Dagboek

Aantal berichten: 233
Ga naar:   

weekendje Veluwe

10 juli 2022

Vrijdag na schooltijd zijn we gelijk vertrokken richting de Veluwe, even heerlijk een weekendje weg met z'n viertjes. Jochem jij had nog toetsweek en was rond kwart voor 2 pas thuis. Fleur jij moest nog naar fysio voor je voet maar daardoor was je wel iets eerder thuis. Dus zo konden we om kwart over 2 vertrekken. De tassen hadden jullie gisteren al ingepakt, zodat mama de auto al helemaal kon laden toen jullie er niet waren en papa op bed lag. Helaas is het niet helemaal ideaal om op vrijdagmiddag te rijden als het eerste deel van Nederland ook net vakantie heeft en de vooruitzichten qua weer ook best goed waren. Daarom hebben we er helaas wel 3 uur over gedaan. We zaten op Landal park Heideheuvel in Beekbergen en gewoon naast het Summermoves zomerkamp waar jij Fleur over 2 weken een weekje heen gaat. We hadden via de app een digitale sleutel en konden zo ons huisje in, echt ideaal!  

We zijn even een half uurtje in het huisje geweest en daarna zijn we richting de Brasserie gelopen waar  mama om half 7 gereserveerd had om te eten. Op zo'n aankomstdag is het altijd wel fijn dat je niet eerst nog achter boodschappen aan moet en er gewoon eten voor je op tafel gezet wordt. Het eten was niet veel bijzonders dus we hebben besloten de andere dagen gewoon zelf wat in elkaar te flansen. Na het eten zijn we nog even heerlijk aan de wandel gegaan. We zaten een kwartiertje lopen van de Loenense waterval af dus zijn we daar heen gegaan. Als je watervallen in Oostenrijk en Duitsland gezien hebt, dan stelt dit niet veel voor. Maar zo hadden we wel een doel om ergens heen te gaan. Het was buiten heerlijk qua temperatuur. We hebben eigenlijk amper bij de waterval gekeken, we hebben een poosje aan een picknicktafel gezeten en wat foto's gemaakt. Op de parkeerplaats stond een ijskar waar jullie lekker een ijsje uit hebben gekozen. Daarna zijn we weer op het gemakje terug gelopen. 

Voor zaterdag wilde mama graag e-scooters huren. Maar dat was nog een hele klus om de juiste te vinden want Fleur mocht wel achterop maar Jochem niet. Bij de meeste e-scooters mocht er niet meer dan 120 kg totaal op. Maar Jochem weegt bijna net zoveel als ik dus dan zit je op 140 kg. Papa weegt nog meer dus dat ging ook niet. Gelukkig had mama een e-chopper gevonden en daar mocht tot 200 kg samen op. Maar toen het volgende probleem... mama had haar rijbewijs niet mee. indecision Echt zo stom. Mama gebruikt haar portemonnee eigenlijk amper meer omdat m'n bankpas bij m'n gsm zit en die heb ik dus altijd mee. Dus mama dacht wel dat ik m'n portemonnee thuis kon laten. Maar uitgerekend in die portemonnee zit dus ook m'n rijbewijs en daar had ik niet aan gedacht. Echt niet handig! Mama heeft toch de stoute schoenen maar aan getrokken en een mailtje gestuurd met de vraag of we dan toch mochten rijden bij wijze van uitzondering. Daarna telefonisch contact gehad en gelukkig mochten we toch de scooters huren. Onderweg er naar toe heeft mama online nog bewijs gevonden bij RDW met het rijbewijsnummer en hoe lang m'n rijbewijs nog geldig was. Zo kon mama wel iets laten zien. We hadden de scooters voor 2 uur gehuurd maar we hadden ze wel een hele middag kunnen huren. Wow... wat was dit gaaf! Jochem jij wilde uiteraard ook rijden dus dat hebben we op de paden in het bos gedaan waar geen auto's rijden. Nou... je vond het helemaal geweldig! En papa en mama ook, echt super leuk om te doen. Daarna even zoekende geweest wat we nog konden doen. We zijn uiteindelijk een route van 6 km door het bos gaan lopen. Jochem jij was daar niet blij mee en dat liet je vooral in het begin heel goed merken. Later trok je wel bij en had je de grootste lol. Tja we kunnen niet alleen maar dingen doen die alleen jullie leuk vinden. Na afloop hebben we BBQ vlees gehaald bij de Albert Heijn voor vanavond en wat sla voor erbij. Voor bbqen was het iets te fris maar we hadden de electrische pan mee en zo hebben we gewoon gezellig aan de keukentafel gebarbecued. Na het eten nog even een heerlijke ronde gemaakt. Gelijk even rondom het kamp gelopen waar jij Fleur over 2 weken zit. Zo heb je toch al een beetje een idee hoe het eruit ziet. Ze waren volop bezig met opbouwen want zondag begint de eerste kampweek. Ook heb je de KNGU turnhal gezien waar je dagelijks naar toe gaan. Lekker groot is die!

