Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

bos Westerschouwen

10 oktober 2021

We hebben echt een paar prachtige dagen achter de rug. Het mooie nazomerweer brengt ook mist mee en dat is 's ochtends prachtig om te zien. Mama is zowel donderdag als vrijdag 's ochtends gelijk voor half 9 al gaan wandelen zodat mama foto's kon maken. Vandaag wilden we ook even heerlijk van dit mooie weer genieten en zijn we eind de ochtend met de auto vertrokken richting het bos in Burgh Haamstede om lekker te wandelen. Mama hoopte al een beetje op mooie herfstkleuren maar dat viel nog tegen. Ook paddenstoelen waren er nog niet zoveel te vinden. Dus over een paar weken gaan we gewoon nog maar een keer terug. In het bos staat een bord met diverse routes. Normaal pakken we altijd de kortste route van 3 kilometer. Dat is dan ook meestal echt genoeg voor mama haar knieen. Maar mama wandelt nu natuurlijk veel meer en vaker en de klachten bij m'n rechterknie zijn nu echt een stuk minder. De linkerknie helaas niet, die is echt te ver versleten. Dus daar kan mama soms best wel last van hebben. In principe als het weer het toelaat probeert mama echt dagelijks te wandelen. Met die wandelervaring durfde mama het wel aan om de volgende route qua afstand te pakken en dat was een route van 7 km. Papa vroeg of het wel verstandig was maar mama wist het zeker. En het is hartstikke goed gegaan. Het was af en toe wel flink klimmen maar lang niet zo erg als in Oostenrijk. wink En dat voel je vooral in je bovenbenen. We hebben wel 3x herten gezien. Eerst een keer 2, toen een keer 3 bij elkaar en een keer een mannetjeshert die heel rustig zag. Echt geweldig! Al baalde mama op die momenten wel heel erg dat mama geen camera mee had. Nu heeft mama wat foto's gemaakt met m'n gsm en dan word de foto met inzoomen er niet echt beter op. Maar goed we hebben ze wel goed gezien. Mama vond het heerlijk en ook jullie hebben beiden netjes gelopen en niet gemopperd. We zijn toch wel even aan de wandel geweest. Bij de parkeerplaats zit een restaurant waar we na afloop heerlijk gegeten hebben. Dat hadden we wel verdiend. Het was heerlijk wandelweer.

eerste cijfers

08 oktober 2021

Jochem jij hebt van de week je eerste toetsen weer gehad. Je had ook al enkele oefentoetsen gehad maar die tellen niet mee. Dat is meer om te kijken of je alles al goed weet. Dinsdag had je zowel een SO van wiskunde als een toets van Duits. Je hebt dit jaar voor het eerst Duits maar je vind het eigenlijk heel makkelijk. We hebben op vakantie in Oostenrijk ook al een beetje geoefend met je. Met de oefentoets had je ook maar 1 foutje. Dus daar zag je niet zo tegenop. Maar wiskunde blijf je toch lastig vinden. Je had best even geleerd en dacht dat je het wist. Maar dinsdag na de toets appte je dat je wiskunde toch best wel moeilijk vond. Maar je dacht zelf wel dat je wel een voldoende zou hebben. Gisteren kreeg je wiskunde terug en dat was helaas een toch een onvoldoende, je had een 4,5. Balen, volgende week heb je de toets er van en hopelijk scoor je dan wel wat hoger. Je cijfer van duits kreeg je vandaag pas eind de middag, en die was hartstikke goed. Daar had je een 9,2 voor gehaald. Netjes hoor! 

Fleur jij krijgt nu ook meer huiswerk dan vorig jaar. In principe 2x per week, zowel maak als leerwerk en je oefenen ook steeds meer met plannen. Je hebt in je huiswerkmap een uitgeprinte agenda per maand dus je moet ook dagelijks je map meenemen naar school. Er zit ook een lijst in waar je de terug gekregen cijfers op kunnen schrijven. Vorig jaar kreeg je toetsen van taal en rekenen niet altijd terug. Nu wel en je schrijft heel fanatiek iedere dag je cijfers op je hand zodat je het thuis gelijk kan vertellen. En dat zijn tot nu toe nog hele goede cijfers geweest.

