Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

Fleur boekbespreking

03 februari 2022

Fleur jij had vandaag je boekbespreking door middel van een boekendoos. In de kerstvakantie had je er al een paar keer heel zelfstandig aan gewerkt. Mama heeft begin januari geholpen om de samenvatting in te korten want die bevatte nog teveel woorden en dat vond jij best lastig. En het moest meer in eigen woorden en ook dat vond je moeilijk. Daarna hebben we nog 2x gewerkt aan de boekendoos om te versieren, alles uit te printen en op te plakken. Vanaf vorige week zondag heb je 4x je presentatie voor ons thuis gedaan. En eigenlijk ging dat gelijk al heel goed. Wat kleine tips, zoals rustiger praten en voorlezen, je houding maar voor de rest niet. Mama vind het sowieso al heel knap dat je heel de samenvatting en je eigen mening uit je hoofd wist. Je vond het vanochtend wel spannend maar had er wel helemaal zin in.

Toevallig moest mama rond 10 uur even naar de jumbo om wat boodschappen te halen. Mama zag dat er wat klassen pauze hadden dus mama is langs school gereden. Al snel werd mama ontdekt door Rowena en Nina die met jouw op de familieschommel zaten en riepen al 'Corina Corina... Fleur heeft een 10'. Toen jij in de gaten kreeg dat mama er was, riep je ook vol trots 'Mama ik heb een 10 voor m'n boekendoos!' Wow... echt super goed gedaan! Je was wel een beetje zenuwachtig zei je, je stem trilde vooral in het begin. Maar daarna ging het beter. De juf kwam ook nog even naar het hek en zei ook nog tegen mama dat je het echt super goed had gedaan, de juf had niets geen op of aanmerkingen voor je. Alles was goed dus daarom een 10. Echt super fijn lieverd, zal vast een heerlijk gevoel voor je zijn. Nu moeten je later in het schooljaar nog een keer een spreekbeurt doen. 

beugel eruit

02 februari 2022

Sinds 28 januari vorig jaar heb jij Jochem je beugel. Begin dit jaar was er sprake van dat hij eruit zou mogen. Maar er waren nog steeds wat kieren dus werd je beugel toch weer aangedraaid. Vorige week ben je nog geweest en toen hebben ze voor het laatst je beugel nog een keer wat aangedraaid. En vandaag mocht je beugel er dan eindelijk uit. Je moest om half 11 bij de ortho zijn dus je bent eerst nog 2 uurtjes naar school geweest. Ze zijn bijna een uur en een kwartier bezig geweest met de beugel te verwijderen, je tanden school te maken en om spalkjes te plaatsen boven en onder bij je voorste tanden. Je hebt over een maand nog een afspraak om te kijken hoe de stand van je tanden is. Waarschijnlijk moet je nog een nachtbeugel dragen omdat ze bang zijn dat de kieren tussen je tanden toch weer terug gaan komen en dat is natuurlijk niet te bedoeling. Mocht jezelf eerder merken dat de kieren terug komen, moeten we zelf al eerder contact opnemen. Het resultaat is wel heel goed te zien, alle tanden staan nu heel netjes naast elkaar. Wel was je tandvlees best opgezwollen door het verwijderen van de beugel. Je mag ook nog een week niet al te hard voedsel eten. Je hebt een heel jaar amper frisdrank met prik op of andere sappen. Ook kauwgom, toffees en harde dingen zoals chips heb je al die tijd niet op. Dus je kan nu weer los gaan. wink Je had wat lesuitval dus je bent na de ortho gelijk naar huis gekomen. Je hebt gelijk je tanden even goed gepoetst, met ook weer je eigen vertrouwde tandpasta in plaats van de speciale tandpasta van de ortho. Want zo lekker vond je die niet smaken. 

Vanmiddag is mama naar de huisarts geweest voor een uitstrijkje. Tijdens het borstkankertraject is mama voor de eerste keer geweest. Ook veel te laat eigenlijk maar mama zag het nut er niet zo van in. Maar na al een keer kanker denk je er toch heel anders over. Het was nu 5 jaar geleden dus begin januari had mama weer een brief gekregen. En gisteren gelijk maar een afspraak gemaakt toen ik voor Jochem moest bellen. Vanmiddag kon mama terecht bij de assistente... het zat echt tegen. sad Omdat mama nog geen cyclus heeft na alle behandelingen heeft mama nogal een kleine verschrompelde baarmoeder en die was amper te vinden. Hij zat heel hoog en ze konden er niet bij met die vreselijke eendenbek grrr... Dus mama is bijna een half uur zoet geweest daar. surprise En lekker was het echt niet! De assistente kreeg het niet voor elkaar, dat deed ook echt pijn. Daarna is er een vrouwelijke huisarts geweest en die heeft het na veel zoeken en proberen voor elkaar gekregen zonder al teveel pijn. Maar lekker waas het niet. Nu afwachten op de uitslag.

