Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

school

17 november 2021

En zo schrijft mama vrijdag nog een berichtje over de nieuwe maatregelen en dat gelukkig voor jullie alles nog door kan gaan qua school en sport. Maar nu heeft mama er toch wel een hard hoofd in, zeker wat de basisschool betreft. De besmettingen bij kinderen van 5-10 jaar lopen echt ineens flink op. Omdat die leeftijdsgroep natuurlijk niet gevaccineerd is. Er zijn alweer heel wat regels op school aangescherpt. Je hebben nu weer de zogenaamde zones buiten op het speeltuin, dus iedere klas heeft wekelijks een eigen zone om te spelen. Je mogen alleen met je eigen klas werken en vooral met de groepjes waar je in zitten. Dus de workshops op maandagmiddag waar beide groepen 6 na de herfstvakantie mee gestart zijn moeten ook gestopt worden. Je hebben ook al instructies gekregen voor thuisonderwijs. Want als er 3 of meer leerlingen besmet zijn, gaat heel de klas in quarantaine. Het is bij de GGD mega druk waardoor je soms 2/3 dagen moeten wachten voor een afspraak dus een zelftest geldt nu ook tijdelijk als besmetting. En vandaag zijn de eerste klassen ook al naar huis gegaan. indecision Wat dat betreft kunnen we er wel op wachten dat jij Fleur ook een keer thuis komt te zitten. sad Of dat de scholen dicht gaan. Ze zijn er nu over bezig om de kerstvakantie te verlengen. Bij jou Jochem valt het gelukkig op zich nog best mee met de besmettingen. Alleen je lerares Duits die corona heeft en sinds vrijdag thuis zit. Dus bij jou valt het nog mee. Wel zijn de leraren er wel over bezig om met halve klassen te gaan werken. We wachten het dus maar bij beide af. Maar er zullen ongetwijfeld maatregelen bij komen met deze grote aantallen besmettingen. indecision

Yeftha in bad doen

16 november 2021

Omdat Tante Tanja een keizersnee heeft gehad en Ben deze weer moest werken, had mama voorgesteld om deze week een keer een ochtendje te komen. Je mag toch de eerste weken niet echt tillen en mama weet uit ervaring dat het de eerste weken toch best pittig is. Toen Fleur op school zat is mama is om half 9 gelijk door gereden richting Terneuzen. Je was wel weer teleurgesteld dat je niet mee kon. Je zei al 'Wanneer mag ik nu eindelijk ook eens Yeftha zien?' Mama mocht Yeftha lekker in bad doen en zelf aan en uitkleden... pfff het zweet stond gewoon op mama haar gezicht. Wat een gefriemel is dat dan weer met kleertjes aan en uit doen. Na het badderen zijn we nog even heerlijk gaan wandelen, wel in een rustig tempo. En uiteraard eigenlijk te ver, komt mama wel bekend voor. wink In het begin denk je dat het wel gaat en vervolgens ben je een eindje en dan moet je ook nog terug. We vonden het allebei erg gezellig. 

tandarts

15 november 2021

Vandaag hadden we onze half jaarlijkse controle bij de tandarts. We zijn per tweetal naar binnen gegaan. Fleur jij bent met mama als eerste gegaan. Jij hebt een vervolgafspraak omdat de tandarts je kiezen wilt sealen. Je hebt vrij diepe groeven dus lastig om schoon te maken en daardoor gevoelig voor gaatjes. Nu is alles nog netjes dus wilt de tandarts het opvullen zodat de groeven minder diep zijn en je daardoor minder snel gaatjes krijgt. In eerste instantie wilde mama het na schooltijd maar dan was het in de week voor kerst. Dat is niet zo handig voor ons. Dus dan moet je maar een keer eerder uit school. Je moet nu dinsdag 30 november om 1 uur. Op de dinsdag is het ook minder erg omdat je dan gym hebt. Ze hebben er een uur voor gepland, omdat het toch een behandeling is en het nieuw is voor jou krijg je eerst uitleg. Waarschijnlijk duurt het in werkelijkheid korter maar ze plannen het ruimer. Ook heeft de tandarts je alvast op de wachtlijst laten zetten bij de orthodontist. Op zich ziet je gebit er goed uit maar je hebt nogal een diepe beet. Je bovengebit valt bijna volledig over je ondergebit dus de tandarts wilt liever dat er een expert naar kijkt en zijn mening er over geeft. Het duurt nog wel een poos, want de wachttijd is momenteel 2/2,5 jaar, bovendien moet je eerst klaar zijn met wisselen.

