Dagboek

Aantal berichten: 233
Ga naar:   

paardrijden

22 april 2021

Vandaag mocht je weer heerlijk paardrijden. Na 2 weken op Lexi mocht je vandaag weer op je lievelingspony Beppie. Je kwam helemaal stralend aan gelopen met het zadel. Dan weet mama meestal wel genoeg. Mama is in de auto blijven zitten zodat je het allemaal zelfstandig kon doen en dat ging heel goed. Wel kwam je 2x vragen hoe laat het wat. Meestal mogen je om kwart over 5 beginnen met opzadelen en rond 5 voor half het hoofdstel aan doen. Maar de hulpmeiden stonden gewoon bij je, dan moet je het natuurlijk niet aan mij komen vragen. Voor de rest ben je heel zelfstandig bezig geweest en heb je hulp gevraagd met het zadel optillen want je bent dan nog net iets te klein. En zo ook met het hoofdstel, daar heb je ook hulp voor gevraagd. Erg fijn voor mama om dit te zien. Nog even en dan kan mama je echt alleen maar afzetten. Je had heerlijk gereden, het was ook echt heerlijk rijweer. Je had best lang gegaloppeerd en dat zag je wel aan Beppie want ze was behoorlijk bezweet, net als jou overigens. Je had weer hele rode wangen. Zo gaat het verkleuren wel snel. Je bent nu best veel buiten, met turnen en paardrijden en natuurlijk al een paar keer met stenen zoeken en dat is wel in je gezicht te zien. Je bent al best lekker verkleurd. De juf had verteld dat er 8 mei weer proefjes zijn en je vanaf morgen kan inschrijven, je wilde weer graag mee doen. Dat word dan al het vierde proefje voor jou

afspreken

21 april 2021

Jochem jij bent gisteren weer naar school geweest na vorige week een volle week online les gehad te hebben. Helemaal blij dat je weer mocht, want zo hebt je toch meer contact met klasgenoten. Gelukkig heb je vorige week wel gewoon kunnen trainen dus helemaal eenzaam was je niet. Je verkoudheid is gelukkig weer helemaal weg en hopelijk blijft dit de komende tijd zo want mama is er wel een beetje klaar mee. Deze week hebben papa en mama eindelijk weer een wat rustiger weekje en dus voor jou Fleur nu ook wat meer ruimte om thuis af te spreken met een vriendinnetje. Gisteren ben je met Nina gelijk uit school mee gegaan om te spelen. Het was wel iets anders verlopen, want je zijn naar Hayley gegaan om haar op te halen om te spelen. Dat was Nina haar idee, jij hebt er mee in gestemd maar vond dat niet heel erg leuk want er hangt toch nog steeds een bepaalde spanning bij jullie en praten amper met elkaar na het hele gebeuren tussen jullie. De laatste tijd spelen je wel weer iets meer met elkaar. Maar nu Hayley thuis ophalen was wel een dingetje. En je bent dan gewoon niet mondig genoeg om aan te geven bij Nina dat je het niet wilt. Plus dat je ook Sandra tegen kwam, waar je gewoonweg bang voor bent. indecision Maar je hebt het toch gedaan, vooral het bij hun huis komen vond je niet fijn daarna zijn je nog naar Ashley gegaan om huiswerk te brengen omdat ze in thuisquarantaine zit wat je ook niet leuk vond. Daarna met het spelen ging het beter en dat vond je minder erg, op school heb je het ook weleens dat je een beetje samen spelen. Mama vind het zo sneu om dit van je te horen. Nina weet hoe het is tussen jullie en toch wilt ze dan Hayley halen. En jij durft er vervolgens weer niet tegenin te gaan. Mama heeft ook gezegd dat je de volgende keer best mag zeggen dat je het niet wilt of dat je anders bv naar huis gaat. Nu vond je het spelen toch minder leuk en dat is jammer.

Vandaag mocht je zelf met iemand afspreken omdat mama niet hoefde te werken. Je had min of meer afgesproken met Lisa maar geen bevestiging meer terug gehad en je wilde toch wel graag spelen. Dus mama kreeg om 5 voor half 9 ineens een appje van jou of je dan met Chauncey thuis mocht spelen. Jullie hadden eerst voor vrijdag afgesproken maar omdat het daarna vakantie is vond mama het beter om die dag vrij te houden. Ondanks dat je nu steeds zelf naar huis fietst uit school hebben we via de app afgesproken dat mama wel naar school zou komen zodat Chauncey het aan haar vader kon vragen en mama dan met jullie naar huis kon fietsen. Zo heb je vanmiddag met Chauncey gespeeld, voor het eerst eigenlijk. Ze is wel op je feestje een jaar geleden geweest maar je hebben voor de rest nog nooit afgesproken. Het is een heel rustig, netjes en lief meisje dus mama had geen kind aan jullie. Je zijn eerst een tijd op je kamer geweest en daarna nog lekker naar buiten op de skeelers. Mama is toen wel met jullie mee geweest. Je hebben een gezellige middag gehad. En je was blij dat er ook weer eens iemand thuis kon spelen bij je.

