Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

scholen gaan weer open

31 januari 2021

Gelukkig gaat het nu steeds beter met de pijn in je mond. Je durft daardoor ook wat meer dingen te proberen. Zo hebben we gisteren pannenkoeken gehaald bij de pannenkoekenbakker en nam jij net als anders een mexicaanse pannenkoek en die ging er goed in. Wel wat minder snel dan anders, want anders verdwijnt die zo in je holle kies. Nu was je gewoon gelijk met ons klaar. Fleur jij had een pizza hawai pannenkoek, die ook bijna helemaal op is gegaan. Altijd erg gewild bij jullie, we moeten er wel ff 20 minuten voor rijden. Maar ondanks de afstand komen ze best warm thuis aan, boven en onder de pannenkoeken zit een laagje zilverfolie zodat de warmte binnen blijft. Fleur jij hebt gisteren met papa bolussen gebakken. We verkopen de zakje bolusmix nu al een hele tijd. En papa wilde ze steeds nog een keer met jou bakken voor een filmpje en dat hebben je gisteren gedaan. En daar ben je toch bijna een middag mee bezig omdat het deeg best even moet rijzen. Je vond het helemaal leuk om te doen.

Vandaag heb je alleen vanochtend nog een paracetemol in genomen, de rest van de dag is het goed gegaan gelukkig. Je hebt ook gewoon rijst mee gegeten, al eet je wel wat minder. Vannacht had het gevroren en mama kreeg tijdens het ontbijt zin om bellen te blazen die bevroren worden. Het vroor misschien niet genoeg maar mama wilde het toch proberen. Het was eerst zoeken naar een bellenblaas, voorheen stonden er tig in de kast nu niet meer. Maar... mama wist dat er nog wel een pak in de kast stond voor mega bellen dus die heeft mama gepakt en buiten lag nog een lege bellenblaas. Zo kon mama aan de gang. Jullie gingen ook gelijk naar buiten om te kijken of er her en der ijs in de tuin lang. Bellen blazen ging goed, maar er stond best een harde wind waardoor de bellen steeds kapot waaide, vooral de grotere. Gelukkig heeft mama een aantal kleinere bellen vast kunnen leggen die wel bleven liggen en raakten langzaam bevroren en dan klapten ze open. Papa verklaarde mama voor gek want mama lag op haar buik op een matje op de koude stenen en bevroren gras. smiley Maar mama had er plezier in. Het zou alleen wat meer mogen vriezen van mama. Vandaag heeft mama bij jou Jochem je haren weer mooi gemaakt en papa heeft het bij mama gedaan. Bij papa zit er altijd meer tijd tussen dus bij papa was het nog niet nodig. Papa hoopt dat tegen de tijd dat hij weer aan de beurt is dat de kappers dan weer open zijn. En eigenlijk hoopt mama het ook, zeker als ik voor mezelf spreek. Wat Jochem betreft zou ik het altijd mogen doen, die is tevreden.

Vandaag is er ook goed nieuws naar buiten gekomen, de basisscholen gaan per 8 februari weer open! Dus als het goed is gaan we morgen de laatste week met thuisonderwijs in. En daar was jij Fleur wel heel blij mee en mama aan de ene kant ook. Aan de andere kant blijft toch de onzekerheid een rol spelen. Maar laten we van het goede uit gaan. School zal heus wel genoeg maatregelen treffen. Voor jou Jochem is er helaas nog geen eind in zicht wat thuisonderwijs betreft. Dus gaan we bij jou voorlopig nog op dezelfde voet verder.

iets beter

29 januari 2021

Gisteren was het toch wel een beetje afzien voor je Jochem. Je ging er heel neutraal heen, gelukkig maar. Maar het viel best tegen met je beugel halverwege de dag en met eten. Vooral omdat jij je kiezen niet op elkaar kunt zetten dus zo kun je ook niet echt normaal kauwen op je eten. Je moet het met je voortanden doen en dan krijg je weer last van je voortanden. Als mama kijkt op internet staat dat je pijn op je voortanden kunt voorkomen door met je achterste kiezen te kauwen maar dat kan jij dus niet. Beetje vervelend. Gisteren heb je ook echt niet veel gegeten, zeker voor jou doen. Je eet toch altijd wel heel de dag door, een echte puber. Mama vermoedt dat er toch wel wat kilo's af gaan bij je, want frisdrank mag je ook maar met mate. En dat dronk je ongemerkt toch best veel. Vandaag heb je gelukkig toch wel wat meer gegeten. Vanochtend toen je uit bed kwam, had je best veel last van je tanden en wilde je niet eten. Je hebt een fles vifit goedemorgen gedronken en dat vult ook aardig. Tussen de middag weer wat soep met een broodje smeerkaas. Tussendoor nog een keer kwark en vanavond heb je met ons mee gegeten en heb je een prakje met aardappels en spinazie en ei op. Vlees wilde je niet. Aan het eind van de dag kon je wel zeggen dat het langzaam beter werd qua pijn. Dus hopelijk morgen weer een dagje beter.

