Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

naar de huisarts

10 mei 2021

Pfff... na 2/3 weken flinke kniepijn heeft mama vannacht... ja je leest het goed vannacht!... besloten om toch maar naar de huisarts te gaan. Afgelopen weken was mama nog eigenwijs of eigenlijk meer bang en dan kan mama wel eigenwijs de kop in het zand blijven steken maar daar schiet je niets mee op. Gisteren overdag was het al niet fijn en mama is gisteravond huilend in slaap gevallen van de pijn. En ook vannacht is mama veel wakker geweest door de pijn. Iedere keer met draaien voelt mama die pijn en word dan wakker. En dat moet je helaas toch inzien dat het niet vanzelf overgaat en er toch naar gekeken moet worden. indecision Mama heeft vanochtend dus gelijk gebeld voor een afspraak. Om kwart voor 9 kon mama gelijk al komen. Mama had verwacht dat ik door gestuurd zou worden naar het ziekenhuis om foto's te laten maken, zo ging het ook bij die andere knie. Maar helaas... wel heeft de huisarts me door verwezen naar het sportspreekuur bij de orthopeed, waar ook een sportarts en fysio therapeut bij aanwezig is. Alleen is daar wel een wachttijd voor, ongeveer 2-3 maanden. Zo kunnen we misschien kijken toch meer te gaan bewegen, met minder pijn en hopelijk ook resultaat in het gewicht. Want dat is ook nog steeds een drama. En van daar uit worden er dan sowieso wel foto's gemaakt van de knie. Dus een beetje overbodig om het nu ook te doen. Wel mocht mama zelf al een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Mama heeft vanochtend gelijk gebeld naar PMC waar mama altijd heen gaan en om kwart voor 1 kon mama al langs komen. Ze heeft gekeken, er zit wat vocht in de knie maar dat is bij de andere knie ook dus niet schrikbarend. Wel zat er best wat vocht in m'n enkel aan de kant van de pijnlijke knie dus moet regelmatig met m'n knie omhoog proberen te zitten. Qua beweeglijkheid was de rechterknie wel minder, minder zelfs dan de versleten knie. Het is dus niet de vraag of er slijtage is, maar meer in welke mate. sad Ze verwacht dat er ook in deze knie slijtage zit, net als de huisarts vanochtend. Ze heeft m'n knie ingetaped zodat hij wat meer rust krijgt en hopelijk de pijn minder word en ik heb 2 lichte oefeningen gekregen om mee te starten. Mama is er op de fiets heen gegaan, het fietsen ging wel beter dan gisteren. Minder stijf maar het op en afstappen is echt niet fijn. Volgende week moet mama weer terug komen.

Tussen de middag belde Opa. Ze hadden gebeld naar de huisarts dat de pijn nog steeds niet minder was en of hij niet iets van sterkere medicatie kon krijgen. Ze zouden gaan overleggen en dan terug gebeld worden maar toen stond eind de ochtend ineens zelf de huisarts voor de deur. Hij heeft Opa weer helemaal onderzocht. Maar dat was allemaal goed, wel zei hij dat door de val wel heel z'n lijf ontzet is en dat het dan niet zo gek is dat je veel pijn hebt. Wel zou hij nog kijken naar de foto's die zijn gemaakt. En daar zijn ze later over terug gebeld. Opa blijkt een scheurtje te hebben in zijn ruggewervel.... dat is dus hele andere koek. surpriseWe hebben het al steeds gezegd dat er iets moest zijn want hij had zoveel pijn en amper eetlust. Dus nu heeft hij medicijnen gehad tegen de pijn zodat het hopelijk wat beter gaat. Maar dit gaat natuurlijk wel langer duren. Ze kunnen er ook maar weinig aan doen en het gaat alleen met rust over. 

