Dagboek

Aantal berichten: 252
Ga naar:   

papa cardioloog

17 mei 2022

Papa zit al een paar weken een beetje in de lappenmand wat rond de periode van de longontsteking is begonnen. Eerst is er van alles gecheckt bij de huisarts. Zo is er bloed geprikt om te kijken naar allergien, diverse malen is z'n bloeddruk opgemeten die best hoog was, hij heeft een longtest gehad en uiteindelijk is papa door gestuurd naar de cardioloog. Van tevoren had hij vandaag een hartfilmpje en aan de hand daarvan zou er verder gekeken worden. Het hartfilmpje was niet goed, bloeddruk is weer opgemeten die was weer vrij hoog, daarna is er een echo gemaakt daar was iets op te zien wat niet helemaal goed was, maar het was niet helemaal duidelijk wat het was. Ook weer bloed laten prikken om oa cholesterol te checken. Conclusie van de cardioloog is dat de kans heel groot is dat papa in de periode na die longontsteking een klein hartinfarct heeft gehad. surprise Gezien de klachten die papa had er volledig bij passen en het beeld op de echo dat ook min of meer laat zien. Nu moet hij nog door de MRI om definitief te kunnen achterhalen of het een infarct is geweest. Ze kunnen dan een soort van litteken zien. Maar ze wachten dat zeker niet af, papa heeft gelijk medicijnen gekregen voor de hoge bloeddruk en bloedverdunners. En spray die hij altijd bij zich moet hebben. Mocht hij nog een keer benauwdheidsklachten krijgen of pijn op de borst moet hij dat onder zijn tong spuiten. MRI was een wachttijd van zo'n 6 weken daar krijgt hij nog een oproep voor. Dit nieuws was echt flink schrikken! Papa riep heel de tijd al dat het niet goed voelde en dat blijkt nu wel. Zo mankeer je niets en zo zit je ineens in de medische molen. 

Bobbejaanland

14 mei 2022

Vorig weekend tijdens een wandeling ontstond het idee om gezellig een dagje pretpark te doen met z'n viertjes. Even een dagje quality time met elkaar. De meivakantie was er voor ons niet echt tijd om dingen te ondernemen en nu mag tenslotte ook alles weer. Nadat het dagje Efteling op een studiedag in februari niet doorging hadden we besloten om een keer met z'n vieren te gaan. Maar toen hoorden we dat Nina haar kinderfeestje zou doen in de Efteling viel dat af. We gaan niet 2x vlak achter elkaar naar hetzelfde park. Zo kwamen we uiteindelijk op Bobbejaanland. We hadden nog een actie van 1+1 gratis van de grote clubactie. Dus moesten nog 2 kaartjes extra scoren. We hebben het daarom nog niet gelijk aan jullie verteld. Vorig weekend heeft mama mee geboden bij vakantieveilingen en daar ook nog 2 kaartjes voor een mooie prijs kunnen scoren. Jullie waren helemaal blij want zo vaak doen we nu ook niet een dagje pretpark. 

