Dagboek

Aantal berichten: 219
Ga naar:   

rijden op Belle

20 januari 2022

In december mocht je al eens op een ander paard (Dodo) rijden dan vertrouwde Beppie of Lexi waar je eigenlijk altijd op rijdt. Nu vanmiddag kwam je met een bigsmile met andere rijspullen naar buiten, een dekje waarvan mama niet gelijk wist van wie het was. Je mocht dit keer op Belle rijden, een best snelle pony maar wel een pony die behoorlijk eigenwijs kan wezen en flink kan bokken. Je vond het aan de ene kant heel leuk dat je op een andere pony mocht rijden maar aan de andere kant vond je het ook wel een beetje spannend. En dat snapt mama helemaal. De juf gaf als reden dat je nu een beetje te groot gaat worden voor Lexi dus dat betekent misschien ook dat je nu meer op de grotere pony's mag rijden. Je was er zelf in elk geval wel blij mee. Je hebt nu een jaar ervaring p gedaan met Beppie en Lexi en daar ben je ook heel erg in gegroeid en vooral je zelfvertrouwen is heel erg gegroeid. Dat was toen je samen met Hayley op paardrijden zat totaal niet en nu je alleen rijdt zien we je nog steeds groeien. Mama vind het dan toch ook altijd een beetje spannend als je op een nieuwe pony mag rijden en mama moet dan toch wat meer aan je denken. Gelukkig was het hartstikke goed gegaan. Je hadden springles dus waarschijnlijk dat je daarom op Belle mocht rijden. Beppie houdt niet echt van springen en Lexie kan niet zo hoog met haar korte beentjes. Maar het was voor jou zeker geen straf.

weer turnen

15 januari 2022

Gisteravond was er weer een persconferentie en ondanks dat het aantal besmettingen nog steeds flink oplopen, nemen gelukkig de aantallen in het ziekenhuis en IC's gelukkig steeds verder af. Daardoor was er toch ruimte voor versoepelingen. Zo mogen alle winkels gelukkig weer open, de contactberoepen ook en mogen je ook weer binnen sporten. Zo kon jij Fleur vandaag weer voor het eerst gaan turnen. We hadden sowieso al een app gekregen van juf Yvette dat je evt buiten zouden trainen. Maar dit is natuurlijk nog veel beter, dat de lessen gewoon weer hervat kunnen worden. Wij hadden vandaag toevallig ook weer een afspraak bij de kapper staan dus daar hadden we heel veel geluk mee. Mama had vorig weekend wel Jochem zijn haren gedaan want zijn haar groeit echt hard en het wordt dan ook echt dik. Maar je bent toch mee geweest om het weer wat netter te knippen en zo loop je ook weer op schema met ons. 

Vandaag was het een klusdag voor ons. In de herfstvakantie waren we al boven begonnen met laminaat leggen en Jochem zijn kamer helemaal op te knappen. Her en der wat kasten vervangen. En als laatste zijn we toen aan de trap begonnen. Al de vloerbedekking hadden we er al afgehaald en de lijmresten grotendeels verwijderd. Maar papa zag het niet zitten om zelf te trap op te knappen. Dus hebben we het uitbesteed via carpetright. Maar er zijn maar heel weinig bedrijven die dat nog doen en die hebben het dus hartstikke druk. Vandaar dat het pas februari zou worden. Dat was voor ons geen probleem want de laatste maanden zijn altijd zo druk bij ons dan konden wij ook niet echt iets doen. Begin december hebben ze wel alles opgemeten van de trap, daarna is dat deel afwachten voor ons. Vandaag hebben we alle muren geverfd in het trappengat en op de overloop. Het ziet er weer lekker fris uit. Sinds we hier wonen is het de eerste keer dat we de muren weer witten. surprise Dus logisch dat het dan toch weer wat opfrist. Gelukkig was de gamma sinds vandaag weer open en konden we nog wat verfspullen halen. De volgende stap is om de zijkant van de trap te verven. Fleur jij was blij dat je weer mocht turnen. Je kwam alleen met een flinke open blaar op je handen terug thuis. indecision Door de wrijving van de rekstok, het zag er niet lekker uit. Het was ook best pijnlijk, het is natuurlijk toch rauw vlees. Dat zal nog wel een paar dagen gevoelig zijn. Je had toch gewoon magnesium gebruikt. Wat dat betreft kan je merken dat je dan weer even niets gedaan hebt. Maandag mag je ook weer gewoon 's avonds turnen.