moederdag

09 mei 2021

Papa en mama zijn vanochtend om kwart over 5 stilletjes naar beneden gegaan zodat jullie konden blijven liggen. Jochem had de wekker om 7 uur gezet voor jullie. Zo konden je nog rustig wakker worden, even eten en daarna richting de bakkerij om met ons mee te gaan. Wij hadden onze handen vol om alle dozen te vullen met de flesjes verse sap, bakjes aardbeien, hartig beleg en broodjes en croissants die we ook nog moesten bakken. Daarna de dozen dichtdoen en nummeren en alle taartjes en bloemen bij de juiste stapel zetten. Rond half 8 waren we klaar. We gingen dit keer met z'n vieren rijden, 2 winkeldames en wij met z'n tweetjes. Zodat de ontbijtjes echt tussen 8 en 10 uur bezorg worden. Jochem jij ging weer met papa mee en Fleur met mama. We zijn allemaal rond 10 voor 8 vertrokken en waren dus rond 8 uur bij het eerste adres. We waren allebei rond kwart voor 10 klaar met bezorgen. De winkeldames waren wat eerder klaar, die hadden minder adressen en wat meer bij elkaar. We hebben weer heel wat mama's blij kunnen maken met een ontbijtje. Toch een aantal dezelfde als met valentijn of vorig jaar met de moederdag, dat is wel leuk om te zien. Maar ook weer genoeg nieuwe adressen. Terug thuis hebben we eerst alles opgeruimd in de bakkerij en heeft mama wat wasjes gedaan. Daarna was het tijd voor koffie met gebak en voor mama. En mochten jullie je cadeautjes geven. Fleur jij had een mooie zelfgemaakte tekening en kaart. En 2 cadeautjes die je zelf gekocht hadden die van jullie allebei waren, een doosje merci en een doosje met mini kneipp douchegel. Jochem jij had een beauty cadeaubon waar mama een lekker luchtje van kan kopen, wat ook van jullie beiden was. En nog een doos met Blond servies, een ontbijtbord met hartjes met de tekst 'I love you' van Jochem, een mok met hartjes waar op het oor staat 'Liefs van Jochem' en een mama mok met de tekst 'Liefs van Fleur. Een mok met een deegroller omdat mama laatst niet zo blij was dat er ineens een scheur in zat. Een een hamburger mok. Mama vind die oerlelijk surprise maar papa zei dat het een mok voor Jochem was omdat je ook nogal eens thee drinkt. En jij was er blij mee. Mama is dus flink verwend door jullie. Super bedankt lieverds! We hebben het daarna lekker rustig aan gedaan. Voordeel dat je vroeg uit bed bent is dat de dag veel langer duurt of lijkt de duren. Half de middag wilden we een rondje fietsen en een ijsje halen. Maar door het vele staan met de ontbijtjes klaarmaken en steeds auto uit, auto in was mama haar knie pijnlijk en helemaal stijf. Mama kon daardoor amper fietsen. crying  Dus na een klein rondje zijn we omgedraaid en zijn we maar met de auto naar de stad gegaan. En hebben we een rondje over de boulevard gelopen en dat was ook echt genoeg voor mama. indecision Mama baalt zo ontzettend van die kniepijn. De versleten knie lijkt nu gewoon minder pijnlijk omdat de rechterknie zoveel klachten geeft. Mama wilde net als ieder jaar wel een paar foto's met moederdag van ons allen en mama met jullie. Dat wilden we eigenlijk in het Nollebos doen maar mama had er weinig trek in nog te lopen. Plus dat mama echt niet gehurkt kan zitten dus hebben we het maar thuis in de tuin gedaan op een krukje. Minder leuk maar vorige week hadden we ook al best leuke foto's met de tulpen op de achtergrond. En hopelijk maken we er nog wel meer de komende tijd. 

proefje rijden en therorie

08 mei 2021

Vandaag was het een hele drukke dag. Papa is om 10 uur bestellingen gaan bezorgen dat was vanwege de moederdag heel wat meer dan anders en is ook echt 3 uur weg geweest. Mama is begonnen om alles voor de moederdag ontbijtjes klaar te zetten. Donderdag hadden we er nog geen 30 maar vandaag hebben we de ontbijtjes om 1 uur van de webshop gehaald omdat ze nog binnen bleven komen en zaten we gewoon alweer aan ruim 60 ontbijtjes. Fleur jij hebt nog geholpen met de dozen te vouwen. Voor de rest kon je niet echt helpen en moest mama alles in haar eentje doen. Overal bestek er in doen. bordjes, boter, zoet beleg, bonbons en theezakjes. En dan werkt het niet mee dat er nog steeds bestellingen bij komen. Pfff... mama werd er echt wel lichtelijk gestresst van. frown Mama was blij dat papa rond 1 uur terug was. Maar we hadden toen nog maar goed een uurtje over, dat we samen dingen konden doen want Fleur jij moest om kwart voor 3 richting de manege omdat je weer een proefje mocht rijden. En mama moest je haren nog doen. Daarom toch maar de keuze gemaakt om de Moederdag ontbijtjes eraf te halen zo kan je alles toch net wat relaxter weg leggen. Bovendien waren er een aantal dingen al op, we hadden een bepaald aantal taartjes extra laten maken en die waren op een gegeven moment op. Ook de verse jus, boter en bestek waren op dus papa moest weer naar de sligro. Papa is begonnen met de aardbeien in bakjes te doen en mama heeft alles nog een keer goed geteld na het dicht doen van de webshop en de kaartjes geschreven. Zo konden de bloemen ook besteld worden.

