Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

niet fit

21 oktober 2021

Vanochtend was jij Fleur echt niet fit. Je had rode blosjes op je wangen en flinke hoofdpijn. Je bleef ook maar in je bed liggen. Mama vond je ogen ook raar staat dus mama heeft toch maar even je temperatuur gecheckt voor de zekerheid en die was wel wat hoger, die was 38,5. Net als gisteren deed je linkerarm ook best wat pijn. De rechterarm gelukkig niet. Mama heeft je maar gelijk een sinaspril laten innemen. We zouden eerst ontbijten en dan even kijken of je jezelf dan beter voelde. Maar je had ook amper eetlust en je zat echt te huilen. Maar je wilde het liefst gewoon naar school. Papa is deze week ook steeds bij ons met ontbijten en die zei dat je gewoon naar school kon. Maar mama zag dat het wel menis was want je gaat juist graag naar school. Mama heeft je dus maar ziek gemeld. Ik kan me niet herinneren dat Jochem ook had destijds, wel last van zijn arm maar geen knallende hoofdpijn en verhoging. Je hebt het vandaag lekker rustig aan gedaan. Je hebt nog geleerd voor je taaltoets van morgen. Mama heeft gevraagd of je dan wel wilde paardrijden, maar met die hoofdpijn wilde je dat niet. Dus mama heeft je vanochtend afgemeld. Dan kan je volgende week in de vakantie gelijk je les inhalen. Eind de middag vond mama je er weer wat beter uit zien. Dus mama verwacht dat je morgen weer naar school kan. De laatste schooldag voordat het herfstvakantie is.

9-jaars prik

20 oktober 2021

Vandaag moest jij Fleur voor de 9-jaars prik. Je had al van diverse kinderen gehoord dat het pijnlijk was, vorig jaar waren er al een deel van de kinderen uit je klas geweest en ook een paar meiden van paardrijden. We hebben gezegd dat het voor iedereen verschillend is. En dat je met het prikken vooral je armen heel los moet laten hangen en niet aanspannen want dan is het vaak pijnlijker. Natuurlijk is het niet lekker en je zal echt wel een stijve of pijnlijke arm hebben maar je moet proberen gewoon alles te doen anders word je arm juist stijver. Door de reacties van anderen maakte het dat je het toch wel spannend vond en een beetje zenuwachtig was. Mama weet dat het destijds met Jochem heel massaal was, een volle gymzaal en er werd toen volop geprikt. Nu moest je tussen een bepaald tijdstip komen, voor jou was dat 15.50 en 16.00 uur. Je werd in het begin bij de gymzaal naar iemand gestuurd om aan te melden en diegene stuurde je weer door richting het prikken waar maar 3 tafels stonden waar geprikt werd. Ook daar stond weer iemand die je door stuurde richting het prikken. Alles vanwege corona, maar mama vond het wel heel wat georganiseerder zo en veel beter geregeld. Je kreeg gelukkig beide prikken tegelijk! Je bent echt heel stoer geweest. Je hebt je gefocust op 1 punt en voor je het wist zaten beiden injecties er al in. De linkerkant was gelijk al wat pijnlijker en dat werd in de loop van de dag alleen maar erger, arme meid. Je zag vanavond ook maar witjes en zag er moe uit. Hopelijk voelt je jezelf morgen weer wat beter. Mama heeft je maar sinaspril gegeven voordat je naar bed ging. 

plusmap

19 oktober 2021

Vorige week donderdag hadden we nog maar het gesprek met beide juffen en besproken dat je een plusmap zou krijgen. Toen we thuis waren hebben we het nog even aan jou verteld en je vond het helemaal leuk. Mama had al gezegd dat het waarschijnlijk wel pas na de herfstvakantie zou zijn. Maar vandaag kwam je helemaal blij en trots thuis met het nieuws dat je vandaag al een plusmap hebt gekregen. En je vroeg gelijk of mama al een mail had gekregen van de juf want ze had gezegd dat ze ons zou mailen. Je bent met meester Martijn mee geweest en hij heeft samen met jou gekeken wat je kan en wat je moeilijk vind. Je bent begonnen met redactiesommen, de meester gaf aan de juf aan dat je dit wel moeilijk vond maar jij zei thuis dat dat niet waar was. Je hebt aangegeven dat je wilt oefenen met sommen tot 10.000, breuken en metriek. Je krijgt dan steeds nieuwe bladen met rekenwerk. Meester Martijn wilt je dan iedere dinsdag even spreken om te vragen hoe het gaat. En kan je ook eventueel vragen stellen als je iets niet snapt. Ze beginnen 'klein' met je, dus nu krijg je alleen voor rekenen extra werk. Maar je bent met meerdere vakken snel klaar in de klas, dus dit kan uitgebreid worden met extra vak voor meerdere vakken. Zo gaan ze kijken of ze je meer uitdaging kunnen bieden. Je was er zelf helemaal blij mee en je had er vandaag gelijk al volop aan gewerkt. Voordat je de map kreeg, hoorde je de juf met meester Martijn overleggen en stond hij later met een map bij de deur. Je zei dat je toen wel even zenuwachtig werd. Mama is benieuwd hoe het gaat en of het niet een te grote druk bij je gaat leggen.