Vorig weekend heeft mama het fotoalbum van Oostenrijk afgemaakt. En vandaag hebben we het fotoboek binnen gekregen. Het is altijd een flinke klus om te maken en zoveel tijd heeft mama er niet voor. Maar het geeft nu wel rust dat het af is. Zo kan mama het fotoalbum hier weer een beetje up to date maken. Gelukkig is de pijn van de behandeling bij de chiropractor gisteren en vandaag wel afgenomen. Maar de klachten zijn helaas nog niet volledig weg. 

pfff...

06 oktober 2021

Nou mama is gisteren al vroeg naar bed gegaan, met een ibuprofen in m'n mik. Jeetje wat had ik een pijn in m'n lijf. Ze had gisteren al gezegd dat de klachten eerst erger konden worden en dat vanaf vandaag in de loop van de dag het beter zou moeten gaan. Maar ook vandaag was het nog geen fijne dag. Veel pijn en ik leef op pijnstillers. Ook was mama ontzettend misselijk heel de dag, dat schijnt er ook bij te horen. Hopelijk is de pijn dan volgende week wel wat minder bij de volgende behandeling. sad

sociodag

05 oktober 2021

Vandaag had jij Fleur weer sociodag. De dag waar je vorig jaar als bergen tegenop zag. Dit jaar gelukkig niet meer. Mama is zo blij dat je weer gewoon de oude bent en weer lekker in je vel zit. Gisteren hadden we een mooie zonnige dag. Maar voor vandaag stond er vooral veel regen op. Echt niet leuk. En ook voor later in de week geven ze beter weer af. Maar uitgerekend deze dag niet, zo sneu. Met regen gaan je meestal de gymzaal in en dat is toch minder leuk. En anders zouden je richting het Nollebos en strand gaan. Het was een langere dag, dus je mochten extra koekje en drinken meenemen en sowieso wat extra drinken voor tussendoor. Je had ook een zak snoep gevuld bij het kruidvat om met de rest van de klas te delen. De dag begon vandaag gelukkig wel redelijk droog dus je zijn als eerste richting het Nollebos gegaan waar je levend stratego hebben gedaan. Je zijn helaas wel in de regen terug naar school moeten fietsen. Op school hebben je diverse spelletjes gedaan. En 's middags zijn je een paar uurtjes naar de gymzaal geweest, ook weer in de regen. Gelukkig kon je na 4 uur wel droog naar huis fietsen. Je had het super leuk gehad, maar je was wel helemaal versleten. Je had toch best wat heen en weer gefietst en er stond vandaag ook behoorlijk wat wind.  En je waren nu ook tot 4 uur bezig. dus dat is ook al bijna 2 uur langer dan een gewone schooldag. Je hebt sinds vorige week een eigen huissleutel gekregen dus je hoeft nu niet meer op het raam te kloppen of in de bakkerij aan te bellen. En mama hoeft nu niet steeds op te letten of je er aan komt. Je kan nu gewoon zelf naar binnen komen, veel fijner. Je was helemaal blij en trots met je sleutel. Je hebt ook al een sleutel van de garage, maar die kan je nu nog niet zelf open krijgen. 

Mama loopt al heel wat jaren bij de osteopaat. Mama heeft met regelmaat last van rug en nekklachten. Maar nu ook al lange tijd van een vastzittende rib. Ruim voor onze vakantie is mama al een keer geweest, maar die rib bleef vervelend doen. Vervolgens nog 2x geweest na de schoolvakantie en nog is het probleem niet weg. Zeker als we bezig zijn met chocolade heb ik er veel last van, maar ook steeds vaker met lopen of als ik zoals nu bv achter de computer zit. En dat is niet de bedoeling. Het is ook niet bepaald lekker die pijn moet ik zeggen. Nu had mama al diverse goede berichten gehoord over de chiropractor. Dus mama heeft gisteren gebeld. Nu was er best een lange wachttijd dus mama zou gebeld worden. Nu werd mama vanochtend al gebeld, ze hadden onverwachts een uitvaller dus ze hadden ruimte voor mij. Blijkbaar omdat we zelfstandige ondernemers zijn, hebben we voorrang. Daar was mama wel blij mee. Het was niet op een gunstig tijdstip, want dinsdagmiddag is onze werkdag maar voor een keer kon dat wel. Dus rond 5 uur is mama die kant op gegaan, ze zitten hier vlakbij. Maar jemig.. wat was het pijnlijk! surprise En na de behandeling ook nog, echt alles deed pijn. indecision Nu moet mama er voorlopig wekelijks heen, hopelijk niet iedere keer met zoveel pijn. Helaas nu wel iedere keer op hetzelfde tijdstip op dinsdag. Daar was mama niet zo blij mee. Want het gaat ten koste van de tijd die we hebben voor chocolade en dat is al behoorlijk beperkt. 

