Dagboek

Aantal berichten: 233
Ga naar:   

rapport

19 maart 2021

Fleur jij hebt vandaag een prachtig rapport mee naar huis gekregen. Eind groep 4 hebben je geen rapport gekregen vanwege het thuisonderwijs en omdat er ook geen cito's afgenomen zijn. Je hebben toen alleen een brief mee gekregen met evaluatie van een aantal algemene dingen. Nu hebben je dit schooljaar natuurlijk nog tot half december les gehad en gelijk na het thuisonderwijs volgden er citotoetsen dus nu gelukkig wel een rapport. En wow... wat voor een rapport... echt netjes! We zijn echt super trots op je! Komende maandag hebben we online een 10 minuten gesprek met de meester om je resultaten te bespreken. 

Vandaag kon je eindelijk weer iemand mee naar huis nemen om bij ons te spelen, vandaag kwam Rowena spelen. Veel vrije dagen blijven er momenteel niet over omdat wij de middagen in de bakkerij aan het werk zijn en dat er dus iemand bij ons kan spelen. Dus je was ook echt helemaal blij. We hadden het ook vorige week al afgesproken dus het was helemaal in gepland. En het geluk was ook nog dat het een prachtige zonnige dag was. Mama had gisteren nog geappt of Rowena haar skeelers mee wilde nemen zodat je samen konden skeeleren. Je hebben eerst een uurtje tik tok filmpjes gekeken en at gegeten en gedronken. En daarna zijn je heerlijk 1,5 uur naar buiten geweest. Mama is wel met jullie mee geweest. Het is echt heerlijk skeeleren op Claverveld op al die nieuw geasfalteerde wegen. Rowena is ook echt niet bang en haalt allerlei capriolen uit en valt ook om te haverklap. Jij bent dan echt veel voorzichtiger. In het begin schrok mama wel even, Rowena kwam best hard naar je toe om je te knuffelen maar je vielen samen omdat ze best hard aan kwam skeeleren. Jij vond het de eerste keer niet zo leuk, je schrok ook een beetje. Maar daarna zijn je nog tig keer zo samen gevallen en je hadden de grootste lol. We zijn ook even langs Noemi geweest waar we nu vlakbij waren. Je hebben even met elkaar gekletst daarna zijn je weer gaan skeeleren. Op het laatst hadden je wel zere benen en enkels, maar je zijn dan ook best lang in de weer geweest. Je waren amper 10 minuten thuis toen Rowena al opgehaald werd. Je hebben het wel naar je zin gehad. Maar je had nadien wel zere benen dus na het eten ben je even lekker in een warm bad geweest.

weer naar school

16 maart 2021

Jochem jij mocht vandaag gelukkig weer naar school. Je bent gelukkig weer opgeknapt, niets geen gesnotter meer. Wel hoor je het nog een beetje aan je stem. Maar dat is ook omdat je de baard in de keel hebt en best een zware stem hebt. Je wilde eigenlijk afgelopen vrijdag al gaan maar toen was je nog wel wat snotterig. En van school hebben ze liever dat je volledig opgeknapt naar school komt want anders worden andere kinderen ook weer verkouden dan krijg je reactie op reactie. Plus dat je nu ook online gewoon les kan volgen. Je baalde er wel van, want je voelde je voor de rest gewoon goed. En anders hang je steeds maar op je kamer. Zaterdag zou je nog een voetbalwedstrijd hebben maar het waaide hard en en de gaven regen/hagel af dus mama was blij dat dat niet doorging. Je zou zo weer ziek worden met dat weer. indecision Gisteren had je nog een dagje online les, deze week moet je alleen de dinsdag en donderdag naar school. Gisteren ben je ook weer lekker naar de voetbaltraining geweest, die heb je vorige week ook moeten skippen. En vandaag mocht je dan ook weer fijn naar school. Deze week nog les en volgende week heb je toetsweek, dagelijks (behalve donderdag) heb je dan 2 toetsen en moet je van half 9 tot half 11 naar school. Benieuwd hoe je dat gaan doen, alles heeft nu natuurlijk toch stil gestaan sinds half december. 

Fleur bij jou zijn er ondertussen nog wat aanpassingen op school, zo hebben ze nu het schoolplein in 5 zones verdeeld en iedere klas mag een hele week op 1 zones spelen. surprise Je was er niet echt blij mee, je was er helemaal verontwaardigd over. Maar blijkbaar hadden er een aantal ouders geklaagd. Ook in de klas mag er niet veel onderling contact zijn. Zo had jij na de voorjaarsvakantie bij je boekbespreking dat je van veel kinderen een briefje had gekregen met een soort van beoordeling wat hun er van vonden. En dat mag nu dus ook niet meer. Je hadden laatst ter afsluiting na 2 weken cito toetsen een spelletjes middag en dat mocht ook niet zoals voorheen met andere kinderen uit heel de klas maar alleen met je eigen groepje. Ook mocht je alleen een spelletje doen die een van de kinderen uit het vaste groepje mee hadden. Maar je bent nog steeds blij dat je gewoon naar school kan en je neemt de maatregelen voor lief. Helaas hoor je wel dat er steeds meer besmettingen zijn op scholen en dat er klassen in quarantaine moeten of soms zelfs dat de school dichtgaat. sad Laten we hopen dat dat bij jou niet nodig gaat zijn. De besmettingen lopen momenteel wel weer flink op. Hopelijk is er straks in april echt weer meer ruimte voor versoepelingen, maar met het oplopen van het aantal gevallen moet mama dat nog zien.

