Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

drukke week

16 april 2021

Moederdag is weer in aantocht dus het was een drukke week met vooral hartjes maken en inpakken. En mama heeft ook een voorraad tasjes en schoenen gemaakt van chocolade. Die moeten volgende week afgemaakt worden. Tekstrepen moeten ook volgende week nog afgemaakt worden. Mama heeft afgelopen woensdag daarom ook een hele dag in de bakkerij gewerkt, dan kan je toch net iets meer doen. Donderdag hebben we niets gedaan met chocolade maar mama had wel inpakwerk net als maandag en dinsdag. Mama komt soms tijd tekort. Fleur jij had donderdag weer paardrijden, je moest weer op Lexi en dat vond je toch wel erg spannend na vorige week toen je wat ongelukkig van Lexi afgevallen was. Maar het was nu gelukkig super goed gegaan, je was er zelfs niet vanaf gevallen. Dat geeft je toch weer een boost.

Jochem jij bent heel de week thuis gebleven vanwege je verkoudheid en donderdag was je vrij omdat er overleg was over het advies voor jullie. Hopelijk kan je volgende week weer gewoon naar school. Je zou eigenlijk maandag een gesprek hebben met je mentor maar toen was je natuurlijk thuis. Dus heb je woensdag via team een gesprek gehad en je hebt voor alle vakken HAVO niveau dus waarschijnlijk zal dit ook wel je advies zijn. Fleur jij hebt woensdag je eerste toets van Engels gehad, dat vond je wel een beetje spannend. Juf Kim heeft de toets afgenomen dus mama denkt dat je die volgende week woensdag dan ook pas terug krijgt. En je bent vandaag voor het eerst alleen naar huis gekomen. De laatste 2 weken haalden we je aan het eind van de b-weg op dus is het nog maar een klein eindje richting huis. Dus mama vroeg vanochtend of je nu helemaal alleen naar huis wilde en dat vond je goed. Je was zelf zo slim geweest dat je met iemand afgesproken had die in Claverveld woont, niet echt je vriendin maar het is wel gezellig om samen te fietsen. Toen je thuis kwam was je apetrots.

Gisteren kreeg mama bericht op de familieapp dat Tante Tanja corona heeft, gelukkig nog niet veel klachten en hopelijk blijft dat toch zo. Maar ze zit wel opgesloten boven op de slaapkamer, afgezonderd van Ben en de kinderen. Pfff... wat een gedoe en vooral deprimerend lijkt me. Mama vreest dat we er voorlopig nog niet klaar mee zijn. Ook bij jou op school Fleur is er steeds wel een klas die in quarantaine moet vanwege een besmetting. Het is gewoon wachten tot het bij jou een keer is. Mama denkt dat die 2 weken meivakantie straks wel goed is. En hopelijk komen we daarna ook steeds meer in beter weer en hopelijk ook steeds minder corona.

weer verkouden

12 april 2021

Dit schiet ook echt niet op.... indecision Gisterochtend lagen papa en mama nog wakker te worden in bed toen mama jou Jochem hoorde hoesten en snotteren. Neeeeehhh... daar gaan we weer! Dat was het eerste wat mama dacht. Je bent net een paar weken snotvrij of je begint weer. Geen idee of Fleur je aan gestoken heeft of dat je zelf weer wat opgelopen hebt. Maar je mag sowieso niet naar school als je zo snotterig bent. En daar baal je zo van. Mama heeft gisterochtend gelijk een afspraak gemaakt om te testen en vanmiddag konden we om 13.51 terecht. Het was nu lang zo druk niet als vorige week bij Fleur. En de uitslag was gisteravond om 11 uur al binnen, veel eerder dan de vorige keer bij jullie beiden. Misschien omdat het nu de 2e keer was. Maar we lagen toen al op bed dus mama zag het vanochtend pas, maar gelukkig was de uitslag negatief. Dus een gewone verkoudheid zoals we al vermoeden. Helaas mocht je vandaag nog niet naar school omdat je echt vol snot zit en je het ook echt aan je stem hoort. Je hebt nu natuurlijk de baard in je keel en nu klinkt je stem nog zwaarder door de verkoudheid. Hopelijk kan je in de loop van de week wel weer. 

