Dagboek

Aantal berichten: 178
Ga naar:   

mijlpaal

20 september 2021

Mama is nu sinds begin juli begonnen met het veranderen van eetgewoontes om af te vallen. En eigenlijk gaat het best goed. Mama heeft vandaag een mooie mijlpaal bereikt.... mama komt van 3 cijfers en nu vanochtend stond er voor het eerst weer een cijfer 8 als eerste op de weegschaal!! Echt zo blij mee. Mama moet er best wat voor doen en voor laten. Maar dit resultaat is echt al zo fijn. Er is nu ruim 16 kg af. En mama haar eerste doel komt in zicht. Het eerste doel was 85 kilo en daar is mama nu nog een kleine 5 kg vandaan. 

ponykampdag manege

18 september 2021

Vanochtend had mama de wekker om half 8 gezet. Mama heeft jou stilletjes wakker gemaakt en daarna zijn we samen naar beneden gegaan. Zo konden papa en Jochem nog verder slapen. Vandaag had je eindelijk de ponykampdag bij de manege. Je had er super veel zin in. En mama kon eigenlijk weinig merken van zenuwen bij je. Gelukkig maar! Mama vond het daarentegen toch wel een beetje spannend. Je waren met een groep van 17 kinderen. Waaronder toch maar 2 meisjes van je eigen groep. Mama was benieuwd met wie je dan zou optrekken. Mama heeft dit niet naar je uitgesproken anders zou je er misschien juist over in zitten. Mama moet er gewoon vertrouwen in hebben dat het goed komt. Gisteravond hadden we je tas al helemaal klaar gezet dus die kon je zo mee pakken. Je moest met je fiets komen. Maar wij sponsoren ook diverse broodjes voor de lunch en bolussen en die kon mama niet meenemen op de fiets. Dus mama heeft je fiets in de bus gedaan, zo konden de broodjes wel mee. Er waren al verschillende meisjes toen wij eraan kwamen, waaronder Sanne van je eigen groep daar liep je gelijk al naar toe. En ook Nova, waar we met de proefjes ook vaak mee optrekken kwam net en met die meiden ben je je spullen naar de kantine gaan brengen. Mama heeft je niet eens meer gezien voor een knuffel en een kus. Een goed teken dat je zo gelijk met andere meisjes weg was. Mama heeft je met een gerust hart achter gelaten. De meiden waren weer super blij met de broodjes. Mama was rond 9 uur weer terug thuis en mama is de herfstbonbons in gaan pakken die we van de week gemaakt hebben. Mama is 2 uurtjes bezig geweest daarna moest mama naar Terneuzen. Mama had vandaag ook een uitje, we hadden de babyshower van Tante Tanja. We zijn gaan lunchen bij de Westbeer. Deze zwangerschap kan en mag ze niet zoveel vanwege het bandje wat rond haar baarmoeder zit dus hebben we voor een makkelijke optie gekozen. We waren ook maar met een klein groepje, met Tante Tanja erbij waren we met z'n zessen. Tegen half 4 was mama weer terug thuis. Tussendoor had mama wat berichtjes voorbij zien komen van de manege, vooral vanochtend. In de middag waren er geen berichtjes meer. Het zag er gezellig uit! En je hadden echt zoveel geluk met het prachtige weer. Mama mocht je om 7 uur weer ophalen. Je was echt wel versleten, maar je had het zo naar je zin gehad. Je waren heerlijk op buitenrit geweest, hadden spelletjes gedaan en gesprongen. De buitenrit heb je op Beppie gedaan en het springen op Belle omdat Beppie met de buitenrit al half zat te slapen. En ze niet zo van springen houdt. En Belle is niet bepaald het makkelijkste paard. Maar je hebt het toch maar gedaan. Je zijn dus heel de dag lekker bezig geweest. De ene groep hebben de paarden weer terug gebracht naar de wei. En jij zat bij de groep die de paarden van tevoren nog eten mocht geven op stal, dat vond je heel leuk om te doen. Je had hele moeie benen omdat je zoveel gerend had in de buitenbak met de spelletjes doen. En dat is net als op het strand best vermoeiend. Je had vooral opgetrokken met Nova maar ook met Sanne en wat andere meisjes. Je hebt echt op en top genoten van deze dag! 

