Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

tandarts

30 november 2021

Vandaag hadden mama en Fleur beiden een afspraak bij de tandarts. Het was na de snottebellen gisteren wel even spannend of het door kon gaan. Mama heeft dus gisteren voor de zekerheid maar even gebeld wat nu verstandig was. Omdat voor hun een negatieve zelftest telt mochten we beide afspraken laten staan en mocht de uitslag van de PCR test anders wezen moest mama het doorgeven. Nu was de uitslag van jou Fleur vannacht om 5 over 12 binnen en die was gelukkig negatief. Die van Jochem was er nog niet en was er ook pas begin de middag maar ook gelukkig negatief. Ondanks dat we van jou Fleur de uitslag al hadden en deze negatief was, mocht je volgens de nieuw geldende regels niet naar school. sad Pfff... wat een gedoe. Ga je speciaal testen bij de GGD voor een uitslag mag je nog niet naar school. En zo erg verkouden ben je helemaal niet, echt alleen wat gesnotter en vooral in de ochtend. De juf vond het ook lastig toen je in de meet was met haar. De regels veranderen ook continu. Gisteren was er sprake van dat je met snottebellen niet naar school mocht, dat telde voor leraren en leerlingen. Maar voor de leraren is het snel terug gedraaid omdat er dan ineens 5 leraren er niet waren. Ze heeft tijdens de meet even gebeld met meester Lars voor de huidige regels. Maar helaas.. je mocht niet naar school. Ze hebben nu als school ook afgesproken ook dat er rond 9 uur/half 10 een meetpunt is in de klas of er kinderen snotterig zijn, die moeten dan naar huis. Zo kunnen je allemaal even acclimatiseren na het fietsen, want dan heeft iedereen een snotneus. We hebben afgesproken dat je morgen komt en dat er dan gekeken word of je mag blijven. Pfff... wat een gedoe. Jochem jij mag morgen ook weer naar school. 

Mama moest vanochtend om 11 uur bij de tandarts zijn. Mama krijgt een kroon en vandaag is er een mal gemaakt en heeft mama voor 3 weken een noodkroon gekregen. Het was onder verdoving dus mama heeft er gelukkig weinig van gevoeld. Amper een uurtje thuis konden we weer terug met jou Fleur. Je vond het wel super spannend en dat snapt mama helemaal. Je had verwacht dat de tandarts het zelf zou doen maar het was een jonger meisje en eigenlijk was dat veel beter. Ze heeft het in het kort uitgelegd en daarna is ze begonnen. Er moesten 4 kiezen bij je geseald worden. Mama mocht van tevoren even kijken naar de kiezen en nadien ook nog een keer, om het verschil te zien. Ze betrok je echt heel goed erbij. Je mocht helpen met tellen en de slang vasthouden. Maar pfff... wat een rotzicht om je zo te zien liggen met een slang in je mond.  indecision En je hartje ging echt flink te keer. Mama zag je buik heel snel op en neer gaan. Maar je hebt het echt super goed gedaan. Nadien mocht je nog een cadeautje uitzoeken omdat je het zo goed had gedaan, je koos voor een plakhandje. Daarna zijn we samen nog even naar de Toy Champs geweest waar je van mama ook nog een cadeautje uit mocht kiezen. Je zei dat je het niet fijn vond en een beetje eng, vooral die slang in je mond en de watten die ze steeds opnieuw aan de zijkant propte. Maar het deed gelukkig geen pijn. Mama vond je echt heel stoer. Je hebt een schleich paardje uit gekozen en nog eentje van je eigen geld gekocht. 

