Dagboek

Aantal berichten: 233
Ga naar:   

clubkampioenschappen turnen

18 juni 2022

Je hebt misschien 2 dagen wat hoofdpijn gehad, met dinsdag mee gerekend dus vandaag mocht je uit quarantaine. Je moest 24 uur klachtenvrij zijn en dat was je. Misschien had je achteraf zelfs mee op schoolreis kunnen gaan. Maar ja, dat vond mama toch niet zo'n heel fijn idee als je 2x 2 uur in de bus zit met zo'n 40 andere kinderen. Je hebt een filmpje gekregen van de klas voordat ze vertrokken en ze hebben wat foto's door gestuurd zodat je er toch een beetje bij kon zijn. 

Vandaag clubkampioenschappen van turnen, je had er helemaal zin in. Je wedstrijd begon om kwart over 2. Papa kon gelukkig deze keer ook weer mee. Je hebt goed je best gedaan. Je kon diverse extra punten verdienen door extra oefeningen of moeilijkere oefeningen waaronder een klemrol op de balk. En daar ben je helaas afgevallen. Je ging iets te snel, die moet je echt heel langzaam en geconcentreerd doen. Andere oefeningen gingen wel goed. Ondanks dat had je toch een mooie totale punten score van 50,5. Helaas ben je niet in de prijzen gevallen. Wel kreeg je een mooi vaantje mee als herinnering.

Vanavond zijn we alvast voor vaderdag bij Restaurant Tafelen gaan eten. Jullie hadden met z'n tweetjes een cadeaubon gekocht en mama had daarom al een paar weken geleden gereserveerd zodat papa de bon gelijk in kon leveren. We hebben heerlijk gegeten.

dikke vette pech

17 juni 2022

Lieve Fleur na 2 jaar weinig activiteiten op school, heb jij uitgerekend deze week die vol met leuke dingen is gepland (sportdag, schoolreis en een turnwedstrijd) zelf corona. cryingcrying Echt om te janken dit! Geen idee hoe je er aan bent gekomen, maar we zitten er wel mooi mee. Gelukkig ben je niet echt ziek geweest. Je hebt 2 dagen hoofdpijn gehad, waarvan je 1 dag nog gewoon naar school bent geweest omdat we er helemaal niet stil bij hebben gestaan dat het corona zou kunnen zijn. Jochem was vorige week wel snotterig en heeft 2x getest omdat we een afspraak hadden.

Maar die waren beide keren negatief. Wel heeft hij ook een dag flinke hoofdpijn gehad dat hij eerder naar huis is gekomen. Later deze week zei je dat je in de klas naast Lynn zit en die was vorige week flink aan het hoesten en snotteren. Dus misschien heb je het zo gekregen. We zullen het helaas nooit weten. Je bent er gelukkig niet heel ziek van geweest en het was prachtig weer dus je bent vooral lekker buiten geweest. 

Begin de week heeft juf Veronique met je gebeld, ze vond het zo ontzettend sneu voor je. Ze heeft er voor gezorgd dat er wat schoolwerk afgegeven werd voor je zodat je wat thuis kon doen. En ze heeft geregeld dat juf Andrea wat extra berichtjes zou doen voor jou met sportdag en schoolreis, met goedkeuren van jou. Zoals foto's en een filmpje sturen. Met sportdag heeft de juf verschillende foto's geplaatst op parro. Met schoolreis ook en voor vertrek heeft ze een filmpje gemaild dat iedereen nog wat tegen je zegt, echt zo lief. Tussendoor heeft ze verschillende foto's door gestuurd zodat je een beetje mee kon genieten. In de loop van de dag kreeg mama bericht van de juf dat Nina vandaag of morgen een cadeautje voor je af zou geven namens de klas. Echt zo lief dat er aan je gedacht word. 

De regels wat corona betreft zijn zoals altijd weer onduidelijk. We gingen er vanuit dat je 5 dagen in quarantaine moest. Maar blijkbaar mag je als je geen klachten hebt, 24 uur later uit quarantaine. Dus achteraf gezien had je gewoon mee gemogen op schoolreis. surprise Maar dat is achteraf. Je hebt echt mega gebaald en heel wat tranen gelaten, wat mama helemaal begrijpt want zo ziek was je niet. Normaal gezien was je gewoon naar school gegaan. Je kon en mocht 2 jaar door corona niet op schoolreis en nu mag je weer en heb je zelf corona. Echt dikke vette pech dit! crying

schoolfotograaf

10 juni 2022

Vandaag kwam de schoolfotograaf bij jou Fleur. Begin van de week hoorden we dat het een witte achtergrond zou zijn met een soort kruk waar je op moesten zitten. Dus mama is op zoek gegaan naar kleren die goed afstaken bij de achtergrond en die ook mooi kleurden bij je gezicht. Je hebt best al een lekker bruin kleurtje maar dan moet je geen felle kleur kleding pakken. Je staat altijd goed met lila maar daar had je alleen een shirt van met een grote print en dat vind mama niets voor de foto. Dus is het een zacht roze shirt geworden. Mama mocht zowaar wat met je haar doen. Sinds dat je haar geknipt is, doet mama eigenlijk niets meer aan je haar. En je hebt of een lage staart in of je haren los. Vandaag heeft mama een diadeem opvlecht gedaan zodat je wel je haar los kan dragen maar het niet in je gezicht hangt. Je vertelde gisteren dat je als eerste aan de beurt waren omdat juf Veronique speciaal langs kwam voor de groepsfoto. Dus mama heeft ook nog wat lippenstift bij je opgedaan. Je zag er prachtig uit. Mama vind het ook wel leuk dat er gewoon weer een normale groepsfoto gemaakt werd. Vorig jaar waren het allemaal aparte portretfoto's van iedereen die op een grote foto stonden. En het jaar daarvoor had meester Martijn een groepsfoto gemaakt. Nu moeten we ongeveer 3/4 weken wachten voordat we het resultaat van de foto's kunnen zien. 

