Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

buiten rijden

26 februari 2021

Vandaag hadden we na schooltijd sinds lange tijd weer een afspraak bij de praktijkondersteuner. Jij vond het wel weer fijn om te gaan. En mama eigenlijk ook wel, omdat mama toch weer een beetje onzeker gedrag over van alles en slechter slapen terug zag komen bij je. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mama heeft ook de onzekerheid over het paardrijden aan gekaart. Je bent altijd zenuwachtig van tevoren en ziet leeuwen en beren op je pad en nadien ben je blij en opgelucht en heb je het wel gewoon naar je zin gehad. Het is voor ons en vooral voor mama best vermoeiend. Elsbeth zelf heeft bijscholing gevolgd en is nog niet helemaal klaar maar het is om angst en trauma te behandelen. Nu is het bij jou geen trauma maar het is wel dusdanig dat je er zelf last van hebt. Ze heeft het gelijk toegepast. Mama weet niet meer hoe de methode heet. Maar mama vind het deels wel vergelijkbaar als EMDR alleen her beleef je het nu niet. Je hoeft ook niet te vertellen waardoor je angst hebt door iets in het verleden, dat weet alleen jij. Mama vond het ook wel iets zweverig overkomen. Maar als het jou kan helpen dat is het goed! Over 3 weken moeten we weer terug.

Je had uit school al gelijk je paardrijkleren aan gedaan want na de afspraak hadden we maar een kwartiertje over thuis voordat je weer naar paardrijden moest. Je was nu in de auto echt al minder gestresst dan anders, je was best rustig. Onderweg vroeg je of mama nu gelijk weg zou gaan. Mama heeft gezegd eerst even af te wachten op wie je mocht rijden. Want voor hetzelfde geldt was het op iemand waar je nog nooit op hebt gereden. Maar je mocht dit keer weer op Lexi rijden, die staat in een stal apart dus waar je een beetje verstopt zit dus mama heeft gezegd in de auto te wachten totdat je klaar was en als je hulp nodig had mama kon vragen. Je kwam een keer naar buiten maar dat was omdat je de staartriem was vergeten mee te nemen. Wat later kwam je omdat je de staartriem niet goed kreeg en je had nog geen hulpmeisjes gezien. Mama heeft je geholpen. Je kreeg 'm niet goed, en dat was omdat die precies verkeerd om zat. Je zag dat hij gedraaid zat en kreeg het riempje niet dicht. Dus het was iets simpels. Het opzadelen heb je zelf gedaan waar mama bij was. Bij het hoofdstel heeft wel een van de hulpmeisjes geholpen. Dat zie je ook best lastig omdat Lexi zo zwart is daarna kon je naar de les. Het was droog en een prima temperatuur dus je hebben lekker buiten gereden. Je hadden voor de proefjesdag geoefend voor volgende week zaterdag en je vond het reuze mee vallen. Je zei ook dat de juf gezegd had dat er toch een iemand mee mocht om te kijken dus dat is wel positief. Je mag van mij kiezen of dat je het papa of mama mee wilt hebben. Aan het einde van je proefje viel je van Lexi af omdat ze wilde eten en dat verwachte je niet echt dus werd je eraf gelanceerd. Maar je had geen pijn en bent zo weer opgestapt, super stoer! Mama heeft op marktplaats wedstrijdkleding voor je gescoord en we zijn even op zoek gegaan naar een mooi haarnetje en een donut voor je haren zodat je haren ook netjes zitten. Daar moeten we van het weekend wel even mee oefenen want je hebt zo'n dikke bos haar dus mama weet niet of dat goed onder je cap past. Beter van tevoren weten of het gaat dan er op de dag zelf er achter komen dat het niet past of niet lukt. 

boekbespreking

22 februari 2021

En dan zit de voorjaarsvakantie er gewoon alweer op. Een weekje vakantie vliegt zo voorbij. Je had vandaag gelijk je boekbespreking. Gisteravond had je voor het laatst geoefend en eerder deze week ook nog een paar keer, maar het gaat gewoon goed. Je vond het wel spannend en dat snapt mama wel bij zo'n eerste keer. Gisteren heb je alles al klaar gelegd en in je tas gedaan, zodat je niets kan vergeten. Vanochtend nog even besproken wat de puntjes waren waar je op moest letten, vooral niet te snel praten want dan is het niet goed verstaanbaar meer, dat is een beetje je valkuil omdat je het uit je hoofd wilt doen. En vooral punten en komma's goed inlassen zodat je even rust neemt. Voor de rest heeft mama er alle vertrouwen in dat het goed komt. Maar... ook mama vond het best spannend! Jochem was ook met je bezig, vanochtend vroeg hij nog aan je op je zenuwachtig was en hij zei rond 10 uur dat je waarschijnlijk al aan de beurt was geweest. Mama is je vanmiddag zelf uit school komen halen. Je kwam met een big smile aan gelopen en mama mocht raden wat voor cijfer je had. Mama gokte op een 8,5 maar je had dus een 9+ vandaag je blije gezicht. Echt super goed gedaan lieverd! Je was iets te snel begonnen en dan praat je ook gelijk niet duidelijk meer, dus bij de inhoud zei de meester dat je wat rustiger moest doen en daarna ging het goed. Tijdens de spreekbeurt moest je heel nodig plassen van de zenuwen maar daarna was het weer over. Je hebt het nu gelukkig gehad.