testen

29 november 2021

Tja.. vorige week kwamen je allebei een keer zeiknat thuis uit school, het was toen echt koud en nat weer. Dus we konden er op wachten dat je snotterig zouden worden. Niet handig als vrijdag de maatregelen aangepast zijn en je dus met snottebellen al thuis moet blijven. Dus zo zaten jullie vandaag beiden thuis. Je hebben beiden een zelftest gedaan maar die waren negatief. Mama heeft wel gelijk een afspraak gemaakt bij de GGD om echt zekerheid te hebben door te testen zodat mama hoopte dat jullie weer snel naar school konden. We konden gelukkig om half 2 al terecht. Fleur jij kon online werken en moest alleen om kwart voor 9 in de meet zijn om even gedag te zeggen tegen de juf. Jochem voor jou was er helemaal niets. Alleen als er echt kinderen in quarantaine zitten is er online les, anders niet. indecision Niet handig vind mama, echt een gemiste kans. Je bent maar wat gaan leren voor toetsen. Het was wel wat drukker bij de teststraat maar mama had eigenlijk erger verwacht als je de verhalen van iedereen hoort. Nu afwachten wanneer we de uitslag hebben. 

Vandaag hebben we na zo'n 5 jaar eindelijk weer een kerstboom in huis. We hadden voor het laatst een kerstboom tijdens de chemoperiode van mama. Mama wilde het niet, het is altijd een drukke tijd voor ons en we kunnen er amper van genieten. Plus je moet er ff tijd voor nemen. Maar Fleur jij wilde toch wel graag een boom. Je had het ook al vaker tegen Marlies gezegd. Dus gisteren met mama haar verjaardag besloten dat Marlies vandaag zou komen helpen. We zijn naar de intratuin geweest om nieuwe kleuren ballen en daarna 's middags zijn we de boom gaan opzetten. Het is roze geworden met grijzig blauw. Gelukkig had mama een goede kunstboom met lichtjes op zolder staan dus die kwam goed van pas. Het was na de snottebellen wel even afwachten of het door kon gaan. Maar Marlies durfde het na de negatieve zelftesten wel aan. Plus gisteren was ze ook al bij ons thuis geweest voor mijn verjaardag. Eind de middag zijn we nog even terug geweest naar de intratuin omdat we nog wat te kort kwamen. Zo stond er vanavond een prachtige boom. Toch wel weer gezellig!

mama 40 jaar

28 november 2021

Vandaag is mama jarig! Mama wordt alweer 40 surprise Gisteren had papa jullie nog op pad gestuurd om cadeautjes te halen. Dat ging niet helemaal van harte bij jullie beiden en je wilden het liefst niet te ver fietsen. Papa was best wel boos op jullie. Gelukkig had papa Oma al wat laten halen voor jullie voor een cadeaubon van Op&Top Zij. Je moesten alleen nog wat voor papa halen en om een bloemetje. Maar je wilden niet naar de Stad of naar Souburg maar veilig dichtbij naar de jumbo hier in Papegaaienburg. Gelukkig had mama er niets van meegekregen gisteren omdat mama met chocolade bezig was. Mama is vanochtend wel verwend. Van papa kreeg ik een bon voor een weekendjeweg, zodat we begin volgend jaar een keer weg kunnen. Van jullie dus een cadeaubon en een bos bloemen en een kaartje en een mooie tekening van Fleur. Ontbijt op bed hoefde niet voor mama want mama mag niet zoveel en dan is het meer voor jullie. Dan eet ik net zo lief gewoon beneden. Het was helaas wel een werkochtend want de prijzen moesten echt omhoog. Alle prijskaartjes had mama van de week al geprint maar nu moesten we nog wat dagaanbiedingen aanpassen en alles doorvoeren naar de kassa's. En daar zijn we toch wel een uur of 3 mee bezig geweest. Net voordat Opa en Oma en Marlies kwamen, waren we gelukkig klaar. Een klein gezelschap, maar meer mag nu toch niet. En hoeft ook niet voor mama. Mama had zelf graag ook nog een koolhydraatarme taart voor mezelf gemaakt, maar het is steeds zo druk geweest. Uiteindelijk had mama er geen puf meer voor. Dan maar een andere keer in het weekend wat lekkers maken .

