Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

inhaalles

14 maart 2022

Omdat je inhaalles en eigen les van paardrijden in de voorjaarsvakantie beiden niet doorgingen, loopt het nu wel op. Je hebt er nu 2 van de kerstvakantie en eentje van de voorjaarsvakantie en een extra les van de verkochte lootjes. Dus dat zijn al 4 lessen. Vorige week was er helaas geen ruimte meer om in te halen. Maar deze week kon het vandaag. Eigenlijk kon het woensdag ook, maar dan is de les al om half 3 en jij bent pas om kwart over 2 uit dus dat halen we niet. Je vond het wel fijn om juist deze week een inhaalles te hebben omdat je zaterdag voor het eerst weer een FNRS proefje heb. Je hoopte ook dat je dan ook op Sonny mocht rijden waar je zaterdag ook je proefje op wilt gaan doen. Maar je stond helemaal niet in het boek ingepland, dus dat was al lichte paniek bij je en al helemaal toen je zag dat Sonny al in de les was. Marleen was nog les aan het geven dus mama moest er aan te pas komen omdat je dat te spannend vond. De juf had pas later in de gaten dat ze je vergeten was dus je mocht zelf een pony kiezen die nog niet in de les mee reedt. Je hebt voor kleine Lexi gekozen. Je hebt niet uitgebreid kunnen poetsen omdat het al kwart over 5 was. En Lexi was ook echt stront eigenwijs in de les dus echt naar je zin had je het niet volgens mij. Je had ook verwacht dat je al proefjes gingen oefenen maar dat was niet het geval. Donderdag vast wel. Omdat je nog maar 1x op Sonny gereden hebt, vind je het best spannend. Maar Beppie waar je al je andere proefjes op hebt gereden is ook niet alles. Die is niet zo snel en wat stijfjes in de benen dus het kan alleen maar beter gaan lijkt me. Je hebt er in elk geval wel veel zin in en dat is al het halve werk

stoere meid

12 maart 2022

Ja ja... vandaag was het dan zover Fleur. Vandaag ging er een flink stuk van je haar af. En je had er helemaal zin in. Zo fijn dat je het nu zelf ook graag wilde. We zijn van tevoren nog even een uurtje naar de manege geweest waar het oefenspringen was. Zo kon je ook eens zien hoe het er met een wedstrijd aan toe gaat. In de les oefenen je een simpele sprong. Maar met springwedstrijd staat er toch een heel parcours en moet je natuurlijk vaker achter elkaar springen. Je vond het leuk om te kijken, we hebben de sprongen van 60 cm nog kunnen zien, helaas die van 100 cm niet meer. Maar we gaan vast nog wel een keer kijken. Is ook goed voor jou, zodat je misschien wat relaxter wordt. Bij de kapper was je bijna gelijk aan de beurt. Papa en Jochem waren al wat eerder vertrokken en bijna klaar toen wij kwamen. Er is echt een flink stuk van je haar af gegaan, zowat de helft. surprise Maar het staat echt zo leuk! Het zijn vooral de lichtere plukken die er vanaf geknipt zijn dus je haar lijkt nu veel donkerder. Je bent er zelf zo blij mee, zo leuk om te zien. Mama vind het toch best stoer van je, want lange tijd mocht er echt amper iets van je haar af. Maar je zag zelf nu in dat het hele lang haar echt niet praktisch is. Vooral voor jezelf. Nu kan je makkelijker zelf je haar borstelen, wassen maar ook een staart doen. En hopelijk nu ook heel wat minder klitten en knopen in je haar. Je hebt daarna gelijk gefacetimed met Opa en Oma om je 'nieuwe' haren te laten zien. Je bent de rest van de dag helemaal happy geweest.

Jochem jeugdarts

08 maart 2022

Gisteren zijn ze dan eindelijk voor de trap geweest. Wat hebben we dat lang op moeten wachten. In de herfstvakantie vorig jaar hadden we heel de trap kaal gemaakt. En nu net na de voorjaarsvakantie was het dan eindelijk zover. Eindelijk het idee dat je niet meer in een bouwval woont. Het is echt zo opgeknapt! Het is echt prachtig geworden! We zijn er heel blij mee. Nu de armleuningen nog spuiten in de kleur van de trap en daarna kan ik de foto's ophangen... hetzelfde systeem als dat we beneden hebben. Ook beneden heeft mama weer de foto's terug gehangen nu de muur opnieuw gestuct is. Een mix van de foto's die er al hingen en nieuwe foto's, van Oostenrijk en wat recente foto's. We moeten boven nog verder met witten maar dat wordt vooral tussendoor af en toe wat doen.

