Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

opruimen

25 april 2021

Van 't weekend zijn we druk bezig geweest. Mama is een beetje in de opruim of herinrichten. We zijn natuurlijk begonnen met het halletje, daar staat nu een kleding/schoenenkast en er komt nog een klein kastje die komt deze week als het goed binnen. Voor onder het bureau in de keuken heeft mama een klein kastje besteld voor de printers en andere zooi. Alles lag zo open en bloot en vingen volop stof dus mama heeft van de week een kastje besteld bij de ikea. Toen kwam mama ook nog met het idee om de wasmachine en droger te stapelen en daarnaast een kast te zetten in plaats van de plank boven de wasmachine en droger waar ook altijd veel stof blijft liggen. Zodat het er ook daar weer netjes uit ziet. Gisteren hebben we de wasmachine en droger alvast gestapeld en ruimte gemaakt voor de kast, die vandaag binnen kwam. De plank die daar vandaan kwam hebben we in de garage opgehangen. En daar hebben we ook gelijk flink geruimd. Wel deels met hulp van jullie, want veel buitenspeelgoed is kapot of kijken je niet meer naar om. Dus de garage ligt er nu weer heel netjes bij. Hopelijk blijft dat ook zo. Vandaag kwamen rond de middag de 2 kasten van ikea binnen, die heeft papa gelijk in elkaar gezet. Dus mama kan morgen die kasten weer inrichten. Heerlijk gevoel om alles netjes op te ruimen en een beetje te veranderen. 

Eind de middag hebben we een rondje Nollebos gedaan. Vanochtend begon de dag erg bewolkt maar vanmiddag kwam het zonnetje gelukkig weer lekker door. En dan is het toch leuker lopen als je ook wat stenen kunt vinden. Zo hebben we 2 vliegen in 1 klap, heerlijk wandelen en genieten van de buitenlucht en op zoek naar mooie stenen. We worden er toch blij van. En het is ook leuk dat we op andere dagen stenen weg gelegd hebben en dan te zien dat die gevonden zijn en verder zijn gaan zwerven. We hebben uiteindelijk 8 prachtige stenen gevonden hebben en ook weer een aantal nieuwe stenen neer hebben gelegd.  Afgelopen week hebben we er weer ruim 30 gemaakt die kunnen we deze week weer weg leggen. Dan kunnen we deze week weer nieuwe stenen beschilderen. Zo blijven we bezig. Mama vind het wel heel ontspannend om te doen. Alleen de tijd is vaak wel een dingetje. 

koningsspelen

23 april 2021

Vandaag een feestelijke dag op school voor jou Fleur, vandaag vieren je en de verjaardag van (Koning) meester Arthur en je hebben koningsspelen. Super leuk! Vorig jaar hadden je nog thuisonderwijs en waren er dus geen koningspelen voor jullie. Je kregen toen allerlei tips voor leuke spelletjes om thuis te doen. Vandaag dus wel een leuke dag voor je. De meester had gevraagd of je zoveel mogelijk in rood, wit, blauw of oranje kleding naar school kwamen. Je hoefden niets mee te nemen want de meester zorgde voor wat lekkers als jarige en de lunch werd ook verzorgd door school. Je hadden begin van de week een briefje gehad met wat tips voor cadeautjes voor z'n verjaardag. Mama wilde eigenlijk al iets maken van chocolade met een motor erop omdat de meester daar van houdt. Maar er stond bij liever geen chocolade dus dat was wel balen. Nu hadden we een traytje met 0% bier en een zakje borrelnootjes, omdat we op de fiets moesten heeft mama het extra goed in gepakt in een doos en bubbeltjesfolie. Je hebben vanochtend de verjaardag gevierd van de meester. Je hadden een quiz gedaan en nog iets met nummers van elk groepje om de cadeautjes aan de meester te geven. Je had al verteld dat je naar het bunkerbos bij ons hier op Vrijburg spelletjes gingen doen. Rond 12 uur hoorde mama al wat gegil. Toen we om kwart voor 1 klaar waren met eten is mama even met Jochem bij jullie wezen kijken. En alsof je het rook dat wij er aan kwamen. laugh We kwamen om het hoekje en jij keek ook net en riep gelijk 'Hoi mama', daarna stak de meester ook nog even zijn hoofd om het hoekje. Jullie kregen net uitleg over de spelletjes toen mama bij jullie was. Mama heeft gevraagd of ik foto's mocht maken omdat er nu natuurlijk geen hulpouders waren, daar was de meester heel blij mee. Want hij kwam handen en ogen te kort. Mama heeft natuurlijk ook al eens geholpen met de koningspelen en dat is toch best pittig in je eentje. Wel super leuk om jou en de klas bezig te zien. Je hadden de grootste lol en fijn dat dit, ondanks nog best wat beperking, nu weer kon. En je hebben het ook super getroffen met het weer. Wat mama wel gelijk opviel was dat Hayley steeds veel bij jou was. En je hadden het best fijn samen. Thuis heeft mama er nog naar gevraagd, je hadden zelfs samen terug in de rij gelopen. Je vond het fijn maar was nog wel een beetje voorzichtig. Maar je was wel blij. We gaan zien hoe het verder gaat lopen. Al is het maar dat je weer met elkaar kunnen spelen zonder onderlinge spanning. Vandaag is de meivakantie voor jullie begonnen, even heerlijk 2 weken vrij. Hopelijk worden het ook 2 weken met lekker weer.

