Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

leuk nieuwtje

30 april 2021

We hebben een heel leuk nieuwtje... jullie krijgen in November er weer een neefje of nichtje bij! smiley Tante Tanja is zwanger. Echt zo leuk! We wisten het al een paar weken, maar hebben het geheim gehouden totdat ze het zelf ook gedeeld had. Het is wel een hoog risico zwangerschap. Door de foute PAP3 cellen in haar baarmoeder een paar jaar geleden is de hele baarmoederhals verwijderd. Dus ze hebben afgelopen week operatief een bandje (cerclage) geplaatst die de baarmoeder sluit om vroeg geboorte te voorkomen. Ze zal dus heel de zwangerschap rustig aan moeten doen. Het was een grote wens om samen met haar nieuwe man ook een kindje te krijgen. Maar dat heeft helaas even geduurd, mede ook door de operatie van de PAP3 cellen destijds, er zat veel littekenweefsel wat ze begin dit jaar verwijderd hebben. En nu is de middels IUI zwanger geworden. Zo mooi dat het op deze manier kan.

klokje rond

29 april 2021

Nou moe was je wel van je camping avontuur! Je hebt het klokje rond geslapen, van 8 tot kwart over 8. Je zag er weer helemaal fris en fruitig uit. Je bent wel op tijd gaan logeren op de camping want vannacht heeft het echt heel de nacht flink geregend en de rest van de ochtend ook nog. Vanmiddag was het gelukkig droog. Vanochtend zijn we lekker in de weer geweest met stenen schilderen, zodat we voorlopig weer een voorraad hebben om te kleuren. Vanochtend kwam ook eindelijk het halkastje binnen, dus kan mama weer verder met opruimen en inrichten.

We hadden eind de ochtend ook een afspraak staan bij Elsbeth. Je had 3 dingen om te bespreken van de afgelopen weken, waaronder dat je weer wat meer contact hebt met Hayley, wat eerst begon met de speeldate samen met Nina wat je niet fijn vond en later met de koningsspelen toen je het niet verkeerd vond. Ook hebben we het er over gehad dat je min of meer bang bent voor Sandra en als laatste over een rottigheidje 2 weken geleden toen je bij Nina aan het spelen was. En daar koos jij vooral om mee verder te gaan. En dat was geen verkeerde keuze, want je was er weer helemaal door in tranen tijdens het bespreken. Je was die dag bij Nina gaan spelen en bij de skatebaan kwamen je een meisje Feline tegen uit groep 6, die ook in groep 1/2 bij je in de klas zat. Meer een halve jongen, speelde ook vooral met jongens. Ze heeft je gechanteerd, bedreigd of hoe je het noemen wilt. Ze vroeg of je verliefd was op Keano, iemand uit je klas. Je moest ja zeggen anders zou ze je met een buis slaan die ze al in haar hand had. surprise En omdat je echt bang was dat je met die buis geslagen werd, heb je ja gezegd dat je dus verliefd was op Keano. Terwijl daar helemaal niets van waar was. indecision Vervolgens zou ze het morgen op school tegen Keano zeggen dat jij verliefd op 'm bent, wat gelukkig niet meer is gebeurd omdat je nu met de corona op aparte gedeelte spelen op het speelplein. Papa en mama waren echt flink boos toen je het vertelde. En Jochem ook, die zei al dat hij wel eens naar haar toe zou gaan. Maar goed dat lost het probleem natuurlijk niet helemaal op, jij bent toen op dat moment echt bang geweest en tijdens het gesprek laaide dat ook weer op. We hebben het lang met elkaar besproken in voelen, denken en doen. Hoe je toen handelde, hoe je had willen handelen, wat je had willen doen, wat je had willen zeggen? We kregen het helaas niet helemaal af. Maar Elsbeth zag wel wat het met je deed en dat je er heel erg mee zat. Mama zat ook echt weer met tranen in haar ogen, omdat jij ook zo in tranen was. Ze heeft bewust jou gekozen omdat ze wist dat je wat meer verlegen bent of rustig bent en er niet tegenin durft te gaan. Ze deed het niet bij Nina, want die bijt dan echt wel van zich af. We hebben het papier nu mee naar huis genomen om het verder af te maken en eventueel de volgende keer verder te bespreken. Want het gaat bij alle 3 de gevallen die je genoemd hebt bij Elsbeth wel een beetje om hetzelfde, je durft niets te zeggen, je durft niet jezelf te verweren en daar gaan we mee aan de slag. 