De wekker hebben we om 7 uur gezet. Daarna tassen ingepakt met eten, drinken en tussendoortjes. Mama moest ook even goed plannen wat er mee ging. Ontbijten hebben we in de auto gedaan dat schilt ook weer in tijd. We hadden geluk want de vooruitzichten voor het weer waren echt goed, we hebben voor de zekerheid ook korte broeken mee genomen. We zijn om kwart over 8 vertrokken en tegen kwart voor 10 waren we er... netjes op tijd want het park ging om 10 uur open. Bij de auto besloten om gewoon onze lange broeken aan te houden. Het was best koud geweest vannacht en dan is het in de ochtend toch nog best frisjes. Liever iets te warm dan te koud. Qua drukte viel het echt reuze mee, we hebben eigenlijk alle attracties gedaan, die we wilden doen. Plus de favoriete attracties zelfs nog een keer. De wachttijden waren hooguit een kwartier. Jochem jij houdt nogal van achtbanen en er waren er 2 die over te kop gingen. Niet echt favoriet bij papa en mama. Maar in je eentje wilde je niet. Dat vond mama ook zo sneu. Fleur wilde wel in de typhoon, maar alleen als mama ook mee ging en vooral om iets gedaan te hebben wat over de kop ging voordat je naar de Efteling ging met het feestje. Want het is voor jou sowieso voor het eerst dat je in achtbanen gaat. Dus mama is overstag gegaan. Mama vind het ook zeker niet fijn om over de kop te gaan maar zo deed mama er wel 2 personen 'plezier' mee. De wachtrij was niet lang dus we konden ons niet echt meer bedenken. Poeh... leuk was anders zeg! Fleur jij hebt echt keihard gegild en mama had niet eens tijd om te gillen. Mama hoopte alleen maar dat het zo snel mogelijk voorbij was. Jeetje wat was dat ding heftig. Gelukkig duurt het altijd maar even. Fleur jij hebt daarna echt even bij moeten komen met een blikje cola omdat je misselijk was. Voor de rest hebben we allemaal leuke dingen gedaan. Veel attracties dus ook 2x. De wildwaterbaan buiten was helaas buiten gebruik. Maar we hebben wel in de ronde bootjes kunnen genieten en in de wildwaterbaan binnen. De eerste keer daar waren we maar een beetje nat, maar de tweede keer waren we echt zeiknat. Vooral mama en Fleur Het lijkt wel alsof dat ding 's middags anders af gesteld stond. Maar gelukkig scheen de zon volop en waren we na een rondje in een achtbaan weer droog gewaaid. We zijn tegen sluitingstijd weer vertrokken en hebben echt een heerlijke dag gehad.

avondvierdaagse

12 mei 2022

De eerste week na de meivakantie lopen ze hier altijd de avond vierdaagse en gelukkig waren de vooruitzichten best goed voor deze week. Het is toch altijd wel fijn om met mooi en in elk geval droog weer te lopen. Je zou dit jaar voor het eerst zonder mama gaan lopen. Het geslenter is nog steeds niet fijn voor mama haar knieen. Je had na de inschrijving gelijk gevraagd of Nina samen met je wilde lopen maar die was heel resoluut, nee ik ga met mijn vader lopen. Daar was je best wel een beetje van uit je doen. Dus heb je zelf gelijk een ander geregeld, heel goed van je. Je zou met Savina gaan lopen. Ze woont hier vlakbij, dus je konden zo samen richting GPC fietsen waar het startpunt was. Eerst was het de bedoeling dat mama de eerste dag mee lopen. Maar toen je maandag uit school kwam was dat niet meer nodig. Je had met diverse meiden van de klas afgesproken om te gaan lopen. Mama is maandag wel nog met je mee gegaan naar Savina en vervolgens nog mee gefietst naar GPC. Mama weet dat je zo'n eerste dag dan toch even spannend vind. Het was mega chaotisch daar met de vele fietsers dus mama is voor GPC blijven wachten tot je gingen lopen. Maar je belde al vrij snel dat je me niet kon vinden, je had dan toch weer even paniek. Maar je was gerustgesteld dat je wist dat ik op je stond te wachten. Mama zag je met een hele groep meiden voorbij komen en je had het naar je zin. Toch even het besef dat je echt groot gaat worden en het los laten gaat beginnen. Voor het eerst alleen mee lopen met vriendinnen. Mama vond het super stoer van je 

Je kwam maandag en dinsdag met een big smile thuis. Je had het naar je zin gehad. Je liep samen met Savina, Nina en Noëmi en hebben steeds mensen in gehaald zodat je bijna vooraan liepen. Laatst in Goes had je op de markt wat snoepgoed gekocht om mee te nemen en uit te delen. En je had een flesje water mee voor onderweg. Je was wel gaar van het lopen maar dat is normaal. Woensdag kwam je in een minder leuke stemming thuis. De tranen zaten je heel hoog. Papa zag het gelijk en toen kwamen de tranen en bleek dat Savina en Nina er vandoor waren gegaan en hadden jou min of meer alleen gelaten. Gelukkig was Noëmi wel bij je blijven lopen maar leuk vond je het niet. Ook ben je niet met hun mee naar huis gefietst maar in je eentje. Poeh... wat is het dan moeilijk. Je was ook echt zo verdrietig. Papa werd er ook emotioneel van. We hebben gebeld met Nina en zijn zelfs nog langs geweest want dit hakte er zo in bij je. Papa voorzag al dat je niet meer naar school wilde en de laatste dag ook niet meer uit wilde lopen. Dus hebben we het uitgepraat en hopelijk is het aangekomen. 