Vandaag zagen we bericht dat je bij de manege in kon schrijven voor proefjesmiddag zaterdag 6 maart. Het is nu allemaal veel officieler omdat je bij een echte manege lest. Je hebt oa nu ook een ruiter paspoort en daar worden zulke dingen in bij gehouden. Mama heeft eerst goed gevraagd of je mee wilde doen, je antwoordde 3x heel stellig met ja. Mama heeft de juf nog een berichtje gedaan of ze vond of het iets voor jou was omdat je altijd zo onzeker bent. Maar de juf vind dat jij dit zeker kan en dat het ook leerzaam voor je is. Dus volgende week zaterdag heb je dus een proefjesmiddag, voor het eerst. Mama mag daar niet bij zijn dus dat is ook wel weer even spannend. Mama had nog aan een moeder wat uitleg gevraagd en toen ineens krabbelde je weer terug. Je was bang dat je het niet kon, of dat je het fout deed. Je was ook echt in tranen. Op zulke momenten weet mama ook niet zo goed wat mama met je aan moet. Mama zei dat je dan misschien maar beter kan stoppen met paardrijden als het steeds zo gaat. Maar daar was je heel stellig over, dat wilde je absoluut niet. Zo is het dus ook vaak voor de les bij je, je bent dan zo onzeker. Maar eenmaal na de les heb je het gewoon hartstikke leuk gehad. Je onzekerheid nekt je gewoon zo vaak. sad Mama heeft aangegeven dat dit iets is wat je gewoon moet doen, daar word je op beoordeeld en krijg je tips waar je de volgende keer aan kan werken. Het is niet per definitie goed of fout. Mama heeft op aanraden van die moeder een boekje besteld waar wat dingen uitgelegd worden en daar zit ook een proevenboekje bij. Het is voor jou de eerste keer dus jij moet nu beginnen bij F1. Als je dat boekje binnen krijgt kan je al zien wat jou proefje is. Hopelijk word je hier wat rustiger van. Je moet donderdag ook weer naar de praktijkondersteuner, misschien dat we het daar ook maar weer even moeten bespreken. 

lente

21 februari 2021

Gisteren had jij een sportief dagje Fleur. Mama was net een half uurtje wakker, we lagen nog in bed toen mama een app kreeg van de moeder van Rowena of je mee wilde naar korfbal. Vandaag mocht je een vriendje of vriendinnetje meenemen voor een proefles en eigenlijk zou haar nichtje mee gaan maar die kon niet meer. Dus hoopte ze dat jij mee wilde. En je was eigenlijk gelijk enthousiast. Je zei wel dat je het helemaal niet goed kon, maar goed dat maakt niet uit want je kan altijd dingen leren en als je er vooral maar plezier in hebt. Het was van half 11 tot half 12 en om kwart over 10 werd je opgehaald door Rowena haar moeder. Mama kreeg een filmpje door gestuurd van Marlies die stond daar buiten het hek te kijken omdat Nina ook voor een proefles ging. Je werd daarna weer thuis gebracht. Je had het leuk gehad, maar vond het leuk voor een keer en niet om iedere week te doen. Prima toch. Je vind turnen en paardrijden dan toch leuker. En begin de middag had je ook nog een uur turnen. Tenminste zo kun je het nu niet noemen maar je sporten gewoon lekker een uurtje buiten. Je bent dus sportief bezig geweest.