Vandaag had je weer lekker paardrijden.... vlak voordat we weggingen klaagde je over dat je billen en knie zeer deed. Dus mama had een beetje het vermoeden dat je niet zo heel veel zin had. Mama heeft dat gewoon maar genegeerd want meestal als je gaat rijden verandert dat. Je mocht vandaag weer op Lexi rijden. Niet helemaal je favoriet omdat je er elke les wel een keer afvalt of dat ze niet wilt galopperen, maar je hebt haar wel steeds meer onder controle en dat is veel belangrijker. Mama moest je nog even herinneren dat je de vorige les dat je op haar reed er ook niet af was gevallen, je was toen ook helemaal trots. Omdat je het riempje wat aan het zadel zit vast moet houden, dan blijf je meestal wel zitten. Ook het opzadelen doe je nu helemaal zelfstandig en gaat ook steeds sneller. Tijdens het poetsen was je ook nog best kortaf en 'sjagrijnig'. Mama heeft gezegd dat je nu wel normaal mocht gaan doen omdat mama anders weg zou gaan en dat hielp gelukkig. Je was 5 minuten voor tijd al klaar. Het was vandaag door de vakantie maar een klein groepje. Je waren maar met z'n drietjes. Je mochten heel zelfstandig rijden vandaag, je vond het een leuke les. En..... je bent ook weer netjes op Lexi blijven zitten en er niet afgevallen. 

weer ophalen

28 april 2021

Mama was vanochtend rond half 5 wakker en heel stom mama keek even op haar gsm en zag dat je gisteravond zelf nog een berichtje gestuurd had. Dat je zo lelijk gevallen was met skeeleren. Mama had om 10 over 10 nog contact met Marlies, jullie lagen toen net op bed en wij ook dus mama is daarna gaan slapen. Maar de wifi op de camping is niet zo goed, dus waarschijnlijk heb je het eerder verstuurd maar mama had het bericht pas om 22.40 uur ontvangen. Mama heeft je nu vanochtend maar geen bericht terug gestuurd. Maar slapen kon mama ook niet meer. Je zat steeds in m'n hoofd. Na veel draaien en keren en hazenslaapjes is mama uiteindelijk tegen 8 uur uit bed gegaan. Mama is maar stenen gaan tekenen. Jochem lag ook nog op bed, die kwam pas tegen half 11 naar beneden. Je hebt het uitslapen ineens ontdekt! Rond half 10 kreeg mama eindelijk een berichtje van Marlies dat je rond kwart over 9 wakker waren. En je nu gingen douchen en daarna broodjes gingen halen. Je had heerlijk geslapen! Mama heeft je nog een app gestuurd hoe het met je billen ging en of je veel pijn had. Daar reageerde je pas later weer op, je had het druk met spelen hihi. Je had best veel last van de schaafwond op je billen.

Uitgerekend vandaag kwamen ze in de loop van de middag een electrische screen installeren en de oude screen eraf halen. Mama kon dus ook pas jou ophalen als ze klaar waren, dat was tegen kwart voor 3. Daarna is mama gelijk in de auto gestapt, iets na 3 uur was mama op de camping. Jij stond met Nina al bij de slagbomen te wachten met het pasje zodat mama het park op kon. Mama vond het fijn om je weer te zien. Mama had je best wel gemist hoor! Bij de caravan moest je wel even je geschaafde billen showen, het is echt een grote plek. surprise Mama snapt dat dat niet echt lekker is, zeker als je wilt zitten. Je wilde van een flinke heuvel skeeleren en dat ging dus niet helemaal goed. En je knie lag ook open. Je hebt het reuze naar je zin gehad. Veel op pad geweest met Nina en andere meisjes van de camping. Maar je was wel helemaal versleten, dat zag mama gelijk en je zei het zelf ook. Je bent natuurlijk heel de dag in touw geweest gisteren en vanochtend ook. En gisteren laat naar bed gegaan. We zijn tot 5 uur gebleven en daarna richting huis vertrokken. Ook papa en Jochem waren blij om je weer te zien. Vanavond ben je maar bijtijds naar bed gegaan, rond 8 uur, zodat je een beetje bij kon slapen. En dat vond je helemaal niet erg. 

koningsdag en logeren op de camping

27 april 2021

Vandaag is het echt koningsdag. Altijd een drukke dag voor papa en mama. Mama had de wekker om half 8 gezet maar wel gezegd tegen papa als het nodig was hij mama wakker mocht bellen. Dat had hij niet gedaan, maar wel om 10 over 7 een berichtje gestuurd of mama wilde helpen. Toen de wekker ging is mama dus gelijk uit bed gekomen en naar de bakkerij gegaan. Mama wilde heel stilletjes naar beneden sluipen maar voordat mama naar beneden ging, kwam jij Fleur net om naar de wc te gaan. Mama heeft tegen je gezegd dat ik naar de bakkerij ging en jij nog even lekker terug je bed in mocht en dat heb je gedaan. Je kwam pas rond 9 uur naar de bakkerij om broodjes. Mama is gelijk gaan helpen met de tompoucen en dat hebben we tot half 12 non-stop gedaan. Het was vorig jaar al heel hectisch, toen hadden we geen room en tompouceplakken meer. Nu hadden we gelukkig wel genoeg plakken, dus ook genoeg voorraad maar ook de room was weer schoon op en ook de oranje fondant was helemaal op. De ochtend is dus snel voorbij gegaan. Jochem jij was pas tegen 10 uur beneden. Aan jou de eer om de vlag op te hangen. Afgelopen zaterdag hadden we eindelijk die houder opgehangen aan de bakkerij, voor onze garage. Die vlag heeft papa al jaren geleden eens gekregen voor Sinterklaas van opa maar nooit wat mee gedaan. Toch wel leuk om een eigen vlag te hebben. Ook stond er al 15 jaar een brievenbus klaar in de garage, die hebben we nu zaterdag ook maar eens opgehangen bij de voordeur. surprise 