Donderdag kwam je toch weer een beetje down thuis want Nina had je heel de dag genegeerd en dat voelde voor jou weer zo als een afwijzing. Tegen andere kinderen had ze ook gezegd dat ze je reactie overdreven vond. We hadden woensdagavond voor ons gevoel alles bij gelegd en afgesproken dat je de laatste dag weer gewoon samen zouden fietsen en lopen. Maar nu je ook op de school genegeerd werd wilde je dat niet meer. Toch durfde je daar ook niet voor uit te komen. Je had nu afgesproken om met Niya te lopen. Je speelt de laatste tijd steeds vaker met haar. Nina stuurde je rond 4 uur een bericht met de vraag of je nu nog samen gingen fietsen en lopen. En toen ze later belde ging je weer helemaal met haar mee en heb je uiteindelijk toch met tegenzin afgesproken. Je had opgehangen en we zagen gelijk al dat je het eigenlijk niet wilde maar gewoon met Niya. Dus papa heeft je even een flinke peptalk gegeven en je hebt even flink geknuffeld met papa, daarna besloten om Nina terug te bellen om te zeggen dat je toch liever niet met haar wilde lopen. Zo knap van je. Maar het voelde wel goed. Zo heb je de laatste dag met Niya gelopen en je hebt volop genoten. We hebben je bij het Stadhuisplein opgewacht met snoepgoed en mama is daarna naar GPC gegaan om je op te wachten als je je medaille kreeg. Je was wel helemaal versleten. Maar mama is echt zo trots op je! Die medaille heb je echt dubbel en dwars verdiend!

moederdag

08 mei 2022

Wat is mama toch weer verwend door jullie. Dit jaar geen ontbijt op bed omdat mama pas 's middags begint met eten en dat vond papa helemaal niet erg haha. Papa houdt nooit zo van kruimels op bed. Dus zijn we gelijk naar beneden gegaan. Beneden aan de eettafel kreeg mama een prachtig groot cadeau, een XXL airfryer zodat mama die ook meer kan gebruiken om te bakken. We hebben nu nog maar zo'n kleintje en daar kan je niet zo heel veel mee. De bak van de XXL is echt zoveel groter, het lijkt ook veel meer op een oven. Mama is er echt super blij mee! Super lief. Jochem jij was vrijdagochtend samen met Fleur op de fiets naar Souburg gegaan om een cadeautje. Je hadden een doosje met badschuim en bodylotion en een beauty cadeaubon, net als vorig jaar. Dus moeten we binnenkort een keer naar Middelburg zodat mama beide bonnen in kan leveren bij Ici Paris. Fleur jij had nog een lief kaartje gemaakt en geschreven, in de envelop had je allemaal losse hartjes uitgeknipt. En gisterochtend zijn je samen met papa nog om een prachtige bos bloemen gegaan bij Groenrijk. Mama is dus weer helemaal verwend. heart Na het eten zijn we bij Opa en Oma om de koffie gegaan. We wisten niets te geven dus hebben we een tegoedbon gegeven voor een etentje. En gaan we 21 mei gezellig met ze uit eten. Dan hebben we er zelf ook nog plezier van. Vanmiddag zijn we even heerlijk aan de wandel gegaan. En zoals ieder jaar wilde mama wel wat foto's hebben van deze dag. We hebben in het bunkerbos een paar mooie foto's gemaakt. Ook heeft mama de foto's van vorig jaar erbij gezocht... daar was mama gewoon 35 kilo zwaarder! Confronterend om te zien. surprise

