Dagboek

Aantal berichten: 233
Ga naar:   

weer een proefje rijden

09 april 2022

Fleur jij mocht vandaag je proefje op Lexi rijden. Het was je tweede keuze maar je rijdt er eigenlijk zo vaak op dat je haar makkelijk aan moet kunnen. Het enigste wat een dingetje is en dat is de reden waarom je ook nooit op haar een proefje wilde rijden, ze kan zo lekker shetlander eigenwijs zijn. surprise Als ze geen zin heeft om in galop te gaan dan is dat echt wel een dingetje. Nu zag mama donderdag dat je niet op Sonny je proefje mocht doen maar Lexi je tweede keuze. Mama heeft het zo gebracht dat het misschien ook weleens goed is om op Lexi je proef te rijden. En dat je er sowieso weer van kan leren. Mama had verwacht dat je het wel erg zou vinden. Maar eigenlijk viel dat best mee. Je moest pas om 10 voor 2 rijden. Maar Lexi moest om om 10 over 10 ook een keer rijden en daar wilde je toch wel bij kijken. Om te zien of ze braaf was. Dus we zijn vanochtend om half 10 vertrokken richting de manege. Wel gelijk al je poetsspullen en wedstrijdkleding mee genomen omdat mama het wel zag gebeuren dat je heel de ochtend zou willen blijven kijken. We hebben eerst bij bijna alle proefjes van F4 gekeken waaronder ook bij Lexi. Ze deed het gelukkig best goed. Je vond het toch wel fijn om naar de anderen te kijken, normaal is er niet echt tijd voor omdat je zelf 's ochtends moet rijden. Maar je leert er denk ik toch ook wel van om naar anderen te kijken. Daarna zijn we boven naar de kantine gegaan. Mama had zin in een warme bak thee. Gelijk gebleven voor de prijsuitreiking van de F4 en daarna nog een tosti voor jou voordat we zelf aan de slag gingen met Lexi. De vlechten van Lexi van vanochtend zaten er nog netjes in dus daar hadden we geen extra werk meer aan. We moesten er alleen nog wat bloemetjes in doen voor de versiering en mama heeft haar staart nog een eindje ingevlochten zodat daar ook een bloemetje in kon. Zo zag ze er weer netjes uit. Je bent lekker aan het keutelen geweest met Lexi. Ze had gelukkig haar eten al gehad en dat was bijna op toen wij er waren, zo was ze lekker rustig. Je hebt haar uitgebreid gepoetst. En een half uurtje van tevoren zijn we naar de buitenbak gegaan waar je haar in kon rijden. Papa kwam er toen ook net aan. Je begon met je proefje eigenlijk heel goed. Je zat er heel goed in. Tot je vlak achter elkaar 2x dezelfde fout maakte. sad Je ging een keer links waar je rechts moest en een keer rechts waar je links moest... zo zonde. En mama zag de spanning toenemen op je snuitje. Jij dacht natuurlijk al lang dat je het verprutst had. En mama hield ook haar hart vast. Vervolgens moest Lexi nog een keer poepen, precies in de volte waar je nog 2x doorheen moest dus je kon je volte niet meer zo mooi rond maken. Pfff... mama vond het zo sneu voor je. Toch heb je de rest wel allemaal goed gedaan. Maar je was echt zenuwachtig. Je dacht dat je het nu weer niet gehaald had en mama snapte dat wel. Je was een van de laatste 3 die moest rijden. Maar het laatste proefje duurde nogal lang omdat die pony er niet zo'n zin in had en tot 2x toe weg liep en ze haar proef opnieuw moest doen. Maar gelukkig kwam al snel het verlossende woord, iedereen van de F3 had het gehaald. Wow.. wat een opluchting bij jou! En je had nog niet eens de minste punten, je had netjes 215 punten gehaald! Dus je promotiepunt was weer binnen. Je was zo blij en opgelucht. Uiteindelijk had je voor de rest gewoon heel netjes gereden en had je normaal gezien 221 punten gehaald maar nu door de 2 fouten had je 6 punten aftrek. Mama was zo blij voor je! Je wilde snel naar Lexi toe om met haar te knuffelen en wat snoepjes te geven. Dat kon nog snel even voordat we naar huis gingen want vanmiddag vierden we ook de verjaardag van Jochem in plaats van vorige week. 