Mama heeft zelf ook goed nieuws. De hernia klachten bij mama zijn gelukkig weer helemaal verdwenen. Langzaam werd het minder en minder. En nu sinds deze week is mama echt klachten vrij. Echt zo fijn! Mama kon zich begin december amper zelf wassen, afdrogen en aankleden. Mama is vanwege de december drukte wel door blijven werken, dat kon echt niet anders. Maar wel met mezelf in acht nemend. En mama is ook van mening dat als je echt alleen op de bank of bed gaat liggen, het ook echt niet veel beter word. De dagen na mama haar verjaardag was het wel echt drama. Maar gelukkig heeft de osteopaat wel wat werk verricht om de pijn te verlichten en de zenuw wat vrijer te maken. En daar was mama heel blij mee. Zeker toen 2 weken daarna de osteopaten ook hun deuren moesten sluiten met de lockdown. Dan was het wel echt een probleem geweest. Voor nu zijn we er gelukkig weer vanaf en hopelijk blijft dat voorlopig ook zo.

beugel

28 januari 2021

Vandaag was het dan zover... je moest vanochtend om 10 uur naar de orthodontist om je beugel te laten plaatsen. Wel fijn dat je vandaag maar 3 uur online les had, zo miste je maar 2 uur les, geschiedenis en wiskunde. Je wist niet zo goed wat je moest verwachten en was daarom ook niet zenuwachtig of iets. Je liet het gewoon over je heen komen. Mama had je vanochtend met het ontbijt wel een paracetemol laten innemen zodat het de scherpste randjes van de pijn weg zou nemen. Papa is met je mee gegaan om je weg te brengen. Het was echt hondenweer, de regen kwam met bakken uit de hemel dus je zijn met de auto gegaan. Papa heeft samen met jou nog wat uitleg gekregen, er werd verteld dat je de beugel ongeveer 1,5 jaar moet dragen en dat je daarna nog een soort van nachtbeugel moet dragen omdat anders je kiezen toch weer de neiging hebben om uit elkaar te gaan. Papa is om kwart over 10 weer vertrokken toen jij in de behandelstoel zat. Ze hadden ongeveer een uur tot anderhalf uur werk. Toen papa thuis was is hij naar bed gegaan, vanmiddag hadden we weer een hele planning voor bonbons. Mama is met Fleur om kwart over 12 in de auto gestapt om jou Jochem weer op te halen zodat we in elk geval op tijd waren. Mama heeft de auto in het zicht gezet zodat je ons gelijk zou zien. Iets na half 12 stapte je naar buiten. Je had niet echt pijn gehad met plaatsen, gelukkig maar! Over 2 maanden moet je terug komen om je beugel bij te stellen. Een uurtje later toen papa uit bed was hebben we gegeten. En dat viel toch wel een beetje tegen. Het deed pijn aan je tanden en je kan niet echt met je kiezen kauwen omdat die niet op elkaar kunnen door een beschermlaagje. Het eten ging dus niet van harte. Je hebt een beker cup a soup op en een droog broodje in kleine stukjes gebrokkeld. Maar het ging moeizaam en de pijn werd er niet minder door. Mama denkt dat je hier even doorheen moet en dat het een paar dagen even flink vervelend is. Je bent ook nog heel voorzichtig, wat mag en kan wel en wat niet. Dat is gewoon echt uitvogelen. Mochten er nog lezers tips hebben dan horen we dat graag.

Later in de middag klaagde je ook nog over pijn in je je ene boventand. Je had ook nog honger dus heb je op aandringen van mama toen maar een Breaker gepakt met yoghurt. Normaal eet je tussen de middag veel meer dus logisch dat je na 1 kaal broodje nog honger hebt. Je wilde vanavond nog niet met ons mee eten met de pot, dat durfde je nog niet zo. Dus je hebt een pan soep gemaakt voor jezelf toen wij in de bakkerij waren. Daar kan je morgen ook nog van eten. Dat ging er wel goed in maar die boventand bleef vervelend doen. Mama hoopt dat het morgen wel al wat minder pijnlijk is in je mond. Achteraf was het nu misschien wel fijn dat je online les hebt want denk dat het niet fijn was om met pijn in je mond nog op school te zitten. 

