Dagboek

Aantal berichten: 233
Ga naar:   

valentijnsdag

14 februari 2021

Wat was dit weer leuk om te doen!! Vanochtend zijn papa en mama om 5 uur stilletjes naar beneden gegaan, naar de bakkerij. Mama is gelijk begonnen om de ham en kaas plakken in de pakketten te doen. Papa heeft de croissants en harde broodjes in de oven gedaan. Daarna hebben we de flessen sap en fruitsalades in de pakketten gedaan en als laatste de croissants en broodjes. Vorig jaar met moederdag waren we eigenlijk te laat naar onze zin klaar om te gaan laden. Daarom zijn we nu op tijd begonnen, beter te vroeg dan te laat. En eigenlijk ging alles heel gesmeerd. We worden erg gewoon nog handig in. Marlies had gisteren ook nog aangeboden een rondje te rijden en daar waren we toch wel heel blij mee. Want 80 adressen met 3 auto's, was nog bijna 3 uur per persoon om te rijden. Nu hadden we met 4 auto's ongeveer 20 adressen per auto. Rond half 8 hadden we alle dozen ingepakt en per route klaar staan en konden we gaan laden. Voor 8 uur waren we allemaal vertrokken. Jochem jij ging weer met papa mee en Fleur jij met mama. Onderweg konden we genieten van een prachtige zonsopgang, de lucht kleurde helemaal roze. Het was vooral in Middelburg echt wel oppassen geblazen in de wijken. Daar was echt bar slecht gestrooid, het waren her en der gewoon flinke ijsbanen. We hebben het daarom gewoon op het gemakje gedaan. Heerlijk om al die blije en verraste gezichten te zien. Fleur jij hebt mama echt super goed geholpen. Als mama het ontbijtje naar de deur bracht toetste jij het volgende adres al in. En je zei netjes of mama links of rechts moest dus dat ging heel gesmeerd. Een paar keer kon je niet goed zien of we links of rechts moesten en reden we voorbij een afslag maar omdat het nog zo rustig was kon mama omdraaien en terug rijden. Dus mama was heel blij met je!! We waren tegen 10 uur klaar. Papa was een klein half uurtje later thuis. Mama heeft eerst de was van de winkels opgeruimd en is daarna op de bank geploft met een bak thee, even bijkomen. Als je dan na een drukke week en druk met voorbereidingen voor de ontbijtjes na het bezorgen op de bank zit dan val je een beetje in een gat. En moet je gewoon weer even tot jezelf komen... nagenietend van alle leuke reacties. Mama had ook een ontbijtje afgegeven bij onze kapper en Margriet, moeder van Kira en ook kapster die kregen ze beiden van ons. Beiden waren helemaal blij en vooral emotioneel. Mama werd daarna ook nog gebeld door ze. We hebben even 2 uurtjes heerlijk op de bank gehangen om bij te komen.

Omdat het vandaag de laatste ijsdag was, wilde mama nog wel wat foto's maken van jullie op het ijs. We zijn eerst hier in de buurt wezen kijken. Op het slootje achter het industrieterrein waren 2 jongens aan het schaatsen daar zijn je ook het ijs op geweest. Maar je wilden allebei geen skibroek aan, dat vonden je niet nodig. Jochem jij wilde je snowboots niet aan en ging dus met je nikies het ijs op en de slee is er ook maar even op geweest want dat vonden je eng. In Claverveld was het drukker op het ijs daar waren ze volop aan het schaatsen maar we hadden niet zo'n behoefte aan die drukte. We zijn toen nog even met de auto naar het Nollebos gegaan. Onderweg zagen we dat ze in Paauwenburg ook aan het schaatsen waren. Maar ook op de vijver in het Nollebos waren ze aan het schaatsen en daar was het eigenlijk helemaal niet zo druk. Mama is ook even het ijs op geweest met jullie en de slee. Wat had mama zelf ook graag willen schaatsen als je iedereen zo lekker bezig ziet. indecisionToch best een dubbel gevoel. Het is niet anders. Maar ook zo hebben we even een uurtje plezier gehad met elkaar. En... het belangrijkste... we zijn op het ijs geweest!