weer beter

06 april 2022

Fleur jij bent de afgelopen dagen toch ook weer flink beroerd geweest. Flink hoesten, snotterig en bijna geen stem meer. De koorts was gelukkig alleen afgelopen weekend maar je was gewoon nog niet fit. Vandaag ben je weer voor het eerst naar school geweest. Vorige week donderdag was papa al verkouden geworden dus die dacht ook aan de beurt te komen. Die voelde zich alleen maar slechter en slechter worden begin de week. Hij had er geen goed gevoel over, na 2/3 eerdere longontstekingen. Hij voelde aan alles dat er weer een longontsteking aan kwam. Dinsdag naar de huisarts geweest en het bleef inderdaad weer een beginnende longontsteking te zijn. Hij heeft een lichte kuur gekregen omdat het nog maar beginnend was. Maar hij moet vrijdag wel terug op controle komen. En de kans is groot dat hij preventief aan de puffer moet. Want zijn logen zijn nu echt een zwakke plek geworden en je bent dan gewoon bang om een keer verkouden te worden. Hij was er ook echt maar net op tijd bij want de 2 dagen er na werd hij alleen maar slechter. En dan duurt het lang als de antibiotica kuur nog niet genoeg werkt. Ook nog de pech hebben dat er iemand ziek was in de bakkerij dus hij moest blijven werken. Dat is helaas het nadeel van eigen baas zijn. indecision Nu sinds vandaag voelt hij zich gelukkig weer wat opknappen.

pech

02 april 2022

Het was dus de bedoeling dat we vandaag gezellig de verjaardag zouden gaan vieren.... niet dus! Fleur jij kwam met flinke rode wangetjes naar beneden en je keek raar uit je ogen. Plus je had ook amper eetlust toen we om half 10 aan tafel zaten. Dus mama zag zo al dat je koorts had. En dat werd bevestigd, bijna 39 graden koorts. We vonden het zo sneu voor Jochem. Heb je 2 jaar je verjaardag niet kunnen vieren door corona, kan het nu weer niet doorgaan. We hebben je nog geprobeerd op te lappen met sinaspril maar ook daarna bleef het zo. Dus hebben we helaas de verjaardag moeten annuleren. We hebben 'm nu doorgeschoven naar volgende week, hopelijk hebben we dan meer geluk. Gelukkig begreep je het wel, maar het is gewoon zo balen. Ome Martijn was met Mason en Maegan al in Vlissingen die waren bij Bambini dus die hebben nog een kaartje afgegeven. Ze zijn ook nog even een half uurtje koffie blijven drinken omdat jij Fleur toen toch op bed lag. Zo komen we nog een beetje van het gebak af. wink

Hiep Hiep Hoera Jochem 14 jaar

01 april 2022

Gefeliciteerd lieverd, vandaag word je gewoon alweer 14 jaar!! Wat gaat de tijd toch hard. Kleine jongetjes worden groot en dan letterlijk groot want je bent nu gewoon al zo'n 10 cm groter als mama! surprise En gelukkig kan en mag je dit jaar je verjaardag vieren. Dat was de afgelopen 2 jaar wel anders door alle coronashit! Vanavond hebben we nog een leuke verrassing voor je... we gaan met z'n viertjes eten bij Tafelen, all you can eat restaurant waar je al zo lang weer wilt gaan eten. Maar. dat vertellen we pas voordat we er heen gaan. Vanochtend zijn Fleur en mama je 'wakker' gaan maken maar je lag ons al op te wachten hihi. Mama heeft gewacht met het cadeau te geven omdat papa er nog niet bij was. Voor papa is het lastiger om een tijd af te spreken en hij kan niet altijd weg, als er deeg op de werkbank ligt. Dus we hebben ons eerst aangekleed en zijn daarna naar beneden gegaan. Jochem jij was wat later beneden dus toen jij beneden kwam hebben Fleur en mama nog even gezongen. Mama heeft alle gordijnen open gedaan, de vaatwasser leeg geruimd, thee gekookt en de tafel gedekt en toen kwam papa net binnen, ook zingend hihi. Maar toen was het tijd voor cadeautjes. Je riep steeds al dat je geld voor je verjaardag wilde hebben maar dat vinden we niet zo leuk om te geven. Dus zondag toen we gingen wandelen op de boulevard en jij niet fit was en thuis bleef, hebben we bij het kruidvat cadeaubonnen gekocht. Van ons kreeg je een mediamarkt bon en van Fleur een bol.com bon. Maar ook dat vond mama nog steeds saai om te geven. wink Zo ontstond bij mama het idee om een puber overlevingspakket te maken voor op je kamer. Je snoept graag, chips vind je lekker en soms gaat er ook drinken mee naar boven dus zondag zijn papa en ik nog naar de jumbo geweest en hebben daar van alles mee genomen je favoriet chips, snoep, drank, 0% bier citroen, m&m's brownies die je wilde uit proberen, tijdschrift quest en in de bakkerij heeft mama nog snoep paaseitjes gemaakt melk met fudge blokjes en wit met smarties en nog een chocoladereep met tekst erop. De mediamarkt cadeaubon heeft mama in de doos erbij gedaan. Mama had niet echt piepschuim of iets om in de doos te doos dus heeft mama er allerlei kleurtjes papierproppen er in gedaan zodat je niet in 1 oogopslag kon zien wat er in zat. En je vond het super leuk! Je kan weer even vooruit in je honk. laugh Fleur had nog een kaart voor je uitgezocht, kleine zakje m&m's en een milka oreo reep erbij met de cadeaubon bij elkaar, ook daar was je blij mee. Mama had online nog een doos brownies besteld bij browniebox, die vind je altijd zo lekker. Papa heeft even wat gegeten met ons en is daarna naar de bakkerij gegaan. 

