Dagboek

Aantal berichten: 233
Ga naar:   

weer naar school

08 februari 2021

Vandaag mocht jij Fleur weer naar school.... eindelijk was het zover! Je bent toch alweer vanaf half december thuis. Deze week is papa vrij zodat we in de middagen gevulde paaseitjes kunnen maken. Vorige week hebben we al de massieve eitjes gemaakt en mama heeft vorige ook al een deel holfiguren gemaakt, hazen in 2 maten en kippen. Van de week dus de gevulde paaseitjes en dan heeft mama nog een flinke klus om alles weer in te pakken. Vanochtend waren we dus gezellig met z'n vieren met het ontbijt. Omdat het vannacht ook nog gevroren heeft, hebben we je met de auto naar school gebracht. Gisteren was de b-weg nog niet bepaald sneeuwvrij. Bovendien hadden we voor alle scholen van Onze Wijs een bestelling voor gebakjes. Die voor de Wissel hebben we gelijk mee genomen. Voor de meester hadden we een bakje bolusmix zodat hij ook bolussen kon maken en dan kunnen we zien of hij goed naar het filmpje heeft gekeken van jou en papa. Je hebt je goed aangekleed voor school. Legging onder je broek, thermo shirt en trui en daarover nog een vest want mama vermoedt dat de ramen open staan. Je skibroek hebben we niet aan gedaan want dan moet je die ook in de klas aan, dat is niet echt handig. Je hebt wel je snowboots aan gedaan. Helaas zitten die wel heel strak. indecision Na de eerste keer sneeuw een paar weken geleden had mama niet verwacht dat er nog een keer sneeuw zou komen. En mama heeft er vorige week ook niet meer aan gedacht. Zondagochtend tijdens het ontbijt kwam het weer ter sprake. Dus mama heeft zondag snel nieuwe snowboots besteld die hopelijk dinsdag binnen komen. 

Vanmiddag hebben we je ook weer samen opgehaald. Na de vorige lockdown hadden wij een roos gekregen en nu kwam je met een zakje doppinda's thuis. Je zei dat er wel veel dingen veranderd waren. Je mogen je handen niet meer met de gel schoonmaken maar alles wassen met water. Je werken in vaste groepjes, er is eenrichtingsverkeer in de klas, de meester heeft een eigen omgeving afgeschermd met een groot plastic spatscherm en als jullie dingen nodig hebben mag niet iedereen naar voren lopen maar iedere week is er een apart groepje die dat voor heel de klas doet en deze week was dat jou groepje. Je zitten nog in hetzelfde groepje van voor de lockdown, alleen bij jou zit het nieuwe meisje Lana erbij in het groepje. En dat vond je wel heel leuk. Met buiten spelen mochten je wel gewoon met iedereen spelen, dat is niet te doen om dat met vaste kinderen te doen. En je gaan per klas naar buiten in de pauze, dus niet meer met beide groepen 5. Vandaag is de ene groep 5 klas gaan lopen en morgen gaan jullie in de pauze een eindje lopen. Je hebt het voor de rest naar je zin gehad. Je was blij weer naar school te kunnen en het is toch wel fijn om weer rust en regelmaat te hebben. En voor mama geeft het ook wel meer rust. 

