Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

rijden op een jarig jetje

20 mei 2021

Vandaag was Beppie jarig, ze is 20 jaar geworden. En jij bofkont... jij mocht vandaag weer op dat lieve jarige jetje rijden. Toen we aan kwamen zag je gelijk dat ze niet in haar eigen stal stond. Er stond een heel groot paard en met krijt was er op de stal geschreven dat ze in quarantaine was. Alle nieuwe paarden die op de manege komen, moeten altijd eerst 2 weken in quarantaine om eventueel ziektes te voorkomen. De stal van Beppie is buiten en op het hoekje dus daar staan alle nieuwe paarden dan in. Dus Beppie stond in de grote stal schuin achter die van haar. Mama was heel de dag niet zo heel veel online geweest, vanochtend is mama lekker aan het tekenen geweest en vanmiddag zijn we verder gegaan met vaderdag chocolade. Toen je naar binnen gingen om te kijken op wie je mochten rijden, hoorde je van de andere meiden dat Beppie jarig was. Normaal komt mama dat ook altijd wel tegen maar mama had uitgerekend vandaag bijna niet gekeken. Anders had mama het wel eerder geweten. Je kwam helemaal blij met de spullen van Beppie naar buiten. Mama heeft wel even gespiekt hoe oud Beppie is geworden, ze is 20 jaar geworden. Bijna de helft van mama. Je moest voor deze gelegenheid natuurlijk wel even knuffelen met Beppie.  Ze krijgt altijd na de les nog wat lekkere snoepjes van je. Je had heerlijk gereden en kwam weer met gezonde rode blossen terug. Langzaam aan merkt mama dat je steeds meer je draai begint te vinden. Je bent ook steeds meer op je gemak bij de pony's, bij de meiden en bij de juf. Mama kon vandaag ook niet echt spanning aan je merken, ook niet toen we in de auto op weg naar de manege waren. Dus dat is wel heel fijn. Volgende week hebben je springles. De vorige keer klapte je een beetje dicht toen je dat hoorde op de dag zelf. Nu vond je het niet erg. Voordeel is dat je nu een volle week aan het idee kan wennen. De enigste spanning die je nog kan hebben is dat je nog niet weet op wie je mag springen. wink

goed cijfer frans

19 mei 2021

Jochem jij had voor de vakantie al een toets van Frans op gekregen, woordjes leren van 3 hoofdstukken. Tussendoor hebben je daar al toetsen over gehad en M.O's. Maar nu dus van 3 hoofdstukken. Het waren alleen woordjes dus mama had al gezegd dat je dan beter dat programma kon gebruiken om te oefenen. Woordjes is vooral stampwerk qua leren. Dat heb je gedaan. Je hebt de woorden gelijk zelf handmatig ingevoerd, dan oefen je al. In de vakantie heb je het een paar keer geoefend, vorige week ook en van de week nog. Je krijgt dan 100 woordjes van de 300 en had steeds maar een paar foutjes. Vandaag had je de toets, dan had je maar iets van 30 woordjes zei je. Mama was best wel benieuwd, want we hadden je niet meer overhoort. En de verantwoording vooral bij jou gelegd. Wel gezegd dat je hier makkelijk je cijfer mee op kan halen. Rond half 12 toen mama aan het strijken was kreeg ik een berichtje van je 'Mama kijk eens op SOM', het programma waar je cijferlijst in staat. Dus mama wist dat je je cijfer al had en mama had zomaar een vermoeden dat het een goed cijfer was. Mama is dus snel gaan kijken.... wow heb je gewoon een 9,3 gehaald!! Echt een super goed cijfer lieverd! Zo zie je dat het wel werkt om woordjes makkelijker te leren. Je was er zelf ook helemaal blij mee. Hopelijk heeft dit mooie resultaat geholpen dat je het zelf ook inziet en dat je het nu ook vaker gaat gebruiken om woordjes te leren.