Gistermiddag zijn we weer naar het Ritthemse bos geweest, daar was het best druk. We hebben nu ook maar 3 stenen gevonden. Maar ook daar zijn we blij mee. We hebben de gevonden stenen van vrijdag weer terug laten zwerven op leuke plekjes. De Minion mag nog niet weg van jou dus die houden we nog even thuis. Toen we terug waren hebben we de eerste lading van onze stenen een kleurtje gegeven. En begin de avond hebben we op een deel van de stenen al getekend. Jij had er 20 gedaan en mama 10. Van de week nog een keer lakken en de facebook groep 'Kei tof Walcheren' erop vermelden en onze postcode en dan kunnen ook die ergens gaan zwerven

stenen zoeken

09 april 2021

Vanmiddag scheen er weer een heerlijk zonnetje. Mama heeft je met de fiets opgehaald van school en na een koekje en drinken zijn we met de auto richting het Nollebos gegaan op zoek naar zwerfstenen hihi. We vinden het allebei erg leuk om te zoeken en uiteraard ook om mooi beschilderde stenen te vinden. Al lopende was het toch best warm. In het Nollebos heb jij 2 stenen gevonden, eentje waar je op slag verliefd op was... een mooie grote Minion. Apetrots was je. Na een flinke ronde moest je naar de wc dus zijn we naar huis gegaan. Maar je wilde nog verder zoeken. We zijn toen naar het Ritthemse bos gegaan, daar vond mama de een na de ander die waarschijnlijk nog maar net neer gelegd waren en ook best wel mooie. Op het laatst toen we richting de auto liepen zagen we een klein ventje van een jaar of 2/3 met z'n moeder en oma en die riepen naar ons dat we vast wel stenen wilden vinden en goed moesten kijken. Dus we kwamen gelijk in actie en vonden nog 5 stenen. Die wel vrij makkelijk verstopt lagen maar dat is ook weleens leuk. Nu we fanatiek aan het zoeken geslagen zijn, vond papa het wel een goed idee om zelf ook stenen te gaan beschilderen. Mama was nog niet gelijk om, want mama heeft nog amper vrije tijd over. Maar Fleur jij wilde het ook graag dus mama is gelijk achter acrylverf en stiften, goede kwasten en vernis aan gegaan. En vlak bij huis hebben we bij een erg alvast een eerste lading stenen gezocht en mee genomen zodat we van 't weekend gelijk aan de slag kunnen. Tijdens het lopen vind je het ook helemaal leuk en ben je best fanatiek. We hebben zo gelijk onze beweging. En als we gaan tekenen, heb je in elk geval even een poos geen telefoon in je handen. wink

weer naar school en gevallen met paardrijden

08 april 2021

Wat was je blij dat je vandaag weer gewoon naar school mocht. Je vond het nog wel lastig en was bang dat er iemand wat van zou zeggen als je een snottebel had. Mama heeft gezegd dat je dan maar als antwoord moest geven dat je getest bent en dat de test negatief was. Dat vond je toch best lastig en mama weet dat kinderen dan best hard kunnen zijn. Mama miste je wel hoor... mama moest nu vanochtend weer een lading bonbons inpakken maar mama moest de stickers nu zelf plakken. wink Je had vandaag ook gelijk al een toets van woordenschat over het thema geld. Die woorden leer je altijd heel makkelijk en je weet ook meestal letterlijk alle tekst die erbij staat. 

