Dagboek

Aantal berichten: 210
Ga naar:   

studiedag

24 maart 2021

Wow... vandaag was het een prachtige lentedag en jij Fleur was vandaag gewoon lekker vrij. Je had een studiedag. Niet verkeerd om dan vrij te zijn, helaas moest mama 's middags wel werken maar de ochtend zijn we samen even op stap geweest. We zijn op de fiets naar de bank gegaan, we hebben je portemonnee maar eens leeg gemaakt om op je bankrekening te zetten. Mama wilde eigenlijk ook naar de Action maar zo'n gedoe omdat het nog op afspraak is. En mama had niet echt iets nodig maar toch kom je altijd met een volle tas buiten hihi. Jij wilde graag op de foto met narcissen en krokussen. Met de narcissen is het gelukt, op de heenweg reden we langs de Singel en daar stonden er volop. Normaal staan er bij de Zeester waar jij op hebt gezeten altijd krokussen. Maar nu bijna niets, mama weet ook niet of die al uitgebloed waren of dat ze nog uit moeten komen. En op de terugweg zijn we naar de Lidl gegaan, je had maandag van Marlies een volle kaart gekregen voor een kubus knuffel en daar wilde je natuurlijk wel zelf om zodat je er eentje uit kon kiezen. Je twijfelde tussen de flamingo en de panter en uiteindelijk koos je voor de panter. We hebben zelf gelijk boodschappen gehaald en kregen van de man voor ons de zegels dus zo hadden we weer bijna een volle kaart. Toen we naar buiten liepen kwamen we Jeremy tegen en Noëmi. Later is Noëmi nog langs geweest met haar moeder en zusje bij ons want we hadden een volle tas kleding gegeven die voor jou te klein waren. Noëmi zelf is een stuk kleiner dan jou en haar zusje is ongeveer even lang dus zo is het ideaal om kleding door te schuiven. Als bedankje kreeg mama een bosje tulpen en een cadeaubon van bol.com. Echt super lief! Had niet gehoeven maar toch wel heel attent. Helaas moest mama daarna de bakkerij in en konden we niet nog verder genieten van het mooie weer. Anders was mama met jullie naar het strand gegaan.

Jochem jij had vandaag toetsen van Engels en biologie, beiden wat lastiger. Vanmiddag had je ook een chill dagje want je hebt morgen een dagje vrij omdat het dan inhaaldag is van de toetsen. En jij bent niet ziek geweest dus hoeft ook geen toetsen in te halen. Mama is toch best wel benieuwd hoe je de toetsen gemaakt hebt.

toetsweek

22 maart 2021

Jochem jij hebt deze week toetsweek. Toetsen om in te halen van de lockdown periode. Vandaag had je toets van wiskunde en nederlands. Eigenlijk 2 vakken waar je niet super veel voor kon leren. Je had vorige week van verschillende vakken een oefentoets gehad en die had je wel redelijk gemaakt. Vorige week had je al een paar keer geoefend voor de talen frans en engels. In principe heb je tijd van half 9 tot half 11 en je was om 10 uur al thuis. Je zitten wel in je vaste groep, halve groep. Jij zit met je groep in een groot lokaal en de andere groep zit in de gymzaal. Morgen heb je frans en aardrijkskunde en daar hebben we toch best wel een beetje achter je vodden aan moeten zitten om te leren. Je bent thuis gekomen van school en hebt vervolgens 2 uur alleen maar spelletjes gedaan op je telefoon.Terwijl mama er toch een paar keer op aan heeft gedrongen of je niet moest leren. Maar je stelde het steeds uit. Vanmiddag ben je wel bezig geweest maar steeds nog met je telefoon binnen handbereik. indecision Je werd boos als mama je telefoon mee zou nemen naar de bakkerij. Vervolgens heeft papa je nog gewaarschuwd want je zat weer op de playstation toen papa uit bed kwam. Na overleg hebben we besloten je telefoon toch af te pakken zodat je 'ongestoord' kon leren en Fleur is in de bakkerij gebleven. Je was best wel boos, maar we doen het niet om je te pesten maar om je te helpen. We vinden dat je het behoorlijk onderschat. Uiteindelijk zat je vanavond ook nog heel de tijd te leren en ook op je bed ben je verder gaan leren omdat het bij het overhoren nog niet zo goed ging. Terwijl je vanochtend tijd zat had. Mama is nu veel meer dan anders benieuwd naar je resultaten. Hopelijk scoor je wel gewoon goed. 