 

huisarts Jochem

01 februari 2022

Vandaag heeft mama maar eens een afspraak gemaakt bij de huisarts voor jou Jochem. Je hebt sinds dat we boven laminaat gelegd hebben, heel erg last van eczeem, uitslag en met periodes ook jeuk. Die onderplaten waren nogal heftig. Papa had gelijk al heel erg last van hoofdpijn en z'n luchtwegen en jeuk aan z'n handen met het vastpakken van die platen. Jij Jochem had de dag er na veel last van jeuk aan je armen en ook echt flink eczeem plekken. Je bent toen gaan smeren met zalf die we eigenlijk altijd nog hebben liggen omdat Fleur ook vaak eczeem heeft. Mama heeft nog een keer in december 2 nieuwe tubes besteld. Maar laatst zei je dat die allebei leeg waren. Daar schrok mama toch wel van. Dat betekent dat je in amper een maand tijd 2 tubes leeg gesmeerd hebt. Gisteren was het nogal winderig, er stond een koude harde wind en daardoor zag ik dat de plekken om je hand veel vuriger waren. Toen vroeg mama of je nog meer plekken had, je liet beide armen zien en die zaten er echt flink onder. Ook zag ik in je nek, achter je oren vurige plekken en je zei dat er wat plekken op je buik zaten. Nu had je vanochtend in eerste instantie het eerste uur uitval en tijdens het ontbijt stond er dat het tweede uur ook al uit was gevallen dus heeft mama een afspraak gemaakt. We konden om 10 voor 9 terecht. Bij de huisarts moest je je bovenlijf bloot maken en toen schrok mama toch wel. Je zat er echt heel erg onder. Je deed gisteren voorkomen als een paar plekken op je buik. Nou dat waren flinke plekken op je buik boven en onder, je zij boven en onder en je rug. surprise Ook de huisarts schrok er nogal van. Ze twijfelde of het wel eczeem was, het kon ook een schimmel zijn. Sommige plekken zagen eruit als eczeem en andere juist weer niet. Ze wilt het nu eerst gaan behandelen als eczeem en dan wel gelijk goed met categorie 3 zalf. Is het na een week niet minder dan gaan we over op plan B en krijg je een andere zalf voor een schimmel. En als dat niet werkt toch maar de dermatoloog er naar laten kijken. Met deze hoeveelheid over je hele lijf is het niet gek dat er 2 tubes op zijn gegaan. Maar je smeerde het steeds maar een paar dagen en dan weer niet en dat helpt niet. Je moet smeren tot het weggaat dat heeft de huisarts ook gezegd en zeker niet te karig. Je krijgt nu 2 tubes mee en als het helpt wilt ze je na 2 weken nog een keer terug zien. 

weer een week om

29 januari 2022

Van de week hebben we de woonkamer goed onderhanden genomen en alle muren gewit. Vorig weekend hadden we de keuken al gedaan. En dan kan je niet achterblijven met de woonkamer. Je ziet dan echt een flink verschil. Het zat wel flink tegen want de gestucte muur achter het dressoir kwam er na het verwijderen van de tape van de foto hexagons er deels af. We hebben een keer lekkage gehad van de douche en waarschijnlijk is er vocht achter gekomen. Er zat niets anders op om al het stucwerk eraf te halen. En daar is mama bijna een hele ochtend zoet mee geweest. M'n handen waren helemaal kapot door het uitschieten af en toe. 's Middags heeft papa nog even geholpen. Daarna zijn we naar de gamma geweest om spullen om de muur voor te behandelen zodat we er dinsdags weer een witte structuurverf op kunnen doen. Mama heeft nog 2 muurtjes kunnen doen. En de rest heeft mama dinsdag afgemaakt. Een flinke klus maar wel een klus met heel veel resultaat. Papa heeft zich 's middags op die muur achter het dressoir gestort, wat best een rotwerk was. Uiteindelijk zijn we ook niet blij met het resultaat maar wel beter dan de kale muur. Eind de middag was mama klaar met alle muren. De rest van de week hebben we niets meer gedaan. Wat een vermoeiend werk is dat schilderen zeg. surprise