uitslag binnen

11 maart 2021

Wat duren die 24 uur wachten dan lang!! Gisteravond hadden we al een paar keer online gekeken, maar er was nog niets bekend. Logisch, want ze zeggen niet voor niets dat het 24-48 uur duurt voordat de uitslag bekend is. Maar je wilt het gewoon graag weten. Mama heeft er ook onrustig door geslapen. Sowieso al heel de week omdat eerst Fleur natuurlijk aan het snotteren was. En nu omdat je toch dingen in je hoofd gaat halen. indecision Vanochtend om 7 uur wakker, weer gelijk online gekeken, nog niets binnen. Ook papa smste gelijk rond die tijd of er al wat bekend was. De rest van de ochtend ook nog tig keer gekeken, vanmiddag ook nog. En vanmiddag eindelijk tegen half 4 stond de uitslag online en was je gelukkig negatief getest! Pfffieuw... dat valt mee! En had mama uiteindelijk toch gelijk met haar moederinstinct

 

Fleur jij had vandaag weer paardrijden. Van tevoren was je weer helemaal in tranen. Mama had gezegd dat je er steeds zo moe uit ziet. Al voor de 2e week op rij ben je ineens iedere keer voor 7 uur al uit bed, terwijl je normaal niet uit bed te branden was. Ook ben je nu een beetje op een leeftijd dat je je bedtijd probeert te rekken en dan soms ook nog in je bed blijft lezen, dan kom je toch her en der wat uurtjes slaap te kort. Tijdens het omkleden begon je te huilen en zei je dat je niet naar paardrijden wilt omdat je zo moe bent. Nu snapt mama dat je moe bent, maar dit is ook iets waar je energie van krijgt. En mama prikt er ook wel een beetje doorheen dat je het op moeheid stak. Want het is natuurlijk al vaker van tevoren 'een probleem' geweest. Mama heeft je op weten te peppen en uiteindelijk had je toch wel zin. Je mocht weer op je favoriete pony Beppie rijden en de andere meiden kwamen helemaal blij langs bij jou om te zeggen dat je springles hadden. En jawel hoor... daar kwamen weer de tranen bij je. Want dan heb je nog nooit echt gedaan en dat vond je eng. En de keer dat je het bij de Pagter bij een parcours deed in de zomervakantie toen trok een van de begeleiders te hard aan het hoofdstel en dat pikte Minny niet en daardoor kreeg je een klap tegen je kin waardoor je tand door je lip ging. Dat zal ook mee spelen dat je het nu spannend vind. Mama is bij je gebleven en heeft je weer opgepept. Je bent dan zo onzeker over jezelf. Mama heeft gezegd dat je dit echt wel kon. Mama had het tegen het hulpmeisje gezegd en die zei dat je gewoon heel laag beginnen en echt niet heel hoog wat jij dacht. Toen was je gelukkig al wat meer gerust gesteld. Mama ging toch niet helemaal lekker terug naar huis. Mama was dus al weer bijtijds bij je terug om je op te halen want het zit dan toch in mama haar hoofd dat je van te voren aan het huilen bent. En wat mama al verwacht had... je kwam met een bigsmile terug. Het was goed gegaan en je vond het erg leuk. Zoals altijd zie je van tevoren zoveel leeuwen en beren op je pad. sad Je maakt het jezelf zo ontzettend moeilijk van tevoren. Je zag er na de les ook weer helemaal blij en opgefrist uit en had er inderdaad energie van gekregen. Je word er dan toch blij van als je het doet en het goed gaat. Je hebt ook netjes gedag gezegd tegen de andere meisjes, normaal moet mama je een beetje pushen maar nu deed je het uit jezelf. Eind maart, zaterdag 27 maart is het weer proefjesdag.

testen

10 maart 2021

Poeh... dit zat er natuurlijk een keer aan te komen met alle nieuwe maatregelen! Vorige week donderdag na het paardrijden had jij Fleur al steeds een beetje een natte neus. Je vind het niet zo fijn om met een jas aan te rijden, je hebt wel 3 lagen kleding aan en je bodyprotector er nog over en je had het ook niet koud tijdens het rijden. Maar van 't weekend was je wel snotterig. Maandag en de rest van de week ben je wel gewoon naar school geweest want de snottebellen waren grotendeels verdwenen, wel hoorde je het nog wat aan je stem. Maar maandag zei jij Jochem dat je sinds zondag ook last had van je keel en vervolgens was je dinsdag echt snot verkouden. Veel erger dan Fleur, je moest bijna een doek onder je neus binden, het bleef eruit lopen. Duidelijk was dat je zo niet naar school kon. Tja... dan sta je voor de volgende vraag... gaan we wel of niet testen?? In principe zijn we er tegen om jullie steeds voor iedere verkoudheid te laten testen. Volgens ons was het een gewone verkoudheid net als bij jou Fleur, bij jou was het gesnotter met een paar dagen al weer weg. Maar je weet het gewoon niet zeker, niets is meer als 'vroeger'. We zijn op zich heel voorzichtig, we komen bijna nergens. Maar jullie gaan wel weer naar school en naar sport en daar kan je het ook net zo goed oplopen.