Gisteren was het al prachtig lenteweer maar daar hebben papa en mama niet echt van kunnen genieten omdat we een extra zaterdag gepland hadden om paasfiguren te maken. Maar vandaag uiteraard wel. Vanmiddag zijn we lekker naar het strand geweest. We zijn met de auto gegaan maar achteraf hadden we beter de fiets kunnen pakken. Richting de boulevard en het Nollebos stond een lange file. Dus zijn we de andere kant op gegaan, daar was het ook druk maar was het goed te doen. De parkeerplaats is groot en was niet helemaal vol. Het was echt zo lekker op het strand. Je zag sommigen zonder jas lopen en in het begin dachten we dat is wel heel enthousiast. Maar na een eind lopen gingen bij ons toch de jassen open omdat het best warm was met een winterjas. Wel een bizar idee dat het ruim 20 graden verschil is met vorige week. Maar wij mopperen niet, dit hadden we gewoon even nodig. En van mij mag het ook echt nog wel even zo blijven. 

Afgelopen dagen komen er steeds meer mogelijk versoepelingen naar buiten waaronder ook dat het voorgezet onderwijs vanaf 1 maart weer gedeeltelijk open gaat. Daar zijn we wel blij mee. Het is afwachten tot dinsdag als de persconferentie is en dan afwachten van school hoe ze het gaan aanpakken. Mama denkt dat je in halve klassen naar school gaan en dan bv 2 dagen in de week. Voor de rest dan nog wel online les. Mama hoopt dan alleen wel dat ze een beetje kijken naar vriendjes. Waarschijnlijk mogen ook de kappers weer open. Mama heeft speciaal gewacht tot komende dinsdag om nog een keer de tondeuse aan de slag te gaan. Laten we hopen dat de volgende knipbeurt weer gewoon bij de kapper mag zijn.

paardrijden

18 februari 2021

Vandaag helaas weer een regenachtige dag... zoals best vaak op de donderdag als je moet paardrijden dus dat werd weer in de binnenbak rijden. Vanmiddag waren papa en mama weer druk met paas figuren maken van chocolade dus het kwam mama niet echt uit om te blijven om je te helpen. Maar mama weet ook van je onzekerheid en dat je het iedere week ook nog spannend vind op wie je mag rijden. Vandaag mocht je weer op Beppie rijden. Mama kon het niet over haar hart verkrijgen om gelijk weg te gaan en je alleen te laten. Zo hebben we samen afgesproken dat mama dit keer nog in de auto bleef zitten totdat je klaar was. Je kon mama dan altijd nog om hulp vragen. En zo kon mama ook zien of je hulp zou vragen aan de hulpmeisjes. Dat vond je helemaal goed. En het ging ook heel goed. Mama heeft je 2x hulp zien vragen dus dat is heel goed van je. Af en toe keek je even naar mama ter bevestiging. En om 5 voor half 6 is mama vertrokken. Je zei dat mama de volgende keer niet meer hoeft te te wachten. Maar dat bekijken we dan volgende week wel, eerst maar eens zien op wie je dan mag rijden. Want daar hangt toch alles mee samen. Maar mama is al super trots op dit resultaat van je. Het is gewoon zo vervelend ook al die maatregelen door de corona en jij ook net in die periode hier ben begonnen op de manege. Je vind het altijd spannend en je moet gewoon je draai ook nog vinden hier op de manege en mama weet ook dat zolang mama erbij is je toch minder contact maakt met andere meisjes. Dus het is wel beter dat mama je zelf een beetje aan laat modderen. En niet te vergeten... jij bent een van de jongste. Bijna alle meiden zijn rond de 10 jaar en jij bent nog maar 8. Vandaag was juf Marleen er weer, die echt veel strenger en stugger is maar je hebt toch een fijne les gehad. Je hebt flink geoefend met sturen zei je want zowel jij als Beppie vinden het fijner om andere pony's te volgen. Nu heeft je ze geoefend met je dat je echt zelf moet sturen, je had na de les gewoon last van je pols daardoor omdat je met je andere hand moest sturen en je zweepje in je andere hand. En je had bijna een kwartier gegaloppeerd omdat jij voorop reed en de andere pony's niet zoveel zin hadden. Al met al had je dus weer een leuke leerzame les gehad! Soms denkt mama dat het ook beter zou zijn dat je 2x per week les krijgt. Zeker om te leren maar vooral om wat losser en ontspannender met de paarden te worden. Maar je bent nog best jong, dat kan altijd nog. 