weer sneeuw

07 februari 2021

Heel de week was er bij het weerbericht dat er vanaf zondag flink winters weer op komst was. Eerst denk je dan... ja het zal wel. Maar het werd toch steeds serieuzer. Gisteravond rond 10 uur begon het hier te sneeuwen. Toen wij naar bed gingen rond 1 uur vannacht was het gras overal al wit maar de weg nog niet echt. Maar vanochtend was het toch behoorlijk wit en sneeuwde het ook nog steeds. De gevoelstemperatuur zou flink wat lager liggen door de storm Dasty. Bij ons zou het rond de -14 aanvoelen. surprise Vanochtend met aankleden hebben we dus gelijk extra kleding mee genomen om aan te trekken als we naar buiten zouden gaan. Voor papa hoefde het nog niet direct. Maar mama was het liefst gelijk naar buiten gegaan. Mama is half de week begonnen aan het vakantie fotoboek van Duitsland en mama heeft daar eerst nog even aan gewerkt. Tot papa zelf er wat later mee kwam om naar buiten te gaan. Daar zegt mama dan geen nee tegen. We hebben ons goed aangekleed, thermokleding onder onze kleren en jullie beiden een skibroek aan, sjaal, muts en handschoenen het was allemaal geen overbodige luxe. Op de weg voor ons was het meer ijs, waarschijnlijk heeft het ook nog geijzeld dus de ondergrond daar was ijs maar daar bovenop lag wel sneeuw.  Je kon er in elk geval goed overheen met de slee. We zijn door de b-weg gegaan, daar was het qua temperatuur nog wel te doen. Er was daar gestrooid dus je kon daar niet echt met de slee rijden. Daarna het pad op richting de bunkers en poeh daar was het echt ijzig koud. Het is daar altijd al kouder omdat het een open vlakte is maar nu was het er echt berekoud. Bovendien kregen we de sneeuw/ijzel daar ook volop in ons gezicht tijdens het lopen dus dat maakte het dubbel zo koud. Het stuk richting de hardloopbaan was ook echt afzien. Jullie wilden eigenlijk wel sleetje rijden vanaf de heuvel bij het zwembad maar kozen er toch voor om na de wandeling eerst naar huis te gaan om op te warmen. Dan later in de middag nog maar een keer terug. Thuis hebben we ons opgewarmd met een heerlijke mok chocolademelk met slagroom, marshmallows en fudge. 

Na twee uurtjes opwarmen wilde jij Fleur weer naar buiten om sleetje te rijden vanaf de heuvel bij het zwembad. Toen we even in de achtertuin gingen kijken omdat je een sneeuwengel wilde maken, was je verbaasd over de enorme hoeveelheid sneeuw in de achtertuin, eigenlijk wilde je daar ook wel spelen. Maar mama vond dat we beter richting het zwembad konden gaan want anders is het weer tegen het donker als we daar zijn, net als een paar weken geleden. Bovendien ligt er in de achtertuin zoveel dat ligt er morgen ook vast nog wel. In de voortuin lag aanzienlijk minder, dat heeft toch met de windrichting te maken denk ik. Jochem wilde niet mee, die zat op de playstation te spelen en papa was even in de bakkerij bezig. En die had vanochtend zo'n last van een prikkende huid door de snijdende kou die wilde niet meer naar buiten. Dus zijn we om 3 uur met z'n tweetjes naar het zwembad gegaan. We zagen al van een eind dat er nog een hele groep jongeren was maar dat vond je niet erg. De heuvel is groot genoeg dus er is ruimte zat. Later kwam er nog een gezin met 3 kleine kinderen. Na een goed half uur waren we nog met z'n tweetjes over en niet veel later kwam ook Jochem. Dat was wel gezelliger voor jou. Toch is mama ook een aantal keer met jou op de slee van de heuvel gegleden en ook alleen. Mama kon het niet laten hihi. En toen Jochem er was, is mama ook een paar keer met Jochem gegaan. Het hele parkeerterrein bij het zwembad was helemaal bedekt met een laagje ijs door ijzel daar hebben je ook nog een poosje sleetje gereden. Mama stond vooral veel te staan, naar jullie te kijken en foto's te kijken dus mama had het op den duur echt koud. De wind waaide door m'n muts en jas heen. Dus zijn we rond 5 uur maar weer terug naar huis gegaan. Mama had gisteren al een pan snert gemaakt dus we hadden voor vanavond een heerlijk opwarmertje. Dat ging er wel in.