Mama heeft je uit school opgehaald en we zijn gelijk richting het Nollebos gefietst om nog even een half uurtje te wandelen en te zoeken naar stenen voordat je weer naar de praktijkondersteuner moest. Het zonnetje scheen heerlijk en er was een stralende blauwe lucht dus mama had wat te eten en drinken voor je meegenomen en zo zijn we heerlijk buiten geweest. Je was ook helemaal blij en vond het een goed idee van mama. Helaas hebben in dat half uurtje wandelen geen mooi beschilderde steen gevonden, volgende keer beter. Je toets was goed gedaan, je wist alles. Er had op school gelukkig niemand naar je verkoudheid gevraagd. Wel vond je het lastig om te hoesten, je had vlak voor de pauze een kriebel maar je durfde niet te hoesten omdat iedereen dan naar je kijkt. indecision Erg toch eigenlijk dat je het in moet houden. sad Bij Elsbeth hebben we besproken hoe het gegaan is de laatste weken en waar we nog tegenaan lopen. Je voelt geen boosheid meer bij het zien van Hayley maar er blijft toch een bepaalde spanning tussen jullie hangen. Je praten ook nog niet met elkaar. In principe hoeft dat ook niet maar als je elkaar dan straks maar wel kan groeten bv als je elkaar tegen komt. We hebben het vooral gehad over de onzekerheid en het 'bang' zijn van tevoren bij paardrijden, dat is toch wel een dingetje. Dat kan je soms echt in de weg zitten. Dus we hebben nu een stappenplan gemaakt zodat je dat van tevoren nog even door kan lezen en hopelijk gaat dat je helpen. Vanmiddag kon je het dan gelijk uit testen bij paardrijden. Vandaag mocht je weer op ondeugende Lexi rijden. Anders was je er niet altijd even blij mee omdat je er bijna elke les wel een keer afvalt en het galopperen niet goed ging. Maar vorige week lukte dat wel een keer en was je helemaal blij. Dus je had er vandaag ook helemaal zin. Ook het opzadelen ging weer helemaal goed in je eentje en ook het bit kreeg je er in ondanks dat er eten onder haar neus lag. Dus je ging weer blij naar de buitenbak voor de les. Je waren vandaag best laat klaar. Meestal zijn je precies om half 7 terug, maar nu was mama er om 5 over half 7 pas en jullie waren nog niet terug, pas 5 minuten later. En toen je voorbij liep zag mama dat er op je rug op je bodyprotector zand zat en op je billen ook. surprise Oei.... indecision mama stond nog even met een andere moeder te praten en is toen toch maar bij je gaan kijken. Toen mama bij je kwam zag mama ook nog een lading zand op je cap en in je nek. Je was weer gevallen, maar dit keer nogal ongelukkig. Je was onder Lexi terecht gekomen en Lexi kwam met een voet op je gezicht, gelukkig niet met z'n hele gewicht. Maar je raakte toch wel een beetje lichtelijk in paniek want je kwam ook niet zomaar onder Lexi vandaan arme meid. Gelukkig had je voor de rest niet echt pijn, alleen dat plekje op je wang was pijnlijk. Je zei dat je wel blij was met je bodyprotector en dat snapt mama wel. Mama hoopt alleen niet dat het volgende week dan weer lastiger voor je word om naar de les te gaan. Voor volgende week dus sowieso belangrijk om het stappenplan nog even door te nemen voordat we naar de les gaan. Voor de rest was het wel goed gegaan, je had ook weer gegaloppeerd en dat voelt toch wel een beetje als overwinning voor je. Je had weer van die heerlijke rode appelwangetjes van het buiten rijden.

uitslag

07 april 2021

Vandaag was je nog een dagje thuis want de uitlag verwacht mama pas in de loop van de ochtend. Jochem jij had vandaag ook online les dus we hebben met z'n drietjes wat langer op bed gelegen. Je hebt vanochtend je kamer opgeruimd en mama weer geholpen met etiketten en naamstickers plakken op doosjes bonbons. Bij Jochem vond mama het op de een of andere manier spannender als bij jou. Mama heeft geen een keer online gekeken of de uitslag al binnen was. Nu wist mama ook dat je sowieso een mailtje krijgt als de uitslag binnen in. En dat was vanmiddag rond half 4, gelukkig was de uitslag van de test negatief! En mag je morgen gelukkig weer naar school.