Mama vind het wel erg fijn dat het nu even een rustigere week is. Het is zo hectisch geweest steeds, eigenlijk vanaf januari al. Vooral de paas periode was pittig. Het was vaak de ochtend inpakwerk en 's middags productie. We hebben nu alles voor moederdag af en is het afwachten hoe dat loopt. Mama merkt wel dat het nu goed is om even wat meer rust in te tent te hebben. Volgende keer begint de meivakantie en ook die 2 weken vakantie hoopt mama dat het ook even wat rustiger is en mama tijd heeft voor jullie beiden. Even weer een beetje bijkomen en hopelijk ook met mooi weer lekker vitamine D op doen. 

proefje nr.3

17 april 2021

Vandaag alweer je 3e proefje voor jou Fleur met paardrijden. Je had lekker uit geslapen maar je was heel de dag niet echt jezelf, je bent er toch steeds meer zenuwachtig voor lijkt het wel. En dan werkt het ook niet echt mee als je pas om 16.10 uur moet rijden. indecision Mama had vandaag best wat chocolade inpakwerk en heeft je begin de middag even bij me geroepen om zomaar te kletsen. Je had er gelukkig wel zin in, maar die vervelende zenuwen zitten je zo dwars. We hebben nog even met elkaar besproken wat we met Elsbeth op een rijtje gezet hadden. Je weet het allemaal heel goed maar in de praktijk is het toch lastiger. Rond 2 uur heb je je rijkleding aan gedaan en is mama aan je haar begonnen. En dat gaat nu inmiddels voor de 3e keer toch ook al wat sneller. wink Papa had samen met Jochem een ikea kast om in elkaar te zetten voor in de gang, voor alle jassen en schoenen zodat het niet meer zo rommelig is in de gang. Mama stoort zich er altijd zo aan, zeker jullie zijn zo makkelijk met jullie schoenen. Er stond altijd een open kastje maar meestal lagen de schoenen van jullie er nog voor. En meestal niet 1 of 2 paar. frown Dus hopelijk gaat dit beter werken. De kast was pas eind de ochtend binnen gekomen. Rond 3 uur zijn we vertrokken. Je hebt eerst je ruiterpaspoort in geleverd en daarna zijn we gelijk even bij Nera blijven kijken die aan het inrijden was op Beppie in de binnenbak. Met de zij en achterdeur open stond je bij de binnenbak echt op de tocht, er stond ook best veel wind. Maar uit de wind was het heerlijk. Jij wilde ook graag tijdens het proefje bij Nera kijken zodat je wist hoe Beppie het deed. Alleen mogen er daar niet teveel mensen kijken dus ben je ff alleen gegaan want de kinderen mogen er wel kijken. Omdat er na Nera nog maar 3 andere proefjes waren, was het niet de moeite om Beppie op stal te zetten dus mocht je gelijk de binnenbak om nog even lekker op Beppie te rijden. En dat vind je altijd wel fijn om nog wat langer te mogen rijden. De eerste keer had je er maar heel kort op gezeten voordat je proefje begon en dat vond je niet prettig. Nu heb je dus ruim een kwartier in de binnenbak mogen rijden en daarna ook nog even in het kleine bakje bij de buitenbak totdat je aan de beurt was. Mama was nu dichterbij gaan staan om foto's te maken, maar wel in een andere hoek. En dan kijk je er toch weer heel anders op. Mama dacht dat je de bij de letters steeds niet te ver door reed maar dat was waarschijnlijk omdat mama op een heel andere plaats stond dan de vorige keren. Dus mama had er niet zo'n heel goed gevoel over, vooral ook omdat je heel de dag al zo zenuwachtig was. Maar degene die het proefje voor las vond dat je het goed gedaan had dus dan is het gewoon afwachten tot je je puntenlijst krijgt. Na afloop was je helemaal blij en opgelucht en was je ineens een heel ander meisje dan de rest van de dag. Dat proefje heeft je volgens mij zo dwars gezeten. Je vond zelf dat het goed was gegaan, je had ook genoten en dat is het belangrijkste. Je was de laatste op Beppie dus we mochten de vlecht knotjes er weer uithalen en nog lekker even tutten met haar en dat vond je helemaal niet erg. Vorige keer had mama alles er uit gehaald, nu wilde jij het zelf doen. Dat tutten hoort er dan toch een beetje bij na het paardrijden. Laura kwam je paspoort en puntenlijst brengen toen je bezig was met Beppie. Je had in elk geval een stempel in je paspoort dat zagen we als eerste en je puntenscore was net als vorige keer 218. Dus gewoon hartstikke netjes gedaan! Super gedaan weer lieverd! Heerlijk om dan je blije snuitje te zien. Sowieso al nadat je klaar was met je proefje maar zeker met dit resultaat. We hebben Juf Marleen en Lisanne die altijd het proefje voorleest een zakje chocolade hartjes gegeven als dank, dat werd heel erg gewaardeerd. Thuis heb je vol trots je puntenlijst en ruiterpaspoort aan papa laten zien. Papa was ondertussen klaar met de kast in de gang. Mama is er helemaal blij mee, lang leve de pax kasten van de ikea. Helemaal naar wens samen te stellen.