Morgen mag jij Fleur eindelijk weer naar school. Mama is benieuwd hoe het zal gaan. Je hebt er zelf in elk geval veel zin in. Even kijken hoe de pad is morgen, dat we niet al glijdend naar school moeten. frown Het is een heel dubbel gevoel dat je weer naar school mag. Natuurlijk willen we dat je weer naar school gaat, dat is niet meer dan normaal. Maar alle regels er rondom staan ons echt vreselijk tegen. Vooral als er een ziek kind is in de klas dat de hele klas dan in quarantaine moet en jij dan ook zou moeten testen na 5 dagen. En in groepjes werken met vaste kinderen, dat is gewoon niet haalbaar. Hopelijk heb jij zelf niet al teveel last van al die regels en kan je gewoon genieten op school met vriendjes en vriendinnetjes zoals je altijd doet. Wel fijn dat je dan weer een vast ritme hebt. Hopelijk is het alleen geen ping pong effect, een week school en dan weer terug thuis. Het is nu sowieso alleen deze week school want volgende week is het hier al voorjaarsvakantie. Maar hopelijk kan je daarna tot aan de zomervakantie naar school blijven gaan! 

buiten paardrijden

04 februari 2021

Vandaag had je weer paardrijden. Vorige week ging het natuurlijk niet door vanwege het ziek zijn van haar dochter. Nu was je bang dat het weer niet door zou gaan. Maar de juf had gelukkig vervanging geregeld dus je had geluk. Je vind het dan toch wel weer spannend, want diegene ken je natuurlijk niet. Je kon binnen geen agenda vinden op wie je mocht rijden maar een van de hulpmeiden liep buiten met een pony voor de beweging en die had de indeling op haar telefoon. En geluksvogel.... jij mocht weer op Beppie rijden! Je was helemaal gelukkig. Je riep het 2 weken geleden al dat je graag weer op een grote pony wilde rijden en dat mocht je nu dus weer! Vol zelfvertrouwen ben je gaan poetsen en opzadelen. Eigenlijk ging alles goed in je eentje, een van de meiden moest even helpen met het hoofdstel maar voor de rest heb je alles zelf gedaan. Je hebt zelfs haar hoeven weer gedaan. Je was als eerste klaar en 2 minuten voor tijd. De weken dat je op Lexie mocht rijden ging het lastiger en was je steeds als laatste klaar. Nadeel was wel dat Beppie er echt zin in had. Ze duwde gewoon de staldeur open of jou aan de kant. Toen mama bij de auto stond om weg te gaan, hoorde mama ineens een harde gil. Mama had niet gelijk door dat jij het was omdat mama met haar rug naar je stond, maar het ging wel even door merg en been. Toen mama zich omdraaide bleek dat jij het was. surprise Beppie was de stal al uit gelopen en jij wilde haar tegen houden maar ze stond voor de helft met haar hoeven op je tenen. surprise En dat is natuurlijk niet fijn. Een van de hulpmeiden heeft Beppie over genomen zodat je even bij kon komen. Mama zag geen tranen bij je maar lekker was het zeker niet. Gelukkig leek het daarna weer te gaan. Maar mama schrok behoorlijk.... het is toch een paar honderd kilo op je tenen! Je kan nu merken dat het langzaam aan steeds langer licht is, zeker als het zonnetje heeft geschenen. We gaan de goede kant weer op. Vanmiddag had het nog wel wat geregend maar op het moment van rijden was het droog en lekker 8 graden dus je gingen buiten rijden. Voor de eerste keer voor jou, toen je langs mama liep zei je dat het weer goed ging met je voet. indecision Je jas lag in de auto maar die wilde je niet aan. Je hebt wel altijd 3 lagen aan, thermoshirt, shirt met lange mouwen en een vest en daarover ook nog je bodyprotector. Toen mama je op kwam halen was je helemaal in je nopjes, je had lekker gereden. Je vond het wel fijn dat je een andere juf had die les gaf want die gaf net weer wat anders tips en trucs. En je vond het ook een fijne juf. Juf Marleen is altijd vrij streng en mogen je amper praten onder de les. Nu mocht dat wel dus je was helemaal blij. Je had gelukkig geen last meer gehad van je voet. Thuis heeft mama nog gekeken maar er was niet echt wat te zien dus hopelijk valt het mee. Nu het weer wat lichter was kon mama ook betere foto's maken van jou en Beppie. En Beppie was nogal lui dus mama heeft een paar leuke gaap foto's kunnen maken laugh Qua weer heb je echt geluk gehad want je stapte af van Beppie en toen begon het weer te miezeren. En onderweg naar huis regende het zelfs echt flink door. 