Na schooltijd zijn we saampjes richting het strand gegaan. Even wat vitamine D op doen en wat was het lekker! Op weg naar het strand hebben we nog een paar stenen weg gelegd, helaas niets gevonden. Op het strand zijn we op zoek gegaan naar mooie nieuwe stenen om te schilderen en naar schelpen. En die lagen er genoeg. Mama vond zelfs nog een haaientand. Ook hebben we nog even lekker in het zand gezeten, wat was het lekker! Mama kreeg nog een trots appje van Jochem dat hij een 6,3 had gehaald voor z'n mondelinge presentatie van Engels. Netjes! Toen mama keek naar de tijd was het opeens al kwart over 5. surprise Oeps... dan gaat de tijd toch best snel. We hadden nog best langer willen genieten maar papa moest vanavond werken dus moesten we toch om 6 uur eten. We hadden ongemerkt best wat stenen verzameld dus de tas woog best zwaar. En zeker het eerste stuk door het mulle zand was niet fijn. Volgende keer toch maar wat minder stenen tegelijk meenemen. wink 

Vanavond zijn we nog met z'n vieren naar het Ritthemse bos geweest om nog even stenen te zoeken. Van de week zijn we woensdag geweest zonder Jochem toen zagen we ook nog hertjes heel dichtbij ons. Nu vandaag niet. Maar we hebben wel heel veel prachtig geschilderde stenen gevonden, 23 stuks! Volgens mij was er net eentje voor ons geweest die er veel neer had gelegd. Want het waren bijna allemaal witte grote stenen met dezelfde tekenstijl. Hele mooie oa met Rapunzel, Sneeuwwitje, giraffe, kikker en een paauw. Zelf hebben we ook nog een paar stenen weg gelegd. Dit was echt wel een hele flinke buit. Super leuk. En Jochem jij thuis nog een grote mond hebben, dat je niets om die stenen geeft.... en of je niet thuis mocht blijven. Maar ondertussen wel keihard rennen als je op een afstand iets ziet liggen. smileywink

paardrijden

22 april 2021

Vandaag mocht je weer heerlijk paardrijden. Na 2 weken op Lexi mocht je vandaag weer op je lievelingspony Beppie. Je kwam helemaal stralend aan gelopen met het zadel. Dan weet mama meestal wel genoeg. Mama is in de auto blijven zitten zodat je het allemaal zelfstandig kon doen en dat ging heel goed. Wel kwam je 2x vragen hoe laat het wat. Meestal mogen je om kwart over 5 beginnen met opzadelen en rond 5 voor half het hoofdstel aan doen. Maar de hulpmeiden stonden gewoon bij je, dan moet je het natuurlijk niet aan mij komen vragen. Voor de rest ben je heel zelfstandig bezig geweest en heb je hulp gevraagd met het zadel optillen want je bent dan nog net iets te klein. En zo ook met het hoofdstel, daar heb je ook hulp voor gevraagd. Erg fijn voor mama om dit te zien. Nog even en dan kan mama je echt alleen maar afzetten. Je had heerlijk gereden, het was ook echt heerlijk rijweer. Je had best lang gegaloppeerd en dat zag je wel aan Beppie want ze was behoorlijk bezweet, net als jou overigens. Je had weer hele rode wangen. Zo gaat het verkleuren wel snel. Je bent nu best veel buiten, met turnen en paardrijden en natuurlijk al een paar keer met stenen zoeken en dat is wel in je gezicht te zien. Je bent al best lekker verkleurd. De juf had verteld dat er 8 mei weer proefjes zijn en je vanaf morgen kan inschrijven, je wilde weer graag mee doen. Dat word dan al het vierde proefje voor jou