back up

17 februari 2021

Pfff... na ruim 2 weken was mama haar geduld wel een beetje op, er was nog steeds geen link voor een back-up op de site geplaatst. Mama heeft nu toch maar een mailtje gestuurd want het was al vanaf 27 januari geleden. Meestal duurt het maar een paar dagen. Dus mama had alles van 2021 op prive gezet zodat het echt een heel jaar is voor de back-up. Mama kreeg al berichtje van verschillende lezers dat ze wel berichtjes kregen van een update maar dat er niets stond. Dat kwam omdat mama idd nog wel zo af en toe iets in het dagboek plaatste. Gelukkig kreeg mama al snel een berichtje terug, ze konden zien dat mama een back up aan had gevraagd maar mama heeft het daarna gelijk handmatig het bedrag overgemaakt met de betaalgegevens die mama ook moest vermelden. Maar blijkbaar hebben ze die betaling over het hoofd gezien en tja... dan kan je dus lang wachten op een back-up. Gelukkig stond deze er halverwege de dag al gelijk op. Dus nu kan mama de site weer updaten met foto's vanaf begin dit jaar. De fotoalbums en alle overige dagboekdelen haalt mama er weer af. Zo kunnen we weer met een schone lei beginnen. Omdat alles eraf gehaald word zet mama een dezer dagen ook de site weer op openbaar. En als mama tijd er voor heeft wilt mama ook weer een nieuwe lay-out maken met nieuwe foto's van jullie. Want deze is echt alweer 'oud'! wink

Jullie hebben dus nog lekker vakantie. Het weer zit tot nu toe nog niet echt mee en mama is de eerste dagen van deze week druk geweest met inpakken van de paaseitjes en het vakantieboek afmaken. Vanmiddag en morgenmiddag zijn we weer verder gegaan met de grote paaseieren en holfiguren. Jullie vermaken je thuis gelukkig wel. Zo hebben je vanmiddag een piramide gemaakt van lego en je gaan meestal ook wel even naar buiten. Hooguit een uur maar beter iets dan niets. Fleur jij bent wel dagelijks even met je boekbespreking bezig geweest die je gelijk maandag al hebt.

Mama heeft vorige week nogal pech gehad door phishing mail. Mama vertrouwde het niet helemaal maar na controle van papa en dat alles er echt uit zag is mama toch verder gegaan. Vervolgens vroegen ze om m'n pincode te veranderen dat heeft mama gelukkig niet gedaan. Maar de dag werd mama wel gebeld door de bank en is wel m'n rekening en pas geblokkeerd. Wat een kutlui zijn het toch. Vervolgens werd mama vandaag begin de avond weer gebeld met de melding dat er 2 grote bedragen over gemaakt waren naar een bank in Belgie en ze vroegen of ik dat zelf had gedaan. Dat had ik niet want ik was in de bakkerij aan het werk geweest. Dus mama was gelijk alert maar blijkbaar niet alert genoeg. Want ze vroegen om het geld van mijn spaarrekening af te halen en dat op een tijdelijke rekening te zetten voor 24 uur en dat mama er dan weer bij kon. Gelukkig moest ik naar huis om in te loggen met m'n pas en wilde dat ook doen tot papa het hoorde en die vertrouwde het gelijk al niet. Die zei gelijk jij ga helemaal niet overmaken. Hij heeft laatst zo'n geval op tv gezien bij opgelicht. Hij vroeg wat er aan de hand was en zei dat we het telefoonnummer konden checken op de rabobank site dat ze echt van de afdeling fraude waren die mama vorige week aan de lijn aan gehad. We konden het nummer checken op de site. Nog vertrouwde papa het niet en vroeg om een moment geduld is gelijk de bank gaan bellen. Die mevrouw bij mij aan de lijn werd ongeduldig en vroeg nog een keer wat er gaande was en ze hoorde denk ik ook papa praten op de achtergrond en ineens was de verbinding verbroken. En toen wist mama genoeg, dit klopte niet! En inderdaad werd dit bevestigd door de rabobank, hun gaan nooit op deze manier te werk. Ze hebben aan de hand van de gegevens ook kunnen checken dat mama door niemand is gebeld door de afdeling fraude. Gelukkig had mama geen gegevens aan hun gegeven en nog geen rekening geopend waar het geld dan zogenaamd tijdelijk heen moest want anders was mama het geld kwijt geweest. surpriseangry Maar je zou zulk soort mensen toch wat aan doen!?! Ga toch gewoon werken voor je geld! Maar er zullen genoeg mensen die er op in gaan en zo troggelen ze flinke grote bedragen van mensen af. En als het eenmaal op een andere rekening staat ben je je geld kwijt. En kan de bank ook niets meer doen, want je hebt dan zelf het geld over gemaakt. Dus mensen... wees gewaarschuwd! Ze wisten ook precies alles van vorige week, net alsof ze alles afgeluisterd hebben. Waarschijnlijk is het een grote gok van die lui, maar omdat natuurlijk alles geblokkeerd was weten ze de verdere gang van zaken. Ze bluffen om het zo echt mogelijk te laten lijken. Gelukkig was papa zo alert!