drukke dag

13 februari 2021

Vandaag de enige dag van heel de week dat papa en mama uit konden uitslapen na een drukke week. En wat denk je hoe laat mama wakker was... rond half 8 al. indecision Dat schiet natuurlijk niet op. Komt ook omdat je weet dat er nog veel moet gebeuren. Mama had vannacht geen bericht gehad van Marlies wat mama al verwacht had. Je was er zelf gewoon klaar voor. Toen we aan het ontbijten waren, kreeg mama een fotootje door gestuurd van Marlies dat je zaten te ontbijten. Het was super goed gegaan. Je waren wel al rond 7 uur wakker maar dat weet je van tevoren dat je met een logeerpartij korter slaapt dan normaal thuis. Papa en mama zijn rond 10 uur begonnen met de voorbereidingen van de valentijnsontbijtjes.  En daar zijn we echt heel de dag zoet mee geweest. Vorig jaar met moederdag waren het 44 ontbijtjes nu zijn het er zelfs 80. We hebben de ontbijtjes vanochtend gewoon van de webshop af moeten halen omdat er bestellingen binnen bleven komen. Papa moest zelfs nog een keer naar de sligro om spullen bij te halen. Jij Fleur werd rond 4 uur weer thuis gebracht. Je hadden vanmiddag nog lekker in de sneeuw gespeeld en je waren ook op het ijs wezen kijken. Overal zijn ze druk aan het schaatsen. Dat is iets wat mama ook zo graag zou willen doen. Het trekt papa totaal niet. Maar mama zou het zo doen. Papa snapt dan ook niet dat het kriebelt bij mama. Ik heb zelf alleen geen schaatsen meer en mama durft het niet aan met m'n versleten knie. Dat is dan toch wel een flink baalmomentje want overal wordt geschaatst en dat is toch zeker in Zeeland best uniek en al erg lang geleden. 

Alles staat nu klaar en gesorteerd op volgorde. We rijden morgen met 4 auto's om te bezorgen. De wekker staat morgen om 5 uur, dan bakken we de harde broodjes en croissants en moeten we alle gekoelde spullen, sap, fruitsalade en ham en kaas, er nog in doen. En hopelijk kunnen we dan tegen half 8 beginnen met laden en daarna vertrekken. Mama kreeg vanochtend nog een prachtig bloementaartje bezorgd van Marlies, voor valentijn. Via de post kwam een doosje hartjes bonbons van Tante Miranda en van papa kreeg mama een mooie bos bloemen. Jochem jij kreeg vandaag een attent kaartje van school, met de tekst 'Zo enorm trots op jou!' vanwege het thuisonderwijs. Wel leuk dat er aan je gedacht word. 

uit logeren

12 februari 2021

Vandaag had je studiemiddag en had je dus maar tot 12 uur les. Je bent gelijk uit school met Nina mee gegaan daar heb je tosti gegeten. Rond 4 uur heeft Jochem je opgehaald. Vandaag had de meester besproken met jullie wie zijn boekenbeurt na de vakantie wilden doen. Vanaf half december tot en met vorige week waren er heel wat kinderen aan de beurt. Jij had 'm eigenlijk 28 januari. De meester had de ouders woensdag al bericht gestuurd over de boekenbeurten en toen mama het er met jou over had, zei je gelijk al dat jij 'm zo snel mogelijk wilde doen. Vandaag hadden je overlegd, diverse kinderen wilden maar dat was alleen op de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Maar niemand wilde op de maandag, toen had jij heel stoer gezegd dat jij dan je boekenbeurt wel wilde doen. Dus de maandag na de vakantie ben jij aan de beurt. Zo kan je heel de vakantie nog de samenvatting doorlezen en oefenen. Je kwam thuis met de wens om te logeren bij Nina. Andere keren vond je het nog te spannend, nu was je er klaar voor! Je wist alleen nog niet of het mocht, je had het nog niet aan Marlies gevraagd die was nog niet thuis van werken en je moest het natuurlijk eerst aan ons vragen. Mama vond het wel goed, je wilt het al steeds en dat je er nu zelf klaar voor bent is alleen maar goed. Je hebben nog even met elkaar gebeld en afgesproken, daarna heb je je koffer in gepakt en heeft mama je rond 5 uur even gebracht met de auto, want je wilde ook blijven eten. Je had er helemaal zin in! Mama heeft nog een paar dikke knuffels van je gehad en is terug naar huis gegaan. Later in de avond kreeg mama nog een snap van je, samen met Nina. En tegen 10 uur kreeg mama van Marlies een foto door gestuurd van jullie samen toen je op bed lagen. Papa zei nog dat het te hopen is dat het goed gaat, want je vannacht ophalen gaat natuurlijk niet met die avondklok. indecision Maar eigenlijk verwacht mama niet echt problemen. Je voelt je helemaal thuis bij Marlies, je komt er al een hele tijd en je bent er nu zelf klaar voor dus mama denkt wel dat het goed komt. Mama hoopt alleen dat je morgen niet al te vroeg wakker zijn. Anders ben je waarschijnlijk niet zo heel gezellig