Fleur vandaag hadden we een 10 minuten gesprek met de meester, via meet. Heel anders dan anders. We waren volop bezig in de bakkerij met chocolade en zijn om half 4 even naar kantoor gegaan met de laptop. Veel bijzonders was er niet te melden van beide kanten, je doet het gewoon echt super goed. De meester vroeg nog wel hoe het met de kwestie Hayley ging... hij had zelf volgens mij nog niet echt gezien dat je geen contact meer hebben... apart. Maar hij vond het vervelend, vooral dat het niet uitgepraat is. Maar we zien wel dat je er veel sterker uit bent gekomen. Je was altijd heel erg op haar gericht en speelde amper met andere meisje. Nu speel je met veel meer meisjes. Je voelde je toch altijd verplicht alleen met haar te spelen. De meester zei ook dat als het zo close is dat het dan benauwend werkt en het effect heeft van klittenband. Vergeten ben je het nog zeker niet, maar daar werken we nog steeds aan. De meester vroeg ook of je nog steeds naar de praktijkondersteuner ging en dat doe je nog. Wel minder dan de eerste maanden maar nog steeds eens in de 3 weken. En daar zijn we nu vooral bezig met je onzekerheid, die je zelf soms behoorlijk in de weg zit. Vooral nieuwe dingen of als het anders loopt dan verwacht dat vind je ook niet fijn. Dat herkent de meester ook wel en hebben we ook gezien tijdens het thuisonderwijs. Maar voor de rest gelukkig een en al lof. De meester heeft het liefst nog tig van zulke leerlingen in de klas. 

rapport

19 maart 2021

Fleur jij hebt vandaag een prachtig rapport mee naar huis gekregen. Eind groep 4 hebben je geen rapport gekregen vanwege het thuisonderwijs en omdat er ook geen cito's afgenomen zijn. Je hebben toen alleen een brief mee gekregen met evaluatie van een aantal algemene dingen. Nu hebben je dit schooljaar natuurlijk nog tot half december les gehad en gelijk na het thuisonderwijs volgden er citotoetsen dus nu gelukkig wel een rapport. En wow... wat voor een rapport... echt netjes! We zijn echt super trots op je! Komende maandag hebben we online een 10 minuten gesprek met de meester om je resultaten te bespreken. 

Vandaag kon je eindelijk weer iemand mee naar huis nemen om bij ons te spelen, vandaag kwam Rowena spelen. Veel vrije dagen blijven er momenteel niet over omdat wij de middagen in de bakkerij aan het werk zijn en dat er dus iemand bij ons kan spelen. Dus je was ook echt helemaal blij. We hadden het ook vorige week al afgesproken dus het was helemaal in gepland. En het geluk was ook nog dat het een prachtige zonnige dag was. Mama had gisteren nog geappt of Rowena haar skeelers mee wilde nemen zodat je samen konden skeeleren. Je hebben eerst een uurtje tik tok filmpjes gekeken en at gegeten en gedronken. En daarna zijn je heerlijk 1,5 uur naar buiten geweest. Mama is wel met jullie mee geweest. Het is echt heerlijk skeeleren op Claverveld op al die nieuw geasfalteerde wegen. Rowena is ook echt niet bang en haalt allerlei capriolen uit en valt ook om te haverklap. Jij bent dan echt veel voorzichtiger. In het begin schrok mama wel even, Rowena kwam best hard naar je toe om je te knuffelen maar je vielen samen omdat ze best hard aan kwam skeeleren. Jij vond het de eerste keer niet zo leuk, je schrok ook een beetje. Maar daarna zijn je nog tig keer zo samen gevallen en je hadden de grootste lol. We zijn ook even langs Noemi geweest waar we nu vlakbij waren. Je hebben even met elkaar gekletst daarna zijn je weer gaan skeeleren. Op het laatst hadden je wel zere benen en enkels, maar je zijn dan ook best lang in de weer geweest. Je waren amper 10 minuten thuis toen Rowena al opgehaald werd. Je hebben het wel naar je zin gehad. Maar je had nadien wel zere benen dus na het eten ben je even lekker in een warm bad geweest.

weer naar school

16 maart 2021

Jochem jij mocht vandaag gelukkig weer naar school. Je bent gelukkig weer opgeknapt, niets geen gesnotter meer. Wel hoor je het nog een beetje aan je stem. Maar dat is ook omdat je de baard in de keel hebt en best een zware stem hebt. Je wilde eigenlijk afgelopen vrijdag al gaan maar toen was je nog wel wat snotterig. En van school hebben ze liever dat je volledig opgeknapt naar school komt want anders worden andere kinderen ook weer verkouden dan krijg je reactie op reactie. Plus dat je nu ook online gewoon les kan volgen. Je baalde er wel van, want je voelde je voor de rest gewoon goed. En anders hang je steeds maar op je kamer. Zaterdag zou je nog een voetbalwedstrijd hebben maar het waaide hard en en de gaven regen/hagel af dus mama was blij dat dat niet doorging. Je zou zo weer ziek worden met dat weer. indecision Gisteren had je nog een dagje online les, deze week moet je alleen de dinsdag en donderdag naar school. Gisteren ben je ook weer lekker naar de voetbaltraining geweest, die heb je vorige week ook moeten skippen. En vandaag mocht je dan ook weer fijn naar school. Deze week nog les en volgende week heb je toetsweek, dagelijks (behalve donderdag) heb je dan 2 toetsen en moet je van half 9 tot half 11 naar school. Benieuwd hoe je dat gaan doen, alles heeft nu natuurlijk toch stil gestaan sinds half december. 