afspreken

21 april 2021

Jochem jij bent gisteren weer naar school geweest na vorige week een volle week online les gehad te hebben. Helemaal blij dat je weer mocht, want zo hebt je toch meer contact met klasgenoten. Gelukkig heb je vorige week wel gewoon kunnen trainen dus helemaal eenzaam was je niet. Je verkoudheid is gelukkig weer helemaal weg en hopelijk blijft dit de komende tijd zo want mama is er wel een beetje klaar mee. Deze week hebben papa en mama eindelijk weer een wat rustiger weekje en dus voor jou Fleur nu ook wat meer ruimte om thuis af te spreken met een vriendinnetje. Gisteren ben je met Nina gelijk uit school mee gegaan om te spelen. Het was wel iets anders verlopen, want je zijn naar Hayley gegaan om haar op te halen om te spelen. Dat was Nina haar idee, jij hebt er mee in gestemd maar vond dat niet heel erg leuk want er hangt toch nog steeds een bepaalde spanning bij jullie en praten amper met elkaar na het hele gebeuren tussen jullie. De laatste tijd spelen je wel weer iets meer met elkaar. Maar nu Hayley thuis ophalen was wel een dingetje. En je bent dan gewoon niet mondig genoeg om aan te geven bij Nina dat je het niet wilt. Plus dat je ook Sandra tegen kwam, waar je gewoonweg bang voor bent. indecision Maar je hebt het toch gedaan, vooral het bij hun huis komen vond je niet fijn daarna zijn je nog naar Ashley gegaan om huiswerk te brengen omdat ze in thuisquarantaine zit wat je ook niet leuk vond. Daarna met het spelen ging het beter en dat vond je minder erg, op school heb je het ook weleens dat je een beetje samen spelen. Mama vind het zo sneu om dit van je te horen. Nina weet hoe het is tussen jullie en toch wilt ze dan Hayley halen. En jij durft er vervolgens weer niet tegenin te gaan. Mama heeft ook gezegd dat je de volgende keer best mag zeggen dat je het niet wilt of dat je anders bv naar huis gaat. Nu vond je het spelen toch minder leuk en dat is jammer.

Vandaag mocht je zelf met iemand afspreken omdat mama niet hoefde te werken. Je had min of meer afgesproken met Lisa maar geen bevestiging meer terug gehad en je wilde toch wel graag spelen. Dus mama kreeg om 5 voor half 9 ineens een appje van jou of je dan met Chauncey thuis mocht spelen. Jullie hadden eerst voor vrijdag afgesproken maar omdat het daarna vakantie is vond mama het beter om die dag vrij te houden. Ondanks dat je nu steeds zelf naar huis fietst uit school hebben we via de app afgesproken dat mama wel naar school zou komen zodat Chauncey het aan haar vader kon vragen en mama dan met jullie naar huis kon fietsen. Zo heb je vanmiddag met Chauncey gespeeld, voor het eerst eigenlijk. Ze is wel op je feestje een jaar geleden geweest maar je hebben voor de rest nog nooit afgesproken. Het is een heel rustig, netjes en lief meisje dus mama had geen kind aan jullie. Je zijn eerst een tijd op je kamer geweest en daarna nog lekker naar buiten op de skeelers. Mama is toen wel met jullie mee geweest. Je hebben een gezellige middag gehad. En je was blij dat er ook weer eens iemand thuis kon spelen bij je.

Mama vind het wel erg fijn dat het nu even een rustigere week is. Het is zo hectisch geweest steeds, eigenlijk vanaf januari al. Vooral de paas periode was pittig. Het was vaak de ochtend inpakwerk en 's middags productie. We hebben nu alles voor moederdag af en is het afwachten hoe dat loopt. Mama merkt wel dat het nu goed is om even wat meer rust in te tent te hebben. Volgende keer begint de meivakantie en ook die 2 weken vakantie hoopt mama dat het ook even wat rustiger is en mama tijd heeft voor jullie beiden. Even weer een beetje bijkomen en hopelijk ook met mooi weer lekker vitamine D op doen. 