Jochem jij bent vandaag bij de jeugdarts geweest op school. We hadden van tevoren samen een enquete in moeten vullen en aan de hand daarvan was het gesprek. Je bent er al met al toch een half uur geweest zei je. Wel leuk voor de groeigrafiek, je bent weer gemeten en gewogen. Je bent nu 1.74 lang en met kleding aan woog je 68,4 kg. 

vakantie

05 maart 2022

We hebben een week vakantie achter de rug met z'n allen. Papa en mama waren lekker vrij en jullie ook vrij. Het was vooral een klusvakantie voor ons en een vakantie die daardoor ontzettend snel voorbij is gevlogen. Laminaat in het halletje leggen en allerlei kleine klusjes die steeds bleven liggen. Soms simpele dingen zoals een nieuwe lamp ophangen, maar het kwam er gewoon steeds niet van. Het was ook een vakantie die een beetje anders verliep dan gepland. Fleur jij was al steeds verkouden en begon maandag ook met hoesten. Maandag en dinsdag waren je zelftesten nog negatief. Woensdag zou je een extra paardrijles hebben waar je heel veel zin in had. Papa wilde dat je toch weer even zou testen omdat je dan toch onder de kinderen was. En je had binnen een paar tellen 2 streepjes, dus een positieve test. indecision Oh wat baalde jij Fleur! Je was helemaal in tranen, je zou 2x paardrijles hebben deze week en zaterdag spelletjesdag op de manege. Maar je zat 5 dagen in quarantaine en zou dus pas maandag weer naar buiten mogen. Mama vond het zo sneu voor je. We wilden eigenlijk nog een keer naar de bioscoop gaan met z'n vieren en gezellig uit eten. Maar ook dat ging niet door. Jochem jij was ook weer verkouden maar jou testen zijn negatief gebleven. Terwijl we verwacht hadden dat jou testen nog wel even positief zouden blijven nadat je begin februari corona had, is dat dus niet het geval. Ook papa en mama hebben na 5 dagen getest maar ook wij zijn negatief gebleven. Het was dus vooral een week thuis en van klusjes. Donderdag was het eigenlijk prachtig weer en hebben we de tuin helemaal netjes gemaakt, alles gesnoeid en opgeruimd. Jullie hebben mee geholpen. We hadden gewoon allemaal rode blosjes van het zonnetje. 

megaklus

20 februari 2022

Poeh.. dat was een werkweekend! En wat voor 1... surprisesurprise Die dag dat Jochem positief testte, hadden we al laminaat gehaald. Vorig weekend hadden we even een rustig weekend want we hadden ook al steeds her en der geverfd in het weekend. Papa wist van de week alleen niet echt wat hij wilde geloof ik. We hadden het gepland voor dit weekend. Maar donderdag begon hij terug te krabbelen omdat hij geen puf had. We zijn van de week ook 3 dagen bezig geweest met paaseitjes en er was ook iemand met corona in de bakkerij dus ook al extra werken voor papa. Mama snapte dat dus het was oke dan maar een week later het laminaat erin dat maakt dan ook niet meer zoveel uit. Vrijdag heeft mama het nog een keer goed gevraagd wat hij wilde, want anders kon mama morgen m'n Blond Amsterdam servieskast al leeg gaan halen. Die zit goed vol en de kast is anders niet te verschuiven. Maar hij wist het niet goed en liever niet dus mama heeft vrijdag de servieskast niet leeg gehaald. Dus zaterdagochtend hebben we ook uitgeslapen tot 9 uur en mama lag nog lekker. Papa ging er gelijk uit om te douchen omdat hij vannacht gewerkt had. En toen begon hij ineens zelf weer... zullen we het toch maar vandaag doen? surprise Dus na het ontbijt zijn we als een gek heel de kamer leeg gaan halen en mama is daarna aan de kast begonnen. Pfff wat een werk om dat gehaast te doen. Je wilt toch niet dat er iets van het servies breekt. (dan zie je ook pas hoeveel mama servies heeft wink) Ik denk dat we rond kwart over 11 alles weg hadden inclusief het oude laminaat eruit. En dan zie je ook pas hoe groot de kamer is en dat het toch best wel een hele lap is om laminaat te leggen. indecision Ik denk dat het laminaat er 's avonds rond half 7 in lag. Papa heeft eerst een plint tegen de muur gedaan zodat de servieskast terug kon en mama al deels in kon richten. Want de garage stond vol met kratten en papa had liever vannacht de auto binnen. Alle voorraad onderin heeft mama er in gedaan en alles voor het bovenste gedeelte heeft mama in de bijkeuken gezet zodat mama zondag verder kon. Papa is verder gegaan met de plinten op plaatsen waar de kasten terug kwamen en heeft daarna met Jochem alles terug gezet zodat mama aan het eten kon beginnen. Vandaag is papa verder gegaan met de plinten en stukjes afwerklatjes op maat te maken om rond de radiator te doen. Mama is weer verder met het inrichten van mijn servieskast gegaan. Volgens mij waren we rond half 3 klaar, even wat gegeten en weer naar de bouwmarkt geweest om wat spullen te halen en om boodschappen voor het eten. Eind de middag... lees half 6 kon papa eindelijk op de bank zitten. Mama is toen het eten gaan koken. Het was echt een flinke klus. Maar.... het is wel super netjes. We zijn heel blij met de kleur. We hebben al even nieuwe meubels en daar past het laminiaat nu veel beter bij. Nu moeten we nog het halletje bij de voordeur doen. Dat is voor volgend weekend of de voorjaarsvakantie.