Paardrijden ging vandaag niet door. Mama was in de bakkerij aan het werk en ik kijk dan niet steeds op m'n gsm. Rond half 5 kwam je aangekleed in de bakkerij en mama zei nog, ik kom er zo aan. Bijna klaar keek mama op haar gsm en zag mama dat de juf om 4 uur een berichtje had gedaan dat de les helaas niet door kon gaan. Want haar dochter had net de uitslag gehad van een test en ze heeft corona. Ze woont nog thuis dus de juf moet dan ook in quarantaine. Ze kon op zo korte termijn ook geen vervanging regelen. Dus mama heeft even naar je gebeld dat je jezelf weer terug om kon kleden en dat de les helaas niet doorging. Hopelijk gaat het volgende week wel weer door. Deze les mag je sowieso wel in halen.

sporten en rapport

23 januari 2021

Vandaag konden jullie beiden sporten. Jochem jij had een partijtje met de JO-15. Je moest om half 11 beginnen en duurde een klein uurtje. Daarna was de rest van je team aan de beurt, je bent daar met Swen nog blijven kijken. Fleur jij mocht weer gaan turnen. Van de week kreeg mama ook een bericht van de plusklas van turnen dat ze het turnen weer op wilden pakken, alleen nog wel buiten vanwege alle maatregelen die er nog zijn. En dan heel wisselend, de ene keer op de hardloopbaan bij de turnzaal, dan een keer op een schoolplein of op het strand en in het bos. Het is vooral dat je lekker bewegen. Want met die challenge die we maandag hadden gedaan merk je toch wel dat je conditie achteruit gaat. De juf had afgesproken om iedere zaterdag rond 9 uur te laten weten of het door gaat. Want met regen gaat het natuurlijk niet door. Vanochtend kreeg mama een berichtje dat de vooruitzichten goed waren en het door zou gaan. Wel had de juf het advies gegeven om je goed aan te kleden, liefst met laagjes zodat je het niet koud had. En ook je handschoenen en sjaal aan doen. Je had er helemaal zin in. We zijn langs Nina gereden zodat we met elkaar naar de turnzaal konden fietsen. Mama is dat uurtje dat je aan het sporten was met Marlies mee gegaan om een bakje thee te drinken. Mama had nog steeds niet in real live gekeken bij de nieuwe geverfde en behangde muren gekeken dus die kon mama ook gelijk ff bekijken. Na een uurtje hebben we jullie weer opgehaald en zijn we ook nog even een half uurtje mee geweest. Vanochtend is mama heel de ochtend zoet geweest met pindarotsjes en choco spekken in te pakken. En toen we vanmiddag terug thuis waren heeft mama de 9 hexagon foto's opgehangen bij de collage. Mama is echt helemaal tevreden met het eindresultaat!

Vandaag kwam per post ook jou eerste rapport binnen Jochem! En wat een nette cijfers! Natuurlijk kunnen we de voortgang ook steeds volgen via SOM maar het is toch ook wel leuk om bevestigd te krijgen. De enigste onvoldoende is voor rekenen, een 5,4 maar daar heb je ook nog maar een toets van gehad. Voor de rest allemaal 6, 7, en 8en. Dus papa en mama zijn echt super trots op je!!

Vandaag zijn ook nog een aantal nieuwe maatregelen in gegaan tegen corona. De grootste maatregel is de avondklok, vanaf vanavond mag je iedere dag van 9 uur 's avonds tot half 5 's ochtends niet meer zonder geldige reden buiten zijn. Je moeten kunnen aantonen dat je een geldige reden hebt, zoals je werk of bv je hond uitlaten. Ook mag je maar 1 iemand meer op bezoek krijgen per dag en mag je maar maximaal bij 1 iemand op bezoek gaan. En het advies is blijf in Nederland, er gelden reisbeperkingen. Die avondklok is best een heftige maatregel maar als het nodig is, is het helaas nodig. Voor ons persoonlijk vormt het niet echt een probleem want op dat tijdstip zijn we toch nooit buiten. De werktijden voor het personeel in de bakkerij vallen wel binnen de tijden van de avondklok en het bevoorraden van de winkels op vrijdagnacht ook, dus papa heeft formulieren voor iedereen moeten invullen en meegeven. En hun moeten zelf dagelijks ook een formulier invullen en bij zich hebben. Dat is het enigste euvel, dat we er extra werk aan hebben. Het was vervelender/lastiger geweest als de avondklok in de zomerperiode zou zijn geweest, met mooi weer en als het langer licht is. Maar laten we hopen dat we tegen de zomer wel van de avondklok af zijn.