uitslag mammografie en persconferentie

26 november 2021

Vanochtend om half 10 had mama de afspraak bij de verpleegkundige... nog voordat mama ging zitten zei ze al dat de mammografie er goed uit zag! Pfieuw... dat is een hele geruststelling. Daarna nog gebabbeld over de laatste paar maanden. Mama had aangegeven hulp te willen, met beweging maar vooral het afvallen. Door het alleen maar aankomen en amper afvallen zat mama in een cirkeltje vast. Ze kwamen toen met een lifestyle programma wat 2 jaar gevolgd moest worden en dat was niet helemaal mama haar ding. Vooral omdat je dan ook weer bij een gewone dietiste komt en daar was mama juist in januari al mee gestopt na een klein jaartje. Ze zaten altijd over m'n 'fruitjes' te zeiken die ik moest eten, 3x daags. En dat ging mama zo tegen staan. Ik eet fruit, maar met periodes en soms ook ff niet. Na een aantal weken dubben, rondkijken en uiteindelijk een noodkreet bij de orthomoleculair therapeut die mama al heel wat jaren kent omdat ze eerst schoonheidsspecialist was, is mama aan de gang gegaan.... met nu -25 kg als resultaat! En dat zag de verpleegkundige natuurlijk ook. Maar ook heel m'n uitstraling vond ze heel positief en dat is toch heel fijn te horen. Ze heeft lichamelijke onderzoek gedaan en dat is bij beide borsten goed. Door het afvallen voelt mama wel harde schijven onderin de dieplap borst en dat blijft mama toch wel een dingetje vinden. Iedere avond voelt mama er toch aan. Ze vermoedt dat het littekenvorming is of vetnecrose. Mama moet toch nog terug naar het Erasmus dus mama moet dit daar ook aan kaarten. Waarschijnlijk kunnen ze het met de volgende operatie de harde schijven weghalen. Maar mama wilt er eerst nog 10 kilo af en nu met die corona hoeft mama ook nog niet perse in een ziekenhuis te zijn. Dus we gaan gewoon zo door. Ze bood wel aan om de echokop er een keer op te laten zetten ter geruststelling. Maar dat is vorige keer ook gedaan en het blijft toch in m'n hoofd zitten... knobbel fobie frown Omdat het bij mama best lekker gaat en mama ook al meer dan een maand geen hormoontherapie heeft gebruikt, omdat mama er wel klaar mee is heeft mama gevraagd of mama niet nu al definitief mocht stoppen in plaats van over 3/4 maanden. Mama voelt zich zonder zoveel beter, geen opvliegers meer, geen depressieve gevoelens meer en 's ochtends niet meer stijf en stram als een oud vrouwtje zijn als ik uit bed kom. Die 3/4 maanden zullen echt niet meer het verschil maken op de bijna 5 jaar dat mama de hormoontherapie gebruikt heeft. 100% garantie dat het niet meer terug komt, heb je nooit. Ook niet als mama die 3/4 maanden nog wel vol gaat maken. Het kan altijd terug komen. Ze vond het vooral ook belangrijk dat mama er wel echt achter staat en we er nu echt definitief een punt achter zetten. Mama heeft volgend jaar rond april nog wel een dexascan, na die 5 jaar om te kijken of die 5 jaar in de overgang zitten schade heeft aangericht aan mama haar botten. Daarna blijft mama jaarlijks de controle houden dmv mammografie in het ziekenhuis. Wat een fijn gevoel dat mama nu dus definitief mag stoppen, het hoort toch ook een beetje bij een afsluiting van het traject. Mama is echt super blij. Goed nieuws van de mammografie en goed nieuws dat mama mag stoppen met de hormoontherapie. Mama had van de week ook weer bloed moeten laten prikken en het bloed laat zien dat mama nog in de overgang zit, ondanks dat mama de medicatie al meer dan een maand niet meer inneemt. Nu is het afwachten of de cyclus weer op gang gaat komen na de chemo en hormoontherapie. Toen mama thuis was, kwam er een lief kaartje met een cadeautje van Tante Tanja met de post alvast voor m'n verjaardag, kwam Ben nog een bos bloemen brengen. Mama werd er gewoon even emotioneel van. Mama vond het gewoon een beetje een feestdag.