meivakantie

06 mei 2022

Jullie hebben beiden heerlijk 2 weken meivakantie gehad. Voor jou Jochem was het een werkvakantie. Papa had aangegeven je hulp goed te kunnen gebruiken. Er was iemand met vakantie in de bakkerij plus papa is nog steeds niet zoals het wezen moet. sad Je had zelf ook aangegeven dat je liever bij papa wilde werken dan ergens bij een supermarkt. Dus je hebt iedere ochtend zo'n 3 tot 4 uur gewerkt in de bakkerij. Meestal begon je rond 8 uur en afhankelijk van het werk wat er voor jou was, was je rond 11 of 12 uur weer klaar. De avond voor koningsdag en de vrijdagavonden was je er dan ook nog 2,5 uur. Papa heeft echt veel aan je hulp gehad. Je hebt er ook zoveel meer plezier in dan eerst. En het leuke is dat je zo ook een extra zakcentjes verdiend. Je bent aan het sparen voor een game computer. Je bent ook nog een keer met vrienden naar de Mc Donalds geweest en daarna naar de bioscoop. En met bevrijdingsdag zijn je een paar uur naar het bevrijdingsfestival geweest. Je zou ook voor je verjaardag met vrienden gaan karten maar een van je beste vrienden had z'n enkelbanden gescheurd en een gekneusde elleboog dus dat karten was nu even niet zo handig. 

Fleur jij bent vooral druk geweest met je spreekbeurt. Je wilde je spreekbeurt over borstkanker doen en daar had je toch wat hulp van mama bij nodig. Het was voor de vakantie steeds te druk voor mama om te kunnen helpen dus je moest eigenlijk bijna alles nog doen. Daardoor mocht je ook je spreekbeurt verzetten naar een later tijdstip. In eerste instantie had je je spreekbeurt 17 april al en omdat er niemand met je wilde ruilen qua dag ben je nu helemaal als laatste, begin juni. Een klein uurtje per dag er aan werken was ook echt wel genoeg, zowel voor jou als voor mama. Het was voor mama toch pittiger dan verwacht. We zijn ook samen een keer naar de bioscoop geweest, naar Sing2. Super leuke film en ook leuk dat het nu weer kan en mag. Je hebt beide weken 2x paardrijles gehad. Je had nog wat inhaallessen staan en die hebben we opgemaakt. Tijdens school is dat toch wat lastiger.

Oh ja en je bent ook nog wezen logeren. De maandag van de tweede week kreeg mama bericht van Alysha met de vraag of je wilde spelen. Je zit met haar beide dagen op turnen en ze rijdt ook bij dezelfde manege. Plus je gaat in de zomervakantie met haar samen op turnkamp dus je was helemaal blij dat ze wilde spelen. Je hadden besloten om hier te spelen. Mama moest de airtrack nog installeren en daar zijn je heel de middag zoet mee geweest. Tot je met het idee kwamen om te logeren bij elkaar. Nu is dat doordeweeks bij ons niet zo handig omdat papa toch altijd 's nachts naar de bakkerij gaat om te werken. Dus het plannetje was al gesmeed dat je bij Alysha ging logeren. Mama heeft wel even goed gevraagd of je dit ook echt zelf graag wilde en niet omdat Alysha dat wilde. Maar je wilde het zelf gelukkig ook. Alleen maar goed zo leer je elkaar beter kennen voor turnkamp. Rond 5 uur moest Alysha naar huis en mama is mee geweest om je weg te brengen. Toch een gek idee dat je elkaar nog niet super goed kennen maar hartstikke leuk met elkaar omgaan en je gelijk al gaan logeren. Bij Alysha thuis zijn je ook op de airtrack gaan turnen. Je hebt het hartstikke naar je zin gehad. Je bent ook nog mee geweest naar hun eigen paard en dinsdag rond 4 uur was je pas weer thuis. Helemaal versleten want je waren nogal laat gaan slapen en je hebben hier maandag heel de middag geturnd en dinsdag daar ook weer. Je had er ook flinke spierpijn van.