Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

Kaartje sturen

07 maart 2021

Lieve lezers, onze lieve puber is binnenkort weer jarig! 🎉🎈🥳 Op donderdag 1 april wordt hij 13 jaar

Het is voor hem helaas alweer de 2e verjaardag op rij dat hij zijn verjaardag niet kan vieren zoals pubers dat doen.... 😬 Helaas geen verjaardag vieren voor familie en vrienden maar ook niet lekker chillen met vrienden.

Vorig jaar hadden we ook een oproep gedaan, in de hoop dat hij heel wat kaartjes zou krijgen zodat hij zich toch een beetje jarig voelde. Vorig jaar was dit een grote verrassing en heeft hij er toch 45 gehad. Ook nu is het weer een verrassing voor hem.

Dus ik hoop dat jullie ook nu weer een kaartje willen sturen naar hem zodat hij dit jaar ook weer echt het gevoel heeft jarig te zijn en dat er toch mensen zijn die aan hem denken op die dag. Doen jullie weer mee? Mocht je ons adres niet weten, stuur me even een maitlje: corinaverhelst@hotmail.com. Onze dank is groot! 

je eerste FNRS proefje rijden

06 maart 2021

Donderdag heb je nog een laatste keer je proefjes geoefend. Ondanks de miezerige regen heb je buiten geoefend omdat het vandaag ook buiten zou zijn. Het ging toen op zich goed, je moest alleen bij de gebroken lijn niet doorlopen naar de X maar halverwege en je moest beter de hoeken in sturen. Dat had de juf vorige week ook al gezegd. Voor de rest was je tevreden. De juf had nog gezegd dat er maar 1 iemand mee mocht en dat bij jou Beppie al op gezadeld zou zijn want ze moet een aantal keer rijden. Je had er zin in. Natuurlijk vond je het spannend. Mama heeft er bewust de laatste dagen niet al te veel over gezegd of gevraagd. Wel had mama je wedstrijdshirt binnen gekregen die je nog moest passen en de verschillende spullen voor je haar laten zien. Daar werd je in elk geval blij van. En ondanks dat je het vanochtend echt wel spannend vond, had je er gelukkig wel zin in. Eind de ochtend wilde mama toch even een beetje proberen wat er mogelijk was met je haar en je cap. Je hebt best lang en dik haar dus een knotje is dan toch best groot. We hebben wat dingen geprobeerd en je cap steeds gepast, mama heeft er steeds een foto van gemaakt en dat aan je laten zien en eigenlijk waren we er beiden over eens dat de eerste het leukste was, met een haarnetje, mooie knotband en een haarpin met bloem er midden in. Wat subtieler en netter dan een grovere met de pareltjes die we beiden niet zo heel mooi vonden. Ook vonden we het knotje met een haardonut netter zitten dan een knotje uit de losse hand, die is best groot bij jou door het lange haar. Het was alleen wel een hele klus om de losse haren bij jou netjes weg gewerkt te krijgen. Mama heeft er heel wat haarklemmetjes in vast gezet maar die prikten er ook zo weer uit. Maar.... het eindresultaat was wel echt super mooi! Rond half 1 uur was je van boven dus al helemaal aangekleed en je haar was gedaan. Toen was het nog 2 uur wachten voordat we weggingen. Je bent gewoon heel relaxed op je telefoon spelletjes gaan doen.