paardrijden

13 januari 2022

Vorige week in de vakantie toen er bekend gemaakt werd dat de scholen weer open gingen, werd er ook bekend gemaakt dat kinderen tot 18 jaar weer op de normale tijden mogen sporten tot 20 uur. Daardoor was paardrijden een paar weken tijdelijk van 4-5 uur voor jou. Op zich vond je dat ook wel een redelijk tijdstip en wij ook. Als je moet rijden eten we toch pas tegen 7 uur. In die weken was je rond kwart over 5 al thuis. Vandaag mocht je voor het eerst weer op je gewone tijdstip rijden. Nadeel is dan wel dat je nu in het donker rijdt. Vandaag was het ook nog eens flink mistig maar gelukkig is er voldoende licht in de buitenbak. We vonden het wel lastig wat je het beste qua kleding aan kon doen want het was door de mist best koud. En je vind het nooit fijn om in je winterjas te rijden, je kan jezelf dan niet goed bewegen. Je hebt dezelfde kleding als anders aan gedaan, je thermoshirt en legging, rijbroek, shirt, vest en bodywarmer en eigenlijk was dat prima. Voordeel is dat het in de bak altijd meevalt qua wind. Je had voor de zekerheid nog je sjaal mee genomen maar die wilde je ook niet aan. In het begin met rijden vond je het wel even fris maar je kwam met flinke rode gloeiende wangen weer terug. En het enigste wat koud was, dat waren je voeten. Dat heb je altijd in de winter. Ondanks skisokken, extra paar sokken er onder blijf je met steenkoude voeten zitten. Mama vermoedt dat het door je laarzen komt. Het zijn van die simpele plastic rijlaarzen van de decathlon, net een beetje als regenlaarzen. Echt leren rijlaarzen zijn best prijzig, plus dat je voeten nog steeds groeien. Maar mama denkt dat het daardoor komt. Je hebt heerlijk op Lexi gereden.

nieuwjaar

12 januari 2022

Pfff... en zo zijn er gewoon alweer bijna 2 weken voorbij van het nieuwe jaar. surprise Ondanks dat wil ik toch iedereen alle goeds wensen voor het nieuwe jaar. We wensen iedereen een jaar met veel liefde, vooral een goede gezondheid en hopelijk zonder al teveel beperkingen door die *piep* corona. Beetje laat van mijn kant maar het is er gewoon niet eerder van gekomen. De laatste vakantieweek zijn jullie goed doorgekomen. Op nieuwsjaarsdag hebben we gelijk de kerstboom opgeruimd. Mama vond het heel gezellig met de kerstboom in huis, maar het is toch ook weer heerlijk om 'm op te kunnen ruimen en een heerlijk opgeruimd huis te hebben. Je hadden in die week wel iets teveel schermtijd omdat papa en mama weer gelijk de chocolade opgepakt hebben om alle voorraden aan te vullen. Maar daar ontkom je tegenwoordig bijna niet aan. Jochem jij hebt in de ochtend papa vaak nog 2 uurtjes geholpen en Fleur jij bent vaak mee met mama geweest voor onze dagelijks beweging en om een frisse neus te halen. Vrijdag zijn we met Marlies en Nina naar de camping geweest waar een schaatsbaan is. Maar dat was echt niets, er was helemaal geen ijs. Je schaatst gewoon op plastic platen. Het was ook nog eens spiegelglad. Je kon amper schaatsen en na een uurtje konden je een beetje lopen. Gelukkig was het weer ook niet geweldig, we kregen flinke hagelbuien over ons heen. Plus dat jij Fleur al snel 2 blaren had aan de binnenkant van je voeten door de schaatsen. Dus we waren tegen 4 uur alweer thuis. Ach.. zo waren we er toch weer even uit. Want leuke dingen ondernemen zat er niet echt in omdat alles dicht is. Deze week mochten jullie beiden gelukkig weer starten op school. Je hadden er ook allebei weer zin in. En voor je het weet zitten we gewoon weer in het dagelijkse ritme. 