Voor vandaag hadden we nog allerlei plannen. Maar regen gooide eigenlijk een beetje roet in het eten. Het heeft bijna een uur geregeld tot bijna half 11. Mama wilde eigenlijk weer op de scooter weg of anders op een step. Had mama iets gevonden waar we allemaal op konden, was het geen electrische step en dat vond papa niets. Of waren ze op zondag niet open. We zijn uiteindelijk richting Paleis het Loo gegaan waar we eerst een route van 6 km gelopen hebben in het bos van het Paleispark. Het stikte daar van de kleine kikkers op het pad. Je hebben ze steeds opgepakt om te bekijken. Zelfs grotere kikkers zagen we ook maar die lieten zich niet snel pakken. Daarna zijn we naar de tuinen van Paleis het Loo geweest. Je kon ook nog het paleis in maar dat hebben we niet gedaan. Terug in het huisje hebben we een broodjes hamburger op met spek, kaas en een eitje. Heerlijk! Na het eten hebben we alles snel in de auto geladen en zijn we om half 7 weer richting huis vertrokken want Jochem had morgen weer 3 toetsen. Nu hebben we het in iets meer dan 2 uur gereden, het was nu een stuk rustiger dan vrijdag op de weg. Het was heerlijk om even weg te zijn. Jammer genoeg zijn die 2 dagen echt zo voorbij gevlogen. Nu aftellen tot half augustus.

rapportgesprek Fleur

06 juli 2022

Vandaag alvast het eind rapportgesprek van groep 6 van jou Fleur. Nou...er was weer weinig te vermelden over je. Alleen dat de juffen graag meer van zulke ijverige kinderen zouden willen hebben. De juffen hebben al met je besproken dat het pluswerk in groep 7 word voortgezet. Je wilde dat zelf ook graag. Je hebt je dit jaar toch heel wat minder verveeld dat vorig schooljaar. Je bent altijd al zo vroeg klaar met alles, je eigen vaste taken maar ook toetsen en nu mag je dan gewoon zelfstandig verder werken aan je plustaken. Je word volop uitgedaagd en er was zeker geen verveling. De juf die je in groep 7 2 dagen krijgt gaat de plusklas doen. Nog niet gelijk na de vakantie omdat ze nieuw is op school dus ze heeft even een wenperiode maar het is wel fijn dat ze jou ook 2 dagen in de klas heeft en je zo goed kan begeleiden. De juffen vonden het erg fijn met je dit schooljaar. Je rapport is wederom weer zo netjes net als vorig jaar, weer 5x een 10, 5x een 9,5. Echt prachtig!! Trots op jou lieverd! En gelukkig was het op persoonlijk vlak dit jaar ook weer een veel beter jaar voor jou. 

beauty feestje

02 juli 2022

Eind van de maand ben je pas jarig, maar vandaag vierden we alvast je kinderfeestje. En je vond het toch wel een beetje spannend. Mama moest om 10 uur eerst nog naar de kapper, helemaal niet handig. Maar er was geen andere tijdstip meer beschikbaar, dus dan maar zo plannen dat het allemaal in elkaar paste. Mama had daarom op de uitnodiging gezet tussen half 11 en 11 uur. Zo wist mama zeker dat we weer terug thuis waren. Tante Miranda zou ook rijden omdat Elise mee ging en die waren er net toen we terug waren van de kapper. Dit jaar een beauty kinderfeestje voor je bij kidsbeautypark waar je zelf met Nehamia geweest bent voor je verjaardag van Tante Marie Claire. We hebben eerst nog de cadeautjes voor je gedaan, je bent qwwe goed verwend. Je hebt vooral geld gehad zodat je zelf wat paardenspullen kan kopen. We hebben nog wat gegeten en gedronken en rond half 12 zijn we in de auto richting Breda gegaan. We hadden om 13 uur afgesproken maar we werden wel al een kwartier eerder verwacht. In principe was het een uurtje rijden maar je weet niet of het druk is op de weg en je moet eventueel wel wat tegenslag op kunnen vangen. Maar alles ging naar wens en rond kwart voor 1 waren we er.