persoonlijke groei

18 mei 2021

Bij de manege organiseren ze 5 juni een spelletjesdag met de paarden. Mama vroeg of je mee wilde doen. Je wilde wel maar was nog niet gelijk enthousiast. Na wat verder vragen wist mama waarom. Je wilt eigenlijk wel heel graag. Maar je kent nog niet zo heel veel meiden daar en dat vind je spannend. En je weet dat mama er dan niet bij is en dat vond je ook spannend. Je was echt helemaal in tranen. Zo zielig om je zo te zien. We hebben er samen over gebabbeld, mama heeft dingen uitgelegd, we hebben gekeken op de lijst wie er allemaal al ingeschreven staat en mama heeft gezegd van wanneer tot wanneer het was. En dat ook Nera erbij was die je nog een beetje kent van school. Je zei ook nog dat je dan met spelletjes niet goed was. Maar mama zei dat dat helemaal niet belangrijk was, het is vooral belangrijk dat je lol hebt. En dan maakt het helemaal niet uit of je goed bent in een bepaald spelletje. Zo werd je er toch wat geruster op en hebben we je ingeschreven. Misschien dat we het volgende week dan beter nog even kunnen bespreken bij Elsbeth. En ondanks dit ziet mama toch ook echt een persoonlijke groei bij je. Je wilde uiteindelijk toch naar die spelletjesdag. En morgen ga je met Rowena spelen, niet thuis bij haar maar bij haar Opa en Oma. Normaal wilde je dat nooit, je ketste dat altijd af als je hoorde dat het niet bij hun thuis was. Je wilde dat gewoon echt niet. En nu moest je er niet eens over na denken en zei je gelijk ja! Trotse mama hier!

orthopeed

17 mei 2021

Vandaag hadden jullie beiden weer gewoon school, zo had mama weer wat vrije tijd. Helaas regende het vanochtend behoorlijk hard toen we om kwart over 8 naar school wilden gaan. De regen viel echt loodrecht naar beneden. Mama vond het onverantwoord om daar doorheen te fietsen. Dan waren we beiden verzopen katjes geweest als we bij school waren. Mama heeft je maar met de auto gebracht. Het was alleen even lastig uit school omdat mama dan naar het ziekenhuis moest. Mama had tegen je gezegd dat Oma je dan wel van school zou halen. Toen mama je bij school afzette was het alweer zo goed als droog... zal je altijd zien. wink Mama heeft thuis even met Jochem overlegd en die kon je vanmiddag ook halen op jou fiets en Jochem zou dan zelf lopend naar huis gaan. Papa kwam later met het idee dat jij Jochem gewoon op je eigen fiets naar school ging en dan de skeelers van Fleur meenemen want je skeelert zo graag. En dat was een beter idee. Mama heeft jou Jochem een appje gestuurd en een briefje neergelegd omdat je op school was.