We zijn met z'n tweetjes rond half 3 vertrokken, toen merkte mama wel wat spanning bij je. En terecht hoor lieverd, zo'n eerste keer dat je een echt proefje moet rijden en beoordeeld word door een jury en je nog niet zo goed weet hoe of wat. Mama was ook echt wel een beetje zenuwachtig voor jou. We waren rond kwart voor 3 op de manege, je moest als eerste je ruiterpaspoort afgeven. We kwamen de juf tegen en die heeft je boekje gelijk aan genomen. Voor de rest was er niet zo veel te doen. We zijn toen toch maar even gaan kijken zodat jij een beetje een idee kreeg hoe het er aan toe ging. Jammer genoeg konden we daar maar even kijken omdat er anders teveel publiek was, daar baalde mama wel van. Want mama weet hoe je bent, je wilt dan toch even kijken hoe het in zijn werk gaat. Toen we kwamen was Lexi bezig en daarna zou Beppie volgen en dat wilde jij wel graag zien maar we werden toen net weg gestuurd. We kwamen een van de meisjes tegen van jou groep, zo had je even wat afleiding. Daarna zijn we maar even terug in de auto gaan zitten totdat Beppie weer terug in haar stal stond. Ze was al opgezadeld, je moest alleen het hoofdstel nog even aan doen. Je mocht van tevoren nog even 10 minuten warm lopen in de binnenbak. En daar zag mama wel dat de spanning bij je toe nam. Helemaal toen we naar de buitenbak liepen en Beppie niet heel enthousiast was want die moest al voor de 4e keer lopen. Daarna mocht je gelijk de bak in en begon je proefje. Er waren gelukkig hulpmeisjes die de proefjes deden voorlezen, dat vind mama niet. Mama heeft er niet zo veel verstand van en mama wilt het dan niet fout doen voor jou. Het hele proefje duurde maar amper 10 minuten dus voor je het weet was het alweer voorbij. Mama heeft gezegd dat je vooral moest genieten en dat heb je zeker gedaan. Je was heel geconcentreerd bezig dat kon mama aan je gezicht zien. Mama had zelf echt geen idee of je het goed of fout deed technisch gezien. Op het laatst kwam je gelukkig met een bigsmile aanlopen... het zat erop! Je was helemaal opgelucht en je had er zelf een goed gevoel bij. Papa en Jochem mochten vanwege de corona natuurlijk niet mee maar die stonden aan de straatkant te kijken. Dat was wel op een grote afstand maar ze konden je wel een beetje zien. Mama heeft geen filmpje gemaakt, zonde om 10 minuten aan 1 stuk te filmen terwijl het best ver weg was en mama kon dan ook geen foto's maken. Dus mama heeft besloten alleen foto's te maken de camera. Daarna was het wachten op het juryrapport en je ruiter paspoort. De juf kwam al snel met goed nieuws... je had een stempel gekregen dus je had genoeg punten. Je had gelezen in een boekje, dat je minimaal 200 punten moet hebben en jij had 214 punten dus dat is super netjes! Zeker zo voor de eerste keer. Dus de volgende keer mag je verder met je volgende proefje dat is ook nog F1. Mama is super trots op je lieverd! En papa uiteraard ook. Zo stoer dat je dit toch gedaan hebt. Je was bij het inschrijven natuurlijk heel enthousiast en daarna begon je terug te krabbelen omdat je het spannend vond. Je hebt het proefje toch ook maar 2x geoefend tijdens te les.

 

eindelijk weer naar school

02 maart 2021

Gisteren heeft Lisa bij ons gespeeld. Je hebben heerlijk buiten kunnen spelen en mama is ook met jullie op pad gegaan op de skeelers. Eerst een grote ronde met jou Fleur op de skeelers en Lisa op de step. Mama vond dat het alweer stukken beter ging dan zondag. Daarna hebben we nog een klein rondje gedaan met Lisa op de skeelers en jij Fleur op de step. Lisa vond het nog erg spannend en kon het nog niet zo goed alleen dus die is aan de hand van mama gegaan. Maar ook af en toe een stukje los wat ook best goed ging. Lisa ging ook mee naar turnen waar ze graag op wilt. Rond 5 uur zijn we naar binnen gegaan, zodat jullie je om konden kleden en je hebben nog even een eierkoek gegeten zodat je niet met een lege buik gingen sporten. We zijn weer even langs Marlies geweest om Nina op te halen. Je hebben heerlijk geturnd en Lisa vond het ook helemaal leuk. Mama vond het wel erg koud. Er lagen nu ook net als zaterdag weer allerlei matten zodat je 'echt' konden turnen maar dan moesten je de schoenen uit doen dus je hadden echt koude voeten na afloop. 

Jochem jij kon eindelijk vandaag weer na 12 weken thuisonderwijs naar school. Je had er gelukkig weer helemaal zin in. Het was wel maar een kort dagje voor, om 12 uur was je alweer uit. De lestijden zijn nu korter dus dat was wel even wennen en vooral opletten. Je bent op dinsdag altijd het eerste uur vrij maar nu moest je niet tegen half 10 beginnen maar 10 over 9. Er zijn best wat dingen veranderd, je gaan maar in halve klassen naar school. Gelukkig zit je wel bij je vrienden. De lesuren zijn dus korter, de pauzes zijn op geschoven zodat er niet teveel klassen tegelijk pauze hebben. Zowel in de aula als in de gangen moeten je echt 1,5 meter afstand houden. Geen idee hoe want zeker nu je elkaar lange tijd niet gezien hebben zijn je blij elkaar te zien. Je hebben nu eerst een aantal weken op deze manier les om de stof bij te spijkeren en dan  volgt er waarschijnlijk een toetsweek. Mama is wel benieuwd hoe het dit laatste half jaar gaat zijn en of je over gaat naar de tweede. Je resultaten op je eerste rapport waren gelukkig netjes. Maar hoe is dat bij je eindrapport. We gaan het de komende maanden zien. We vinden je de laatste weken wel somber, kortaf en geirriteerd. Je hebt ook weinig trek om dingen te doen en te ondernemen. indecision Dus hopelijk gaat het nu met weer naar school te gaan beter. En hopelijk mogen ook snel de praktijkvakken en vooral gym en sportklas weer doorgaan zodat je daar jezelf lekker in uit kan leven. 