spelen bij nieuw meisje

01 februari 2021

Na de kerstvakantie zou er een nieuw meisje Lana starten bij jou Fleur in de klas. Ze is van tevoren een paar keer komen wennen in de klas. Je zei gelijk al dat ze er voor jou heel bekend uit zag en je wist bijna zeker dat je haar kende en voor mama kwam de naam ook bekend voor. Mama dacht eerst van turnen maar wist het niet zeker. Bij de eerste meet na de kerstvakantie was haar vader ook online omdat het niet gelijk helemaal lukte en ook herkende mama. Maar mama haar geheugen is echt een zeef en kon het zich echt niet herinneren waarvan. Mama is op onderzoek uit gegaan haha en al snel kwam mama er achter dat je dus ruim een half jaar met haar op zwemles hebt gezeten. Echt zo toevallig dat je nu bij elkaar in de klas komen. Ze woonde eerst in een dorpje een eindje verderop. Vorige keer zat je samen met haar te kletsen via meet en had je verteld dat je samen op zwemles hadden gezeten. Ze wist het niet direct maar na wat namen te noemen kwam er langzaam steeds meer naar boven. Van het een kwam het ander en ze vroeg je om te spelen. Eigenlijk die dag donderdag al, maar dan was mama aan het werk en moest je paardrijden dus hadden je het voor vandaag afgesproken. 

Mama vond het zelf wel spannend want tijdens de meets had mama al gezien dat ze echt aanwezig is en ook alles gewoon zegt. Mama was bang dat je dan onder gesneeuwd zou worden. Bovendien woont ze naast een van de meisjes die waren blijven zitten, die tegen jou begin het schooljaar gezegd hadden dat je stom was omdat je zo stilletjes was. En dat heeft je heel onzeker gemaakt. Mama wist dat ze veel samen spelen en vanochtend tijdens thuiswerk zaten ze ook samen. Maar jij had er helemaal zin in en zat nergens over in. Terwijl je dat anders echt zou gedaan zou hebben. Ook weer een bewijs dat je als persoon de laatste maanden echt gegroeid bent met behulp van de praktijkondersteuner! Dus mama heeft dat naast zich neer gelegd. Wij als mama's kenden elkaar natuurlijk ook, als je ruim een half jaar 2x per week samen zit bij het zwembad, dus we stonden ook gelijk uitgebreid te kletsen. Lana was alleen de date vergeten. Nu had jij nog een meet gehad met de meester om kwart over 12 en Lana ook rond 1 uur. Jij had tegen de meester gezegd dat je met Lana ging spelen dus de meester had het er nog over maar haar moeder wist helemaal van niets. Dus die was nogal verrast. Want ze had dus ook al met haar buurmeisjes afgesproken. Dus ze had een dubbel date. Lana had jou nog een berichtje gestuurd dat het niet door kon gaan, maar jij zit 's middags niet meer online. Bovendien stonden wij daarna al vrij snel voor de deur. Gelukkig vond jij het niet erg dat ze ook kwam spelen, zo zijn je met z'n drietjes gaan spelen. Na 2,5 uur heeft mama je weer opgehaald. En je hebt het gelukkig naar je zin gehad. 

Nog even over de meet met de meester. Vanochtend tijdens de klassikale meet mochten 4 kinderen wat vertellen over het weekend. Jij bent meestal niet zo van het vertellen dus toen jij je digitale hand op stak mocht je gelijk wat vertellen. Je vertelde dat je met papa bolussen had gebakken en dat we een filmpje gemaakt hadden. De meester stelde er wat vragen over en hoe laat papa altijd begint. Hij wilde natuurlijk graag dit filmpje zien die heeft mama gelijk naar de meester gestuurd en in de digitale pauze om kwart over 10 kreeg mama antwoord dat de meester het een leuk filmpje vond. En bij de meet, het wekelijkse 10 minuten gesprek vroeg de meester er natuurlijk ook nog verder naar. Je vertelde er helemaal enthousiast over. Ook dat de doe het zelf zakjes in de winkel te koop zijn. Echt super leuk. Mama heeft het hele gesprek gefilmd zodat je het ook nog aan papa kon laten zien. Mama wist gewoon dat de meester er nog verder naar zou vragen en dat was dus ook zo. Je hebt ook gezegd dat je weer veel zin hebt om naar school te gaan. De meester wist absoluut nog niet hoe het er volgende week uit gaat zien. Woensdag en donderdag is er nog landelijk overleg en ook nog overleg met het team dus waarschijnlijk horen we donderdag of vrijdag pas meer. Jij bent er in elk geval weer helemaal klaar voor.