Helaas was er vanavond bij de persconferentie wel wat minder goed nieuws, de besmettingen blijven oplopen en vooral op de basisscholen. Mama hield er rekening mee dat de scholen dicht zouden gaan maar dat viel reuze mee. Jullie waren hier allebei heel blij mee. De scholen blijven open, wel komen er meer maatregelen. Zo zijn er weer looproutes op school en moet jij Fleur een mondkapje gaan dragen in de gang op school. En het advies is om 2x per week een zelftest te doen. En kinderen die verkouden zijn moeten thuis blijven en een PCR test bij de GGD doen. surprise Dat gaat nog wel wat worden, want het snottebellen tijdperk is weer volop bezig. Jochem jij moet ook weer een mondkapje dragen op school. En alles, behalve de noodzakelijke winkels sluiten om 17 uur. Ook sporten mag dan niet meer. Dus turnen op de maandagavond mag niet meer en donderdag paardrijden ook niet. Mama hoopt dat de besmettingen zo wel weer af gaan nemen, want anders zitten jullie vast over 2 weken alsnog thuis. 

studiedag en controle

24 november 2021

Fleur jij had vandaag een studiedag... best fijn. Mama had zo heerlijk een ochtendje quality time met jou. We hebben om half 9 eerst samen heerlijk een wandeling gemaakt. Jij wilde zo graag naar de intratuin naar de kerstshow kijken. Voor mama hoeft het nu niet perse zo om nu de drukte op te zoeken met de flink oplopende corona aantallen. We zijn gelijk om half 10 gegaan en toen was het nog niet zo druk. Je moest van mama wel een mondkapje op. Mama liep tegen een klein schattig kerstboompje die wilt mama straks op het dressoir zetten bij het kerstservies. Jij mocht beslissen welke kleur ballen er in gingen en dat werd rood en goud. Het was wel even zoeken voor we kleinere ballen gevonden hadden. Vervolgens hebben we gelijk wat gedronken bij het restaurant, jij met een lekkere cupcake met smarties erop. Mama zat te twijfelen om een stukje worteltaart te nemen, maar waarschijnlijk zit die ook vol suiker dus mama heeft het gehouden bij een handje walnoten die mama zelf mee had genomen. Daarna zijn we nog even naar de action geweest. We wilden nog een slinger hebben om in het kleine boompje te hangen maar die hebben we niet gevonden. We wilden een gangpad in lopen, je reageerde geschrokken en toen waarschuwde je me dat we dat gangpad niet in moesten gaan. Toen mama keek wist mama waarom... Sandra en Hayley stonden daar. We zijn toen maar verder gelopen. Je blijft toch een beetje 'angstig' voor Sandra. Vorige week vrijdag had je ook weer een vervelende ervaring met overblijven. Ze reageerde nogal fel tegen je om je op de familieschommel zat. Je ging blijkbaar te hoog naar haar zin en ze schreeuwde toen nogal hard en fel tegen je dat je dat niet moest doen. Hayley en andere kinderen deden dat ook, maar daar zei ze niets tegen. En dat viel toch een beetje verkeerd bij je. Vervolgens met een spelletje deed Livia vervelend tegen je en barstte je in tranen uit. Mama hoorde het 's avonds van Marlies, omdat Nina het verteld had. Nina zag dat Sandra overdreven fel reageerde tegen je en je daarna moest huilen en is samen wat anders met je gaan doen. Super lief! Later vertelde je het uit jezelf ook tegen me. Dus het blijft toch een beetje lastig.

Vanmiddag moest mama naar het ziekenhuis in Goes voor de jaarlijkse mammografie. Dat blijft toch altijd spannend. En zo lekker is het niet. Gelukkig hoeft er bij mama altijd maar 1 borst onder, m'n eigen borst. Maar het is echt tanden bijten. Dat ze hier nog niet een vriendelijkere methode voor hebben. In Leiden is er sinds kort wel een ander vriendelijker apparaat maar dat zal nog wel jaren duren voordat ze dat overal hebben ben ik bang. Nu afwachten tot vrijdag op de uitslag.