Vandaag zijn de rolgordijnen en overgordijnen bij ons op de slaapkamer op gehangen. Echt super netjes! Heel anders dan eerst, maar mama is er helemaal blij mee. En zo zie je steeds meer dingen die je eigenlijk wilt doen, zoals de muren en plafonds witten, vloerbedekking vervangen en ga zo maar door. Genoeg werk nog aan de winkel. Fleur jij bent vandaag bij Nina gaan spelen gelijk uit school. Je vind het skeeleren helemaal leuk dus je had je skeelers mee genomen zodat je lekker samen kon skeeleren met Nina. Vorige week hadden je dat ook gedaan maar toen had je op oude skeelers van Nina geskeelerd maar die wieltjes rolden niet zo fijn. Dus daarom liever op je eigen skeelers. Het was heerlijk weer dus je zijn best een eind op pad geweest op de skeelers. Je was wel vaak gevallen zei je. Maar als je het nu vaker gaat doen thuis, gaat dat vast steeds beter. Het is sowieso wel leuk om dit samen te doen met een vriendinnetje. 

skeeleren

28 februari 2021

Gisteren begon de ochtend best fris en mistig, later kwam gelukkig het zonnetje door en heb jij Fleur weer heerlijk buiten kunnen turnen. Eindelijk zijn er ook wat toestellen naar buiten gegaan en vond je het daardoor veel leuker dat lijkt weer veel meer op turnen. Alleen het hardlopen en spelletjes doen vind je niet zo leuk. Papa en mama zijn heel de dag druk geweest met paashazen en paaseieren inpakken. Pfff.... wat was dat een werk!! We hebben de afgelopen weken iedere dag wat figuren gemaakt en wilden alles zoveel mogelijk tegelijk inpakken. Maar dan is het toch best veel. Mama kon aan het eind van de dag even geen haas, kip of ei meer zien hoor.  

Gisteren was het precies een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in ons land werd gemeld. We weten het nog zo goed, we zaten toen in ons vakantiehuisje in Volendam. Alles was toen nog heel nieuw en we waren er vooral huiverig voor. Wie had toen kunnen denken dat we er een jaar later nog volop mee te maken zouden hebben. Toen werd er nog helemaal niet getest, nu is dat gelukkig wel al een hele tijd en zijn we al volop bezig met de vaccinatie's. En is vooral het nieuwe er wel af. Maar ik denk dat iedereen het wel met me eens is dat we er allemaal wel heel erg klaar mee zijn, dat we corona moe zijn. Helaas is corona nog niet klaar met ons. Laten we hopen dat we het snel achter ons kunnen laten en weer een beetje meer van het leven kunnen genieten. Dat we weer gewoon kunnen afspreken met familie en vrienden, gewoon kunnen shoppen, gewoon een terrasje kunnen pakken, gewoon ergens kunnen eten, gewoon je verjaardag kunnen vieren en ook weer gewoon op vakantie kunnen. 

Vandaag was het ook weer even mistig maar de mist was nu sneller weg en het was sowieso veel warmer. Zeker in de achtertuin was het heerlijk. Mama is een beetje begonnen met opruimen, allebei de tafels lagen nog op z'n kop met een lading water erin. Die hebben we omgedraaid en schoon gemaakt, de trampoline heeft mama schoongemaakt en toen papa het zonnescherm naar beneden deed heeft mama die ook nog maar even schoongemaakt want die was ook aardig zwart geworden. Iets met voorjaar in je bol hihi. Ook heeft mama best een tijdje gewoon in haar shirt gezeten in het zonnetje. Was was dat lekker! Hier kan mama wel aan wennen. Mama kwam met het idee voor jullie om te gaan skeeleren en je waren gelijk enthousiast. Eerst voorzichtig heen en weer in de achtertuin maar die is niet zo groot dus zijn we naar de voorkant gegaan. Op zondag is het gelukkig altijd rustig en is dat goed te doen. Geloof dat we in de 1,5 uur dat we buiten waren, geen 1 auto gezien hebben. In het begin moesten je er allebei wel even in komen, zeker Fleur maar het ging echt steeds beter. En je was zelfs helemaal verdrietig toen Jochem wilde stoppen. Het is natuurlijk ook veel leuker om met z'n tweetjes te doen. Maar misschien kunnen we het van de week nog een keer doen als mama een rondje mee loopt en jij dan skeelert. Want mama heeft dan toch liever dat je lekker buiten bent dan steeds op je telefoon spelletjes zit te doen. En je vind het echt leuk. Bij Jochem is het waarschijnlijk eenmalig denk ik hihi. Halverwege de middag hebben we nog even over het strand gelopen. Maar het was bijna hoog water en daardoor niet echt ideaal zand om in te lopen met mama haar knie. Bij ieder stap zakte je een stuk weg in het zand, erg vermoeiend. Dus het was maar een kort rondje helaas. Sinds een paar weken heeft mama ook ineens veel klachten in de andere knie... de pijn in de andere knie is mama al zo gewend. Die pijn voelt mama uiteraard wel maar je gaat er toch meer naar lopen om zo min mogelijk te voelen. Bij de andere knie is het nu echt nieuwe verse pijn en die is ook zeker niet fijn. indecision Niet echt handig 2 knieën met pijn. 

