Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

uitslag

07 april 2021

Vandaag was je nog een dagje thuis want de uitlag verwacht mama pas in de loop van de ochtend. Jochem jij had vandaag ook online les dus we hebben met z'n drietjes wat langer op bed gelegen. Je hebt vanochtend je kamer opgeruimd en mama weer geholpen met etiketten en naamstickers plakken op doosjes bonbons. Bij Jochem vond mama het op de een of andere manier spannender als bij jou. Mama heeft geen een keer online gekeken of de uitslag al binnen was. Nu wist mama ook dat je sowieso een mailtje krijgt als de uitslag binnen in. En dat was vanmiddag rond half 4, gelukkig was de uitslag van de test negatief! En mag je morgen gelukkig weer naar school. 

testen

06 april 2021

Helaas.... Fleur jij bent weer verkouden. sad Gisteren was mama er al een beetje bang voor omdat je wat snotterig was. En het heeft helaas doorgezet. indecision Vanochtend klonk je echt vol en een beetje schor. Mama heeft je toch maar ziek gemeld en gelijk online gekeken voor een afspraak. Je was niet gelijk heel enthousiast maar je begreep het wel. Want donderdag heb je weer een afspraak bij Elsbeth en paardrijden en dan is het wel handig om te weten of je wel of niet kan gaan. Je wist gelukkig van Jochem dat het best mee viel. Je kon om 12 uur in Goes terecht of om half 2 in Vlissingen. Mama heeft jou laten kiezen en je koos voor Vlissingen en eigenlijk was je gelijk aan het idee gewend. Je wist dat het er een keer van moest komen, al druist het testen zo tegen onze gevoelens in. indecision Mama is vanochtend druk geweest met inpakwerk, jij hebt mama goed geholpen met stickers plakken. Dat was wel fijn. En je hebt lekker gelezen en muziek geluisterd. We zijn vanmiddag op tijd vertrokken richting de teststraat. Wow... wat een drukte was het daar. Bij Jochem konden we zo doorrijden in de eerste tent bij het melden en we waren gelijk aan de beurt voor het testen. Nu stonden we voor het aanmelden zeker 10 minuten in de rij en daarna voor het testen ook nog zeker 10 minuten. surprise Pffff....er stonden gewoon 3 rijen voor het testen en in de tent testen ze 2 mensen te gelijk. Echt bizar zo druk. Waarschijnlijk omdat het pasen is geweest. Je was echt zenuwachtig en mama snapt het helemaal. Je hebt het kokertje met een doekje vast gehouden met rode vloeistof. Je vroeg of het siroop was. laugh Mama denkt dat het een vloeistof is dat de testen goed blijven ofzo. Tijdens het wachten vielen er flinke sneeuwbuien, gelukkig natte sneeuw... april doet duidelijk wat hij wil. Gelukkig kwam er een lieve vrouw naar jou om je te testen. Van tevoren moest je nog een keer je neus snuiten. Ze vroeg of je al eerder getest had, toen je zei dat het de eerste keer was heeft ze goed uitgelegd wat ze ging doen. Mama had verwacht dat je alleen via de keel getest zou worden, maar het was zowel via je keel als je neus, dat was wel even een tegenvaller. sad Ze is heel tactisch begonnen met je keel en dat was ook gelijk de vervelendste. Er ging een stokje in je keel en moest 'ahhh' zeggen en toen was het nog 5 tellen, je begon gelijk te kokhalzen en mama zag de tranen al in je ogen. Je neus moest daarna nog maar dat werd gelukkig heel luchtig toen ze vroeg of je vast weleens in je neus peuterde. Je begon te lachen en zei ja. Ze zei dat een beetje als gekriebel in je neus voelde en dat het met testen ook. En dan was inderdaad zo, bij je neus duurde het maar 3 tellen. Je neus vond je dan ook helemaal niet erg. Je keel voelde nog wel een beetje vervelend nadien dus heb je een kauwgom genomen en terug thuis was gedronken. Daarna is het wachten geblazen... en gek genoeg mama heeft er vertrouwen in dat het goed is. Je bent altijd in de winter op en af verkouden. En dat is nu ook het geval. Je hebt zaterdag geturnd, eerst met jas en daarna bezweet je jas uit gedaan dan gaat het hard. Ook 's avonds na het gourmetten ben je bezweet met Jochem in de tuin aan het rennen geweest. 

paasdagen

05 april 2021

Gisterochtend hebben we eerst heerlijk uit geslapen, daarna hebben we met z'n viertje genoten van een paasontbijt met diverse broodjes en paasstol, verse jus en gekookte eieren. Het was gisteren nog best een redelijke dag met een zonnetje. Daar hebben we 's middags van genoten en lekker over het strand gewandeld. Daar was het best behoorlijk druk. voor de rest kunnen we natuurlijk heel weinig andere dingen doen dus iedereen had hetzelfde idee als ons, lekker erop uit en genieten van de buitenlucht. We hadden zaterdag al genoeg gegeten met de gourmet en uitgebreid ontbeten dus echt honger hadden we 's avonds niet meer dus hebben we heel simpel een broodje kroket op. En 's avonds hebben we een film op netflix gekeken.