Om kwart over 2 was mama 'klaar' en moest mama echt je haren gaan doen voor je proefje. Met een half uurtje tijd en de handigheid van eerdere keren is het mama ruim gelukt binnen die tijd. Heel de dag had het geregend en vanaf 3 uur was het eindelijk droog dus je had echt geluk met je proefje. Het was toen zelfs warm en benauwd. Je was nu gelukkig niet zo zenuwachtig als de vorige keer. Toen kon mama heel de dag aan je merken dat je zenuwachtig was. Nu helemaal niet en dat gaf je zelf ook aan in de auto dus dat is wel fijn. Vlak van tevoren met het inrijden wel, maar dat mag best zo vlak voor je moet gaan rijden. Vandaag had je voor het eerst op theorie als afsluiting van de F3 proefjes. Omdat het de eerste keer was vond je dat ook wel even spannend. Maar meer hoe het in zijn werk ging. Je vond het dan ook spannend om aan de meiden te vragen wat de bedoeling was. Je mocht zelf kiezen of je je theorie voor of na het proefje ging doen. Uiteraard wilde je dat gelijk doen, je kan het maar alvast gehad hebben. Lisanne is even met je mee naar boven gegaan. En eigenlijk was je heel snel weer terug. Het waren 10 vragen en je vond ze heel makkelijk, je wist nog niet hoeveel je er goed had. Daarna zijn we richting de stal van Beppie gegaan. Heel blij was je niet want je moest Beppie eerst weer terug opzadelen en het hoofdstel in doen. Normaal moet je alleen het hoofdstel doen en juist dat lukt meestal niet zo omdat je gewoon net wat te klein bent en er niet goed bij kunt. Beppie draait dan voor het gemak dat ook vaak nog weg met haar hoofd. Maar je kon niemand vinden die je kon helpen van de hulpmeisjes, omdat ze proeven aan het voorlezen waren. Dus toen raakte je wel een beetje in paniek. Aan andere vreemden vind je het toch best lastig om hulp te vragen, toch heb je dat wel gedaan. Gelukkig stond er naast je iemand bij Dodo die een stuk groter was als jij en er net wat makkelijker bij kan en ze heeft jou even geholpen. Omdat je nu alles nog moest doen en niet snel iemand kon vinden die je kon helpen kon je niet zo heel lang inrijden wat je wel altijd fijn vind. Deze keer las Sanne je proefje voor en ze deed dat luid en duidelijk. Mama vind het bij iedere proefje spannend want mama weet zelf niet of je het goed of fout doet. Mama kijkt ook altijd goed naar de letters, als ze het proefje voorlezen. Je hebt er nu ook meer van genoten dan de vorige keer had mama het idee. Je moest nog even een rondje in de binnenbak lopen en daarna mocht Beppie naar stal. Je was weer de laatste op Beppie dus we mochten weer alle draadjes en elastiekjes uit de manen halen. Je wilde dat graag zelf doen, met wat hulp van mama. Toen we de spullen naar binnen brachten kwam Juf Marleen net aan met je puntenlijst. Je had weer netjes een promotiepunt binnen! Je had 219 punten voor je proefje en een diploma voor je theorie, je had alle 10 de vragen goed. Je was super blij en opgelucht! Daarna heb je Beppie nog even gepoetst en geknuffeld en beloond met een paar lekkere snoepjes. 

Vanavond zijn we alvast naar Opa en Oma geweest voor moederdag. Zo hebben we morgen na het bezorgen van de ontbijtjes lekker tijd voor onszelf. Fleur jij had samen met mama een mooie bonbondoosje geverfd met acrylstiften die we ook voor de stenen gebruiken en een hartvormig canvas. In het doosje hadden we uiteraard bonbons gedaan die papa en mama gemaakt hadden met tekst erop. We waren er rond 6 uur en hadden lekker eten besteld bij een restaurant net als met hun verjaardag omdat we nog steeds niet echt uiteten kunnen. Zo hebben we thuis heerlijk gegeten. Met Opa ging het nog niet goed, hij heeft veel pijn. Kan amper liggen en daardoor ook niet echt slapen. Ook had hij door de pijn weinig eetlust. We hebben er niet echt een goed gevoel over. Er moet toch een breuk of iets zijn als hij zoveel pijn heeft. Rond half 9 waren we weer thuis. Jullie zijn gelijk naar bed gegaan omdat jullie wekker morgen ook vroeger staat. Wij zijn nog naar de bakkerij gegaan om alles op volgorde van bezorging te zetten en apart op banken te zetten. Daar hebben we morgen geen tijd meer voor als we de wekker om half 6 zetten. 