op Woeper rijden

26 februari 2021

Mama kreeg toen jij vanochtend op school zat weer een berichtje van Simone of je vanmiddag zin had om de paarden te poetsen. Je zat toen natuurlijk nog op school dus mama kon het je niet vragen maar mama weet dat je het altijd erg leuk vind. Dus mama heeft gezegd dat we vanmiddag uit school kwamen. Mama haalt je 's middags niet bij school op maar fietst je tegemoet op de b-weg. Je zou best alleen naar huis kunnen fietsen maar ze zijn nu bij Claverveld aan de 2e fase begonnen en er rijden nu weer regelmatig vrachtwagens, trekkers, zandauto's of kranen op de b-weg en dat vind jij niet prettig en mama vind het ook geen fijn idee dus dan doen we het voorlopig gewoon zo. Mama zei onderweg dat het wel erg lekker weer was, na een koud en mistig begin scheen het zonnetje heerlijk. Dus mama vroeg wat je dan wel vaker met dit mooie weer doet. Je zei eerst buiten spelen, toen een ijsje eten maar toen mama een extra tip gaf over de paarden wist je het gelijk. Oh yes... gaan we vanmiddag naar Simone riep je gelijk helemaal blij. Mama had dus de juiste beslissing gemaakt hihi. Je hebt even wat gegeten, je wedstrijdkleding gepast en daarna je paardrijkleren aan gedaan. Bij je spullen pakken zei mama nog dat je maar je cap en body pretector mee moest nemen. Beter dat je het voor niets mee hebt dan dat je het vergeten bent en het nodig hebt. En dat was zeker een goed idee.

Normaal begin je bij Dream met poetsen maar die is nu 3 weken in Limburg om zadelmak gemaakt te worden. Simone gaat 'm morgen weer ophalen. Je bent nu met Woeper begonnen met poetsen. Simone wilde gaan rijden op hem in de buitenbak, even een klein half uurtje zodat Woeper niet meer zo fel was en daarna mocht jij. Hihi... je ogen gingen er gewoon van stralen!! Je had dus zeker niet voor niets je eigen cap mee. Je vond het wel spannend omdat Woeper zo groot is, dus Simone is naast je blijven lopen en je hebt ook even gedraafd met Simone naast je. Dat vond je ook helemaal leuk. Ondanks dat je het spannend vond, vond je het wel super leuk! Daarna mocht Woeper los in de bak en hebben je ook Finn er nog bij gezet. Woeper lag toen net lekker in het zand te rollen toen Finn erbij kwam en die ging gelijk lopen meppen met z'n been. surprise Wel grappig om te zien Thuis hadden we nog snel wat wortels in stukken gesneden en in een zakje gedaan en nog een appel in vier stukken die kon je daarna geven. Je hebt nog even geholpen om nieuwe stro in de stallen te doen en daarna was het alweer 5 uur. Maar je hebt echt zo genoten! Wat dat betreft zou je dat iedere dag wel willen. Maandag en dinsdag is Simone ook nog vrij en dan mocht je evt ook nog komen. Mama moet nog wel even kijken of we niet in de bakkerij aan de slag gaan.

Jochem jij hebt vandaag eindelijk bericht van school gehad. Volgende week mag je starten met 2 dagen, dinsdag en donderdag. En de week er na 3x, maandag, woensdag en vrijdag. Gelukkig heeft je mentor gekeken naar kinderen die met elkaar om gaan zodat je met Liam en Quinn in de groep zit. Want daar was je best bang voor. Want meerdere leraren hadden aan gegeven het op alfabetische volgorde te doen en dan had je dus niet bij je vrienden gezeten. Je was dus helemaal blij.