weer paardrijden

11 februari 2021

Poeh.. wat is het iedere ochtend frisjes op de fiets. surprise We zijn dan wel gelijk goed wakker hihi. Maar warm en dik aangekleed is het te doen. Maar beter dit, heerlijk fris gezond weer, dan regen! We zien gelukkig wel dat iedere ochtend de sneeuw steeds verder weg is gesmolten. Dus de weg is steeds beter te doen, alleen bij de bocht aan het einde van onze straat is het nog wel oppassen geblazen. Je gaat nu alweer bijna een week naar school en je hebt je draai weer helemaal gevonden. Gisteren ben je bij Nina wezen spelen en voor vrijdag hadden je ook al afgesproken. Papa en mama zijn heel druk met de productie van de paaseitjes en voorbereidingen voor de Valentijnsontbijtjes die we zondag gaan bezorgen. Langzaam aan zijn we het deze week echt wel beu, iedere middag druk met de paaseitjes. Bovendien gaan we het ook in de benen voelen. indecision Morgen nog een middag en dan is de productie even klaar en mag mama gaan inpakken. Dat moet dan volgende week maar gebeuren als jullie voorjaarsvakantie hebben. 

Vandaag mocht je weer gaan paardrijden. Je had er wel zin in maar je was ook weer even helemaal in tranen voordat we weggingen. 'Mama ik ben zo bang dat er weer een paard op mijn voet gaat staan!' crying Oef dat was vorige week natuurlijk ook flink schrikken. Mama was het alweer vergeten. Maar jij zit er dan toch steeds mee te malen. En dan krijg je van tevoren echt zenuwen. Zo vervelend om je dan zo onzeker te zien. Je gaat er dan eigenlijk met de verkeerde instelling heen. Mama probeert dan te achterhalen waar het vandaan komt. Je zit ook weleens met je vinger tussen de deur of je stoot je been ergens heel hard tegen, dat gebeurt ook en is ook zeker niet lekker. Maar je bent dan toch ook niet bang dat je vinger weer tussen de deur zit of dat je weer je been stoot. Je ziet altijd leeuwen en beren op je pad. Misschien toch maar weer eens bespreken met Elsbeth. Mama vind het zo sneu dat je dan weer onzeker, bang naar de les gaat. En dat heeft ook zijn weerslag als je gaat poetsen en opzadelen. Je had het geluk dat je weer op Beppie mocht rijden. Ze kan ondeugend zijn maar is wel super lief en heel mak. Alleen ben je na vorige week weer geschrokken en Beppie is dan toch ook vrij groot voor je. Alle pony's reageren als ze rond kwart over 5 de kruiwagen met eten horen komen. En Beppie duwt dan zo de deur open of jou aan de kant. Ze duwde mama ook 2x tegen haar borst (de geopereerde) opzij wat mama ook zeker niet lekker vind, dus mama weet hoe het voelt. En dan ben je gewoon nog heel onzeker en klein. Zeker na de ervaring van vorige week ben je dan weer ineens klein en nietig. sad Je konden bij aankomst ook het boek niet vinden waar altijd in staat op wie je mag rijden. Je liep terug om dat aan mama te vertellen maar de andere meisjes waren weer terug naar binnen gegaan. Mama heeft dan ook zoiets van blijf dan bij hun en kom niet gelijk naar mij. indecision Misschien moet mama je dan toch maar alleen afzetten en gelijk weggaan. Maar dat vind mama ook zo moeilijk. Het borstelen ging goed, opzadelen ook maar bij het hoofdstel was je alweer helemaal in tranen. indecision Mama zou je zo graag van die onzekerheid af willen helpen. Gelukkig liep Juf Anne (je eigen juf zit nog steeds in quarantaine) rond en heeft ze je geholpen. Die zag en merkte ook dat Beppie wel fel was, maar zij is streng en corrigeert 'm ook.