Je was niet blij dat we het uberhaupt over testen hadden. Fleur jij al helemaal niet, je dacht ook dat je moest testen en kwam al met een beteuterd en bang gezichtje naar ons in de bakkerij dinsdagmiddag. Maar het ging ons vooral om Jochem. Maar Jochem ook jij wilde niet omdat je toch negatieve verhalen hoort dat het echt pijnlijk is. Mama had dinsdag eind de ochtend online ingelogd met je digiD en je kon toen de volgende dag om kwart voor 10 komen maar je wilde echt niet dus mama heeft nog met papa overlegd toen hij uit bed was. Wij verlangen het van ons personeel ook met verkoudheidsklachten om te testen omdat we het risico niet willen lopen. Dus dan moeten we ook reeel zijn en het zelf ook doen bij klachten. We hebben ook Opa hier af en toe rond lopen in de bakkerij en die is wel kwetsbaar vanwege z'n longen en hart. Plus je zou dan in thuis quarantaine moeten voor 10 dagen. Met koorts moet dan de rest van het gezin ook, maar 1 geluk je had geen koorts. Maar je zit dan gewoon in onzekerheid dus we hebben besloten dat je jezelf toch echt moest laten testen. Gelukkig waren je neefje en nichtje Nehamia en Joel maandag ook geweest, die vonden het niet vervelend. En tante Miranda is ook gisteren geweest die vond het ook meevallen. Dat heeft je wel meer over de streep getrokken. Dus gisteravond heeft mama weer ingelogd met je digiD en nu was de afspraak vandaag om 13.48 uur. 

Je had vandaag eigenlijk tot 2 uur les op school maar je had nu online les omdat je verkouden was en had je ook een paar praktijkvakken die je natuurlijk niet online kon hebben dus was je voor 12 uur al klaar. En dan is het toch nog een lange zit tot je mocht testen. Mama vond het ook gewoon spannend! Je bent sowieso de eerste van ons allemaal. We zijn om 10 over half 2 vertrokken. Je bent maar achterin gaan zitten zodat we 'afstand' hadden van elkaar. Slaat nergens op, maar goed. Toen we het terrein opreden, vroeg je gelijk of we nog terug konden. Maar dat kon niet meer en was ook geen optie... even doorbijten! Het is tenslotte amper 1 a 2 minuten werk. In het begin bij het eerste poortje moesten we ons melden, ter controle werd je geboortedatum gevraagd zoals in het ziekenhuis daar kregen we een buisje mee met je gegevens op en moesten we verder rijden de andere kant van de tent in. Daar kon je links of rechts laten testen. Jij zat links dus hebben we die kant gepakt. Er stonden 3 mensen klaar in witte schorten en met een mondkapje op. Een van hun vroeg aan mama voor wie het was, heeft je wat uitleg gegeven en daarna heeft ze het stokje in je keel gedaan, dat vond je reuze meevallen. Dat kriebelde alleen een beetje. Je neus vond je vervelender en duurde ook wat langer maar ook dat was zo gedaan. Beide stokjes werden in het buisje gedaan. En voor we het wisten konden we alweer weg rijden. Achteraf vond je het heel erg meevallen. Gelukkig maar! Nu is het afwachten, in principe is de uitslag binnen 24-48 uur binnen en te zien via je digiD

Kaartje sturen

07 maart 2021

Lieve lezers, onze lieve puber is binnenkort weer jarig! 🎉🎈🥳 Op donderdag 1 april wordt hij 13 jaar

Het is voor hem helaas alweer de 2e verjaardag op rij dat hij zijn verjaardag niet kan vieren zoals pubers dat doen.... 😬 Helaas geen verjaardag vieren voor familie en vrienden maar ook niet lekker chillen met vrienden.

Vorig jaar hadden we ook een oproep gedaan, in de hoop dat hij heel wat kaartjes zou krijgen zodat hij zich toch een beetje jarig voelde. Vorig jaar was dit een grote verrassing en heeft hij er toch 45 gehad. Ook nu is het weer een verrassing voor hem.

Dus ik hoop dat jullie ook nu weer een kaartje willen sturen naar hem zodat hij dit jaar ook weer echt het gevoel heeft jarig te zijn en dat er toch mensen zijn die aan hem denken op die dag. Doen jullie weer mee? Mocht je ons adres niet weten, stuur me even een maitlje: corinaverhelst@hotmail.com. Onze dank is groot!