kamer Jochem aanpassen

17 oktober 2021

Vrijdag hebben we de knoop doorgehakt en hebben we besloten dat we de kamer van Jochem op gaan knappen. Een paar jaar geleden heb je nog een keer samen met papa de muren rood geverfd. Maar daar ben je wel een beetje op uit gekeken. En je hebt nog steeds een half hoogslaper die je vanaf je 4e/5e jaar al hebt. Je wilt nu gewoon een normaal bed en daardoor kunnen we de indeling ook gelijk aanpassen. De muren wil je grijs en mama wilde graag een nieuwe pax kast samenstellen zodat je kast optimaal benut kan worden. Je hebt nu nog een groot hanggedeelte wat eigenlijk amper gebruikt word. En straks heb je nog maar een klein hanggedeelte voor je trainingsvestjes, 4 lades en de rest allemaal planken. Mama heeft vrijdag alles online bij ikea besteld en vandaag zijn papa en jij alles op gaan halen. Helaas wel in Delft want daar was het meeste op voorraad. In Breda was het meeste niet op voorraad. Zaterdag hebben we ook gelijk grijze verf uitgezocht voor de muren. We hebben ook maar gelijk witte verf mee genomen zodat we ook de witte muren kunnen doen. En zoals het er nu naar uitziet gaan we ook alle vloerbedekking eruit halen en gaan we er laminaat in doen. De vloerbedekking ligt er nu toch al ruim 16 jaar in. En vooral bij de nieuwe kamer van Jochem past de bruine kleur vloerbedekking er niet bepaald bij. Dus we hebben nog heel wat te doen in de herfstvakantie. wink We zijn gisteren ook weer begonnen aan de mega klus... chocoladeletters. Volgende week begint papa niet 's nachts zodat we iedere middag aan de chocoladeletters kunnen werken. Hopelijk zijn we daar voor de herfstvakantie klaar mee zodat we ook nog wat leuke dingen met elkaar kunnen doen zoals naar de bioscoop gaan

10 minuten gesprek Fleur

14 oktober 2021

Vandaag hadden we weer het eerste 10 minuten gesprek van jou Fleur. Dat gesprek gaat nooit zo echt over de resultaten maar meer over jezelf, of je lekker in je vel zit en of je het naar je zin hebt in de klas. Omdat je vandaag eerst nog paardrijden had, hadden we de afspraak pas om kwart voor 8 vanavond. Jij bent naar bed gegaan toen wij richting school vertrokken. Zowel juf Veronique als juf Andrea waren bij het gesprek. Ze waren vol lof over je. Zoals ze jou de eerste weken in de klas hebben gezien, zien ze dat je het echt naar je zin hebt, je bent vrolijk, sociaal, bescheiden en heel leergierig. Ze vroegen aan ons of dat beeld klopt. En dat is wel zo. Je zit sowieso zoveel lekkerder in je vel dan vorig jaar rond deze tijd. En dat merken wij ook aan alles. Ze vinden wel dat je wat meer uitdaging nodig hebt met het leren. Je bent altijd als eerste klaar en dan denk je dat je het afraffelt maar dat is het echt niet. Je vind het allemaal vrij makkelijk. Als je klaar bent met je taken mag je op junior Einstein zelfstandig werken aan ieder willekeurig vak. Maar de juffen willen je meer uitdaging geven want straks weet je bijna niet meer wat echt werken en leren is. Ze willen je liever echt aan het werk zien in plaats van zelf bezigheid zoeken bij junior Einstein. Ze zaten zelf te denken aan een plusmap of toch de plusklas. Ze gaan met Meester Martijn overleggen hoe ze dat het beste kunnen aanpakken met je. Je hebt al aan diverse kinderen dingen uit mogen leggen, bv met topo hoe ze het moesten leren maar ook echt sommen van rekenen die andere kinderen niet snappen. En dat vind je toch echt wel heel leuk, dat had je thuis ook al gezegd. Beide juffen vinden dat je eigenlijk overal goed in bent. Tekenen kan je ook heel goed zei juf Andrea. Ze zijn dus super tevreden. Dat is fijn om te horen. Papa en mama zijn super trots op je!