Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

kapper

01 oktober 2021

Het is nu echt gedaan met de hogere temperaturen. Je kan echt merken dat de herfst is begonnen. De winterkleding heeft mama donderdag in jullie kasten gehangen want je hadden het koud met de zomerkleding. Je droegen wel al beiden een vest over de zomerkleding maar nu pakken je beiden echt de winterkleding.

Fleur wij moesten vanmiddag uit school samen naar de kapper. Omdat de vooruitzichten niet goed waren voor vanmiddag, heeft mama er nu toch maar op gegokt om je met de auto naar school te brengen. We moesten gelijk uit school naar de kapper en dan moesten we met de fiets naar de kapper en weer terug naar huis. En met regen ben je dan echt goed nat. En mama was zo blij... heel de ochtend is het droog gebleven en begin de middag ook nog. Maar om 2 uur stond mama bij school te wachten in de auto en toen begon het al te spetteren en eer jij om kwart over 2 naar buiten kwam regende het echt al flink door. En dat heeft het heel de tijd gedaan tot in de avond. Bij jou zijn de puntjes er weer afgeknipt. Van mama had er wel meer af gemogen, zodat het voor jou beter hanteerbaar word. Maar dat mocht absoluut niet van je, je wilde echt eerst weten hoeveel ze eraf ging knippen. wink Vanaf de kapper zijn we nog even naar de Kroo ruitersport gegaan. Mama wilde nog even klittenspray halen want er was gevraagd of we wilden helpen met de vlechtjes te doen bij Beppie voor de proefjes morgen. En dat is toch wel makkelijk met de manen en staart uitkammen. Het was de eerste keer dat we hier waren. En er is altijd wel wat te vinden voor je. We hebben gelijk nog wat elastiekjes en strikjes mee genomen. En je heb nog goed passende nieuwe handschoenen gevonden, die van jou worden te klein. En bij de kassa zag je nog 3 boeken van Britt en Esra die je ook graag wilde hebben.  

paardrijden

30 september 2021

Vandaag mocht je weer paardrijden, waar je nog steeds heel blij van word. Je moet zaterdag weer een proefje rijden dus je ging in deze les je proefje oefenen. Omdat jij je proefje weer als vanouds op Beppie gaat doen mocht je vandaag ook op Beppie rijden. Net voor de les begon het te regenen dus zijn je in de binnenbak gaan oefenen. Mama vermoedt dat je zaterdag ook wel in de binnenbak zullen rijden. Beppie heeft een nieuwe stal, ze staat nu naast Lexi in de schuur. Geen idee of het haar nieuwe plek word of dat het tijdelijk is. Want er weer weer een nieuw paard en die moet altijd de eerste 2 weken in quarantaine en daarom in de buitenstal. Het proefje oefenen vond mama wel goed gaan, je vond het zelf ook. Gelukkig ging het oefenen nu ook wat georganiseerder dan de vorige keer. Wel zat je er van tevoren over in of er veel inhalers waren en of je goed kon oefenen. Maar dat was alleen Nera dus dat viel gelukkig mee. Marleen heeft wel gevraagd of we willen helpen met vlechten bij Beppie, want Nova haar moeder moet werken dus komt ze met haar vader en die is wat minder van het tutten en vlechten. Toevallig had mama het ook zelf al voor gesteld aan de moeder van Nova, zodat wij het al een keer gedaan hadden. Dus dat kwam goed uit.

studiedag

28 september 2021

Vandaag had jij Fleur lekker een studiedag. Dus je hoefde niet vroeg uit bed. Mama moet je eigenlijk 's ochtends steeds wakker maken als je naar school moet en uitgerekend op de dag dat je uit kan slapen ben je wel vroeg wakker. indecision Gisteren heeft mama een begin gemaakt om je kledingkast uit te zoeken. Mama heeft de rokjes alvast uitgezocht en alle te kleine zomerkleding. Dat hebben we gisteravond nog even doorgepast. De rest hebben we in een tas klaar gezet voor Noëmi en haar zusje. Vanochtend zijn we verder gegaan met de shirts en jurkjes, ook daar kon weer heel wat kleding weg. Je hebt ongemerkt toch best gegroeid en maat 134-140 word echt te klein. Dus we hebben lekker opgeruimd, we hadden uiteindelijk 2 bomvolle tassen. Alles moest wel weer doorgepast worden en dat vond je vreselijk en dat was te merken tijdens het passen. Toch was het best snel gebeurd. Maar als jij denkt dat het zoveel is, dan zie je er tegenop. Terwijl het best mee viel. Echt gezellig was je niet, je deed best boos en mama kan dan ook boos terug doen. Daar schrok je wel even van. Mama heeft een deel van de nieuwe kleding voor de winter in je kast gehangen. De zomerkleding heeft mama nog wel even laten hangen want je draagt het vaak nog met vestjes.  