proefje rijden

02 oktober 2021

Vandaag stond de wekker al bijtijds. Mama heeft je om kwart over 7 wakker gemaakt. Mama vind het wel fijn om gewoon de tijd te nemen om je knot te doen, dan te lopen stressen. Zo ook met het vlechten van Beppie haar manen. We waren rond half 9 klaar om te vertrekken. Jij was netjes aangekleed en je had een mooie knot en we hadden gegeten. We waren rond kwart voor 9 op de manege. We waren samen met Nera en haar moeder als eerste. We moesten de pony's zelf nog van de paddock halen. Ze konden wel lekker in een nieuwe schone stal. De vader van Nova wilde niet te vroeg komen en zou pas rond 10 uur komen dat vond mama veel te laat dus wij zijn op tijd begonnen. Mama heeft eerst staartjes gemaakt in de manen, daarna de vlechtjes gedaan, vervolgens de plukjes naar onderen verstopt en daarna knotjes gemaakt. En op het laatst hebben we er nog bloemetjes en lintjes in gedaan. De voorpluk heeft de vader van Nova gedaan. De staart heeft een van de hulpmeiden gedaan, een klein stukje opvlecht. Beppie zag er prachtig uit! Papa en Jochem zijn komen kijken, voor het eerst. En Opa en Oma zijn ook gekomen, die heb je vanochtend nog even gebeld. Nova moest om 10 voor half 12 rijden. En jij om 7 over half 12. Je hebben alles samen gedaan en je hebben elkaar ook moed in gepraat. Nova maakte 2 foutjes en jij eentje. Mama vond dat je het best goed deed. Vervolgens was het nog ruim 1,5 uur wachten op de uitslag. Dat is altijd een lange zit. We hebben eerst Beppie weer vlecht en knot vrij gemaakt en ze daarna terug op stal gezet. Jij hebt je prima vermaakt met Nera en Nova. Super om je zo te zien genieten met die meiden! Wij zijn in de kantine wat gaan drinken met z'n allen. De uitslag was ook in de kantine. Het mag nu gelukkig weer en buiten was het gaan regenen dus dat was geen optie. De uitslag is altijd weer spannend. Want mama kan het dan wel goed vinden, vind de jury dat ook. En helaas Fleur... je hebt het nu op 2 punten na niet gehaald. sad Vorige keer dachten we dat je het ook niet had gehaald, maar dat viel toen mee. Nu had je het echt niet gehaald. Balen! Maar je nam het eigenlijk heel sportief op en je vond het helemaal niet zo erg. Je had het super leuk gehad vanochtend en je had volop genoten. Je vond het net als mama erg leuk om de vlechtjes te doen bij Beppie en met de meiden vond je het ook super dus daardoor vond je het minder erg. Gelukkig maar. Mama vond het wel sneu voor je. Maar wel super stoer dat je het zo sportief op nam. Je had in elk geval wel weer een mooie rozet. En volgende keer beter! Mama vond het ook leuk om te tutten met Beppie en ik denk dat het zeker voor jullie ook beter is voor het contact. Anders moet je je pony van een ander overnemen en nu waren je er al een paar uur met haar bezig. Mama was wel helemaal versleten vanmiddag. 

Vanavond zijn we met Marlies, Swen en Nina uit eten geweest. Het lag niet in de planning maar ze appte of we al plannen hadden voor het eten. Dat hadden we eigenlijk wel maar dan schuiven we het maar een dag op. Het is toch altijd wel gezellig. We wilden alleen niet naar de chinees. Marlies kwam met het voorstel om naar de Griek te gaan. Wij zijn daar nog nooit geweest dus we wilden dat wel een keer proberen. En we hebben echt hartstikke lekker gegeten. Het was dus zeker voor herhaling vatbaar.