had een mooie blauw rainbow high pop gekocht die ze graag wilde hebben. Fleur jou hebben we niet veel gezien, je bent lekker aan het spelen geweest op de camping. Soms in de tent maar vaak waren je ook weg. Jochem jij bent nu echt op zo'n leeftijd dat je niet zo goed weet wat je moet doen en je niet echt een houding weet te geven. Er waren genoeg jongens maar je hebt een hele tijd bij ons gezeten. Pas met het bbqen ben je bij de jongens gaan zitten. We zijn heerlijk blijven bbqen, alleen gooide het weer wel een beetje roet in het eten. Gelukkig zaten we droog onder de voortent. Fleur jij kwam al snel samen met Nina met de vraag of je mocht blijven slapen. Van mama mocht het wel, alleen hadden we niets geen spullen mee voor je. Maar dat was geen probleem, Marlies had hier genoeg liggen. En je kleding kon je morgen nog wel een dagje aan. Ondergoed en pyama kon je lenen. Je was helemaal blij dat je mocht blijven. Je hebt de smaak wel te pakken geloof ik. We zijn rond 8 uur naar huis gegaan. We wilden al eerder maar je waren met een groepje gaan geocachen op de camping en bleef best even weg en we wilden wel even normaal afscheid nemen. Wel gek om met z'n drietjes naar huis te gaan. We hebben thuis met z'n drietjes een film op netflix gekeken. En toen Jochem naar bed was hebben papa en mama ook nog een film gekeken. Best fijn zo'n extra dagje vrij.

Vandaag was Nina echt jarig. Je zijn vanaf de camping gelijk nog naar de speelgoedwinkel gegaan. Begin de middag was je thuis. Je belde van tevoren nog even of Nina bij ons mocht spelen. Het was heel de ochtend al aan het regenen en vanmiddag zou het even een paar uurtjes droog zijn dus we wilden wel even de buitenlucht in, naar het bos. Je word er op den duur zo treurig van al die regen. Het zijn ook geen kleine buitjes dus het is ook niet echt een optie op er doorgeen te gaan. Nina vond het niet erg om mee te gaan naar het bos, dus is ze gezellig mee geweest. Eerst hebben je thuis nog wat stenen gekleurd. Daarna hebben we heerlijk een uurtje gewandeld en je mochten allebei nog 6 stenen verstoppen. We hebben er nog een aantal gevonden maar het waren niet zulke bijzondere helaas. Het zonnetje kwam er zelfs doorheen en dan was het gelijk best warm. Je merkt dat de zon al best wat kracht heeft. Niet gek want het is bijna juni, al zou je dat qua weer nog niet echt zeggen. Nog een maandje en dan hebben we alweer de langste dag. Echt bizar. Het wilt nog niet zo lukken met het mooie weer. We hebben in de stad nog een ijsje gehaald en net toen we terug in de auto zaten tegen half 5 begon het weer te regenen. Dus we zijn echt op het juiste moment naar buiten gegaan. We hebben op de terugweg naar huis Nina weer thuis afgezet. Je wilden weer bij elkaar eten en met elkaar spelen maar dat was niet zo handig omdat je morgen weer gewoon naar school moeten. Wel hebben je afgesproken om morgen met elkaar te spelen