proefje nr.3

17 april 2021

Vandaag alweer je 3e proefje voor jou Fleur met paardrijden. Je had lekker uit geslapen maar je was heel de dag niet echt jezelf, je bent er toch steeds meer zenuwachtig voor lijkt het wel. En dan werkt het ook niet echt mee als je pas om 16.10 uur moet rijden. indecision Mama had vandaag best wat chocolade inpakwerk en heeft je begin de middag even bij me geroepen om zomaar te kletsen. Je had er gelukkig wel zin in, maar die vervelende zenuwen zitten je zo dwars. We hebben nog even met elkaar besproken wat we met Elsbeth op een rijtje gezet hadden. Je weet het allemaal heel goed maar in de praktijk is het toch lastiger. Rond 2 uur heb je je rijkleding aan gedaan en is mama aan je haar begonnen. En dat gaat nu inmiddels voor de 3e keer toch ook al wat sneller. wink Papa had samen met Jochem een ikea kast om in elkaar te zetten voor in de gang, voor alle jassen en schoenen zodat het niet meer zo rommelig is in de gang. Mama stoort zich er altijd zo aan, zeker jullie zijn zo makkelijk met jullie schoenen. Er stond altijd een open kastje maar meestal lagen de schoenen van jullie er nog voor. En meestal niet 1 of 2 paar. frown Dus hopelijk gaat dit beter werken. De kast was pas eind de ochtend binnen gekomen. Rond 3 uur zijn we vertrokken. Je hebt eerst je ruiterpaspoort in geleverd en daarna zijn we gelijk even bij Nera blijven kijken die aan het inrijden was op Beppie in de binnenbak. Met de zij en achterdeur open stond je bij de binnenbak echt op de tocht, er stond ook best veel wind. Maar uit de wind was het heerlijk. Jij wilde ook graag tijdens het proefje bij Nera kijken zodat je wist hoe Beppie het deed. Alleen mogen er daar niet teveel mensen kijken dus ben je ff alleen gegaan want de kinderen mogen er wel kijken. Omdat er na Nera nog maar 3 andere proefjes waren, was het niet de moeite om Beppie op stal te zetten dus mocht je gelijk de binnenbak om nog even lekker op Beppie te rijden. En dat vind je altijd wel fijn om nog wat langer te mogen rijden. De eerste keer had je er maar heel kort op gezeten voordat je proefje begon en dat vond je niet prettig. Nu heb je dus ruim een kwartier in de binnenbak mogen rijden en daarna ook nog even in het kleine bakje bij de buitenbak totdat je aan de beurt was. Mama was nu dichterbij gaan staan om foto's te maken, maar wel in een andere hoek. En dan kijk je er toch weer heel anders op. Mama dacht dat je de bij de letters steeds niet te ver door reed maar dat was waarschijnlijk omdat mama op een heel andere plaats stond dan de vorige keren. Dus mama had er niet zo'n heel goed gevoel over, vooral ook omdat je heel de dag al zo zenuwachtig was. Maar degene die het proefje voor las vond dat je het goed gedaan had dus dan is het gewoon afwachten tot je je puntenlijst krijgt. Na afloop was je helemaal blij en opgelucht en was je ineens een heel ander meisje dan de rest van de dag. Dat proefje heeft je volgens mij zo dwars gezeten. Je vond zelf dat het goed was gegaan, je had ook genoten en dat is het belangrijkste. Je was de laatste op Beppie dus we mochten de vlecht knotjes er weer uithalen en nog lekker even tutten met haar en dat vond je helemaal niet erg. Vorige keer had mama alles er uit gehaald, nu wilde jij het zelf doen. Dat tutten hoort er dan toch een beetje bij na het paardrijden. Laura kwam je paspoort en puntenlijst brengen toen je bezig was met Beppie. Je had in elk geval een stempel in je paspoort dat zagen we als eerste en je puntenscore was net als vorige keer 218. Dus gewoon hartstikke netjes gedaan! Super gedaan weer lieverd! Heerlijk om dan je blije snuitje te zien. Sowieso al nadat je klaar was met je proefje maar zeker met dit resultaat. We hebben Juf Marleen en Lisanne die altijd het proefje voorleest een zakje chocolade hartjes gegeven als dank, dat werd heel erg gewaardeerd. Thuis heb je vol trots je puntenlijst en ruiterpaspoort aan papa laten zien. Papa was ondertussen klaar met de kast in de gang. Mama is er helemaal blij mee, lang leve de pax kasten van de ikea. Helemaal naar wens samen te stellen.