scholen gaan weer open

31 januari 2021

Gelukkig gaat het nu steeds beter met de pijn in je mond. Je durft daardoor ook wat meer dingen te proberen. Zo hebben we gisteren pannenkoeken gehaald bij de pannenkoekenbakker en nam jij net als anders een mexicaanse pannenkoek en die ging er goed in. Wel wat minder snel dan anders, want anders verdwijnt die zo in je holle kies. Nu was je gewoon gelijk met ons klaar. Fleur jij had een pizza hawai pannenkoek, die ook bijna helemaal op is gegaan. Altijd erg gewild bij jullie, we moeten er wel ff 20 minuten voor rijden. Maar ondanks de afstand komen ze best warm thuis aan, boven en onder de pannenkoeken zit een laagje zilverfolie zodat de warmte binnen blijft. Fleur jij hebt gisteren met papa bolussen gebakken. We verkopen de zakje bolusmix nu al een hele tijd. En papa wilde ze steeds nog een keer met jou bakken voor een filmpje en dat hebben je gisteren gedaan. En daar ben je toch bijna een middag mee bezig omdat het deeg best even moet rijzen. Je vond het helemaal leuk om te doen.

Vandaag heb je alleen vanochtend nog een paracetemol in genomen, de rest van de dag is het goed gegaan gelukkig. Je hebt ook gewoon rijst mee gegeten, al eet je wel wat minder. Vannacht had het gevroren en mama kreeg tijdens het ontbijt zin om bellen te blazen die bevroren worden. Het vroor misschien niet genoeg maar mama wilde het toch proberen. Het was eerst zoeken naar een bellenblaas, voorheen stonden er tig in de kast nu niet meer. Maar... mama wist dat er nog wel een pak in de kast stond voor mega bellen dus die heeft mama gepakt en buiten lag nog een lege bellenblaas. Zo kon mama aan de gang. Jullie gingen ook gelijk naar buiten om te kijken of er her en der ijs in de tuin lang. Bellen blazen ging goed, maar er stond best een harde wind waardoor de bellen steeds kapot waaide, vooral de grotere. Gelukkig heeft mama een aantal kleinere bellen vast kunnen leggen die wel bleven liggen en raakten langzaam bevroren en dan klapten ze open. Papa verklaarde mama voor gek want mama lag op haar buik op een matje op de koude stenen en bevroren gras. smiley Maar mama had er plezier in. Het zou alleen wat meer mogen vriezen van mama. Vandaag heeft mama bij jou Jochem je haren weer mooi gemaakt en papa heeft het bij mama gedaan. Bij papa zit er altijd meer tijd tussen dus bij papa was het nog niet nodig. Papa hoopt dat tegen de tijd dat hij weer aan de beurt is dat de kappers dan weer open zijn. En eigenlijk hoopt mama het ook, zeker als ik voor mezelf spreek. Wat Jochem betreft zou ik het altijd mogen doen, die is tevreden.

Vandaag is er ook goed nieuws naar buiten gekomen, de basisscholen gaan per 8 februari weer open! Dus als het goed is gaan we morgen de laatste week met thuisonderwijs in. En daar was jij Fleur wel heel blij mee en mama aan de ene kant ook. Aan de andere kant blijft toch de onzekerheid een rol spelen. Maar laten we van het goede uit gaan. School zal heus wel genoeg maatregelen treffen. Voor jou Jochem is er helaas nog geen eind in zicht wat thuisonderwijs betreft. Dus gaan we bij jou voorlopig nog op dezelfde voet verder.