Ook vanochtend hebben we weer heerlijk uitgeslapen. We hebben alleen wat gedronken want we hadden een brunchbox besteld bij van der Valk die we om 11 uur op konden halen. En daar moesten we natuurlijk wel een plekje in onze buik voor bewaren. Mama heeft de boxen samen met jou Jochem opgehaald en daar was mama wel blij mee want het was toch best wat meenemen. Twee flinke dozen, een kidsbox en 3 katoenen broodzakken met broodjes erin. Thuis hebben we alles eruit gehaald en bekeken. Wow... wat was het veel. We hebben besloten alle koude gerechten eerst op te eten en de warme gerechten voor vanavond te houden. Anders zit je met 1 eetmoment bomvol en nu verspreid je dat een beetje. We hadden lekkere broodjes zoals zachte broodjes, harde broodjes en croissant. Lekkere pancakes. Zoet beleg en wat vlees en vis. Een quiche, die we even in de oven op moesten warmen maar die veel een beetje tegen. Fleur jij had in je kidsbox nog koekjesdeeg waar we na het eten koekjes van hebben gebakken. Na het eten was het tussen de winterse buien! (vandaag waren er af en toe flinke sneeuwbuien of hagelbuien) door even zonnig en had mama zin om wat paaseitjes in de tuin te verstoppen. Zo ben we toch een beetje bezig en ook al zijn je nu wat ouder, je vonden het beiden toch wel leuk. Daarna zijn we naar het Nollenbos geweest, op zoek naar stenen. Al langere tijd volgt mama de facebookpagina KeiTof Walcheren en ziet mama de mooiste stenen voorbij komen. Mama heeft zelf weinig tijd om stenen te beschilderen maar het is natuurlijk wel leuk om ze te zoeken en ze daarna weer op een andere plekje terug te leggen. Jochem vond de eerste, daarna mama, vervolgens papa. Dus jij Fleur was helemaal gebrand om er ook eentje te vinden en je hebt er uiteindelijk eentje gevonden en op 't laatst vond papa er ook weer eentje en die hebben we bewaard om een andere keer weer weg te leggen. Zo hebben we ongemerkt toch best een eind gelopen en..... zonder geklaag van jullie! Want ook jullie vonden het leuk. En we hebben nog 2 flinke sneeuwbuien getrotseerd ook. Vanavond hebben we de rest van de brunch opgegeten, aspergesoep, carpaccio, zalm, beenham, biefstuk en asperges en nog een proeverij van verschillende toetjes. We hebben dus ons buikje wel weer rond gegeten.

druk

03 april 2021

Gisteren waren jullie beiden vrij met goede vrijdag, dat was wel heel fijn want je hebben beiden heel goed mee geholpen in de bakkerij. Jochem jij hebt brood en broodjes uit de vriezer uit gezet. Fleur heeft eerst bij mama geholpen met voorgebakken brood en stokbrood in te pakken. Maar toen je zag dat Opa en Papa bolussen gingen doen, wilde je daar heel graag helpen. Dat vind je zo leuk om te doen. Eind de ochtend heb je geholpen bij de paasstollen inpakken en Jochem jij hebt papa geholpen met de paashaasbroodjes uit te steken en op platen te leggen. Toch wel makkelijk nu je beiden groter worden en bij steeds meer dingen kunnen helpen in de bakkerij. Goede vrijdag is toch altijd een drukke dag. En voor jullie is het ook leuk om zo een zakcentje bij te verdienen.

Vandaag ben jij Jochem met papa op pad geweest om de bezorgbestellingen weg te brengen. Daar zijn ze bijna 3 uur zoet mee geweest. Mama bleef in de bakkerij voor de afhaalbestellingen en ondertussen heeft mama nog wat voorraden aangevuld van chocolade. Mama moest toch in de bakkerij aanwezig zijn en als je dan toch moet wachten, is het wel fijn om ook iets nuttigs te doen. Rond 1 uur was mama klaar en kon mama  jou Fleur zelf weer een keer naar turnen brengen. Toen we het tunneltje in gingen zag mama toevallig de bestelbus rijden met papa en Jochem erin. Ze hadden ons niet gezien. Vanavond hebben we heerlijk gegourmet met elkaar, altijd gezellig en ideaal. Gewoon zittend zelf je vlees bakken en opeten. Omdat we nadien zo vol zaten, hebben we nog een klein rondje gelopen op Vrijburg