Normaal ben je op vrijdag pas om 4 uur uit. Nu vielen de laatste 2 lesuren uit en was je al lekker om kwart over 2 uit. Mama moest zich wel inhouden om niet te verklappen wat we vanavond gingen doen. Zeker met het oog op dat je niet teveel moesten snoepen/eten van tevoren. Maar mama heeft het stil kunnen houden. Je was in de veronderstelling dat papa moest werken, dat hebben we ook heel de week al tegen je gezegd. Maar papa was dus gewoon vrij, daar heeft hij nog wel een halve middag voor moeten werken om het te kunnen realiseren omdat er al iemand anders vrij was in de bakkerij. Zal je altijd zien. Om half 6 heeft mama jullie naar beneden geroepen en gezegd dat jullie je schoenen aan mochten doen omdat we naar Tafelen gingen. Je sprongen beiden een gat in de lucht! Zo leuk om te zien. Het is dus door jullie beiden goed ontvangen. We waren er om kwart over 6 en konden 2 uur blijven. Qua drukte viel het eigenlijk best mee. We hebben heerlijk gegeten! Voor mama ook goed te doen, je kan pakken wat je wilt dus mama kan de dingen kiezen die mama ook mag hebben. Heerlijk! We zaten wel allemaal goed vol dus thuis hebben we nog heerlijk een rondje gelopen om het eten nog een beetje te laten zakken

weer naar school

31 maart 2022

Ondanks dat je nog behoorlijk vol klinkt en hoest ben je vandaag weer voor het eerst naar school gegaan. Je bent voor de rest gelukkig weer heel wat fitter dan vorige week. Fit genoeg in elk geval om je zus weer lekker te jennen. winkJe hebt afgelopen dagen dat je thuis was wel 3 toetsen gemist en je hebt er volgende week ook weer 2 dus je hebt genoeg te doen. Hopelijk heb je niet alles in dezelfde week want komend weekend is het feest omdat jij jarig bent. En afgelopen dagen heb je niet echt puf gehad om te leren

Nu begon jij Fleur ook weer met een hoestje dus hopelijk ben jij nu niet de volgende. Vandaag had je nog een paardrijles, bofkont dat je deze week zomaar 2x kon paardrijden. Je mocht weer eens op Beppie rijden wat best lang geleden is. Wel weer wennen van ini mini Lexi op grote Beppie. Maar ze was af en toe wel eigenwijs dat zijn we helemaal niet zo gewend van haar. Ook bij het hoofdstel aan doen werkte ze flink tegen en hebben we hulp moeten vragen. Ze is dan ook heel wat sterker dan Lexi. En niet te vergeten ook een stuk groter zodat je er moeilijker bij kan. Je vond het leuk om weer eens op Beppie te rijden, maar je moest er ook wel wat meer voor werken als anders. Ze was je aan het uit proberen of ze had last van het weer want meerdere pony's waren nogal eigenwijs in de les. Dus je was niet helemaal tevreden