Van de week hadden we weer een persconferentie. En gelukkig zijn de regels nu weer wat versoepeld. De quarantaineregels zijn wat aangepast, je hoeven nu maar 7 dagen thuis te blijven. En de klas hoeft niet meer volledig naar huis na 3 of meer corona gevallen. Ook mag de horeca weer open. En er mag weer publiek bij binnen sporten dus mama mag weer blijven kijken bij paardrijden. Ook mogen de bioscopen weer open. Ondanks alle aangepaste regels waren je toch heel de week maar met een halve klas. De rest zat in quarantaine door corona of omdat iemand in het gezin corona heeft. Marlies en Nina hadden woensdag ook een positieve test maar echt heel ziek zijn ze gelukkig niet geweest. Als het meezit mogen ze vanaf woensdag weer naar buiten.

Donderdag hadden Fleur en mama het afrondende gesprek bij Elsbeth. Eigenlijk hadden we die in oktober maar toen waren wij druk met de chocoladeletters en vond mama het niet fijn. Uitgesteld tot 13 januari maar toen had Elsbeth contact gehad met een besmet persoon en moest ze in quarantaine dus nu deze week was het eindelijk zover. Omdat de middagen na schooltijd steeds heel vol stonden hebben we het 's ochtends gedaan voor school begon. Je vond het wel fijn om nog een keer te babbelen. Maar het gaat nu zoveel beter met je dat we het gelukkig af kunnen sluiten. En hopelijk blijft het goed gaan en kan je er altijd aan terug denken. En anders mogen we altijd contact opnemen. We hadden als bedankje een zakje bolusmix en een doosje zeeland bonbons meegenomen. Je had zelf nog een kaartje geschreven, ze was met beiden heel erg blij. 

Gisteren heeft mama een ochtendje in de winkel gewerkt. Het is momenteel een groot drama met personeel. Er zit er eentje thuis met een burn out, eentje is weg gelopen en eentje met corona. We liepen langs alle kanten vast. Er zijn nu wel 2 nieuwe mensen aangenomen maar voor de vrijdag was er niemand dus heeft mama aangeboden om te helpen. Mama vind het niet erg om een keertje te helpen maar niet altijd. Want daar word mama helaas niet veel beter van. Mama vergeet veel dingen, vraagt veel dingen steeds en bij de kassa is het helemaal een drama. Mama heeft echt een wattenhoofd. Heel vermoeiend voor mama zelf dus voor 1 keer te doen maar niet voor vast. Fleur jij bent dus alleen naar school gegaan en mama is om kwart over 8 weg gegaan. 

schilderen

23 januari 2022

Het aantal coronabesmettingen vliegt echt omhoog. Op school gaat de ene na de andere klas in quarantaine omdat er 3 of meerdere kinderen besmet zijn. Mama is maandag met Marlies nog op school geweest voor luizen pluizen, toen zat groep 6A net in quarantaine. Dat was begin de week de eerste groep, nu zitten er al meerdere klassen thuis en zelfs de juf van groep 6A is later in de week ziek geworden. En vrijdagochtend belde Marlies dat Swen ook corona heeft. Die had al bijna heel de week thuisonderwijs vanwege zoveel besmettingen in de klas en nu hij zelf ook. Voor ons wel een schrikmomentje want Fleur jij bent dinsdag bij Nina geweest en woensdag was Nina hier. Vrijdagmiddag hoorde jij Jochem dat een van je beste vriendjes ook een positieve zelftest had, maar ook een negatieve test dus dat is nog niet helemaal zeker. Maar voor ons wel even reden dat jullie beiden nu dagelijks een zelftest doen. Gelukkig hoorde je vandaag dat de test bij de GGD negatief was. Maar het is nu niet meer een kwestie van krijgen we het, maar meer wanneer krijgen we het? indecision

Gisteren zijn we weer druk aan de schilder gegaan, dit keer in de keuken. Dat was echt zo hard nodig! Niet gek na bijna 17 jaar. We hadden dus ook zeker eer van ons werk. Een stukje muur bij het werkgedeelte met ons bureau hebben we grijs geverfd. Omdat we met onze schoenen tegen de witte muur komen en iedere keer stempelen op de muur, leek het ons beter om de muur daar een donkere kleur te geven. Er hing ook altijd een prikbord in de keuken met daar onder een plank met vooral veel rommel die hebben we nu weg gehaald. Mama gaat nog wel op zoek naar iets anders daarvoor. Vandaag heeft mama alle kasten en lades uitgezocht en her ingericht in de keuken dus dat gedeelte hebben we gehad. Komende week kunnen we verder met de woonkamer.