schooldisco

03 juni 2022

Jochem jij had voor het eerst een schoolfeest sinds je op Scheldemond zit. Vorig jaar kon en mocht er nog niets vanwege corona. Vandaag was er voor de klassen 1-4 een neon party (disco) georganiseerd. Het was nieuw voor je dus je was niet gelijk heel enthousiast. Je kon vanaf woensdag al kaartjes kopen en je hebt tot de laatste dag gewacht. En dan zei jij nog dat je het kaartje gekocht had omdat het van ons moest. surprise Je moest helemaal niets van ons. Mama had alleen maar gevraagd of je nu wel of niet naar de disco ging. Maar daar kregen we steeds geen duidelijk antwoord op. Dus bleef mama vragen of je nu wel of niet een kaartje had gekocht. Je moest niets van ons. Vanavond was je ook niet bepaald enthousiast. Tijdens het avondeten zat je al steeds te zuchten en was je sjagrijnig. Toch een beetje het onbekende voor je denk ik. De disco begon om half 8 en je had rond die tijd ook met vrienden afgesproken bij school. Eigenlijk had mama je vrij snel terug verwacht. Maar de disco duurde tot 11 uur en je kwam pas om kwart over 11 thuis. Dus je was tot het einde gebleven. En je had het gelukkig naar je zin gehad. Hopelijk volgen er nog veel meer leuke schoolfeestjes voor je.

spreekbeurt

02 juni 2022

In de meivakantie hebben we samen gewerkt aan de spreekbeurt om het een en ander op papier te zetten. Dat was best pittig voor ons beiden. Afgelopen weken heb je alles goed in je hoofd gestampt en heb je regelmatig je spreekbeurt voor ons geoefend. We zagen dat het steeds beter ging. De laatste paar keer dat je hem deed, wist je gewoon werkelijk waar alles uit je hoofd. Zo knap! Het zijn toch best veel moeilijke termen en vooral veel tekst. Mama had er alle vertrouwen in. Thuis deed je het vloeiend zonder enige emotie. Maar mama wist dat het voor een klas met 22 paar ogen op je gericht heel anders zou zijn. Dus mama had al gezegd dat als je zou moeten huilen, het niet erg was. Het is dan toch ook een beetje ontlading voor je.

Vandaag was de dag dat je de spreekbeurt had, de laatste van de klas. Je ging vol vertrouwen naar school. Mama wist dat het wel goed zou komen. Toch was mama vandaag ook wel heel erg met je bezig en reuze benieuwd hoe het was gegaan. Toen je thuis kwam had je een big smile van oor tot oor en zei je gelijk dat je een dikke 10 had gekregen... maar je had wel 2x moeten huilen. En dan breekt bij mama ook haar hart hoor. We hebben even geknuffeld met elkaar. Je mocht in de pauze alles klaar zetten zodat je na de pauze je spreekbeurt kon doen. Maar toen iedereen terug de klas in kwam na de pauze, werd er door een van de popie jopie jongens al de spot gedreven met een van je boeken die je mee had, omdat er op stond 'Mama's borst is ziek!' Hij begon keihard te lachen en riep gelijk al 'tieten!' En even daarvoor had dat zelfde joch ook al gescholden met kanker op het schoolplein dus je was toen al in tranen en terug in de klas weer. En toen moest je nog met je spreekbeurt beginnen. indecision Je begon dus al met een achterstand. Zo sneu. Maar gaandeweg je spreekbeurt werd iedereen toch wel steeds stiller en stiller. En zag je kinderen met tranen in de ogen en zelfs huilend en toen kwamen bij jou ook steeds meer tranen. Zeker bij je eigen beleving toen je vertelde hoe jij het had ervaren dat mama ziek was. Je had het echt moeilijk. Je mocht van de juf toen ook stoppen maar dat wilde je niet. Want je eigen beleving eindigde met de opmerking hoe erg je het vind als er kinderen zijn die met het woord kanker schelden en eindigde met de vraag om dit alsjeblieft niet meer te doen. Dit wilde je echt gezegd hebben omdat dat ene joch er regelmatig mee scheld op het schoolplein. Echt zo stoer van je dat je ondanks de tranen dit toch nog tegen de klas wilde zeggen. Iedereen was vol lof over je spreekbeurt en je juf ook. De juf kan dan ook niet anders dat je een 10 geven. Nina en Rowena kwamen na de spreekbeurt naar je toe om je te knuffelen en te ondersteunen, super lief!

Een uurtje nadat je thuis was, kreeg mama ook nog een mailtje van de juf. Met de complimenten dat je het zo goed had gedaan en ondanks de tranen door hebt gezet en vooral omtrent het schelden. Dat je dat echt wilde zeggen. Ze zei ook dat de klas er echt wel stil van was geworden. Ze hoopt dat het indruk heeft gemaakt en dat het schelden nu ook niet meer gedaan word. Dit hebben we ook weer achter de rug. Het is fijn dat je het later kon doen ivm de paasdrukte bij ons maar helemaal als laatste is toch ook wel lang geduld hebben.