Hiep Hiep Hoera Jochem 13 jaar

01 april 2021

Lieve Jochem van harte gefeliciteerd met je 13e verjaardag, gewoon alweer 13 jaar weer een jaar erbij. Mama kan zich de verjaardag van vorig jaar tijdens de lockdown nog zo goed herinneren. Mama wilde toen dat je verjaardag onvergetelijk zou worden, met een high tea als verrassing en heel veel kaarten via de post en een drive in verjaardag. Niet wetende dat we een jaar later nog in dezelfde situatie zouden zitten en we nu dus weer je verjaardag niet kunnen vieren. indecision Het was vorig jaar natuurlijk je laatste 'kinder' verjaardag op de basisschool en de laatste met een echt kinderfeestje. Trakteren heb je nadien niet eens meer gedaan, je was  toen gewoon al klaar met de basisschool. Ook nu kunnen we je verjaardag weer niet vieren. Ja officieel met 1 iemand buiten het gezin. Alleen Opa en Oma zijn komen vanmiddag langs, eentje meer dan mag maar het is goed hoor. Vorig jaar hebben we een drive in verjaardag gehouden als verrassing, dus kwamen de mensen langs. We hebben het er nu over gehad om zondag of maandag langs alle familie te gaan en een soort van borrelbox af te geven, zodat iedereen er dan toch een soort van bij is. Maar jij wilt dit niet. Dus dan houdt het op. Mama heeft wel in het geheim een oproepje op facebook gezet en hier op de site om een kaartje naar je te sturen. Dus het is nog afwachten tot vanmiddag hoeveel kaartjes je gaat krijgen. Afgelopen dagen hebben we er al 9 ontvangen, maar die heeft mama nog apart gehouden. En vandaag zijn er nog 10 bij gekomen

Rond kwart over 7 zijn mama en Fleur je samen wakker gaan maken. Anders hadden we meestal de traditie om jullie wakker te zingen met cadeautjes. Maar je wordt 13 jaar dan is dat niet leuk en stoer meer. Ook hebben we voor het 2e jaar geen versiering meer ophangen. We hebben je wel wakker gemaakt en gefeliciteerd. Je cadeau is ook lastig mee naar boven nemen.... want je hebt van ons een nieuwe fiets gekregen. Toen we aangekleed waren heeft mama een berichtje naar papa gestuurd dat we beneden waren zodat papa ook even langs kon komen. Papa heeft even gezellig met ons gegeten. En ondanks dat je al een groot cadeau had gekregen van ons, had mama nog wel een klein cadeautje voor je om op de dag zelf aan je te geven; een wekker radio voor bij je bed. En Fleur had ook een cadeautje voor je uitgezocht bij Hallmark, een snoeppot met tum tum en een mooie kaart. Tegenwoordig zit je natuurlijk veel boven met thuisonderwijs en heb je eigenlijk altijd wel wat boven liggen om te snoepen of te snaaien. Vandaag had je thuisonderwijs en ook maar tot half 11 les. Je hebt van de klas heel wat appjes gekregen. Eind de middag zijn Opa en Oma even een uurtje om de koffie geweest en hebben we lekker een stuk taart op. Van Opa en Oma heb je een nieuwe headset gehad voor de playstation, die je zelf uit had gezocht. De post was vandaag best laat, daar zaten nog 10 kaartjes bij dus heb je nu totaal 19 kaartjes gekregen. Echt super leuk! Ook wat via de babysite, echt super lief! Heel wat minder kaarten dan vorig jaar maar dat had mama ook wel een beetje verwacht want iedereen is nu wel een beetje kaartjes stuur moe na een jaar. Maar anders heb je er misschien maar 5 dus het zijn er sowieso meer. Van je vriend Quinn had je ook nog een doosje met chocoladerepen. En van je tantes, cadeaubonnen van de mediamarkt en geld. Je bent dus goed verwend. Mama had in de planning staan om wraps te eten wat je altijd erg lekker vind. Maar je wilde graag naar de Mc Donalds dus zijn we langs de drive gegaan en hebben we het thuis opgegeten. En nu om 18.10 uur ben je dus officieel 13 jaar! 

Fleur jij hebt vandaag weer heerlijk paard gereden. Je hebt weer op kleine sexy Lexi gereden. Ook daar voel je jezelf steeds zekerder op. Zelfst het opzadelen en het hoofdstel heb je nu helemaal zelf gedaan. Je twijfelde wel of er een riempje van het hoofdstel goed zat, dat heb je nog gevraagd maar dat had je toch goed gedaan. Dus je was helemaal trots. Het was vandaag gelukkig prima weer om buiten te rijden dus hebben je in de buitenbak gereden. En ook na de les was je helemaal blij, het was hartstikke goed gegaan. Je had ook lekker gegaloppeerd op Lexi, meestal lukte dat niet zo goed. Maar nu achter Belle deed ze het heel goed. Je was er wel weer een keer afgevallen maar dat is bijna iedere les wel. Ze doet dan haar hoofd naar beneden, vaak om te eten en omdat ze natuurlijk best klein is val je er dan af. Maar meestal doet dat niet echt pijn meer. Je was dus weer helemaal blij na de les. Je had er ook gewoon rode blosjes van.