Het was nu te koud om buiten te rijden dus zijn je binnen gaan rijden. Gelukkig ging het rijden wel goed. Na de les was je er weer helemaal vol van. Je vond het weer een leuke les. Je doen toch net weer wat andere dingen als bij je eigen juf en soms leer je daar juist meer van. Je vind het sowieso al leuker dat je mogen kletsen onderling. Zo leer je tenslotte de andere meisjes ook beter kennen. Je had ook lekker gegaloppeerd met Beppie, je hadden het een beetje spelenderwijs gedaan. De eerste keer lukte het niet gelijk maar de tweede keer lukte het wel. Je was wel helemaal verkleumd, je had koude handen en voeten. Niet gek met -3 surprise

op de fiets naar school

09 februari 2021

Gister eind de middag heeft het nog best een poosje gesneeuwd dus vanochtend was het weer helemaal wit en door de vorst was het ook weer vast gevroren. We zaten echt in dubio, brengen we je weer met de auto of gaan we op de fiets. Papa ziet het dan heel zwart en wit en denkt dat mama valt en iets breekt. Mama wilde liever op de fiets, zodat wij vanmiddag al op tijd aan de paaseitjes konden beginnen en Jochem je van school kon halen. Als we je met de auto naar school brengen dan kan dat niet en moeten we je ook weer ophalen. Paar keer heen en weer geswitcht totdat papa een paar mensen zag fietsen op straat. Toen was mama er over uit en zijn we op de fiets gegaan. Papa is wel mee gegaan omdat we niet goed wisten of er overal goed gestrooid was. Brrr... het was wel erg koud hoor. De weg was best goed te doen, alleen op de straat voor ons en paadje richting de b-weg en bij het afslaan vlak voor school was het opletten geblazen. De bevroren sneeuw maakt het dan toch heel verraderlijk. Gelukkig scheen vandaag ook het zonnetje en daardoor smolt de aangevroren sneeuw. Dus morgen zal het vast beter zijn.

Vanochtend waren je in de pauze lekker op stap geweest in de wijk rondom school. De meester had via parro wat foto's gestuurd, wel leuk om te zien. Jochem heeft je vanmiddag uit school gehaald. Mama had wat instructies gegeven dat je om moest letten voor aangevroren sneeuw op de weg. Maar het zonnetje heeft al heel wat sneeuw laten smelten dus je kon gewoon goed fietsen. Vanavond kwam je ineens weer om half 10 helemaal in tranen naar beneden. Je was wakker geworden van Jochem die naar bed ging. En vervolgens ben je gaan malen. Je had op school blijkbaar een papier gehad van taal met woorden over het thema ziekenhuis waar je nu over werken. Maar dat papier was je vergeten. En je wist niet waar je het gelaten had, je dacht op je tafeltje maar wist het niet zeker. En morgen is de meester er niet, maar juf Kim die je voorgaande jaren ook diverse keren gehad met als stage juf. En je was bang dat de juf er niets van af wist. Mama heeft je gerust gesteld en dat je morgen eerst op je tafeltje kijkt, daarna kan je het nog aan de juf vragen. Weet de juf het niet kan je het donderdag aan de meester vragen of je vraagt morgen of Nina een foto er van maakt want morgen ga je bij Nina spelen. Hopelijk is het eenmalig dat je huilend naar beneden komt. Maar mama had toch even een deja vu van begin dit schooljaar. indecision Toen was je ook zo onzeker. Eigenlijk paniek om niets want het is pas voor over 2 weken zei je. Maar je hebt er zelf wel last van. Mama heeft je even flink geknuffeld, je hebt een post-it geschreven als herinnering voor morgen en die op de tafel gelegd. Zo zie je het morgen gelijk als we ontbijten en is hopelijk je hoofd leeg zodat je lekker kan slapen.