middagje naar de paarden

22 januari 2021

En zo zijn we gewoon alweer 3 weken met thuisonderwijs aan de gang. Mama is benieuwd hoeveel weken er uiteindelijk nog bij gaan komen. Eigenlijk loopt alles wel op rolletjes bij jullie beiden. Ideaal is het natuurlijk niet altijd en uiteraard is het veel beter om gewoon naar school te gaan en met klasgenoten te kunnen spelen. Maar we hebben er gewoon mee te dealen. Plus dat jullie gewoon echt 2 voorbeeldige leerlingen zijn. Je doen je werk eigenlijk altijd zonder mopperen en nemen ook beiden echt je verantwoording daarin. 

Vanochtend rond 10 uur smste Simone met de vraag of je zin had om vanmiddag met de paarden te helpen. Dat hoeft mama geen 2e keer tegen je te zeggen, je was helemaal blij en hyper. Het was nu ook droog weer en dan is het wel lekker om een eindje te lopen met de paarden. Gelukkig heb je op vrijdag niet zo heel veel nieuw schoolwerk om te maken en is het vooral een afmaakdag en dat is voor jou niet veel want je hebt altijd dagelijks je taken en zelfs extra taken af. Je kon vandaag wat extra taken doen bij Junior Einstein, je hebt engels gedaan. Maar dat was te makkelijk naar je zin. Eind de ochtend belde ook Nina nog of je wilde spelen. Je had al afgesproken met Simone en dat wilde je zelf ook graag. Je hebt wel een app gestuurd naar Simone of Nina evt mee mocht maar vanwege Corona is dat niet helemaal handig. Mama is natuurlijk ook al mee dus dan word het wel erg veel, helaas. Dus dan moeten je voor volgende week maar even afspreken.

We hadden rond 2 uur afgesproken. Je mocht zelf kiezen met wie je wilde beginnen met poetsen. Je koos voor Dream, die is meestal het meest vies. Hij valt echt al flink uit want je had al snel je borstel vol met haren en dat iedere keer opnieuw. Al snel lag er een wittig laagje op de grond. En je kon blijven borstelen want de haren bleven eruit komen. Je kon wel goed zien dat je 'm geborsteld had. Daarna heeft Simone ongeveer 10 minuten gelongeerd in de bak en jij hebt er ook nog even lekker achter aan gerend met een zweep. Het was heel slikkerig in de buitenbak dus je moest wel opletten dat je zelf niet onderuit ging. Na Dream was Finn aan de beurt. Die is zo mini daar was je vrij snel klaar mee. En met Finn zijn we even lekker een eind wezen wandelen. Vorige keer kon je goed alleen met 'm lopen, nu niet zo. Simone neemt altijd nog een extra touw mee, die heeft ze eraan gedaan. Zo liep je wel met 'm maar kon Simone corrigeren. Je had ook paardensnoepjes en wortels in je zak en dat wist hij heel goed en dat zal hij ook vast wel ruiken. We wilden een leuke foto maken met Finn maar die zat steeds te schooien bij je hihi. Mama heeft veel foto's gemaakt en pogingen gedaan, maar op weinig foto's kijkt Finn naar de camera. Hij had veel meer zin in de snoepjes en wortels. Terug op stal mocht Finn in het kleine buitenbakje en mocht je Woeper gaan poetsen. Dat is de grootste van allemaal. Omdat hij altijd een deken om heeft hoef je daar niet zo heel veel aan te poetsen. Daarna mochten Dream en Woeper zich samen in de buitenbak even uitleven zodat jij met Simone de stallen uit kon mesten en verversen en de paddocks schoonmaken. Het duurde niet lang of beiden waren weer helemaal vies, ze lagen beiden flink in de modder te rollen. surprise Daarna konden ze gelijk hun stal in voor de nacht. Je had weer 3 heerlijke uurtjes gehad. Met het zonnetje erbij was het nog best lekker, maar toen die rond 4 uur verdween was het echt ineens fris. In de auto hebben we weer lekker de stoelverwarming aan gezet om op te warmen.