laatste week van het jaar

31 december 2021

De eerste dagen na de kerst zijn voor mama gelukkig wat minder hectisch. Waar we vooral mee bezig geweest met z'n allen zijn folders rondbrengen voor de oliebollen drive in net als vorig jaar. Papa had mooie folders laten maken en laten drukken en die hebben we in diverse wijken bezorgd. Vorig jaar was het zo'n lastminute idee dat we zelf de folders geprint hadden. Ze zagen er zeker netjes uit, maar de kwaliteit van gedrukte folders is toch heel wat beter. Zeker als je steeds miezerregen hebt met rondbrengen. Mama is vooral veel met jou Fleur op pad geweest. Je vond het ook leuk... wel tot een bepaalde hoogte want we hebben 2 dagen gehad dat het best veel was. Jochem jij had niet altijd veel zin maar papa heeft je gepaaid met categorie 1 vuurwerk van de intratuin en dat heeft geholpen. Gelukkig maar want mama haar knieën hielden het niet echt vol. indecision Dat blijft helaas toch een probleem. Normaal heeft mama ongeveer 7.000 stappen op een normale dag maar nu zaten we 2x op 25.000 stappen en dat is duidelijk teveel van het goede. Ook papa heeft een aantal keren geholpen. Woensdag waren we helemaal klaar.

Fleur jij bent van dinsdag op woensdag gaan logeren bij Rowena. Daar hadden je het al weken over en hadden we afgesproken. Je wilden eigenlijk ook naar de bioscoop maar dat zat er helaas niet in omdat alle bioscopen dicht zijn door de lockdown helaas. Maar je hebben een film gehuurd bij pathe en zo toch film gekeken. Mama heeft je woensdag half de middag weer opgehaald. Je had het reuze naar je zin gehad. Mama was blij je weer te zien en ondanks dat je goed geslapen had was je toch blij om weer in je eigen bedje te slapen. Je zei dat Rowena een paar keer aan je gezicht zat en je daardoor wakker werd. Jochem jij hebt donderdag heel de dag papa geholpen met de appelbeignets te bakken. Je was rond half 8 in de bakkerij en was pas rond half 3 weer klaar. Je was het toen wel echt zat. En dat snapt mama wel, dat is toch best een lange dag voor je. Papa heeft nog een paar uurtjes geslapen voordat hij aan een lange nacht/dag met oliebollen zou beginnen. Mama was er om half 4 uit om de bestellingen voor de drive in en de bezorgingen weg te leggen en de tent in te richten. Marlies kwam mama net als vorig jaar weer helpen. Zo had jij Fleur Nina om gezellig mee te kunnen spelen. Het was toch weer drukker dan vorig jaar in de drive in, leuk om te zien. Mama heeft 's middags even 2 uurtjes op de bank geslapen. Papa is rond 2 uur lekker naar bed gegaan en we hebben papa tot 7 uur laten liggen. 

Eigenlijk waren de plannen dat we naar Marlies zouden gaan met oudjaar. Maar ineens appte ze dat de kinderen naar hun vader gingen. Ook is dat wel naast Marlies, dan was het nog wel afwachten of ze buiten waren. En vooral jij Jochem bent niet iemand die dan zelf er naar toe gaat. Dus we hebben toen last minute toch maar besloten om thuis te blijven met z'n viertjes. Mama wilde eerst met nieuwjaar gaan gourmetten maar dat konden we nu met oudjaarsavond doen. Eigenlijk veel leuker. We waren rond half 10 klaar en zijn toen even naar buiten geweest om wat vuurwerk en sterrenregen af te steken. Vervolgens hebben we masked singer gekeken en voor we het wisten was het al 12 uur. Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch heel wat vuurwerk afgestoken. Papa en Jochem wilden om 12 uur niet mee naar buiten om te kijken dus is mama samen met jou Fleur geweest. We hebben bij de b weg even een kwartiertje naar het vuurwerk gekeken wat je vanaf daar heel goed kon zien. Terug thuis hebben we nog even tv gekeken en om 1 uur zijn we lekker naar bed gegaan.