stenen zoeken op het strand

16 april 2021

Het was vandaag best aardig weer met een heerlijk zonnetje. Uit school heb je eerst een half uurtje even op je telefoon gezeten om een beetje bij te kome van school. Daarna zijn we met z'n tweetjes richting de Kaloot gereden om weer wat stenen te zoeken, vooral grotere stenen. Die we nu hebben zijn niet zo heel groot. Mama had gelezen dat er daar altijd mooie stenen te vinden zijn op het strand. Het was ook best laag water dus we hadden een groot strand voor ons. Mama had een emmer mee genomen want anders is het niet te doen. Mama kon het ook niet laten om af te toe te zoeken naar haaientanden en die heeft mama ook gevonden, een grotere en een kleine. Dat was puur geluk want echt heel goed hebben we niet gezocht. We hebben best wat stenen gevonden. Nadeel van grote stenen is wel dat ze ook zwaarder wegen. surprise En als je alleen over een recht pad moet lopen is het nog wel te doen. Maar als je dan ook nog een duinovergang over moet in het mulle zand... pfff dan is het wel afzien. Maar gelukkig waren we bijna de enige op het strand dus we konden tussendoor steeds even stoppen om bij te komen. Eerst wilden we nog geschilderde stenen zoeken in het Ritthemse bos maar het was al tegen 5 uur dus we zijn lekker naar huis gegaan. Wel fijn dat we nu ook wat grotere stenen hebben. Mama heeft ze gelijk schoon gespoeld en buiten te drogen gelegd.

drukke week

16 april 2021

Moederdag is weer in aantocht dus het was een drukke week met vooral hartjes maken en inpakken. En mama heeft ook een voorraad tasjes en schoenen gemaakt van chocolade. Die moeten volgende week afgemaakt worden. Tekstrepen moeten ook volgende week nog afgemaakt worden. Mama heeft afgelopen woensdag daarom ook een hele dag in de bakkerij gewerkt, dan kan je toch net iets meer doen. Donderdag hebben we niets gedaan met chocolade maar mama had wel inpakwerk net als maandag en dinsdag. Mama komt soms tijd tekort. Fleur jij had donderdag weer paardrijden, je moest weer op Lexi en dat vond je toch wel erg spannend na vorige week toen je wat ongelukkig van Lexi afgevallen was. Maar het was nu gelukkig super goed gegaan, je was er zelfs niet vanaf gevallen. Dat geeft je toch weer een boost.

Jochem jij bent heel de week thuis gebleven vanwege je verkoudheid en donderdag was je vrij omdat er overleg was over het advies voor jullie. Hopelijk kan je volgende week weer gewoon naar school. Je zou eigenlijk maandag een gesprek hebben met je mentor maar toen was je natuurlijk thuis. Dus heb je woensdag via team een gesprek gehad en je hebt voor alle vakken HAVO niveau dus waarschijnlijk zal dit ook wel je advies zijn. Fleur jij hebt woensdag je eerste toets van Engels gehad, dat vond je wel een beetje spannend. Juf Kim heeft de toets afgenomen dus mama denkt dat je die volgende week woensdag dan ook pas terug krijgt. En je bent vandaag voor het eerst alleen naar huis gekomen. De laatste 2 weken haalden we je aan het eind van de b-weg op dus is het nog maar een klein eindje richting huis. Dus mama vroeg vanochtend of je nu helemaal alleen naar huis wilde en dat vond je goed. Je was zelf zo slim geweest dat je met iemand afgesproken had die in Claverveld woont, niet echt je vriendin maar het is wel gezellig om samen te fietsen. Toen je thuis kwam was je apetrots.

Gisteren kreeg mama bericht op de familieapp dat Tante Tanja corona heeft, gelukkig nog niet veel klachten en hopelijk blijft dat toch zo. Maar ze zit wel opgesloten boven op de slaapkamer, afgezonderd van Ben en de kinderen. Pfff... wat een gedoe en vooral deprimerend lijkt me. Mama vreest dat we er voorlopig nog niet klaar mee zijn. Ook bij jou op school Fleur is er steeds wel een klas die in quarantaine moet vanwege een besmetting. Het is gewoon wachten tot het bij jou een keer is. Mama denkt dat die 2 weken meivakantie straks wel goed is. En hopelijk komen we daarna ook steeds meer in beter weer en hopelijk ook steeds minder corona.