Vandaag had je een kinderfeestje van Noëmi, zo konden de 2 volle tassen kleding gelijk mee en zijn wij het weer kwijt. Verkopen doet mama niet meer. Dat levert alleen maar ergernis op en je krijgt er tegenwoordig amper iets voor terug. Begin de middag heeft mama je weg gebracht. We zijn gewoon te voet gegaan want je bent nu echt te groot om nog achterop bij mama te gaan. En het is amper 5 minuten lopen. Je gingen lekker zwemmen op de camping in Renesse, vorig jaar zijn je daar ook geweest. Je had er helemaal zin in!

schoolfotograaf

27 september 2021

Jochem jij bent vandaag weer op de foto gezet door de schoolfotograaf. Er werden helaas alleen portretfoto's gemaakt en geen groepsfoto. Dat vind mama wel jammer want zo kan mama toch een beetje zien wie er allemaal bij je in de klas zit. Het zal wel met de corona te maken hebben. Sinds vandaag vervalt de mondkapjesplicht en de 1,5 meter tov de leraar. Een hele verademing voor je. We gaan het zien hoe deze maatregel de komende tijd uit gaat pakken en of het lang zo kan blijven. 

Fleur jij had vandaag een topo toets van Noord en Zuid Holland en Utrecht, je had netjes een 10 gehaald. Maar er waren ook heel wat kinderen met een 1! surprise Je zei dat veel kinderen niet wisten hoe ze het moesten leren. Dat had jij aan veel kinderen uit moeten leggen. Maar nog was het slecht gemaakt. De juf had afgesproken dat je 1 toets met een slecht cijfer mochten herkansen en dat gaan de meeste kinderen nu ook doen. Begin de middag was het nogal regenachtig. Uitgerekend toen jij naar huis moest fietsen was er een flinke plensbui dus je kwam als een verzopen kat thuis. Mama kon je jas echt uitwringen. Gelukkig had je vanochtend een dikkere tussenjas aan gedaan want je zomerjas was anders echt doorweekt geweest. Je bent inmiddels op de maandag ook weer lekker aan het turnen. Zolang het goed weer is, lees vooral droog weer dan gaat mama samen met Marlies en Spike lekker wandelen. Het is niet echt de moeite om naar huis te gaan voor een uurtje en zo zijn we sportief bezig. 

Mama loopt alweer even achter met het fotoalbum. Zo balen, mama had zich voorgenomen om het up to date te houden en mama liep na onze vakantie ook netjes op schema. Maar nu is mama weer wat meer aan het werk nu de vakantie voorbij is en mama is ook vorige week begonnen met het vakantie fotoboek dus daar gaat ook de meeste vrije tijd heen. Zodra het fotoboek klaar is, moet mama echt even een inhaalslag maken met het fotoalbum op de site.

appels plukken

25 september 2021

Vandaag zijn we appels en peren wezen plukken in Terneuzen. Het kon vandaag ook in Middelburg, maar dat is het Elstar appels die je kan plukken. En in Terneuzen zijn het altijd jonagold appels en die vinden we toch het lekkerste. Dan maar even heen en weer rijden. Omdat jij Fleur op het meest onhandige tijdstip (half 2 tot half 3) turnen hebt met de plus klas was het geen optie om daarna pas te gaan. Dan werd het wel heel erg rennen en vliegen. Dus zijn we vanochtend al gegaan, ook niet helemaal ideaal. Je vroeg wel tig keer hoe lang het dan rijden was en of je dan wel op tijd terug zou zijn voor turnen. We waren om kwart over 11 bij de boomgaard. Het was zoals altijd flink druk. We hadden 2 grote emmers mee genomen uit de bakkerij en die hebben we beiden goed vol gedaan, met zowel kleine als grote appels. Voor ieder wat wils. We hebben 30 kg appels geplukt. En daarna nog 7 kg peren. Het blijft altijd leuk om te doen, al was jij Jochem niet meer zo heel fanatiek dan voorgaande jaren. Maar dat snapt mama wel. Fleur jij hebt daar nog een stukje appelcake gesnoept en in de auto heb je net als mama een appel op. Papa en Jochem vinden het fijner om een appel geschild en in stukjes gesneden te krijgen dus hun hebben er eentje op toen we terug thuis waren. We waren netjes weer om kwart voor 1 thuis. Mama is thuis lekker een appeltaart gaan maken en tussendoor heeft mama je naar turnen gebracht en weer opgehaald. Mama kwam met de optie dat je een deel alleen naar huis zou fietsen en mama je daar dan op zou wachten, maar je was nog niet bepaald enthousiast. Dus mama heeft je ook maar weer terug opgehaald. Je hebt weer papieren mee gekregen voor een wedstrijd en springdisco. De prima vista wedstrijd, die is zondag 7 november. Je was eerst niet zo enthousiast maar je wilt nu toch mee doen. En 16 oktober heb je springdisco, dat was eerder helaas geannuleerd. Als Nina mee doet, wil jij ook mee doen.