Mama is eindelijk overstag gegaan voor een kroon. Mama heeft al ruim een jaar last van een vulling op een kies die niet lekker zit. Eerst is er een kies voor getrokken die in de zwangerschap van Fleur gebroken is en opgevuld is. Maar de klachten zijn daarmee niet verdwenen dus nu dan toch maar een kroon laten zetten. Want zo kan het niet door blijven gaan. Mama moet er 2x voor terug komen, ook 30 november maar dan in de ochtend en 3 weken later nog een keer. Bij papa en Jochem was alles goed. 

nieuwe maatregelen

12 november 2021

Morgen komt Sinterklaas weer in het land. Voorheen altijd een periode waar jullie beiden naar uit keken. Mama vond het toch altijd wel een hele leuke tijd. Nu zijn je beiden op de leeftijd dat je er niet meer in geloven en het veel minder leeft. Mama heeft wel al een paar weken het Blond servies uitgestald op het dressoir. Mama word daar nog steeds heel blij van. Maar dat is nu ook het enigste in huis. En uiteraard wel alle overheerlijke sinterklaasproducten uit de bakkerij en strooigoed, vooral jij Jochem eet er heel wat weg. wink Fleur jij hebt nu voor het tweede jaar suprises op school. Vorige week hadden je al een papier mee gekregen om je hobby's en wensen op te geven. En vandaag hebben je in de klas lootjes getrokken. En mama was eigenlijk wel heel blij met jou gekozen lootje... je had gelukkig een jongen (Keano) en eentje die van voetbal houdt dus mama had gelijk al een idee wat we konden doen. We gaan een voetbalschoen van Jochem goud spuiten en daar een soort trofee van maken. Dat is een heel wat makkelijker project dan vorig jaar met het paard. 

Pfff... daar gaan we weer! Het aantal coronabesmettingen loopt helaas weer flink op dus was er vandaag weer een nieuwe persconferentie met nieuwe maatregelen. Jochem jij was gisteren bang dat ze de middelbare school weer dicht zouden gooien. Je hoopte echt zo dat het niet weer ging gebeuren. Vorig jaar heb je op het sociale vlak toch veel gemist. Je hebt nu echt je draai gevonden en vind het ook leuk op school. En gelukkig hebben ze nog geen maatregelen genomen voor het onderwijs, zowel voor de middelbare als basisschool. Maar het wordt wel een gedeeltelijke lockdown genoemd. En er wordt nu gezegd dat de maatregelen voorlopig 3 weken geleden en er 3 december opnieuw gekeken en beslist gaat worden of er meer maatregelen nodig zijn. Mama is er bang voor dat het niet bij deze maatregelen en deze 3 weken blijft. Maar we proberen toch positief te blijven. Het is nu vooral de horeca, die het helaas weer moet bekopen. Winkels en horeca moeten om 20 uur sluiten. En je mag thuis ook maar weer 4 gasten ontvangen. Gelukkig mogen de bioscopen nog wel open blijven. En qua sporten en kijken bij sport word het weer wat strenger. We hebben van de week al een mail ontvangen van paardrijden daar mag je alleen nog kijken met een geldige QR code. Bij turnen zijn de regels eigenlijk altijd nog geweest dat er geen ouders naar binnen mochten dus dat blijft zo. Wel zijn de regels voor de hygiene wel weer aangescherpt, zoals handen wassen en de 1,5 meter afstand. Maar vooralsnog kunnen jullie gelukkig gewoon nog fysiek les blijven volgen

speeldate met je 'oude' BFF

10 november 2021

Vorige week kwam je 's woensdag thuis dat Sandra wat tegen je gezegd had met de overblijf. Je was er altijd min of meer een beetje bang van en bleef op afstand. Maar je speelt nu weer steeds meer met Hayley op school en daarom had ze tussen de middag gezegd dat je best een keer af mogen spreken om te spelen. Hayley wilt dat graag en jij ook, al heb je dat toen niet gelijk gezegd. Je hebt het er eerst thuis over gehad wat mama wel fijn vind. Want het is toch een moeilijk jaar voor je geweest met amper contact met Hayley. Mama heeft altijd tegen je gezegd als jij voelt dat de tijd er weer rijp voor is, dat je altijd mag afspreken. Als je het zelf maar wilt, dat is het belangrijkste. Sandra zei nog dat het een misverstand was destijds. Nu zijn papa en mama het daar niet helemaal mee eens. Hun zien dat blijkbaar zo. Maar zowel mama als jij zijn er zeker een jaar zoet mee geweest om het een plekje te geven hoe we behandeld zijn. Maar mama vind het wel heel knap en fijn dat jij het weer aan durft. Vandaag hadden je dus voor het eerst weer een speeldate. Je hadden er voor gekozen om bij Hayley te spelen en dat vond mama wel best want zo kon mama nog een dagje chocolade plannen. Later hadden je nog afgesproken dat Rowena ook mee zou gaan. Mama vond het zelf wel spannend maar jij had er helemaal zin in en je hebt het ook echt leuk gehad. Je hadden koekjes gebakken en versierd. En voordat je naar huis ging, heeft Sandra nog een app gestuurd dat je het erg leuk hadden gehad en je weer richting huis was gegaan. Voor de rest zien we wel hoe het gaat lopen. Helaas merk je wel dat het nu gelijk met Nina minder lekker loopt. Als je alleen met haar speelt is er geen probleem. Maar als je op school met Hayley en/of Rowena speelt dan merk je weer de jaloezie. Die was er voorheen ook altijd al. En het is nu een jaar rustig geweest omdat je vooral met Nina speelde. Maar die speelt nu gelijk weer op en dat is wel jammer. Gelukkig kan je het nu wel beter handelen dus mama maakt zich niet zo'n zorgen om je. Maar vervelend is het wel.