Fleur bij jou zijn er ondertussen nog wat aanpassingen op school, zo hebben ze nu het schoolplein in 5 zones verdeeld en iedere klas mag een hele week op 1 zones spelen. surprise Je was er niet echt blij mee, je was er helemaal verontwaardigd over. Maar blijkbaar hadden er een aantal ouders geklaagd. Ook in de klas mag er niet veel onderling contact zijn. Zo had jij na de voorjaarsvakantie bij je boekbespreking dat je van veel kinderen een briefje had gekregen met een soort van beoordeling wat hun er van vonden. En dat mag nu dus ook niet meer. Je hadden laatst ter afsluiting na 2 weken cito toetsen een spelletjes middag en dat mocht ook niet zoals voorheen met andere kinderen uit heel de klas maar alleen met je eigen groepje. Ook mocht je alleen een spelletje doen die een van de kinderen uit het vaste groepje mee hadden. Maar je bent nog steeds blij dat je gewoon naar school kan en je neemt de maatregelen voor lief. Helaas hoor je wel dat er steeds meer besmettingen zijn op scholen en dat er klassen in quarantaine moeten of soms zelfs dat de school dichtgaat. sad Laten we hopen dat dat bij jou niet nodig gaat zijn. De besmettingen lopen momenteel wel weer flink op. Hopelijk is er straks in april echt weer meer ruimte voor versoepelingen, maar met het oplopen van het aantal gevallen moet mama dat nog zien.

uitslag binnen

11 maart 2021

Wat duren die 24 uur wachten dan lang!! Gisteravond hadden we al een paar keer online gekeken, maar er was nog niets bekend. Logisch, want ze zeggen niet voor niets dat het 24-48 uur duurt voordat de uitslag bekend is. Maar je wilt het gewoon graag weten. Mama heeft er ook onrustig door geslapen. Sowieso al heel de week omdat eerst Fleur natuurlijk aan het snotteren was. En nu omdat je toch dingen in je hoofd gaat halen. indecision Vanochtend om 7 uur wakker, weer gelijk online gekeken, nog niets binnen. Ook papa smste gelijk rond die tijd of er al wat bekend was. De rest van de ochtend ook nog tig keer gekeken, vanmiddag ook nog. En vanmiddag eindelijk tegen half 4 stond de uitslag online en was je gelukkig negatief getest! Pfffieuw... dat valt mee! En had mama uiteindelijk toch gelijk met haar moederinstinct

 

Fleur jij had vandaag weer paardrijden. Van tevoren was je weer helemaal in tranen. Mama had gezegd dat je er steeds zo moe uit ziet. Al voor de 2e week op rij ben je ineens iedere keer voor 7 uur al uit bed, terwijl je normaal niet uit bed te branden was. Ook ben je nu een beetje op een leeftijd dat je je bedtijd probeert te rekken en dan soms ook nog in je bed blijft lezen, dan kom je toch her en der wat uurtjes slaap te kort. Tijdens het omkleden begon je te huilen en zei je dat je niet naar paardrijden wilt omdat je zo moe bent. Nu snapt mama dat je moe bent, maar dit is ook iets waar je energie van krijgt. En mama prikt er ook wel een beetje doorheen dat je het op moeheid stak. Want het is natuurlijk al vaker van tevoren 'een probleem' geweest. Mama heeft je op weten te peppen en uiteindelijk had je toch wel zin. Je mocht weer op je favoriete pony Beppie rijden en de andere meiden kwamen helemaal blij langs bij jou om te zeggen dat je springles hadden. En jawel hoor... daar kwamen weer de tranen bij je. Want dan heb je nog nooit echt gedaan en dat vond je eng. En de keer dat je het bij de Pagter bij een parcours deed in de zomervakantie toen trok een van de begeleiders te hard aan het hoofdstel en dat pikte Minny niet en daardoor kreeg je een klap tegen je kin waardoor je tand door je lip ging. Dat zal ook mee spelen dat je het nu spannend vind. Mama is bij je gebleven en heeft je weer opgepept. Je bent dan zo onzeker over jezelf. Mama heeft gezegd dat je dit echt wel kon. Mama had het tegen het hulpmeisje gezegd en die zei dat je gewoon heel laag beginnen en echt niet heel hoog wat jij dacht. Toen was je gelukkig al wat meer gerust gesteld. Mama ging toch niet helemaal lekker terug naar huis. Mama was dus al weer bijtijds bij je terug om je op te halen want het zit dan toch in mama haar hoofd dat je van te voren aan het huilen bent. En wat mama al verwacht had... je kwam met een bigsmile terug. Het was goed gegaan en je vond het erg leuk. Zoals altijd zie je van tevoren zoveel leeuwen en beren op je pad. sad Je maakt het jezelf zo ontzettend moeilijk van tevoren. Je zag er na de les ook weer helemaal blij en opgefrist uit en had er inderdaad energie van gekregen. Je word er dan toch blij van als je het doet en het goed gaat. Je hebt ook netjes gedag gezegd tegen de andere meisjes, normaal moet mama je een beetje pushen maar nu deed je het uit jezelf. Eind maart, zaterdag 27 maart is het weer proefjesdag.