Iedereen was gelijk bij binnenkomst al helemaal lyrisch want echt alles was roze. Je kregen ook allemaal een roze badjas aan. Omdat het wel wat warmer weer was mochten je zelf kiezen of je er eentje aan wilde maar iedereen wilde een badjas aan. Super leuk natuurlijk voor de foto. Je begonnen aan tafel met een high tea en je kregen een wijnglas met roze limonade. Er lag allerlei lekkers op een grote etagere, met roze koeken, muffins, spekken, snoepjes, komkommer, tomaten, druifjes en nog veel meer. Je hadden amper wat op en hadden al na 2 dingen genoeg. Maar de etagere bleef staan dus je kon tussendoor nog volop snoepen en na afloop ook nog. Je waren met z'n zevenen dus de groep werd een beetje opgesplitst. Een deel begon met de gezichtsbehandeling, waar je een maskertje op kregen en een massage, de rest ging naar de pedicure waar je een voetmassage kregen en de nageltjes gelakt werden. Als er dan eentje klaar was kon er geruild worden. Daarna kregen je manicure en ook een mooi kleurtje op de nagels. Je kregen mooie make up en de haren werden gestyled. Je mochten zelf de kleur kiezen van de nagellak, ook de make up mochten je kiezen van een tiental voorbeelden op een A4 en ook met de haren stylen mochten je zelf kiezen wat je wilde. Eigenlijk wilde bijna iedereen krullen. Je zagen er echt allemaal prachtig uit!

Daarna mochten je eventueel een mooie jurk uitkiezen voor de fotoshoot en waar je mee op de roze loper mochten. Nu had mama eigenlijk verwacht dat jullie grote stoere meiden geen jurken aan wilden. Jij Fleur wilde het in elk geval niet. Maar de een na de ander ging toch tussen de jurken op zoek naar hun droomjurk. Echt super leuk om te zien. De een stak de ander aan. Behalve jij Fleur maar we hebben de afspraak gemaakt dat we dan een groepsfoto zouden maken met iedereen in een prachtige jurk. En de fotoshoot apart mocht iedereen het zelf weten. En mama wist al dat bij jou dan de jurk uit ging. Maar dat vond mama goed. Mama vond het al heel leuk dat je met de groepsfoto wel een jurk aan wilde. Zo hebben ze eerst een aantal groepsfoto's gemaakt. Daarna zijn je in de jurken over de roze loper gegaan. Eerst iedereen apart. Vervolgens per 2 of 3 tal en daarna moest iedereen per 2 tal een bruggetje maken voor jou en jij moest dan over de roze lopen, onder het boogje door lopen. Echt geweldig! Tante Miranda en mama zaten aan het eind van de lopen om foto's te maken.  Daarna was het tijd voor de individuele shoot, sommige wilde in hun jurk en andere in hun eigen kleding. Tussendoor hebben je nog gesnoept van het eten en na afloop ook nog. Je hebben het wel echt super leuk gehad. Geweldig om ook al die reacties van iedereen te zien. Op de terugweg zijn we in Middelburg naar de Mac Donalds geweest. Rond 6 uur zijn we iedereen naar huis gaan brengen. Het was echt een topdag! 

proefje paardrijden

25 juni 2022

Vandaag had je weer een proefje van paardrijden. Met een beetje geluk de laatste keer F3 en mag je F4 gaan rijden. Je mocht weer op Lexi rijden en je had er helemaal zin in. Je moest pas rond half 3 rijden, wel lekker zo kan je alles op het gemakje doen. En je was niet de eerste die op Lexi moest dus hoefden we ook geen manen vlechten. We zijn wel al rond half 12 vertrokken van huis want degene die op Lexi moest rijden, moest om 12 uur. En jij vind het dan altijd wel fijn om te kijken bij dat proefje zodat je weet hoe ze het doet. En mama vind het ook geen straf om te kijken naar anderen. We hebben alle proefjes van F4 gezien en zijn daarna ook bij de prijsuitreiking in de kantine geweest om te kijken hoe ze beoordeeld waren en hoe ze het gedaan hadden. En eigenlijk was dat verrassend. Want best veel zaten onder de norm van 210 punten die je moet halen voor een promotiepunt. En zo eindigde Lexi dus gewoon als tweede met 214 punten.