Fleur jij ging vandaag logeren bij Nina op de camping, dat wilde je zo graag. Maar natuurlijk wel een beetje met mooi weer en dat was het nu en ook voor morgen. Dus een mooie gelegenheid. Gisteravond hadden we al heel slim je koffer gepakt zodat we begin de middag na het eten gelijk konden vertrekken en niet stonden te stressen of we alles mee hadden. Nog wel even een laatste check voordat we weggingen en rond half 2 waren we in Kamperland. Jochem jij bent mee gegaan, niet omdat je het wilde maar omdat het moest van ons omdat je anders alleen maar hele dagen binnen zit. En achteraf vind je het dan ook gewoon leuk. Omdat het koningsdag was en er op de roompot nog niet veel georganiseerd werd vanwege de nu geldende regels hadden ze in het straatje zelf wat spelletjes geregeld. Mama kon tot 3 uur blijven dus je zijn gelijk gestart zodat mama ook mee kon kijken. Je hadden 3 teams. Het was echt super leuk! Je konden muntjes verdienen en als laatst een cadeautje kiezen. En jij bofkont... er zat een simpe dimple tussen die je juist graag wilde. Mama had oranje tompoucen en donuts mee voor het sfeertje na de spelletjes. Het was heerlijk weer dus geen straf om buiten te zijn. Na de spelletjes heeft mama je bijna niet meer gezien. Je ging met Nina en een paar andere meisjes weg en zelfs toen mama om 3 uur vertrok was je nergens meer te zien. Dus kon mama je geen knuffel meer geven. Maar mama wist dat het goed zou komen. Je had er zelf zoveel zin in en het is vertrouwd voor je bij Marlies. Mama had je nog wel graag even willen zien maar het was goed zo. Je was druk met spelen en alle vriendinnetjes. Mama kreeg rond etenstijd nog een foto van je dat je aan het bbqen waren. En toen wij naar bed gingen rond 10 uur kreeg mama nog een sms van Marlies, toen gingen jullie ook pas naar bed. Je was nog wel gevallen met skeeleren en had een flinke schaafwond op je billen en op je ene knie. Je had niet gehuild, stoere meid maar lekker was het natuurlijk niet. Toch voelt het niet fijn als je dan als mama thuis zit en jij pijn hebt indecision Dat moet natuurlijk net gebeuren als mama er niet bij is.

shoppen op afspraak

26 april 2021

Vanochtend heeft mama eerst een poos geholpen in de bakkerij met oranje tompoucen. Jullie hebben ook nog even geholpen in de bakkerij. Mama is ook in de weer geweest met de nieuwe kasten, mama mist nog een aantal bakken om wat kleinere dingen qua voorraad in te doen. Dus mama heeft vanochtend gelijk maar een winkelafspraak gemaakt voor vanmiddag bij de action, zodat mama weer verder kan met inrichten. Voor het eerst shoppen op afspraak voor mama, ook gelijk op de valreep. Want vanaf woensdag is het weer mogelijk om te shoppen zonder afspraak. Maar mama wilde daar niet op wachten. De eerst beschikbare tijd was om 14.10 uur en we mochten 20 minuten shoppen. Fleur jij mocht met mama mee. Het shoppen was te doen, maar het was toch ook wel behoorlijk racen tegen de klok, zeker bij de action. Daar zie je altijd wel wat leuks. Mama had gelukkig thuis al een boodschappenlijstje gemaakt, dat was al wat makkelijker. We hebben het gered binnen de tijd en volgens mij hadden we ook alles wat mama wilde hebben. Jij wilde graag zo'n pop it sleutelhanger maar die waren er niet meer. Wel zag je een mooi rood hart die je wilde hebben. 

Na het shoppen zijn we weer even het Nollebos in geweest. We hadden zelf ook nog 7 stenen om te verstoppen. En uiteindelijk hebben we zelf ook weer 13 stenen gevonden,het  duurde wel even voordat we de eerst steen hadden. Eentje vonden we wat minder mooi vonden en hebben we gelijk verder laten zwerven. Het was volgens mij best druk met stenen weg leggen, door de vakantie zijn er natuurlijk veel kinderen thuis. Waar we op de heenweg hadden gelopen lagen op de terugweg juist best veel stenen. Je was dus weer helemaal gelukkig. Terug thuis zijn we weer verder gegaan met voorbereidingen voor de koningsdag. Mama gaat van de week wel weer verder met de kasten en de nieuw gehaalde bakken vullen. Donderdag word het wat minder mooi weer dus een ideale dag om binnen wat dingen te doen.