rustige week

07 mei 2021

Deze week hebben we niet zo heel veel dingen ondernomen. Mama wilde voor de rest vooral rust! We hebben lekker iedere dag uitgeslapen en rustig wakker geworden. Alleen dinsdag hebben papa en mama een middagje chocolade gedaan om de voorraad aan te vullen. Gisterochtend zijn jullie saampjes op de fiets weg gegaan om een moederdagcadeautje. Dat was een heel gedoe, want je gaan eigenlijk nooit zelfstandig naar de stad. Papa en mama hadden echt wel vertrouwen in jou Jochem dat je dat kan. En Fleur jij kan het op zich ook, maar.... je kan soms zo boos of opstandig doen als Jochem iets zegt dat je niet zint of de manier waarop. En dan ziet mama je echt met een kwaad gezicht een drukke weg oversteken zonder na te denken. Dus er waren best wat traantjes van tevoren. Je vond het erg dat mama je niet vertrouwde. Mama heeft even goed met je gebabbeld, mama wilt je liever heelhuids terug. Dus opletten in het verkeer is dan wel heel belangrijk. Dat begreep je ook wel weer van mama. Jochem vond het ook spannend om alleen naar een winkel te gaan. Plus dat je ook niet echt iets wist om te geven. Uiteindelijk heb je besloten om naar Oost-Souburg te gaan, is net wat dichterbij. En er is niet echt een gevaarlijke weg waar je moeten oversteken. Mama is wel heel benieuwd wat je gekocht hebben hoor. 

Voor de rest zijn we van de week iedere dag even op pad geweest naar het bos of strand. Iedere keer met een aantal zwerf stenen van onszelf om weg te leggen en natuurlijk de hoop dat we ook zelf nog stenen vinden. Meestal hebben we er wel een aantal gevonden. Op het strand zijn we ook 3x geweest. Lekker struinen langs de waterlijn op zoek naar mooie schelpen of andere mooie schatten. Lekker om je koppie leeg te maken, heerlijk! Mama is 2x met alleen jou Fleur geweest. Jochem heeft meestal geen zin om mee te gaan. Maar vandaag is Jochem ook gezellig met ons mee geweest. Deze week vonden we diverse oude botjes van wervels van vissen van tig jaar oud. Mama vond weer een haaientand, terwijl je die niet zo vaak vind hier in Vlissingen. Ook hebben we weer genoeg mooie schelpen gevonden en iedere keer neemt mama ook een aantal mooie gladde stenen mee zodat we voorraad hebben om te schilderen. Steeds met kleine beetje is het te doen, anders hebben we een veel te zware tas om in 1x mee te nemen.

Vandaag is Opa in de bakkerij uitgegleden en plat op zijn rug gevallen. Die heeft veel pijn, is naar huis gebracht en papa en mama hebben eind de ochtend zijn auto terug naar huis gebracht. Op advies van ons heeft Oma toch vanmiddag maar de huisarts gebeld en mochten om half 3 langs komen. Vervolgens zijn ze door gestuurd naar het ziekenhuis om foto's te laten maken. Ze dachten in eerste instantie aan een klaplong maar dat was het gelukkig niet. Maar de pijn is heel heftig, hij kan weinig dus dat is minder. Wij hadden het al over een scheurtje of een gekneusde of gebroken rib maar dat was het niet. Opa is toch op een leeftijd dat je sneller wat breekt. Hopelijk valt het mee. Mama loopt ook alweer zo'n 3 weken met flinke knie pijn, nu niet in degene die al versleten is maar ook in de andere knie. Ook is die pijn veel heftiger dan in de andere knie. We lopen nu natuurlijk dagelijks een rondje en dat maakt het niet veel beter. Mama hoopt dat het vanzelf beter gaat. Maar het ziet er niet gunstig uit. indecision

eindelijk weer op verjaardag bij neefje

02 mei 2021

Vandaag hebben je weer een groot deel van de neefjes en nichtjes gezien sinds lange tijd. Volgens mij was het in September voor het laatst. Vandaag werd alvast de verjaardag van Mason gevierd, die dinsdag 3 jaar word. Wel in etappes met een deel overlapping en lekker buiten. Maar je hebben weer fijn met elkaar kunnen spelen. Alleen Nehamia en Joel waren er niet. Oom Martijn en Tante Marie Claire hadden een springkussen in de tuin gezet dus dat is altijd feest. We zijn maar 2 uurtjes gebleven maar je vonden het fijn om iedereen weer te zien. Jochem jij was druk met Mason met voetballen en op het springkussen. En Fleur jij hebt eerst met iedereen gespeeld en toen wij als enige nog over waren heb je met Maegan gespeeld. Het was gelukkig redelijk zonnig weer, als het zonnetje even wegging was het wel gelijk heel fris maar met het zonnetje was het heerlijk. Na de verjaardag wilde mama kijken of er nog tulpen stonden richting Hulst. De natuur komt veel later dan anders opgang dus we hadden geluk. In Terhole stonden er nog best wat. Wel balen dat mama de camera niet mee had. Mama had er van tevoren totaal niet aan gedacht. Maar met de gsm heeft mama gelukkig ook best wat leuke kiekjes kunnen schieten.