We zijn daarna richting stal gegaan om met Lexi te knuffelen en haar gelijk te poetsen. Ook wilden we wel even kijken hoe ze erbij liep met de vlechtjes want ze kan soms zo lekker in de stro liggen rollen. Maar gelukkig viel het mee voor ons en hoefden we er alleen nog wat bloemetjes in te steken. We zijn ook al lekker bijtijds naar de binnenbak gegaan zodat je de tijd had om in te rijden. Dat vind je altijd wel fijn. Lexi heeft niet altijd even veel zin om te galopperen maar dat ging goed. Toen je bezig was kwam papa met Jochem al en zijn we ook richting de buitenbak gegaan. Heerlijk dat de proefjes nu weer in de buitenbak zijn, zoveel fijner vind mama dat. Binnen is het altijd zo donker, mama kan dan ook niet echt mooie foto's maken met de camera. En buiten kan dat wel. Papa heeft het hele proefje weer gefilmd. En mama heeft lekker foto's gemaakt. En wow wat ging het goed. Mama vond je ook heel zelfverzekerd rijden en dat is niet altijd bij jou. Je reed gewoon echt met een bigsmile. Vorige keer had je 6 punten aftrek omdat je 2x per ongeluk de verkeerde kant op ging dan volgens het proefje. Terwijl je eigenlijk heel goed gereden had, je zat toen eigenlijk boven de 220 punten. Dus mama hield haar hart nu echt vast tijdens het rijden. Maar gelukkig ging dat ook allemaal goed. Wat dat betreft is mama haast nog zenuwachtiger dan jij hoor. Je had er zelf na afloop ook een goed gevoel over. Je moest nog even uitlopen in de binnenbak en daarna zijn we naar stal gegaan. Wel snel daarna naar boven want er moesten er nog 2 na jou en dan volgt meestal vrij snel de prijsuitreiking en daar wil je natuurlijk wel bij zijn. Nu moesten we dit keer best wel even wachten tot iedereen er was. Ze beginnen altijd met het laagste aantal punten en dat was dit keer 200. Dat was wel even schrikken. De een na de ander werd opgenoemd... maar nog geen Fleur en ook alles bleef onder de 210 punten. Tot er maar 2 boekjes over bleven en jij was nog steeds niet opgenoemd. Toen was het ineens een klim naar boven met 215 punten en dat was jij en ben je dus tweede geworden! En mag je de volgende keer dus F4 gaan rijden. Super blij was je! Echt zo leuk voor je en vooral goed voor je zelfvertrouwen!! Je hebt gewoon voor het eerst een beker gewonnen! Lexi moest vandaag maar 2x rijden en beide keren heeft ze dus gewonnen. Geweldig! Mama had van de week gekscherend gezegd dat je nu maar eens een andere kleur rozet moest krijgen want je hebt alleen lichtroze (die hadden ze eerst) en groene. En nu heb je dus ook echt een andere kleur... de tweede prijs is altijd een rode rozet. Je wilde gelijk naar Lexi om weer te knuffelen haha en je mooie beker te laten zien. Je hebt ook met Opa en Oma gefacetimed om je beker te showen. De rest van de middag bleef er een heerlijke glimlach van oor tot oor op je gezicht!

vaderdag

19 juni 2022

Vandaag vaderdag. Jullie hadden gisteren natuurlijk al het cadeautje aan papa gegeven. Je hadden nog wel allebei een kaartje voor papa. Fleur jij had er zelf eentje gemaakt en Jochem eentje via hallmark besteld. Ook mama had een kaart. Papa weet al een paar weken dat hij een weekendje weg krijgt, hij weet ook wanneer we gaan. Maar voor de rest wist hij nog niets. In het kaartje had mama geschreven waar we heen gingen. We gaan van 8-11 juli even heerlijk een weekendje met z'n viertjes naar de Veluwe. Nog even heerlijk bijkomen voor de zomerdrukte. Tevens heeft papa ook wat afleiding omdat hij 30 juni eindelijk de MRI heeft en maandag 11 juli daarvan de uitslag krijgt. Mama heeft een heerlijk stevig ontbijtje gemaakt, gebakken ei met kaas en spek. Na het eten zijn we gelijk richting Opa en Oma gegaan. Begin de middag waren we nog even 2 uurtjes thuis om daarna naar de verjaardag van Stijn te gaan die 4 jaar is geworden.