Mama moest begin de middag naar het ziekenhuis in Goes dus mama heeft je niet meer gezien. Mama moest om 1 uur eerst rontgenfoto's laten maken. Eentje staand en 2 in bijna onmogelijke poses op een behandeltafel wat niet echt lekker was. Daarna kon mama gelijk door naar de orthopeed naar het sport spreekuur. En daar namen de zenuwen echt flink toe. Normaal is mama vrij nuchter en helemaal niet zenuwachtig. Maar nu was papa er natuurlijk niet bij, dat mag nog niet vanwege corona. En er zitten 3 man voor me, de orthopeed, sportarts en fysiotherapeut. En mama vond het ook spannend omdat ik bij m'n eigen orthopeed ingepland stond. En die zit iedere keer weer over m'n gewicht te zeuren, dat mama er gewoon boos en verdrietig over wordt. Mama weet dat het een probleem is maar dan moet het niet steeds ingewreven worden. indecision En eigenlijk was mama daar nog het meest zenuwachtig voor want mama is niet zo mondig en zeker als er dan ineens 3 man voor je zitten. Papa had daarom ook graag mee willen gaan... maar helaas dat mocht niet. Verrassing was dat het niet m'n eigen orthopeed was maar een van de andere. Die mama wel een keer als vervanging heeft gehad en Jochem had in de beginjaren voor z'n scoliose. De rontgenfoto's laten helaas slijtage zien. Het kraakbeen is al flink dunner aan het worden. Gelukkig is de knie er niet zo slecht aan toe als de linkerknie, die is echt flink kapot. Maar dus wel al lichte slijtage. sad Behoorlijk balen. Ze hebben nog wat onderzoekjes gedaan, die niet allemaal even lekker waren. Daar hebben ze dingen van opgeschreven maar dat was allemaal in latijnse benamingen, zo irritant. Mama heeft het advies gekregen om evt in het zwembad oefeningen te doen omdat je dan geen last hebt van de zwaartekracht. Helaas is er in de omgeving niet echt een fysiotherapeut die dit doet dus dan zou je naar het zwembad moeten gaan en kijken voor lessen. Voor de rest moet mama doorgaan met de fysio en zeker dat tapen blijven doen zolang het nodig is. Mama heeft het er zaterdag afgehaald en ik merkte veel verschil daarna. Omdat mama veel pijn heeft en de knie ook op slot slaat af en toe willen ze nog wel een MRI laten maken om te kijken hoe de meniscus er verder uit ziet. Voor hetzelfde geldt zit er een los stukje wat deze klachten geeft, die kunnen ze dan eventueel weg knippen. Al zijn ze daar ook wel voorzichtig mee want dit is in de linkerknie ook op m'n 18e gebeurt en mede daardoor nu dus een flink versleten knie. Volgende week woensdag moet mama voor een MRI en 3 juni wordt mama dan nog gebeld door de orthopeed voor de uitslag.

studiedag

12 mei 2021

Zo heb jij Fleur na 2 weken vakantie en 2 dagen les gewoon alweer vrij. Vandaag is het studiedag en heb je dus de rest van de week vrij ivm hemelvaartsdag. Rare weken zo met al die dagen. Dan kunnen ze beter 3 weken vakantie geven. Jochem jij hebt van de week ook steeds maar 2 uurtjes les. Je hebt iedere dag 2 cito toetsen. Je moet om kwart voor 11 op school zijn en als je klaar bent mag je naar huis. Je weet straks bijna niet meer hoe het is om vroeg naar school te moeten. Fleur wij zijn vanmiddag samen naar het bos geweest. Mama moet die knie ontzien en dus zo min mogelijk lopen. Want met lopen komt het meeste gewicht op die knie. Maar mama kan ook niet een hele dag binnen zitten. En als je eenmaal iedere dag even buiten bent geweest in de afgelopen weken dan mis je dat ook. Je weet dan dat het toch best fijn is. We hebben dus niet een hele grote ronde gedaan om stenen te verstoppen en te zoeken. Maar met die tape is het sowieso al heel wat fijner lopen. We waren er nog maar net toen het best wel een tijdje flink door regende dus hebben we ruim 20 minuten moeten schuilen. Toen het droog was kwamen we iemand tegen die stenen verstopte en volgens mij zijn wij het hele pad wat hun gelopen hadden, terug gelopen want we hebben gewoon 30 stenen gevonden! Je zag de een na de ander en was gewoon heel de tijd aan het rennen om de volgende te pakken. Je was helemaal blij. En dat is uiteindelijk de bedoeling, mensen blij maken met een beschilderde steen. Mama heeft ook nog een paar leuke foto's van jou gemaakt. Het bos is nu ineens zo mooi groen geworden na alle regen. Later kwam het zonnetje nog door en hebben we zelfs zonder jas gelopen. 

Vandaag werd mama ook gebeld voor een afspraak voor het sport spreekuur bij de orthopeed. Mama had de kalender al 2/3 maanden verder gebladerd maar toen zei ze dat ze nog 1 afspraak deze maand vrij had en wel maandag 17 mei en dat is dus volgende week al. Wow... dat had mama niet verwacht zo snel al. Vooral omdat de huisarts zei dat er een wachttijd van 2/3 maanden was. Van tevoren moet mama dan rontgenfoto's laten maken. Mama vind het het best spannend omdat je dan toch eventueel bevestiging krijgt dat er iets mis is.