fysio

16 september 2021

Mama had van 't weekend gelijk al een berichtje gedaan naar de fysiotherapeut voor je voet. Maandagmiddag kreeg mama al bericht terug. Ze had 2 afmeldingen maar dat waren 2 momenten die niet uit kwamen. Toen mama dat terug gemaild had, kreeg ze nog een afmelding en dat was vandaag om 14 uur. Prima tijd. Mama heeft gelijk ook een mailtje naar de juf gestuurd of je dan om kwart voor 2 weg zou mogen uit de les. En dat was geen probleem. Je moest het vanochtend dan wel even herinneren bij de juf zodat ze de wekker kon zetten. En je kwam netjes om kwart voor 2 naar buiten. Mama had vanochtend nog wel een herinnering op je hand geschreven, aan de bovenkant een kruisje en binnenin had mama 'fysio' geschreven. Bij de fysio kwam naar voren dat het dit keer niet je enkel was maar echt meer je voorvoet, bij je middenvoetsbeentjes. En het moet toch wel een flinke klap geweest zijn want je voet was echt mega stijf. En niet bij je enkel, die bewoog heel soepel. Bovenop was nu ook een blauwe plek te zien dat was er zaterdag nog niet. Ze heeft je voet goed los gemaakt en daarna tape er rond. Volgende week wilt ze je nog een keer terug zien en dan zou het al veel beter moeten zijn. Dus het lijkt mee te vallen. Laten we het hopen, want je hebt wel steeds pech met je enkels/voeten.

Vandaag had je ook weer paardrijden, Tweede les van een vervangster van juf Marleen, die je best fijn vind. Ze staat echt in de binnenbak, geeft correcties daar waar nodig maar vooral ook complimenten en die heb jij zo nu en dan echt nodig! Echt zo fijn. Vorige week vond je het al fijn en nu ook weer. Je zou bijna les bij haar gaan nemen. Maar ze zit meer op Zuid Beveland. Maar het is wel goed dat je zo nu en dan les hebt van een ander. Mama zit er soms ook over te denken om nog ergens anders les te nemen. Maar je hebt nu al 3x per week sport en eigenlijk vind mama dat wel genoeg.

huilerig

14 september 2021

Mama maakt zich toch weer een beetje zorgen over je Fleur... vorige week had je natuurlijk je eerste schoolweek. Je moest er toch weer even inkomen wat logisch na 6 weken vakantie. En vooral afkicken van de vele schermtijd. Je had een kort lontje als daar iets van gezegd werd en je was ook 2x aan het eind van de dag in tranen omdat je... zoals jij zei... zo moe was. Vandaag ben je wezen spelen met Nina en ook was je weer helemaal versleten. Je kon weinig hebben en was ook met het eten weer in tranen. Papa en mama hebben gevraagd of er iets was of dat er iets op school is gebeurd. Maar er was niets, je was alleen heel moe. Je gaat nu tussen half 8 en 8 uur naar bed. Helemaal niet zo heel laat. Maar wat doe je boven nog?? Als je al heel moe bent moet je natuurlijk niet nog gaan lezen in bed. We hebben afgesproken om dan maar niet al te vaak af te spreken per week. En dat vind je helemaal niet erg. Je vind het leuk om gelijk uit school met Nina mee te gaan. Zeker op de dinsdag want dan is mama altijd in de bakkerij bezig en Jochem is tegenwoordig ook pas om 4 uit. Dus dan is het alleen maar leuk dat je kan spelen. Vrijdag komt Nina uit school naar ons omdat Marlies langer moet werken en Oma nog niet terug is van vakantie. Maar 2x spelen vind mama dan toch echt wel de max zolang je zo moe bent. Je hebt ook 2x turnen per week en nog paardrijden. Mama heeft wel gezegd dat als er wel iets is of je merkt dat je weer tegen dingen aan loopt, je het tegen mama moet zeggen. Want we hebben pas in oktober weer een afspraak bij de praktijkondersteuner maar mocht je eerder problemen hebben, konden we altijd bellen. 

turnen

11 september 2021

De eerste week na de vakantie begint turnen ook altijd weer. Vorige week zondag heb je al een keer geturnd omdat de juf examen moest doen en ze een aantal kinderen nodig had. Vandaag startte je weer officieel met de recreatie plus klas. Je vind het nog steeds leuk om te turnen. Gisteren hadden we nog uitdeelzakjes gekocht zodat je nog kon trakteren voor je verjaardag. Papa heeft je gebracht en opgehaald want mama had een dagje chocolade. Papa had toch niets te doen en mama kon zo doorwerken. Helaas kwam je daarna terug met een bedrukt gezicht.... je was weer 2x door je enkel gegaan. surprisesad Pffff.... daar gaan we weer. Voor de vakantie lange tijd fysio gehad voor je enkels en nog een keer voordat we op vakantie gingen. Diverse keren is je voet getaped. Maar toen was het eigenlijk helemaal goed. Tijdens de vakantie hebben we veel gelopen en had je eigenlijk ook geen klachten. Ook met paardrijden heb je er geen last meer van gehad. En gelijk de eerste les turnen gaat het weer mis. crying En nu weer de andere enkel. Echt zo balen! Je enkel was gelukkig niet heel veel dikker als je andere enkel maar het was wel best pijnlijk. Na het turnen heb je een poos met een icepak op je voet gezeten. En mama heeft de fysio maar gelijk weer gemaild want dit schiet niet echt op. Maandag zou je ook weer bij recreatie turnen starten en trakteren maar dat slaan we nu nog maar even een weekje over.